Arizona – Vegas 1:5 (kon.) | Washington – Nashville 3:6 (kon.) | New Jersey – Vancouver 4:0 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
1:5 (0:1, 1:1, 0:3)
Vegas Golden Knights
Pondělí 31.12.2018, 02:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od dvou hodin se můžeme těšit na utkání mezi Arizonou Coyotes a Vegas Golden Knights!
     
    Arizona Coyotes

    Forma domácího týmu má od začátku základní části velké výkyvy. Na přelomu listopadu a prosince Arizona podruhé v sezóně čtyřikrát za sebou vyhrála, jenže v dalších osmi zápasech přidala do tabulky pouze dva body. Těsně před Vánocemi však objevila dlouho postrádaný střelecký prach a v divokých partiích porazila Colorado i San Jose. Zápas s Vegas bude pro Coyotes už třetí za poslední čtyři dny. V Los Angeles těsně padli 1:2, ale vynahradili si to včera na ledě Anaheimu, kde zvítězili 5:4 v prodloužení, i když ani jednu vteřinu nevedli. V Západní konferenci tak Kojotům patří dvanáctá příčka, z níž ztrácí na play-off sedm bodů. Rick Tocchet už může počítat s uzdraveným útočníkem Hinostrozou, naopak mimu hru zůstávají dlouhodobě nedostupní Raanta, Demers, Dvorak a Grabner. Předchozí dva duely vynechal i nemocný Brad Richardson. Proti Vegas zřejmě nastoupí v brankovišti Darcy Kuemper, jenž včera odpočíval.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. Keller – 28 bodů (8+20)
    • N. Schmaltz – 25 bodů (7+18)
    • O. Ekman-Larsson 21 bodů (5+16).
     
    Vegas Golden Knights

    Klubu z Nevady začátek sezóny vůbec nevyšel. Postupem času se ale výsledkově zásadně zvedl a ukázal, že jeho loňské senzační tažení do finále Stanley Cupu nebylo úplnou náhodou. Golden Knights se postupně posouvají tabulkou směrem vzhůru a do dnešního zápasu v Glendale jdou jako čtvrtý tým Západní konference, přičemž v případě vítězství se mohou bodově dotáhnout na první Winnipeg i druhé Calgary. Nutno však zmínit, že Rytíři mají o pár odehraných zápasů více. Vegas před krátkou vánoční přestávkou prohrálo tři ze čtyř utkání, avšak zároveň v nich posbíralo solidní čtyři body. Po svátcích opět najelo na vítěznou vlnu, když doma porazilo 2:1 Colorado a včera uspěli také na ledě zvedajícího se Los Angeles v poměru 4:1. Na marodce Vegas je obránce Miller a útočníci Haula s Paciorettym. Chytat by dnes měl zkušený gólman Marc-André Fleury.

    Nejproduktivnější hráči:
    • W. Karlsson – 30 bodů (15+15)
    • J. Marchessault – 29 bodů (13+16)
    • A. Tuch – 29 bodů (13+16).
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vzájemné zápasy

    22.11.2018 Arizona – Vegas 2:3 pr.
    29.03.2018 Vegas – Arizona 2:3
    04.12.2017 Vegas – Arizona 3:2 pr.
    26.11.2017 Arizona – Vegas 2:4
    11.10.2017 Vegas – Arizona 5:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Richard Pánik (ARI)

    Útočník, 27 let, 35 zápasů, 13 bodů (7+6).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Goligoski, Chychrun, Ljubuškin, Connauton – Keller, Stepan (A), Pánik – Hinostroza, Schmaltz, Galchenyuk – J. Archibald, Cousins, Crouse – Garland, Kempe, Fischer.

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Schmidt, McNabb, Engelland (A), Theodore, Holden, Hunt – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, Stastny, Pirri – Carpenter, Eakin, O. Lindberg – Reaves, Bellemare (A), Carrier.

    Rozhodčí: South, Meier – Smith, Gawryletz.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Stadion v Arizoně by měl být teprve podruhé v sezóně vyprodán. Velkou zásluhu na tom mají fanoušci Vegas, kterých je v hledišti možná i polovina.
     
    00:30
    Archibald potáhl puk po levé straně a z bodu pro buly vypálil. Fleury puk vyrazil a musel řešit také bezprostřední dorážku Lawsona Crouse.
     
    01:31
    Galchenyuk dostal puk od Schmaltze a svou vlastní zablokovanou střelu se snažil dorážet, přičemž poslal hokejku do obličeje Theodorea. Je z toho první přesilovka pro Golden Knights.
     
    01:49
    Hjalmarsson zvedl prudký křižný pas od Jonathana Marchessaulta mimo hrací plochu. Vhazuje se po pravici Darcyho Kuempera.
     
    02:22
    Mario Kempe vyrazil v oslabení do útoku. Bekhendem mířil k levé tyči hostující branky, avšak Fleury u ní nechyběl.
     
    02:47
    Kojoti opět poslali puk ven z obranného pásma a míří střídat. Hosté z Nevady se zatím nemohou pořádně rozehrát a moc jim nepomáhá ani početní převaha.
     
    03:34
    Domácí v plném počtu.
     
    03:35
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Až s úplným koncem přesilovky se hosté dostali do tlaku a hned z něj vytěžili vedoucí gól! Pirri dostal od Tucha přihrávku z rohu hřiště. Kuemper jeho střelu z pravé strany vyrazil, nicméně nejproduktivnější hráč AHL zezadu vrátil puk do brankoviště a tam mírného nedůrazu Archibalda využil dorážející PAUL STASTNY. Asistence: Brandon Pirri, Alex Tuch.
    03:35 Paul STASTNY - 0:1
     
    04:17
    Rytíři se opět natlačili do útočného pásma, kde rychlou souhru zakončoval Oscar Lindberg, ale Kuemper si tentokrát dokázal s přehledem poradit.
     
    04:33
    Stepan po hostujícím icingu vyhrál vhazování na Chychruna, který příklepem okamžitě vypálil na Fleuryho hrudník.
     
    05:01
    Pánik převzal přihrávku do jízdy, jenže z pravého kruhu nasměroval svižnou střelu zápěstím mimo tři tyče Fleuryho klece.
     
    06:21
    Marchessault byl trochu držen v souboji o puk, ovšem rozhodčí zůstali v klidu. Útočné snažení Vegas navíc pokračuje.
     
    06:53
    Theodore to zkusil švihem, ale rozměry brankové konstrukce mu nestačily. Po menší odmlce opět míří dopředu domácí.
     
    07:15
    Nick Cousins to vzal na sebe a natlačil se s kotoučem na holi až do brankoviště. Z bezprostřední blízkosti si na Fleuryho každopádně nepřišel.
     
    07:43
    Pánik přenesl hru před levý kruh, kde měl trochu prostoru Chychrun, jenže než stihl vystřelit, tak už na něm byl natlačený obránce, kvůli němuž přišla jen nepřesná střela.
     
    08:05
    Dobrá defenzivní práce od domácího útočníka Dereka Stepana, který během pár vteřin zablokoval pokusy Schmidta i McNabba.
     
    09:17
    Garland si sjel do horšího palebného úhlu, ale bekhendem přesto nahodil puk na Fleuryho, který ho vyrazil a pak musel likvidovat prudkou střelu Ljubuškina.
     
    09:28
    Na druhé straně se opět ukázal Brandon Pirri, jenž vystřelil švihem do Kuemperovy lapačky a získal buly v útočné třetině.
     
    09:52
    Cousinsovu střelu zpoza levého kruhu hostující gólman rovněž zlikvidoval. O dorážku z dálky se pokoušel Connauton, jenže trefil jenom Nicka Holdena.
     
    10:24
    Nahození Chychruna sebral před Pánikem Reaves. Goligoski pak zaváhal ve středním pásmu, ale Lindberg vypálil tahem hodně nepřesně.
     
    11:04
    Čtvrtý útok Vegas se usadil v útočné třetině, nicméně celá akce musela skončit po odletu kotouče nad mantinely.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:21
    Hinostroza poslal puk vysoko nad Fleuryho branku, což bylo zřejmě zapříčiněno tečí Carriera. Ještě předtím se do bekhendové koncovky protančil Alex Galchenyuk.
     
    11:43
    Už druhá vážnější ztráta puku v nebezpečném prostoru od Alexe Goligoského. Schmidt ji ale nepotrestal, neboť Kuemper jeho střelu z vrcholku levého kruhu zastavil.
     
    12:02
    Stepan našel rozjetého Pánika, který zprava ještě posílal puk do brankoviště, ale o pár centimetrů minul hokejku číhajícího Kellera.
     
    12:59
    Pirri střílel z levého křídla po pasu ze zadního mantinelu. Kuemper byl připravený a zastavil hru.
     
    13:42
    Schmaltzova přihrávka na osu hřiště byla sražená. Golden Knights následně poněkolikáté zmršili rozehrávku a puk jen odevzdali.
     
    14:26
    Ekman-Larsson nedostal puk do úplného bezpečí, kotouč na modré čáře zastavil Engelland a propagační střelou ho poslal na Kuempera.
     
    15:21
    Smith znovu jenom nahodil puk k domácím obráncům. Ani těm se nepovedlo rozehrát, a tak následují boje u hrazení v útočné třetině Vegas.
     
    15:54
    Christian Fischer dobruslil přetaženou přihrávkou a z ostrého úhlu ještě zakončil, přičemž minul Fleuryho branku.
     
    16:32
    Ljubuškinův pokus od modré čáry neprošel přes Engellanda a kotouč se od dalšího z hostujících hráčů odrazil do středního pásma.
     
    16:48
    Kuemperův beton přesměroval Engellandovu střelu na druhou stranu, odkud přišla dorážka Stastného, ale ani s ní neměl domácí gólman moc starostí.
     
    17:18
    Goligoského hodně překvapilo přistrčení puku od Pánika. Z nadějně vypadající akce Kojoti vůbec nezakončili.
     
    17:39
    Střelecky aktivní Chychrun trefil nohu McNabba a puk se kvůli tomu vůbec nedostal do prostoru Fleuryho brankoviště.
     
    18:26
    Theodore měl před kruhy trochu času na přípravu zakončení, které poslal jen na střed branky a Kuemper si připsal velmi snadný zákrok.
     
    18:47
    Reilly Smith dostal nabito do levého kruhu, odkud vypálil z první, jenže puk se zastavil o obětavě blokujícího Hjalmarssona.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:49
    Ljubuškin se nedokázal úplně zachytit s rozjetým Carrierem, který se přes něj natlačil ke střele z levého kruhu, ovšem Kuemper si ji pohlídal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní třetina, která se odehrála ve velmi slušném tempu. Zajímavé situace byly na obou koncích kluziště, ovšem prosadit se dokázali jen hosté z Nevady, když první kloudnější akci zakončil gólovou dorážkou Paul Stastny. Obrana Coyotes je stejně jako včera hodně prostupná, Kuemper musel už čtrnáctkrát zasahovat a to sedm dalších střel bylo zablokovaných.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 9 – 15
    Zablokované střely soupeře. 7 – 7
    Trestné minuty: 2 – 0
    Využité přesilové hry: 0/0 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 44% – 56%
    Bodyčky: 10 – 15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Archibaldova střela z úhlu byla sražená Schmidtem a rozvlnila pouze ochranou síť, která lemuje domácí útočné pásmo.
     
    20:57
    Goligoského hokejka nepustila finální přihrávku do předbrankového prostoru na Smithe. Dopředu už se ženou domácí Kojoti.
     
    21:31
    Stepanova střela z otočky nemálo překvapila Fleuryho, který nebyl v ideálním postavení. Keller vracel puk do ohně, ale u brankovištěm už nebyl nikdo ve vínově červeném.
     
    22:36
    Hinostroza ve středním pásmu přihrál na pravou stranu Garlandovi, který sice hraje v životní formě, ale ani ta mu nyní nepomohla ve velké rychlosti prostřelit Fleuryho.
     
    23:22
    Arizona neměla ani trochu klidu na rozehrávku z vlastní poloviny a poslala puk až na zakázané uvolnění. Vhazuje se po levici Kuempera.
     
    23:59
    Zakládající Archibald malinko zpomalil před útočnou modrou. Po přihrávce na pravý mantinel bylo pískáno postavení mimo hru.
     
    24:11
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Darcy Kuemper – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Conor Garland.
     
    24:22
    Derek Stepan nevypustil souboj o zdánlivě ztracený puk, který v útočné třetině sám pro sebe vybojoval, ovšem okamžitá střela skončila jen v ochranné síti.
     
    24:36
    Stastného střelu z levého křídla vyrazil Kuemper na zadní mantinel. Puk si dojeli hráči Vegas a usadili se v útočném pásmu.
     
    25:04
    Hjalmarsson pomohl získat puk na domácí hokejky a Kempe se postaral o relativně snadné vyhození, které Arizoně umožnilo vystřídat.
     
    25:35
    Další částečné vysvobození Kojotů. Theodore se musel vrátit pro puk k obranné modré čáře, odkud ho nahodil vpřed.
     
    25:57
    Marchessault už mohl střílet z vrcholku pravého kruhu. Místo toho ještě křížem přihrál na Hunta, jehož pokus přesouvající se Kuemper vyrazil pravou rukou.
     
    26:11
    Domácí v plném počtu.
     
    26:17
    Clayton Keller se snažil využít svou mrštnost v souboji proti dvěma obráncům. Zblízka zkusil trochu naivně vystřelit a od Theodorea šel puk mimo hřiště.
     
    26:27
    Galchenyuk odvedl výbornou práci na zadním mantinelu, kde si pohrál s Engellandem a v pádu přihrál do mezikruží na Schmaltze, kterého Fleury vychytal, neboť puk šel přímo na něj.
     
    27:03
    Oscar Lindberg přihrál z pravého mantinelu na chvíli nestráženého Reavese, který vypálil z první, ale branku o kousek minul.
     
    27:26
    Engelland dvakrát střílel. Nejprve z otočky z levého kruhu a pak golfákem od modré. Ani jednou to na překonání Kuempera nestačilo.
     
    27:59
    Podařené střídání Golden Knights završil Eakinův výjezd zpoza branky do dobré palebné pozice, nicméně domácí gólman zkušeně zakročil.
     
    28:14
    Hosté faulovali v útočném pásmu a poprvé budou hrát v oslabení. Coyotes mezitím zklidnili hru a zkusí zaútočit v šesti proti pěti.
     
    28:25
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (William Carrier – 2 min., hrubost).
     
    28:46
    Stastny vyhrál vhazování nad Stepanem a Knights okamžitě vyhodili do prostoru, kde při rozehrávce malinko hazardoval Ekman-Larsson, ale nakonec puk udržel.
     
    29:21
    Kojoti měli velké starosti s přechodem středního pásma, u kterého Pánik přepadl přes soupeřovu hokejku, ovšem sudí zůstali v klidu.
     
    29:56
    Až po sedmdesáti vteřinách se domácí usadili v útočném pásmu. Goligoského střela neměla přesnost a totéž se dá říct o pokusu Chychruna, který Fleury zlikvidoval.
     
    30:09
    Není to vůbec podařená přesilovka a tak to asi zůstane do jejího úplného konce. Goligoski nezpracoval puk na modré čáře a vystavil tým z Glendale do ofsajdu.
     
    30:25
    Hosté v plném počtu.
     
    30:42
    Galchenyukovo zakončení z pravého kruhu bylo zablokované. Hra se rychle otočila na druhou stranu, kde Kuempera prověřil Eakin a rozjetý Tuch pak z pravé strany netrefil prostor branky.
     
    31:06
    Urostlý Crouse s pořádnou dávkou štěstí prošel přes útočnou modrou. Kotouč nechal za sebou, kde si ho vzal Nick Schmaltz a z pravého kruhu udeřil přízemní střelou k vzdálenější tyči.
     
    31:06
    Definitivně vyrovnáno ještě není. Hostující lavička si vyžádala challenge, neboť se domnívá, že gólu předcházel těsný ofsajd.
     
    31:06
    Radost Coyotes byla předčasná! Čároví rozhodčí skutečně odhalili minimální ofsajd Hinostrozy a Vegas tak zůstává ve vedení.
     
    31:29
    Kojoti se drali dopředu, jenže vyprodukovaná střela se do statistik opět počítat nebude. Josh Archibald během přesunu do útoku zasáhl vysokou holí Schmidta a zavinil tím oslabení Arizony.
     
    31:43
    Reilly Smith lehce tečoval prudkou ránu z levého křídla, ale puk mezi tři tyče neposlal. Vegas přesto pokračuje v útoku.
     
    32:17
    Theodore nezpracoval přihrávku směřující k modré čáře a Golden Knights museli na okamžik vyklidit útočné pásmo.
     
    32:59
    Theodore posunul puk k mezikruží, kde se na pětníku zorientoval Cody Eakin, ale střele nedal tolik razance, aby mohl nějak překvapit pozorného Kuempera.
     
    33:18
    Hned trojice hostujících hráčů operovala v těsné blízkosti brankoviště. Akci ale překombinovala a Kuemper nemusel řešit žádné větší problémy.
     
    33:29
    Domácí v plném počtu.
     
    34:22
    Chychrun se postaral o plynulý přechod Arizony do ofenzivy. Rozdal puk doleva na Kellera, který to zkusil zápěstím, ale Fleurymu moc vrásek na čele nepřidělal.
     
    35:06
    Coyotes v menší šavlovačce odpálili puk do prostoru nikoho. Zakázané uvolnění se ale nepíská, takže Vegas musí rozehrávat od Fleuryho.
     
    36:03
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vegas odskakuje na rozdíl dvou branek! Brad Hunt se po přihrávce Marchessaulta z koncové čáry pokoušel střílet z levého kruhu, přičemž trefil brusli Jakoba Chychruna. Od něj se puk odrazil na REILLYHO SMITHE a ten měl před sebou vesměs prázdnou branku, kterou neměl problém trefit. Asistence: Brad Hunt, Jonathan Marchessault.
    36:03 Reilly SMITH - 0:2
     
    36:15
    Alex Tuch nehezky trefil do hlavy Nicka Cousinse, který se hodně ztěžka sbíral z ledu. Menší trest za zásah do hlavy nebo krku je rozhodně namístě.
     
    36:48
    Paul Stastny u obranné modré čáry sekl přes ruce Nicka Schmaltze a dostal svůj tým do ještě větších problémů. Coyotes budou hrát téměř minutu a půl v pěti proti třem.
     
    36:57
    Arizona právě vstřelila branku!
    Kojoti velmi rychle zužitkovali dvojnásobnou přesilovku a snižují na rozdíl jediné trefy! Keller pomohl Stepanovi vyhrát vhazování a vydoloval puk, který poslal na modrou čáru. Ekman-Larsson na krátko přihrál do pravého kruhu ALEXI GALCHENYUKOVI a jeho prudká střela švihem zapadla přesně k vzdálenější tyči. Asistence: Oliver Ekman-Larsson, Clayton Keller.
    36:57 Alex GALCHENYUK - 1:2
     
    37:39
    Domácí pokračují ve standardní přesilovce a usilují o rychlé vyrovnání. Ekman-Larsson ani Keller ale neprorazili kvůli obětavým blokům hostující obrany.
     
    38:36
    Arizona se po vyhození musela nanovo usazovat v útočném pásmu, kde Goligoského pokus od modré čáry tečoval Chychrun do prostoru hodně vzdáleného od branky Vegas.
     
    38:48
    Hosté v plném počtu.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:15
    Smolný trest pro Jonathana Marchessaulta, který se snažil udržet stabilitu po souboji s Kempem a přitom trefil hokejkou do ucha Ekmana-Larssona. Další přesilovka pro Coyotes!
     
    39:42
    Za Golden Knights vyhrál vhazování Paul Stastny a hosté se velmi rychle osvobodili. Pouštní psi mají čas nanejvýš na jednu další akci.
     
    39:55
    Oliver Ekman-Larsson v posledních minutách neslézá z ledu. Nyní poněkolikáté vypálil zpoza levého kruhu po pasu Schmaltze, nicméně Fleury letící puk precizně lapil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhé dějství bylo naprosto vyrovnané a přesto, že v něm nebylo k vidění tolik střel na branku, tak bylo ještě o něco zajímavější než to první. Coyotes se po trefě Schmaltze radovali z vyrovnání, jenže následná výzva odhalila ofsajd Hinostrozy. Rytíři se udrželi ve vedení a naopak ho zdvojnásobili po šťastném odrazu a Smithově úklidu do prázdné branky. Golden Knights si hned vzápětí zbytečně zkomplikovali život několika tresty a ve dvojnásobném oslabení inkasovali od Alexe Galchenyuka. Coyotes tak jsou na dostřel a my se můžeme těšit na jistě dramatickou třetí třetinu.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 17 – 23 (9:15, 8:8)
    Zablokované střely soupeře: 14 – 15
    Trestné minuty: 6 – 8
    Využité přesilové hry: 1/4 – 0/3
    Vyhraná vhazování: 45% – 55%
    Bodyčky: 18 – 20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Paul Stastny je na buly v oslabení téměř neporazitelný. Opět se o tom přesvědčil Stepan a Arizona přichází o cenné vteřiny z probíhající přesilovky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:32
    Ani po půlminutě se Yotes nedostali do útočného pásma. Přechod zastavil ofsajd, po kterém Stastny opět uspěl na vhazování.
     
    40:52
    Reilly Smith měl po své pravici Karlssona. Místo přihrávky sám střílel z levého kruhu a trefil puk do blízkosti levého ramena Darcyho Kuempera, jenž raději přerušil hru.
     
    41:03
    A znovu vyhrané vhazování Golden Knights. Ihned poté přišla McNabbova tečovaná střela, kterou Kuemper s trochou štěstí betonem vyrazil.
     
    41:15
    Hosté v plném počtu.
     
    41:42
    Paul Stastny dostal přihrávku do druhé vlny a z dobré pozice u ose hřiště opět prověřil pozornost Kuempera, který puk jenom vyrazil k dalším hráčům Vegas.
     
    42:17
    Fischer jenom nahodil a odjel střídat. Totéž učinili také hosté a málem získali puk za brankou, kde při rozehrávce zaváhal Kuemper.
     
    42:59
    Pánik dal puk na modrou čáru na Connautona a ten nedostal své nahození přes Bellemarea. Akce Coyotes se vrací do středu hřiště.
     
    43:17
    Návrat do ofenzivní činnosti Arizoně vůbec nevyšel. Po nevynuceném zakázaném uvolnění se vhazuje před Darcym Kuemperem, který má na kontě pětadvacet zákroků.
     
    43:45
    Rytíři se zřejmě poučili z nepodařeného závěru druhé třetiny a do poslední dvacetiminutovky vlétli mnohem aktivněji. Kuemper musel opět zasahovat po střele McNabba zpoza levého kruhu.
     
    43:51
    Vyhrané vhazování od náhradníka Carpentera a pohotové zakončení do Kuemperovy lapačky. Neúspěšným střelcem byl tentokrát Cody Eakin.
     
    44:21
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Hosté podruhé vedou o dva góly a dělají důležitý krok k vítězství! Alex Goligoski hraje hodně mizerný zápas a teď to jenom potvrdil, když dvakrát během pár vteřin ztratil puk v obranném pásmu. Díky tomu mohl přijít Carpenterův centr z levého křídla na CODYHO EAKINA a ten střelou z první procedil puk pár centimetrů za brankovou čáru. Bez asistence.
    44:21 Cody EAKIN - 1:3
     
    45:46
    Další problémy pro obranu Arizony. Tuch dával prudký pas před brankoviště, nicméně jeho kolega se v obležení několika protihráčů tentokrát neprosadil.
     
    46:05
    Po delší době si na puk sáhl také Marc-André Fleury, který se nenechal překvapit propagační střelou od modré čáry z hokejky Kevina Connautona. Následuje reklamní brejk.
     
    46:15
    Alex Tuch se nebál postavit do dráhy tvrdé střely Jakoba Chychruna a vůbec nepustil kotouč do blízkosti Fleuryho branky.
     
    46:58
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Další trefa hostujícího celku už asi znamená definitivní rozhodnutí! Kellerova tvrdá střela letěla do zadního mantinelu, kde puk sebral Stastny a poslal ho na McNabba. Ten dlouhatánským pasem dostal do úniku BRANDONA PIRRIHO a Kuemper byl na jeho přízemní střelu tahem krátký. Asistence: Brayden McNabb, Paul Stastny.
    46:58 Brandon PIRRI - 1:4
     
    47:57
    Garland se natáhl pro přihrávku do pravého kruhu, jenže za Fleuryho puk nezasunul. Totéž platilo o následné střele Fischera.
     
    48:49
    McNabb rozjel další bleskovou akci, jež se tentokrát obešla bez vážnější šance. Karlsson po prudkém centru Smithe nepřesměroval kotouč mezi tyče.
     
    49:37
    Golden Knights ve třetí třetině dominují a není vyloučeno, že přidají ještě další góly. Stastny přepadl přes vyjetého Kuempera, který při návratu zase zakopl o ležíícho Stastného. Těžit z toho mohl Hunt, avšak zpoza levého kruhu vůbec netrefil odkrytou klec.
     
    50:18
    Asi poslední šance Arizony, jak s tímto mačem ještě něco udělat. Za krosček proti Nicku Cousinsovi si půjde odpočinout autor poslední trefy Brandon Pirri.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:45
    Pierre-Édouard Bellemare jednoduše vyhodil a z přesilovky Coyotes okamžitě zmizela první půlminuta.
     
    50:58
    Kuemper vystartoval proti Karlssonovi, který by se jinak dostal do úniku. Gólman Yotes odpálil puk na icing.
     
    51:19
    Keller u červené čáry přihrál Ekmanu-Larssonovi jenom na paty. Švédský kapitán puk ztratil a Kojoti se stále nemohou usadit před Fleurym.
     
    51:44
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vegas se prosazuje i ve vlastním oslabení a zvyšuje už na 5:1! Holden o mantinel vyhodil na RYANA CARPENTERA, který nabral na levé straně parádní rychlost rychlost a před Goligoskim si navedl puk do mezikruží, odkud parádně zavěsil pod břevno. Asistence: Nick Holden.
    51:44 Ryan CARPENTER - 1:5
     
    52:18
    Zadovka Lawsona Crouse objevila Chychruna v levém kruhu. Střela domácího obránce se otřela o horní tyč a od ní odletěla do ochranné sítě. Fleury nezapomněl brankovou konstrukci pohladit.
     
    52:18
    Hosté v plném počtu.
     
    52:39
    Urostlý Bellemare zalehl kotouč u rohu hostujícího útočného pásma a donutil tím některého z rozhodčích přerušit hru. Vhazuje se po levici Kuempera.
     
    53:34
    Od domácích hráčů je to ve třetí třetině jedna velká křeč. Kojoti by se určitě nejraději viděli v kabině.
     
    54:12
    Goligoského vynucené nahození se odrazilo mezi diváky a hra je přerušena. Pokračovat bude po dvouminutové pauze určené i pro úpravu ledové plochy.
     
    54:39
    Carpenter táhl rychlý protiútok dvou na jednoho. Stepan se však stihl vrátit a finální přihrávku nadzvedl mimo dosah nabízejícího se hráče v bílém dresu.
     
    55:12
    Kempe z otočky nahazoval puk před branku, kde to prakticky stejně zkoušel i Christian Fischer, ovšem Fleury měl u levé tyče situaci pod kontrolou.
     
    55:53
    Garlandův pas přes šířku hřiště nikdo z domácích nezachytil, a tak následoval bleskový protiútok. Ten zakončoval Theodore a Arizonu zachránil až solidní zákrok Darcyho Kuempera.
     
    56:41
    Za domácí tým v posledních minutách hraje zejména třetí a čtvrtá formace. Právě ta vedena Mariem Kempem nyní solidně krouží v útočné třetině.
     
    56:51
    Oliver Ekman-Larsson si hrál s pukem u vrcholku pravého kruhu, dokud nepřepadl přes hokejku Ryana Reavese. Je z toho další přesilovka pro Kojoty.
     
    57:11
    Úvodní buly při domácích přesilovkách snad ve všech případech vyhráli právě centři Vegas. Teď byl úspěšný také Ryan Carpenter.
     
    57:57
    Ekman-Larsson z delší vzdálenosti neuspěl, i když kotouč ještě tečoval Mario Kempe. Fleury zakročil a jeho kolegové vyhodili.
     
    58:22
    I na přesilovce hrají méně vytěžovaní hráči Arizony. Fleury se předvedl i proti zakončení Lawsona Crouse z prostoru mezi kruhy.
     
    58:51
    Hosté v plném počtu.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:18
    Během skandování několika tisícovek spokojených příznivců Golden Knights se Coyotes provinili postavením mimo hru.
     
    59:45
    Kuemper sebral nahozený puk a trochu nešikovně rozehrál do rohu k jednomu z hostů. Další důkaz toho, že to hráči Arizony už chtějí mít za sebou.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Dnešní jediné střetnutí kanadsko-americké NHL mělo Vegas od začátku lépe rozehrané a nebýt několika faulů ze závěru druhé třetiny, tak si zřejmě došlo pro naprosto poklidné vítězství. Takhle Arizona ztrácela po čtyřiceti minutách jedinou trefu, jenže místo nějakého tlaku se ve třetí třetině obrovsky trápila. Eakin, Pirri a Carpenter zvýšili vedení Vegas na 5:1 a zajistili jeho třetí vítězství v řadě.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 30 – 37 (9:15, 8:8, 13:14)
    Zablokované střely soupeře: 15 – 18
    Trestné minuty: 6 – 12
    Využité přesilové hry: 1/6 – 0/3
    Góly v oslabení: 0 – 1
    Vyhraná vhazování: 40% – 60%
    Bodyčky: 22 – 28.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Paul Stastny (VEG) 1+1
    2. Brandon Pirri (VEG) 1+1
    3. Alex Galchenyuk (ARI) 1+0.
     
    Československá stopa v utkání:
    Richard Pánik (ARI)
    0+0, 0 střel, čas na ledě 20:07.
    Oliver Ekman-Larsson se díky přihrávce na jediný gól Arizony stal nejproduktivnějším obráncem Arizony Coyotes

     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:03:01)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 37. Galchenyuk (Ekman-Larsson, Keller) – 4. Stastny (Pirri, Tuch), 37. R. Smith (Hunt, Marchessault), 45. Eakin, 47. Pirri (McNabb, Stastny), 52. Carpenter (Holden)


    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Goligoski, Chychrun, Ljubuškin, Connauton – Keller, Stepan (A), Pánik – Hinostroza, Schmaltz, Galchenyuk – J. Archibald, Cousins, Crouse – Garland, Kempe, Fischer.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Schmidt, McNabb, Engelland (A), Theodore, Holden, Hunt – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, Stastny, Pirri – Carpenter, Eakin, O. Lindberg – Reaves, Bellemare (A), Carrier.

    Rozhodčí: South, Meier – Smith, Gawryletz

    Diváci: 17 125
    bahis siteleri