Schalke – Leverkusen 1:2 (kon.) | Bayern – RB Lipsko 1:0 (kon.) | W. Brémy – Hoffenheim 1:1 (kon.)
Freiburg – Hannover 1:1 (kon.) | Mohuč – Frankfurt 2:2 (kon.)
konec
Werder Brémy
1:1 (0:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Středa 19.12.2018, 20:30 • Weserstadion, Bremen • Německá Bundesliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 7:13. (22:25:30)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Ačkoliv Hoffenheim vstupoval do druhého poločasu za příznivějšího stavu, tak úvod tohoto druhého mu moc nevyšel. Werder si totiž připravil obrovský nápor, díky kterému dokázal vsítit vyrovnávací branku, o kterou se postaral český reprezentační obránce Gebre Selassie. Postupem času se hra o poznání vyrovnala, navíc si oba celky přichystaly několik slušných šancí na rozhodnutí, avšak další změny skóre jsme se už nedočkali.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Neskutečný závěr zápasu pokračuje! Na fantastickou kolmici za obranu si naběhl Kadeřábek, který ale nedokázal zamést míč do odkryté branky.
     
    90+4
    Sám na sebe to vzal domácí Kainz, jehož vysoký projektil nakonec skončil na horní síti. Baumann pouze prolétl vzduchem.
     
    90+4
    Hoffenheim by byl rád za konec zápasu. Kainz tentokráte oslovil naběhnuvšího Eggesteina, po jehož přihrávce ztratil míč Pizarro.
     
    90+3
    Werderu není přáno! Nejprve se sám před brankáře dostal Rašica, který trefil pouz vyběhnuvšího Baumanna. Posléze s dorážkou neuspěl ani Möhwald.
     
    90+2
    Augustinsson se na levém křídle dostal k centru, který ale poslal pouze do zad protihráče. Werder tak vhazoval, nicméně nic nebezpečného to nepřineslo.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90
    To jsou věci! Přihrávka pod sebe od Kainze našela naprosto volného Rašicu, který z výborné pozice úplně přestřelil poloodkrytou branku TSG.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, stav je i nadále nerozhodný. Oba celky budou mít k dispozici nastavený čas.
     
    88
    Demirbay si hezkou finesou přichystal míč do palebné pozice, avšak ke střele se nakone neuchýlil. Werder tak podnikl kontr, který výběhem z branky přerušil Baumann.
     
    86
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Juja Osako, přichází Claudio Pizarro.
     
    85
    Vzápětí si obrannou povinnost splnil Kasim, který zahrál na jistotu do zámezí. Brémy se ujaly autu, po kterém si podobnou příležitost vyzkouší také soupeř.
    84. Pavlenka dokázal vychytat Kramariće.
     
    84
    Pavlenka zachránil svůj celek! Centr z levé strany propadl až ke Kramarićovi, který v kostrbaté pozici trefil pouze ležícího brankáře Werderu.
     
    84
    Kramarić byl doslova vytlačen k půlící čáře, poté se pokusil s míčem vrátit, což přineslo nedovolený zákrok v podání Joelintona. Na zemi naopak skončil Möhwald.
     
    83
    Werder mohl jít do vedení! Přihrávka na levou stranu našla rychlonohého Rašicu, který zkoušel pravačkou obstřelit branku, jenomže míč skončil v rukavicích Baumanna.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Atraktivita utkání trochu uvadla, nicméně stále jsou aktivnější domácí, kteří navíc zodpovědně brání.
     
    81
    Už to vypadalo, že se Joelinton dostane do samostatného úniku, avčas včas vystartoval z branky Pavlenka, který odklidil míč do bezpečí.
     
    80
    Langkamp dlouho hledal vhodného adresáta, nakonec otřel míč o napadajícího Nelsona. Brémy tak budou vhazovat z pravé strany hrací plochy.
     
    79
    Sledovali jsme ofsajdové postavení, do kterého se dostal hostující forvard Nelson. Rozehrávky od své šestnáctky se ujme brankář Pavlenka.
     
    78
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Johannes Eggestein, přichází Florian Kainz.
     
    77
    Rašica se snažil dostat s míčem do střelecké pozice, což se sice podařilo, avšak poté nepropálil blok protihráčů. Werder opět stupňuje svůj nápor.
     
    76
    Po pravém křídle pláchl Rašia, který si v pokutovém území vybral Eggesteina, jenž zřejmě ještě mohl přihrávat pod sebe. Místo toho napálil protihráče do zad.
     
    75
    Na zeleném pažitu zůstal ležet domácí Osaka, hlavní sudí musel po chvíli přerušit hru. Nakonec se o nic vážného nejedná, japonský forvard bude pokračovat.
     
    74
    Baumann si dával s odkopem od své svatyně hodně načas, nakonec svojí nabídku posílal na Kramariće, který prodlužoval pouze k Langkampovi.
     
    69
    Gebre Selassie šel do souboje se Schulzem hodně obětavě, navíc se mu podařilo zablokovat centr. TSG bude mít k dispozici rohový kop zleva.
     
    68
    Až nyní se hra trochu zklidnila, postarali se o to hráči Hoffenheimu, kteří rozjeli kombinaci na vlastní polovině, načež s nedovoleným zákrokem přispěchal Möhwald.
     
    67
    Střídající Rašica upadl v pokutovém území, avšak ani v tomto případě se nebude kopat penalta. Hlavní sudí nechce o nedovoleném zákroku ani slyšet.
     
    66
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Ádám Szalai, přichází Reiss Nelson.
     
    65
    Kasimova vzdušná nabídka zamířila na hruď Szalaie, který kolem sebe neměl potřebnou podporu spoluhráčů. Na druhé straně si Werder vybojoval roh.
     
    64
    Hoffenheimu se konečně podařilo usadit v blízkosti šestnáctky, ke střeleckému pokusu se dostal Szalai, který ale nepropálil blok protihráčů.
     
    63
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Davy Klaassen, přichází Milot Rašica.
     
    62
    Augustinsson se nyní rozhodl jednat před Pavlenkou, který si zřejmě nekřikl o míč. Výsledkem je aut pro hosty, o který se postará obránce Kasim.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Werder je pořádně při chuti, naopak soupeř se většinu času nachází na vlastní obranné polovině.
     
    60
    TSG se opět celkem zbytečně zbavilo míče, Augustinsson vyprodukoval další centr, jenomže Krusemu se nepodařilo trefit neposedný balón.
     
    59
    Pavlenka to zkusil dalekonosným výkopem z jedničky. Míč směřoval za středový kruh, kde se Krusemu podařilo vybojovat autové vhazování.
     
    58
    Na světelné tabuli tak opět svítí nerozhodný výsledek, což potěšilo ochozy stadionu. Werder je ale ve druhém poločase výrazně aktivnější.
    57. Theodor Gebre Selassie - 1:1
     
    57
    Werder právě vstřelil branku!
    Domácí zaslouženě srovnávají krok! Augustinsson si u šestnáctky hodil míč na levou nohu a poté našel na zadní tyči naběhnuvšího THEODORA GEBRE SELASSIEHO, který bezpečně uklidil míč hlavou za Baumanna, jenž v tomto případě neměl moc šancí zasáhnout.
     
    57
    Poté ale došlo k nedorozumění mezi Eggesteinem a Gebre Selassiem, výsledkem je přihrávka do zámezí. Baumann nebude s rozehrávkou spěchat.
     
    56
    Pavlenka si po delší době zahrál s míčem, který výhozem poslal do strany na Langkampa. Werder se postupně dostává na útočnou polovinu.
     
    55
    TSG rovněž podniklo útočný výpad, Joelinton se dostal za záda Augustinssona, jenomže následný centr nedokázal poslat na naběhnuvšího Kramariće.
     
    54
    Do útočného snažení se zapojil také Gebre Selassie, jehož lehký dloubáček měl najít Osaku, před kterým ale stačil zakročit brankář Baumann.
     
    53
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Ermin Bičakčić, přichází Benjamin Hübner.
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Leonardo Bittencourt, přichází Florian Grillitsch.
     
    52
    Augustinsson si to namířil k opačné šestnáctce, odkud na zadní tyči hledal Kruseho, který v pádu zakončoval vedle brány. Baumann bude vykopávat.
     
    51
    Během krátkého časového sledu jsme sledovali už čtvrtý rohový kop. Tentokráte Kruse stáčel míč směrem k brance, Baumann ho ale dokázal vyboxovat.
     
    50
    Aby toho nebylo málo, tak si domácí přichystali další zakončení, které Posch přizvedl těsně nad branku. Budeme svědky dalšího rohového kopu.
     
    49
    I tentokráte ho rozehrál Kruse, jenomže jako první se k míči dostal hostující Posch, který ho prodloužil pouze k Langkampovi, jehož rána nebyla přesná.
     
    48
    Ihned v úvodu druhého poločasu musel zasahovat hostující Bičakčić, který ve skluzu odpravil míč do zámezí. Werder bude mít k dispozici rohový kop.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl jedinou branku, o kterou se postaral hostující Bittencourt. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, která nám nabídla několik zajímavých šancí. Směrem dopředu byl aktivnější Werder, avšak jeho největší příležitost skončila pouze na boční síti. Na druhé straně byl soupeř mnohem přesnější, Pavlenka byl při inkasované brance zcela bez šance. Brémy tak budou muset zabrat, do druhého poločasu si odnáší jednobrankové manko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Na druhé straně to centrem do šestnáctky zkoušel Eggestein, na jeho nabídku si naběhl Gebre Selassie, jehož kostrbatá rána možná ještě olízla břevno.
     
    45+2
    K zakončení se nakonec dostal Kramarić, který to nemyslel vůbec špatně. Chorvatský ostrostřelec to zkusil prudkou ránou k tyči, kam se vrhl také Pavlenka.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45
    Kousek před pokutovým územím fauloval Moisander, na zemi se opět zjevil Joelinton. TSG má k dispozici přímý kop zhruba z dvaceti metrů od Pavlenky.
     
    44
    Na zemi zůstal ležet hostující Joelinton, který by ale měl pokračovat ve hře. Nedovoleným zákrokem ho ale na levém křídle zastavil domácí Moisander.
     
    43
    Hostující brankář si dával celkem dlouho načas s odkopem od branky, což domácí fanoušci chtěli ocenit žlutým kartónkem. Sudí ale zůstává klidný.
     
    40
    Eggestein si navedl míč na pravou nohu, jenomže poté odcentroval přímo do náruče Baumma, který po chvíli vyhodil hrací předmět do strany.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Baumannovi se nyní vůbec nezdařil odkop od branky, který skončil pouze za postranní čárou. Werder je nyní aktivnější, avšak stále prohrává o jednu branku.
     
    37
    Postupný útok po levém křídle opět přinesl nepřesnou přihrávku, po které se Kadeřábek dostane k provedení autového vhazování zprava.
     
    36
    Kolmice za domácí obranu nebyla vůbec špatná, avšak rychle z branky vystartoval Pavlenka, který ve zmatku sevřel míč do své náruče.
     
    35
    Kruse chtěl odcentrovat do pokutového území, jenomže trefil pouze protihráče. Domácí reklamovali hraní rukou, avšak sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    34
    Werder si ale opět moc neporozuměl, nepovedená přihrávka od Eggesteina skončila až za brankovou čárou. Baumann si vyzkouší další odkop od branky.
     
    33
    Moisander se rozhodl zahrát na jistotu, padající míč nekompromisním způsobem poslal na druhou stranu, kde se ho ujal kolega Möhwald.
     
    32
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme čekali něco málo přes třicet minut, nyní jsou na tahu domácí, kteří mají na vyrovnání ještě dostatek času.
    31. Leonardo BITTENCOURT - 0:1
     
    31
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Pavlenka se rozhodl vykopnout míč na Gebre Selassieho, který ihned prodlužoval za sebe. To nebyl dobrý nápad, neboť se za jeho záda dostal Schulz, který si v pokutovém území počkal na náběh LEONARDA BITTENCOURTA, který nechytatelnou střelou překonal Pavlenku.
     
    31
    Hosté opět propadli při bránění protiútoku, nicméně pochvalu si zaslouží Bičakčić, který ještě odehrál míč před brankovou čárou do autu.
     
    30
    Po pravém křídle se chtěl vydat kupředu Demirbay, avšak zcela zřetelně ho tahal za dres Augustinsson. Nakonec se to obešlo bez nedovoleného zákroku.
     
    29
    Hoffenheim se opět dostal s míčem na útočnou polovinu, kde se ale dopustil ztráty míče. Naopak tu bylo zakončení Eggesteina, které skončilo kousek vedle.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Nico Schulz (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    24
    Schulzovi se podařilo hrudí sklepnout Bittencourtovi, u kterého byl včas napadající Osako. Další aut pro TSG, tentokráte ho obstará prvně jmenovaný.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nepřinesla žádnou přesnou trefu. Sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, nebezpečnější je ale Werder.
     
    22
    Ani v tomto případě se nejednalo o nic nebezpečného, avšak Hoffenheim bude ještě vhazovat z pravé strany. K míči se už dostává Kadeřábek.
     
    21
    Nedovoleným zákrokem si pomohl domácí Klaassen, který doslova přijel pod nohy Szalaiovi. Nakonec se to ale obešlo bez žluté výstrahy.
     
    20
    Český brankář posléze rozehrál do strany na Moisandera, který pro změnu přenášel hru na pravou stranu, kde číhal zcela osamocený Gebre Selassie.
     
    19
    Demirbay si tak dlouho naváděl míč ke střele, až zkusil své štěstí levačkou. Obstřel branky sice nebyl špatný, Pavlenka se pouze prolétl vzduchem.
     
    18
    Toho se chopil sám Kruse, který svým centrem našel pouze hlavu protihráče. Ten poslal míč pouze ke Klaassenovi, jehož hlavička z velké dálky skončil daleko za bránou.
     
    17
    Aby toho nebylo málo, tak se na zadní tyči dostal k ráně z první Kruse, který trefil pouze před sebou stojícího protihráče. Werder bude zahrávat roh.
     
    16
    Nekompromisním odkopem to zkoušel domácí Möhwald, který naopak vysunul Eggesteina, jenž se ale v šestnáctce nedokázal dostat přes Bičakčiće.
     
    15
    Rychlý protiútok TSG zakončoval Schulz, který to nemyslel vůbec špatně. Pohotová rána ale rovněž skončila na boční síti, Pavlenka tak nezasahoval.
    14. Osako selhal v šanci.
     
    14
    Joelinton poslal napříč šestnáctkou velice nebezpečný centr, který stačil Langkamp odklidit. Na opačné straně se do vyložené šance dostal Osako, který tváří v tvář Baumannovi trefil pouze boční síť.
     
    13
    Na druhé straně Klaassen prováhal ideální moment k přihrávce na levou stranu, nakonec se včas vrátila obrana soupeře, která zažehnala nebezpečí.
     
    12
    Nakonec byl výsledkem zisk rohového kopu, který si vzal na starost Demirbay. Jeho centrovaný bochánek skončil na hlavě Posche, jenž hlavičkoval nad.
     
    11
    Hoffenheim se opět usadil na útočné polovině, kde se Schulz pokoušel zbavit Gebre Selassieho, který s vypětím všech sil zablokovat pokus o centr.
     
    10
    Schulz měl na levém křídle dostatek prostoru na centr, ten ale skončil daleko za brankovou čárou. Pavlenka nemusel ani tentokráte zasahovat.
     
    9
    Na druhé straně jsme rovněž sledovali standardní situaci, ta ale skončila na hlavě prvního protihráče. Posléze si s míčem zahrál také Baumann.
     
    8
    K rozehrávce přímého kopu se postavil Möhwald, který to pochopitelně zkoušel přímo na bránu. Jeho rána ale skončila na zdi, posléze nevyšla ani dorážka.
     
    7
    Na zemi se ocitl Eggestein, který si doslova vymodlil nedovolený zákrok Kasima. Werder bude mít k dispozici přímý kop z velice dobré pozice.
     
    6
    Obrannou povinnost si splnil napadající Möhwald, od kterého se míč odrazil za postranní čáru. Hoffenheim tak bude vhazovat z levé strany.
     
    5
    Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Eggestein, který poslal k zemi Posche. Hoffenheim toho směrem dopředu moc nepředvedl.
     
    4
    Také český brankář Pavlenka okusil práci s hracím předmět, který v poklidu stáhl ze vzduchu. Poté si vybral výhoz do strany na Augustinssona.
     
    3
    Poprvé si s míčem zahrál hostující brankář Baumann, který ihned rozehrál do strany na Kasima. Hoffenheim to zkouší velice pozvolnou kombinací.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Langkamp, N. Moisander, Augustinsson – Möhwald, M. Eggestein, Klaassen – J. Eggestein, M. Kruse (C), Osako.
    Náhradníci: Plogmann – Harnik, Friedl, Kainz, Sargent, Rašica, C. Pizarro.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Nuhu, S. Posch, Bičakčić – Kadeřábek, Demirbay, Bittencourt, N. Schulz – Szalai, Joelinton, Kramarić.
    Náhradníci: Stolz – Belfodil, Brenet, Grillitsch, Hübner, Nelson, Zuber.

    Rozhodčí: Schmidt, Günsch, Waschitzki.
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Na opačné straně stojí o něco lépe hrající Hoffenheim, který okupuje již zmiňovanou šestou pozici, tedy poslední příčku zaručující pohárovou Evropu. TSG sice mají na svém kontě třiadvacet bodů, nicméně manko na vedoucí Dortmund je už šestnáctibodové. Hostující tým dnešního klání sice neprohrál ani jedno z posledních pěti zápasů, nicméně poslední čtyři zápasy pokaždé nabídly nerozhodný výsledek. V tom posledním se Hoffenheimu podařilo uhrát cenný bod proti druhému Mönchengladbachu, utkání totiž skončilo bezbrankovou remízou. Hoffenheim se řadí mezi pětici nejlepších celků na venkovních hřištích, lépe je na tom jen Eintracht, Wolfsburg, Dortmund a Bayern.
     
    Werder Brémy

    Fotbalisté Brém letos předvádějí celkem kolísavé výkony, které momentálně stačí na přesný střed tabulky, tedy na devátou pozici. Werder má na svém kontě jednadvacet bodů, avšak manko na pohárové příčky je pouze dvoubodové. Brémy se v současné době potýkají s hodně špatnou formou, posledních pět zápasů přineslo pouze jedno vítězství, a sice v souboji proti sestupem ohrožené Fortuně Düsseldorf. Domácí celek dnešního utkání odehrál na vlastním stadionu už osm zápasů, do vítězného konce dovedl pouze tři z nich. Posledním domácím zápasem ale ukončil třízápasovou sérii bez bodového zisku, v dnešním utkání bude chtít jistě uspět znovu.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Werder Brémy a TSG 1899 Hoffenheim.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    David Suchý

    Branky: 57. Gebre Selassie (Augustinsson) – 31. Bittencourt (N. Schulz)

    Karty:   25. N. Schulz (HOF)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 7:13.
    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Langkamp, N. Moisander, Augustinsson – Möhwald, M. Eggestein, Klaassen (63. Rašica) – J. Eggestein (78. Kainz), M. Kruse (C), Osako (86. C. Pizarro).
    Náhradníci: Plogmann – Harnik, Friedl, Kainz, Sargent, Rašica, C. Pizarro.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Nuhu, S. Posch, Bičakčić (53. Hübner) – Kadeřábek, Demirbay, Bittencourt (53. Grillitsch), N. Schulz – Szalai (66. Nelson), Joelinton, Kramarić.
    Náhradníci: Stolz – Belfodil, Brenet, Grillitsch, Hübner, Nelson, Zuber.

    Rozhodčí: Schmidt, Günsch, Waschitzki
    bahis siteleri