Športovec roka 2018 Víťazka: Anastasia Kuzminová (biatlon) (kon.) | Vyhlášení ankety Sportovec roku 2018 ESTER LEDECKÁ (kon.)
konec
Športovec roka 2018

Víťazka: Anastasia Kuzminová (biatlon)

sk Pátek 21.12.2018, 20:30Společenské události
     
    Vážení diváci, dnešný slávnostný galavečer máme za sebou. Zaslúženou víťazkou ankety Športovec roka 2018 sa stala biatlonistka Anastasia Kuzminová, ktorá vo februári získala tri olympijské kovy, vrátane zlata z pretekov s hromadným štartom. Druhé miesto obsadil cyklista Peter Sagan, tretie strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková, no všetci ocenení si zaslúžia gratuláciu a poďakovanie. Tak snáď aj takto o rok sa bude tešiť, síce nie z olympijských medailí, no minimálne z výborných výsledkov slovenských športovcov. Prajem ešte pekný zvyšok večera. (22:21:14)
     
    Kompletné výsledky ankety:

    1. Anastasia Kuzminová, biatlon, 1020 bodov
    2. Peter Sagan, cestná cyklistika, 827 bodov
    3. Zuzana Rehák Štefečeková, športová streľba 670
    4. Petra Vlhová, zjazdové lyžovanie, 605 bodov
    5. Matej Tóth, atletika, 603 bodov
    6. Erik Varga, športová streľba, 298 bodov
    7. Alexander Slafkovský, vodný slalom, 222 bodov
    8. Paulína Fialková, biatlon, 220 bodov
    9. Marek Hamšík, futbal, 210 bodov
    10. Henrieta Farkašová (s navádzačkou Nátaliou Šubrtovou) zjazdové lyžovanie zrakovo znevýhodnených, 168 bodov
     
    22:15
    Spevácka skupina Viva Vox ukončí dnešný galavečer tradičnou vianočnou piesňou Tichá noc.
     
    22:12
    Na záver tu máme vyhodnotenie dnešnej zbierky. Za účasti športovej strelkyne Danky Bartekovej a Evy Gažovej sa odovzdala vyzbieraná suma 10-tisíc eur, ktorá poputuje na konto rozvoja špeciálnych olympiád a športovcov s mentálnym postihnutím.
     
    22:08
    Anastasia Kuzminová poďakovala všetkým divákom za priazeň. Ako povedala, nie sú to iba jej úspechy a je veľmi šťastná, že mohla potešiť divákov na Slovensku. Ani ona sa nemohla dostaviť na dnešný galavečer, pretože momentálne prebiehajúce preteky SP v susednom Novom Meste na Morave.
     
    22:05
    Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Martina Lubyová vyhlásila meno víťaza ankety Športovec roka 2018. Stala sa ňou biatlonistka ANASTASIA KUZMINOVÁ, ktorá získala tri cenné kovy na zimnej olympiáde v juhokórejskom Pjongčangu.
     
    22:02
    Druhé miesto v ankete Športovec roka 2018 patrí vynikajúcemu slovenskému cyklistovi Petrovi Saganovi. Jazdec tímu Bora-Hansgrohe získal šiesty zelený dres na Tour de France, vyhral monumentálnu klasiku Paríž-Roubaix a takisto suverenným spôsobom ovládol spoločné majstrovstvá Česka a Slovenska.
     
    22:00
    Zuzana Rehák Štefečeková takisto absolvovala svoju ďakovnú reč. V tomto roku získala na svetovom šampionáte v Čchangwone dva tituly majsterky sveta. Takisto aj v jej prípade budeme svedkami dokrútky, ktoré nás sprevádzajú celým večerom.
     
    21:56
    Predseda Klubu športových redaktorov Slovenského syndikátu novinárov Tomáš Grosmann vyhlásil bronzovú priečku dnešnej hlavnej ankety. Tretie miesto získava športová strelkyňa a víťazka tejto súťaže z roku 2012 Zuzana Rehák Štefečeková.
     
    21:53
    Sieň slávy má tak deviateho člena. Pred Stanislavom Kropilákom sa tejto cti dostalo:

    boxerovi Jánovi Zacharovi, hokejistovi Jozefovi Golonkovi, futbalistovi Jozefovi Adamcovi, hádzanárovi Antonovi Frolovi, atlétke Eve Šuranovej-Kucmanovej, krasokorčuliarovi Karlovi Divínovi, športovej gymnastke Marianne Némethovej-Krajčírovej a v roku 2017 bol ocenený aj chodec Jozef Pribilinec.
     
    21:49
    Slovenská basketbalová trénerka Natália Hejková prišla na pódium vyhlásiť meno človeka, ktorý sa stáva ďalším členom Siene slávy. Je ním bývalý basketbalista Stanislav Kropilák. Na ME reprezentoval Československo sedemkrát a získal tri bronzové medaily. Je takisto najlepším slovenským basketbalistom 20. storočia.
     
    21:47
    Nielen novinári, ale aj diváci sa mohli zapojiť do hlasovania o tzv. Cenu diváka. Tú, podobne ako v predošlých rokoch, získava slovenský cyklista Peter Sagan. Cenu za žilinského rodáka prišiel prevziať jeho otec Ľubomír.
     
    21:44
    Po každom vyhlásení nasleduje dokrútka, v ktorej sa naďalej vyzbierajú finančné prostriedky pre zdravotne znevýhodnených športovcov. Na konci večera by sa tak malo vyzbierať minimálne 10-tisíc eur.
     
    21:41
    Alfons Juck po Matejovi Tóthovi vyhlásil aj štvrté miesto. To obsadila Petra Vlhová, ktorá momentálne absolvuje preteky vo francúzskom Courcheveli. Cenu prebrala jej kamarátka Petra Zdražilová. Vlhová sa prostredníctvom videa poďakovala za podporu a tiež popriala Šťastné a veselé Vianoce.
     
    21:36
    Na scéne je jeden z popredných atletických manažérov Alfons Juck, a tak je jasné, že piate miesto v ankete patrí chodcovi Matejovi Tóthovi. Určite sú všetci fanúšikovia radi, že sa vyriešila "kauza o odchylkách v biologickom pase" a olympijský víťaz Ria de Janiera 2016 môže ďalej súťažne pretekať.
     
    21:32
    Máme tu ďalšiu zaujímavú výzvu. Richard Varga zvládol tzv. ice Bucket Challenge, a tak Mojmír Prochádzka pridal do kasičky tisíc eur pre rozvoj špeciálnych olympiád a športovcov s mentálnym postihnutím.
     
    21:29
    Šieste miesto získava športový strelec Erik Vargu, cenu mu odovzdal jeho menovec a slovenský triatlonista Richarda Varga. Erik sa po zdravotných problémoch vrátil do súťažného procesu a na MS v Čchangwone striebornú medailu. Kvôli príprave sa však nemôže zúčastniť na dnešnom galavečeri.
     
    21:24
    Svoju ďakovnú reč má za sebou aj Alexander Slafkovský, ktorý svojimi humorom pobavil obecenstvo. "Celý čas chodíš po kanáloch a aj tak to s tebou ide dolu vodou," vraj zvykne hovoriť jeho partnerka Jelka. Takisto dúfa, že sa podarí zrekonštruovať kanál v Liptovskom Mikuláši.
     
    21:20
    Na pódiu je opäť Alexander Slafkovský. Tento vodný slalomár ovládol preteky Svetového pohára a zaslúžene mu patrí miesto v najlepšej desiatke slovenských športovcov. Stalo sa to už po tretí raz. V roku 2013 skončil desiaty, vlani obsadil siedmu priečku.
     
    21:18
    Aj Paulína Fialková podstúpila spomínanú výzvu Mojmíra Prochádzku a keďže v pomerne bizardnej súťaži prehrala, venovala tisíc pre znevýhodnených športovcov. My však prechádzame k siedmemu miestu.

    Miroslav Kováčik

    Kompletné výsledky ankety:
    1. Anastasia Kuzminová, biatlon, 1020 bodov
    2. Peter Sagan, cestná cyklistika, 827 bodov
    3. Zuzana Rehák Štefečeková, športová streľba 670
    4. Petra Vlhová, zjazdové lyžovanie, 605 bodov
    5. Matej Tóth, atletika, 603 bodov
    6. Erik Varga, športová streľba, 298 bodov
    7. Alexander Slafkovský, vodný slalom, 222 bodov
    8. Paulína Fialková, biatlon, 220 bodov
    9. Marek Hamšík, futbal, 210 bodov
    10. Henrieta Farkašová (s navádzačkou Nátaliou Šubrtovou) zjazdové lyžovanie zrakovo znevýhodnených, 168 bodov
    Výsledky kolektívnych tímov:
    1. Biatlonová štafeta žien Slovenska, 149 bodov
    2. Tímový mix v trape, 132 bodov
    3. Hliadka mužov 3x C1 vo vodnom slalome, 118 bodov
    Cena diváka:
    1. Peter Sagan, cestná cyklistika
    Sieň slávy:
    Stanislav Kropilák, basketbal
    bahis siteleri