Vladivostok – Dynamo Moskva 1:2 (kon.) | Barys – Čerepovec 3:0 (kon.) | Kunlun – Chabarovsk 2:3 (kon.)
Novosibirsk – Jaroslavl 4:2 (kon.) | Viťaz – CSKA Moskva 2:0 (kon.) | Minsk – Riga 2:1 (kon.)
Petrohrad – HC Slovan 4:1 (kon.) | Soči – Ufa 5:2 (kon.) | Spartak Moskva – Jokerit 5:0 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Severstal Čerepovec
Úterý 18.12.2018, 12:00 • Kazachstan Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Astana zaslouženě vítězí se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek úterního dne. Dnes jsou na programu ještě další zápasy KHL, k nimž jste samozřejmě srdečně zváni. (14:33:35)
     
    Československá stopa v utkání:

    Dominik Furch (CER) 55 zákroků, 2 inkasované branky, 96,55% úspěšnost zákroků
     
    Dominik Furch dlouho držel akcie Severstalu v tomto utkání vysoko, ovšem v závěru zápasu přišla chyba jeho spoluhráče, kterou potrestal Patrice Cormier. Poté stav zápasu už jen pečetil druhou brankou v utkání Nikita Michajlis, jenž poslal černou gumu do opuštěné brány. Ovšem pokud vezmeme duel jako celek, Astana vyhrála zaslouženě. Český brankář ji sice dlouho trápil, ale Čerepovec toho směrem dopředu moc nepředvedl, a tak si na druhé straně Henrik Karlsson připisuje celkem snadné čisté konto.

    Střely na branku: 58:13.
    Střely na branku v této třetině: 15:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Patrice Cormier – 2 min., napadení).
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Vadim Kudako – 2 min., hrubost).
     
    59:53
    Po souboji ve středním pásmu se na ledové ploše strhla ještě mela, do které se zapojily celé formace. Tentokrát se už vylučovat rozhodně bude.
    59:10 Nikita MICHAJLIS - 3:0
     
    59:10
    Astana právě vstřelila branku!
    Je hotovo a druhou branku v utkání zaznamenal NIKITA MICHAJLIS. Domácí útočník zachytil kotouč a uháněl s ním až do branky. Po Michajlisovi byla ještě hozená hůl, takže pokud by hráč neproměnil, byl by z toho technický gól. Bez asistence.
     
    58:20
    Dominik Furch míří na střídačku a Čerepovec posílá do hry dalšího bruslaře. O pár chvil později se pokusil trefit branku přes celé hřiště jeden z domácích, ale je z toho jen zakázané uvolnění.
    56:57 Patrice CORMIER - 2:0
     
    56:57
    Astana právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto a dva body zůstanou v domácím prostředí! Alexeji Michnovovi utekl v obranné třetině puk, kterého se zmocnil PATRICE CORMIER. Jeho pokus zamířil přesně nad rameno Dominika Furcha, který tentokrát byl bez šance. Bez asistence.
     
    56:25
    Z levé strany přišla přihrávka na pravý kruh, kde se nacházel osamocený autor zatím jediného gólu. Nikita Michajlis ovšem zamířil jen do bránícího hráče.
     
    55:29
    Dominik Furch opravdu dnes působí jako skála! Z vrcholu levého kruhu mířil André Petersson do vzdálenější šibenice. Jenže český brankář zaznamenal další zákrok lapačkou a jen díky němu je Čerepovec stále ve hře o body.
     
    54:01
    Henrik Karlsson si také připisuje velmi podařený zákrok. Švédský brankář musel řešit přihrávku do předbrankového prostoru a následnou střelu, která mu zamířila jen do hrudi.
     
    53:22
    Do útočného pásma si najel Pavel Akolzin, který střelou přes obránce otestoval pozornost Dominika Furcha. Český brankář vyrazil puk před sebe, kam dojížděl Dustin Boyd, ale před ním zasáhl obránce.
     
    52:05
    Na druhé straně vypálil z levého kruhu pro vhazování Darren Dietz, jehož pokus český brankář velmi dobře viděl a schoval jej do své výstroje. Čas ale Severstalu v této chvíli plyne velmi rychle.
     
    51:51
    Čerepovec z ojedinělé šance mohl vyrovnat! Alexej Michnov si vybruslil vedle branky, kde předal kotouč na spoluhráče. Jeho pokus z velmi nadějné pozici mířil po ledě do branky, ale Henrik Karlsson si betony poradil.
     
    50:36
    Domácí Kirill Panjukov přihrával od levého mantinelu před branku, kam si najížděl jeho spoluhráč. Ovšem přihrávka mu přeskočila hůl, a tak kotouč zamířil jen k zadnímu mantinelu.
     
    49:00
    A další střela, a další zákrok Dominika Furcha. Po střele od modré čáry se český reprezentační gólman blýskl zákrokem betonem. Hostující brankář je dnes jasně hvězdou zápasu.
     
    48:41
    Český brankář musel řešit další situaci před svoji brankou, když se proti němu rozjel Roman Starčenko. Jeho zakončení ale opět cestu do hostující svatyně nenašlo.
     
    48:23
    Astana posunula hru do středního pásma, odkud ji hosté chtěli rychle vrátit do pásma. Ovšem došlo na souboj, po kterém černá guma zamířila na střídačku domácího mužstva. Následuje vhazování v neutrální zóně.
     
    47:38
    Alexej Makljukov dlouho vymýšlel kudy se dostat ke střele, až po pár změnách směru jízdy se k ní dostal. Ovšem Dominik Furch pokus opět chytil a hru přerušil.
     
    47:12
    André Petersson přihrál pod sebe, kde byl osamocený Viktor Svedberg. Jeho zakončení Dominik Furch velmi dobře viděl a schoval jej do lapačky. Po komerční přestávce se bude vhazovat před českým gólmanem ve službách Čerepovece.
     
    46:04
    Astana se usadila v útočném pásmu, kde se rozestavila tak, že to vypadalo na přesilovou hru. Přihrávku přes šířku hrací plochy dostal Matt Frattin, jemuž střelecký pokus z první vůbec nesedl.
     
    45:20
    Jegor Petuchov si nahodil puk o mantinel a poté byl zastaven soupeřem. Zákrok trochu vypadal jako nedovolené bránění, ale oba rozhodčí zůstávají v klidu a pokračuje se ve hře.
     
    44:49
    Dlouhá přihrávka mířila z obranného pásma až na modrou čáru, kde se nacházel Jegor Babenko, který si nepohlídal své postavení a vystavil se do ofsajdu. Ten byl posouzen jako úmyslný a hra se tak vrací před českého reprezentačního gólmana.
     
    43:18
    Do útočného pásma vletěl po pravé straně Curtis Valk, který si to namířil na osu hrací plochy. Ovšem jeho zakončení zamířilo do nohy bránícího hráče. Poté se Čerepovec kotouče zmocnil v rohu hrací plochy.
     
    42:40
    Zakončení z levé strany hrací plochy opět chytá český reprezentační brankář, který hru opět přerušil. Následuje další vhazování po jeho pravé ruce.
     
    42:15
    Směrem dopředu je Čerepovec téměř neviditelný, zatím to nevypadá, že by měl Henrika Karlssona překonat. Švédský brankář zatím kráčí za celkem snadným čistým kontem.
     
    41:20
    Přihrávku před branku dostal Dustin Boyd, který na nic nečekal a poslal černou gumu proti brance hostujícího mužstva. Dominik Furch si připisuje do statistik další zákrok dnešního odpoledne.
     
    41:08
    Úvod poslední dvacetiminutovky je hodně opatrný, ovšem po chvíli vyhodili hosté na zakázané uvolnění. Astana střídá a hra se přesouvá po levici Dominika Furcha.
     
    40:15
    Čerepovec protečoval hru k zadnímu mantinelu, kde kotouč znovu vybojoval. Ovšem po nepřesné přihrávce o něj přišel a bude se muset bránit. Jenže útok Astany končí po přihrávce rukou, hra se stěhuje do středního pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také druhé dvacetiminutovce dominovali domácí hráči, které dlouho trápil Dominik Furch. Ovšem český brankář nestačil na střelu Nikity Michajlise, jenž využil přesilovou hru a je zatím jediným střelcem zápasu. Oba celky si vypracovaly sice spoustu dalších šancí, ale gólmani dnešnímu duelu prostě vládnou. Pokud chce Čerepovec myslet na nějaké body, bude muset v poslední dvacetiminutovce výrazně přidat.

    Střely na branku: 44:12.
    Střely na branku v této třetině: 20:7.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:38
    V samotném závěru třetiny si za obranu najel Jegor Babenko, který upaloval na švédského gólmana. Jeho svižná střela mířila k levé tyči, jenže Henrik Karlsson puk vyrazil do rohu kluziště.
     
    39:02
    Nikita Michajlis zadovkou přenechal puk spoluhráči, který s ním udělal dva rychlé kroky a zakončil. Pokus z hole Curtise Valka vyrazil český brankář mimo prostor tří tyči.
     
    38:37
    Ivan Zacharčuk naznačil, že pojede mezi kruhy, ale rychle svůj pohyb změnil a zakončil v předbrankovém prostoru po ledě. Henrik Karlsson byl i na tuto variantu připraven a zapisuje si do statistik dnešního střetnutí další zákrok.
     
    37:30
    Domácí hráči se vydali ve dvou hráčích na jediného obránce. Střelou z mezikruží se prezentoval Patrice Cormier, jenž naskočil z trestné lavice. Jeho zakončení jen zacinkalo na levou tyč Furchovy branky.
     
    36:50
    Po další kombinaci putovala černá gumu na pravou stranu hrací plochy, kde dostal dost času Jegor Babenko. Jenže jeho nepovedená střela zamířila jen do hrudi švédského gólmana ve službách Barysu.
     
    36:06
    Dlouho vypadala přesilová hra hostujícího celku jako nemastná a neslaná. Ale Severstal se zpoza branky dostal s pukem rychle na modrou čáru, odkud vypálil Makar Chabarov. Jeho pokus ale srazil vedle branky domácí hráč.
     
    35:33
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Patrice Cormier – 2 min., vysoká hůl).
     
    35:11
    Po chytré zadovce dostal dost prostoru Matt Frattin, který se od mantinelu dostal do kruhu pro vhazování. Ovšem střelou na první tyč na Dominika Furcha opět nevyzrál. Český brankář drží svůj tým ve hře o body.
     
    34:20
    Za vlastní brankou zazmatkoval Vadim Kudako, který nedokázal rozehrát a puk mu tak utekl. Hostující obránce může být rád, že hráči Astany tentokrát na ztrátu nereagovali.
     
    33:05
    Kazachstánský celek se usadil v útočném pásmu, kde přihrávka na podruhé prošla mezi kruhy. V nebezpečném prostoru se ocitl Matt Frattin, jehož pokus zamířil jen vedle hostující svatyně.
     
    32:13
    Nevylučovalo se, a tak se hraje v plném počtu. Čerepovec se hnal do útoku, ale po překonání modré čáry o kotouč přišel. Astana jen nahodila kotouč za Furchovu branku, odkud obránce vyhazuje jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    31:51
    Čerepovec se opět brání, když nevybojoval kotouč u mantinelu. Před branku mířil Patrice Cormier, který se snažil usměrnit kotouč za Furchova záda. Ovšem český brankář je dnes pevný jako skála. Po přerušení hry se na ledě strhla mela. Uvidíme, zda budou rozhodčí vylučovat nebo se bude pokračovat v plném počtu na obou stranách.
    30:36 Nikita MICHAJLIS - 1:0
     
    30:36
    Astana právě vstřelila branku!
    Tak na tuto přesilovkovou kombinaci už český brankář prostě neměl a stav zápasu se tak poprvé mění! Střelecký pokus od modré čáry vyrazil Dominik Furch před Curtise Valka, který nezazmatkoval a přihrál mezi kruhy na lépe postaveného spoluhráče. NIKITA MICHAJLIS zachoval pevné nervy a střelou k levé tyči dává úvodní gól. Asistence: Curtis Valk a Kevin Dallman.
     
    29:50
    Domácí borci se po vyhození hnali do dalšího útoku, ale jejich akci zastavuje opět hvizd čárového rozhodčího, který viděl ofsajd. Hra se vrací do středního pásma.
     
    29:15
    Čerepovec získal ve středním pásmu kotouč, který na malou chvilku přidržel a poté ho vyhodil přes všechny čáry. Hosté nikam nespěchají a už se srovnali na vlastní modré čáře.
     
    28:20
    Mezi kruhy se ocitl Dustin Boyd, který už zaznamenal snad čtvrtou střelu v utkání. Jenže také tentokrát z mezikruží na Dominika Furcha nevyzrál. Český gólmana podává opravdu neuvěřitelný výkon.
     
    27:54
    Severstal nabízí Astaně další dlouhou početní výhodu. Dominika Furcha čeká další porce práce. Bude stav zápasu i za čtyři minuty stále bezbrankový?
     
    27:54
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Ivan Zacharčuk – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    27:16
    Hostující Jevgenij Lapenkov neměl komu přihrát a raději zvolil nahození do středního pásma. Astana se mohla hnát do útoku, ale celou akci přerušil Jegor Babenko, jenž se výborně vrátil.
     
    26:45
    Jesse Blacker zavřel pásmo a okamžitě od mantinelu přihrával před branku. Jenže kotouč jen proletěl do rohu hrací plochy, kde byla první Astana. Na českého gólmana poté ještě zle dotíral Jegor Petuchov, ale také on si na Dominiku Furchovi vylámal zuby.
     
    25:31
    Tak to je další neuvěřitelný zákrok českého gólmana! Před branku dostal přihrávku najetý Dmitrij Ševčenko, jenž okamžitě vystřelil po ledě. Ovšem radost kazí další zákrok Dominika Furch, jenž zasáhl neuvěřitelně betonem.
     
    25:09
    Domácí celek už hraje v plném počtu, ale následující nahození do útočného pásma zamířilo do ochranné sítě. Po vystřídání se hra přesune opět do středního pásma.
     
    24:27
    Jegor Babenko dlouho u pravého mantinelu vymýšlel přihrávku, kterou by rozdal. Nakonec se mu na druhé straně uvolnil Jevgenij Lapenkov, který střelou po ledě nechal vyniknout Henrika Karlssona. Oba brankáři předvádějí své kvality, a tak stav zápasu je stále 0:0.
     
    23:38
    Z pravého kruhu pro vhazování zamířil na první tyč jeden z hostů, jehož pokus si pohlídal švédský brankář. Hra se opět přerušuje, a tak Astana může poslat do hry čerstvé síly.
     
    22:48
    Už to vypadalo, že Astana vyhodí, ale to se ji nepodařilo. Za brankou tady mohl ještě chvíli kouzlit Jurij Trubačjov, který neprohodil obránce. Až na podruhé se domácí osvobozují.
     
    22:29
    Vyloučení v týmu Barys Astana (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Kirill Panjukov.
     
    21:54
    Zpoza hostující branky přišel pas až na útočnou modrou čáru, kde byl Jegor Babenko. Ten byl v samostatném úniku atakován, a tak neměl klid na zakončení. Jeho bekhendový pokus tak v pohodě vyrazil Henrik Karlsson.
     
    21:02
    Dominik Furch chtěl pomoci s rozehrávkou, ale přihrál jen soupeři. Kotouč mířil před branku, kde se nacházel Roman Starčenko, který černou gumu nezpracoval, což bylo pro českého gólmana záchranou.
     
    20:38
    Čerepovec se nacházel pod tlakem, a tak raději vyhodil na zakázané uvolnění. Za kotoučem sice jel Jurij Trubačjov, ale domácího obránce nepředjel. Hra se stěhuje před branku českého gólmana.
     
    20:05
    Začátek druhé periody dohrávají hosté v početní nevýhodě. Ovšem Astana vyhrála vhazování a žene se do útoku. Po kombinaci za brankou přišla přihrávka na modrou čáru, odkud přišlo zakončení, ale Dominik Furch má ve statistikách další zákrok.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První dvacetiminutovku ovlivnil faul Ilji Chochlova, který po vražení na hrazení zamířil pod sprchy. V následující pětiminutové přesilové hře jsme sledovali jeden hezčí zákrok Dominika Furcha, než ten další. Český brankář zlikvidoval hned několik velkých příležitostí, a tak díky němu je stav zápasu stále bezbrankový. Astana ukázala jakou sílu má, ale zahazovala šance jako na běžícím páse. Uvidíme, co si pro nás oba celky připraví v následujícím dějství.

    Střely na branku: 24:5.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:13
    V předbrankovém prostoru se naházel Roman Starčenko, který střelou po ledě nechal opět vyniknout českého reprezentačního brankáře. Následně se Severstalu podařilo vyhodit, ale také vystřídat.
     
    18:54
    Z rohu kluziště přišla přihrávka na modrou čáru, kde se do puku z jedničky opřel Darren Dietz. jeho rána asi mířila do branky, ale Dominik Furch ji vyrazil do ochranné sítě. Bude se vhazovat po levici českého gólmana.
     
    18:29
    Jenže vhazování vyhrál Čerepovec, jenž okamžitě poslal černou gumu za branku domácího mužstva. Astana se rychle hnala do útoku, ale zastavuje ji hvizd čárového, jenž viděl ofsajd.
     
    18:05
    Sergej Kupcov si ve středním pásmu pomohl podrážením a nabízí kazachstánskému celku další přesilovou hru. To znamená, že přijde další porce práce pro Dominika Furcha a jeho kolegy.
     
    18:05
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Sergej Kupcov – 2 min., podrážení).
     
    17:36
    Po přejetí čáry se ke střele odhodlal Dustin Boyd, jemuž chyběla rychlost. Český brankář kotouč vyklepal kotouč z lapačky a sám rozehrál. Jeho pas zamířil až do středního pásma, ale Severstal se sám vystavil do ofsajdu.
     
    17:00
    A je tu další zákrok pro českého brankáře! Na levé straně dostal trochu času André Petersson, který mířil mezi ruku a tělo Dominika Furcha. Ten ale výborně zareagoval a mezeru rychle utěsnil.
     
    16:12
    Alexej Michnov se zpoza branky dostal až do kruhu pro vhazování, kde odmítl obránce a přihrál před branku. V tomto prostoru operoval Sergej Monachov, který se k zakončení nedostal.
     
    15:34
    Po přihrávce od mantinelu se v předbrankovém prostoru objevil osamocený Viktor Svedberg, jenž měl na hokejce úvodní branku zápasu. Jenže jeho pokus zlikvidoval Dominik Furch, jenž se rozchytal k velkému výkonu.
     
    14:23
    Díky dlouhému vyloučení se Astana dostala do pohody a na hostujícím celku nyní je, aby hru opět vyrovnal. Od modré čáry se napřáhl Makar Chabarov, jehož pokus srazil bránící hráč vedle brány.
     
    14:12
    Dominika Furch je zatím hlavní příčinou, proč je stav zápasu stále bezbrankový. Český reprezentační brankář schoval pokus domácího hráče pod lapačku a hru opět přerušuje. Bude se vhazovat po levici brankáře Severstalu.
     
    13:29
    Od modré čáry vystřelil Jesse Blacker, jehož pokus zamířil do prvního bránícího hráče. Poté ale přišly dvě dorážku, o jednu z nich se postaral Dustin Boyd, ale ani on českého brankáře nepřekonal.
     
    13:10
    Sergej Monachov zachytil přihrávku soupeře a vydal se do středního pásma, kde si přibrzdil a nechal soupeře kolem sebe projet. Poté přišlo nahození za branku Barysu a také střídání.
     
    12:30
    Z modré čáry putoval kotouč na levý kruh, kde byl střelecky aktivní André Petersson. Jeho další střela zamířila jen do betonu hostujícího gólmana. Akce pokračovala dále a Dominik Furch vychytal také zakončení z druhé strany.
     
    12:00
    Čerepovec se znovu osvobozuje a ještě ve středním pásmu ušetřil pár cenných vteřin navíc. Následně se píská ofsajd hostům, kteří mohou opět v klidu vystřídat. Z přesilové hry Astany zbývají už pouze dvě minuty.
     
    11:24
    Po vyhraném vhazování opět přišlo zakončení od modré čáry, které si připsal domácí kapitán. Pokus z hole Kevina Dallmana mířilo do pravého spodního rohu branky, ale český gólman si na dvakrát poradil.
     
    11:08
    Jeden z obránců přenechal kotouč ve středním pásmu najetému Curtisu Valkovi, který ukázal, že mu drzost nechybí. Domácí útočník se vydal mezi obránce, odkud vyslal na Dominika Furcha bekhendový pokus.
     
    10:34
    Další krásnou kombinaci zakončoval z levého kruhu pro vhazování André Petersson, jehož střelu srazil mezi kruhy hostující obránce. Následně se Severstalu podařilo vyhodit.
     
    09:53
    Po vyhraném vhazování kotouč zamířil na modrou čáru, odkud se napřáhl Darren Dietz. Jeho bomba letěla z jedničky do pravé části branky, kde se objevila také lapačka českého reprezentačního brankáře.
     
    09:06
    Dominik Furch vyrazil střelecký pokus z hole Dustina Boyda, který se k černé gumě vrátil a přihrál na vzdálenější tyč. Poté přišlo další zakončení, které místo prázdné branky zamířilo jen nad břevno. Tady by český gólman jen těžko byl.
     
    08:49
    Tak tohle nevypadá dobře, v rohu hrací plochy zůstal ležet po nárazu na mantinel Anton Sagadejev, jehož dohrál Ilja Chochlov. Pro hostujícího hráče utkání končí a dost možná je to konec také pro zraněného hráče Astany.
     
    08:49
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Ilja Chochlov – 5 min., vražení na hrazení + osobní trest do konce utkání, vražení na hrazení).
     
    07:55
    Po prknech chtěl přihrávat nově příchozí Jegor Babenko, jenž přišel z Moskvy. Ovšem puk z jeho hole zachytil soupeře, který posouvá hru opět do středního pásma a oba celky míří na střídačku.
     
    07:29
    Ve středním pásmu dostal přihrávku najetý André Petersson, jenž předvedl kličku do středu hrací plochy, odkud přišlo zakončení. Ovšem Dominik Furch na střelu velmi dobře viděl a schoval ji do své výstroje.
     
    06:20
    Kevin Dallman ztratil kotouč u mantinelu, ale hostům se nepodařilo vyhodit. Astana se poté rozestavila v útočném pásmu, jakoby hrála v početní výhodě. Ovšem celou akci překazila přihrávka za Furchovu branku.
     
    06:05
    Po přerušené hře je tu první reklamní přestávka. Severstal se opět hnal po zachycení puku ve středním pásmu do útočného pásma, ale klička před útočnou modrou znamená, že se píská ofsajd. Hra se tak vrátí do neutrální zóny.
     
    05:32
    Jegor Petuchov a Pavel Akolzin dlouho kombinovali v útočném pásmu, ale jiný ze spoluhráčů se jim nenabízel, a tak se k černé gumě dostal Čerepovec.
     
    04:33
    Hraje se velmi podařená podívaná a šance přibývají. Nejprve od modré čáry přišla střela, která zamířila jen těsně vedle branky. O několik vteřin později se k dalšímu zakončení z kruhu dostal Ilja Chochlov, jehož vychytal švédský gólman.
     
    03:32
    Po pěkné kombinaci se u pravé tyče zjevil osamocený Kevin Dallman, jehož pokus mířil na první tyč. Ovšem Dominik Furch se skvěle přesunul a šanci vychytal. Akce Astany pokračovala dále, ale z druhé strany předbrankového prostoru minul branku Nikita Michajlis.
     
    02:40
    Astana se po nahození ze středního pásma vydala napadat rozehrávku soupeře, ale musela pásmo pro ofsajdové postavení vyklidit. Hostující celek využil situace a posílá do hry čerstvé síly.
     
    02:07
    Severstal se hnal do dalšího útoku, který končí zakázaným uvolněním. Nepřesně totiž přihrál Jegor Babenko, a tak se hra přesune po pravé ruce českého reprezentačního gólmana.
     
    01:05
    Čerepovec dlouho kombinoval v útočném pásmu, ale o kotouč přišel v předbrankovém prostoru Alexej Michnov. Poté šel do útoku domácí celek a ke střele se dostal Darren Dietz. Také Dominik Furch si připsal první zákrok v duelu.
     
    00:10
    Úvodní vhazování dnešního střetnutí vyhrál Jurij Trubačjov, a tak hosté mají právo prvního útoku. U mantinelu dlouho míchal s pukem Igor Geraskin, jenž přihrál na spoluhráče. Jeho pokus vyrazil Henrik Karlsson do rohu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky se již vydaly na ledovou plochu, kde se srovnaly na modrých čarách, odkud vyslechnou hymny. Poté už vše bude směřovat k úvodnímu vhazování. Z českých hráčů zasáhne do duelu jen hostující brankář Dominik Furch.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Barys Astana: H. Karlsson (Hrachovina) – Dallman (C), Vi Svedberg, Makljukov, Dietz (A), Polochov, Blacker, M. Semjonov, Lipin – Michajlis, Valk, Frattin – R. Starčenko, Cormier (A), A. Petersson – Ševčenko, Sagadejev, Boyd – Akolzin, Gurkov, Petuchov – Panjukov.

    Severstal Čerepovec: Furch (Korobov (A)) – Kornějev (A), Verjovkin, Minejev, Chochlov, Kudako, A. Kulda, Chabarov – Kupcov, Trubačjov (A), Geraskin – Michnov, Kodola, Monachov – Lapenkov, Ashton, Rybin (C) – J. Bodrov, I. Zacharčuk, Karlin.

    Rozhodčí: Fatějev, Kuljov – Golovljov, Savenkov.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile rád provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Hrachovina (AST)

    Matěj Stránský (CER)
    Dominik Furch (ČER)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se utkaly v listopadu a zvítězila Astana 5:3 na ledě Čerepovce. Hosté tak mají svému soupeři co vracet.
     
    Severstal Čerepovec

    To hosté ze Severstalu Čerepovec jsou na tom v Západní konferenci hůře. Jsou mimo pozice play-off, a sice na desátém místě. Zapsali dosud čtyřiadvacet bodů. Jen desetkrát vyhráli a na své konto zapsali devětadvacet proher. Před reprezentační přestávkou nestačili na Dynamo Moskva, které na svém ledě porazilo Čerepovec 3:1. Nejisté starty jsou u Kozakovceva, Kazionova, Korotkova, Makarova, Vasiljeva a Vovčenka. Ti všichni jsou zatím zranění.
     
    Barys Astana

    Domácí Barys je v tabulce Východní konference na pátém místě a drží tak postupové místo do vyřazovacích bojů. Na svém kontě mají hokejisté Astany dvaapadesát bodů za třiadvacet výher a čtrnáct proher. Sezónu tak mají domácí hráči rozjetou dobře. Naposledy se jim dařilo v Kunlunu, kde zvítězili 4:1. Dnes do zápasu nezasáhne Brandon Bochenski, jenž je stále zraněný.
     
    Hezké úterní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Barys Astana a Severstal Čerepovec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 31. Michajlis (Valk, Dallman), 57. Cormier, 60. Michajlis


    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Hrachovina) – Dallman (C), Vi Svedberg, Makljukov, Dietz (A), Polochov, Blacker, M. Semjonov, Lipin – Michajlis, Valk, Frattin – R. Starčenko, Cormier (A), A. Petersson – Ševčenko, Sagadejev, Boyd – Akolzin, Gurkov, Petuchov – Panjukov.
    Severstal Čerepovec: Furch (Korobov (A)) – Kornějev (A), Verjovkin, Minejev, Chochlov, Kudako, A. Kulda, Chabarov – Kupcov, Trubačjov (A), Geraskin – Michnov, Kodola, Monachov – Babenko, Lapenkov, Ashton – Rybin (C), J. Bodrov, I. Zacharčuk – Karlin.

    Rozhodčí: Fatějev, Kuljov – Golovljov, Savenkov
    bahis siteleri