Eibar – Villarreal 0:0 (kon.) | Sevilla – Atlético 1:1 (kon.) | Real Madrid – Real Sociedad 0:2 (kon.)
Getafe – Barcelona 1:2 (kon.)
konec
Getafe CF
1:2 (1:2)
FC Barcelona
Neděle 06.01.2019, 20:45 • Coliseum Alfonso Pérez • Španělská LaLiga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 23:12. (22:34:55)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Barcelona, která svého soupeře porazila poměrem 2:1. Druhý poločas nám nabídl o poznání klidnější podívanou, avšak v jeho samotném úvodu mohl srovnat domácí Rodríguez. Getafe se sice tlačilo za vyrovnávací brankou, avšak tu naopak byly šance pro soupeře, nicméně brankář Soria se ve druhém poločase překonat nenechal. Katalánci si hubené vedení dokázali pohlídat až do závěrečného hvizdu, z dnešního velmi těžkého utkání berou plný počet bodů.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zdá se, že dnešní utkání čtvrtou branku nenabídne. Getafe má na vyrovnání pouze několik posledních vteřin.
     
    90+2
    Do pokutového území Barcelony přiletěl další centr, který se stal snadnou kořistí Lengleta. Hosté se nikam neženou, naopak sbírají cenné vteřinky.
     
    90+1
    Kousek od středového kruhu se do nepříjemného obležení dostal Antunes, který to nakonec zvládl na jedničku. Poté se domácí dožadovali hraní rukou.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Barcelona stále vede o jednu branku, naopak domácím se krátí čas.
     
    88
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arthur, přichází Carles Aleñá.
     
    87
    Messi zahrával další přímý kop, který ani tentokráte nepatřil k těm nejpovedenějším. Obstřel sice mířil nad zeď, avšak skončil vysoko nad brankou.
     
    86
    Posléze Suárez prodlužoval do tandemu na Coutinha, který si ale nevěřil na průnik kolem Antunese. Krátce poté si nedovoleným zákrokem pomohl Maksimović.
     
    85
    Coutinho zahrával rohový kop z levé strany, na hranici malého vápna si na centr naskočil Lenglet, který ale hlavičkou zamířil vedle branky soupeře.
     
    84
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Francisco Portillo, přichází Robert Ibáñez.
     
    84
    K velice nebezpečnému projektilu se dostal Messi, jenomže Soria dokázal vyrazit míč před sebe. Následnou přihrávku na Suáreze včas odkopl Dakonam.
     
    83
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ousmane Dembèlé, přichází Philippe Coutinho.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo kolem deset minut. Getafe se nemůže dostat k žádnému náporu, naopak je o něco aktivnější Barcelona.
     
    81
    Po rohovém kopu si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Cabrera, který skolil k zemi Messiho. V posledních minutách se hra hodně často kouskuje.
     
    80
    Poprvé se k míči dostal střídající Sáiz, který roztáhl hru k levé postranní čáře. Následně to Mata zkoušel průnikem kolem Alby, který zahrál za cenu rohu.
     
    79
    Katalánci zahrávali standardní situaci ze své vlastní poloviny. Piqué rozehrál na jistotu nakrátko, následně se Arthur dostal za půlící lajnu.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Nemanja Maksimović (Getafe CF).
     
    75
    Messi se mohl dočkat druhé branky! Tentokráte ho ale dokázal vychytat Soria, který posléze skočil po volném balónu. Po delší době výstraha od Barcelony.
     
    74
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Ángel Rodríguez, přichází Samuel Sáiz.
     
    73
    Damián vhazoval z pravé strany, jeho nabídka směřovala na Rodrígueze, který si poradil s bránícím Albou, načež přihrál zpět ke středovému kruhu.
     
    72
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut, hosté stále vedou o jedinou branku. Závěr utkání nám slibuje ještě hodně zajímavou podívanou.
     
    71
    Barcelona se dokázala dostat z přehuštěného prostoru, načež se na zeleném pažitu ocitl Dembélé. Pro změnu si faulem pomohl domácí Dakonam.
     
    70
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Arturo Vidal, přichází Sergio Busquets.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Leandro Cabrera (Getafe CF).
     
    69
    Pomezní sudí nakonec signalizoval ofsajdové postavení, avšak opakovaný záběr žádný ofsajd nepotvrdil. Tak trochu záchrana pro domácího forvarda.
     
    68
    Mata se dokázal dostat za obranu soupeře, poté obešel také ter Stegena, avšak nedokázal trefit odkrytou branku. To byla tutová šance na vyrovnání!
     
    67
    Alba si dal s provedením autového vhazování celkem dost načas, nakonec to u sudího prošlo. Getafe se ale díky dobrému napadání dostalo zpět k míči.
     
    66
    Barcelona se neohroženě dostala na polovinu soupeře, kde rozjíždí kombinaci. Do ní se zapojil také brankář ter Stegen, který okamžitě oslovil Albu.
     
    65
    Antunes si na levém křídle dokázal pohlídat Suáreze, posléze přišel nedovolený zákrok od Vidala, který fauloval Arambarriho. Je tu další žlutá karta.
     
    64
    Dle očekávání to na sebe vzal Messi, který kroutil míč k vzdálenější šibenici. Soria se sice vydal na opačnou stranu, balón i přesto skončil nad brankou.
     
    63
    Barcelona bude mít k dispozici přímý kop z velice zajímavé pozice. K míči se pochopitelně staví Messi, nicméně v tandemu mu sekunduje také Suárez.
    62. Ter Stegen vytasil důležitý zákrok.
     
    62
    Vůbec první rohový kop obstaral Antunes, který u penaltového puntíku dokázal najít Cabreru, jehož důraznou hlavičku stačil ter Stegen vyrazit nad sebe.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Damián Suárez (Getafe CF).
     
    61
    I tentokráte se k míči postavil Damián, jehož centr za sebe prodlužoval jeden z protihráčů, načež Matovi moc nescházelo. Domácí budou zahrávat roh.
     
    60
    Portillo si chtěl obhodit Albu, který zřejmě zahrál rukou. Druhá žlutá karta z toho zatím nebude, avšak Getafe bude zahrávat standardní situaci.
     
    59
    Robertova zpětná přihrávka opět našla Messiho, který si tak dlouho rovnal míč ke střele, až ho včas dokázala sevřít trojice protihráčů, která ho ke střele nepustila.
     
    58
    Getafe se ve druhém poločase prezentuje opravdu účelným napadáním, se kterým má soupeř velké problémy. Piqué musel rychle přihrávat na Roberta.
     
    57
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Dimitri Foulquier, přichází Jorge Molina.
     
    56
    Nedůraz domácí defenzívy přinesl slibnou pozici pro Messi. Argentinský kanonýr to měl na pravou nohu, kterou zamířil přímo do rukavic brankáře.
     
    55
    Nákop na Rodrígueze dokázal zastavit Lenglet, který posléze zvolil zpětnou přihrávku na německého brankáře, který vylákal hned dvojici protihráčů.
     
    54
    Útočným faulem se prezentoval Mata, což potvrdil také opakovaný záběr. Ter Stegen opět rozehrál po zemi, jeho kolegové se rychle dostali na druhou stranu.
     
    53
    Antunes obstaral standardku z hodně velké vzdálenosti. Jeho centr dokázal za sebe prodloužil Cabrera, tam se ale nacházel jeden z hráčů Barcelony.
     
    52
    Vůbec první nedovolený zákrok druhého poločasu vytasil domácí Arambarri, který na útočné polovině fauloval Vidala. Katalánci okamžitě rozehráli.
     
    51
    Suárez dokázal dloubáčkem posunout míč na Albu, před kterým zasáhl Damián. Také Barcelona bude vhazovat, konkrétněji se o to postará Alba.
     
    50
    Mohlo být srovnáno! Ter Stegenovi se nepovedl odkop, poté se z pravé strany dostal k zakončení Rodríguez, který ale pálil kousek vedle zadní tyče.
     
    49
    Barcelona se opět dostala ke své klasické kombinaci, s míčem se seznámila kompletní obranná čtveřice. V tuto chvíli s ním pracuje zadák Lenglet.
     
    48
    Hned v úvodu jsme sledovali dalekonosný pas na Foulquiera, který si ho dokázal zpracovat. Posléze si obrannou povinnost splnil obránce Alba.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl velice zajímavou podívanou. Úvodní minuty přinesly celou řadu nedovolených zákroků, hlavní sudí vytasil hned tři žluté karty. Následně se hosté dostali do dvoubrankového vedení, branky totiž obstarala útočná dvojice Messi – Suárez. Getafe ale pořádně přidalo, do konce poločasu ještě dokázalo zkorigovat výsledek na 1:2. Katalánci to budou mít ještě hodně těžké, soupeř podává velmi dobrý výkon.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
    43. Jaime MATA - 1:2
     
    43
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali kontaktní branky! Antunes měl dostatek času na centr, který poslal přesně k zadní tyči, kam si seběhl Rodríguez. Domácí forvard v šanci nezpanikařil, naopak si všiml volného JAIMEHO MATY, jenž už zakončoval do prázdné branky.
     
    43
    Aby toho nebylo málo, tak se k odraženému míči jako první dostal Rodríguez, jehož rána nártem skončila kousek nad brankou. Ter Stegen nemusel zasahovat.
     
    42
    Co scházelo! Do šestnáctky Barcelony přiletěla vzdušná nabídka, kterou si málem do vlastní branky vsítil Arthur, míč se zastavil až o levou pravou konstrukci.
     
    41
    Getafe se ihned po rozehrávce pokusilo zaútočit po levé straně, kde si obrannou povinnost splnil Roberto. Domácí budou ještě vhazovat.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
    39. Luis SUÁREZ - 0:2
     
    39
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Je tu druhá branka v domácí brance! K samotnému volnému kopu se postavil Messi, jenž zakroutil míč do malého vápna, odkud ho vyhlavičkoval jeden z domácích. Za pokutovým územím ale číhal připravený LUIS SUÁREZ, který parádní ránou nártem nedal Soriovi šanci.
     
    38
    Na zemi skončil Roberto, kterého celkem nevybíravě dohrál Antunes, jenž se výroku sudího diví. I tak z toho bude standardní situace pro hostující celek.
     
    37
    Antunes si počkal na náběh od Rodrígueze, který to nakonec měl na dlouhou nohu. Getafe si míče moc neužilo, v tuto chvíli ho má na noze ter Stegen.
     
    36
    Následně Suárezovi uskočil míč od kopačky, načež si počínal útočným faulem. Na zemi se ocitl obránce Damián, jenž se sám postaral o rozehrávku.
     
    35
    Před malým momentem to Arthur zkoušel kolmicí za obranu na Suáreze, s čímž počítal také pozorný Dakonam, jenž odhlavičkoval míč přímo na nohu Messiho.
     
    34
    V posledních minutách nesledujeme nic moc závratného. Barcelona i nadále pracuje s kulatým nesmyslem, což jí maximálně vyhovuje.
     
    29
    Alba zatím pořádně větrá obranu Getafe, před malým momentem si ale Barcelona moc neporozuměla, konečně se k míči dostávají také domácí hráči.
     
    28
    Soria si připsal velice slibný zákrok, po kterém následoval další rohový kop. Katalánci pořádně sevřeli svého soupeře, domácí se těžko dostávají k míči.
     
    27
    Barcelona zahrávala úvodní rohový kop z levé strany. K oné rozehrávce se postavil Dembélé, po jehož rozehrávce nakrátko přišla stoprocentní šance pro Piquého, který napálil prostředek branky.
     
    26
    Dembélé dokázal načasovat přihrávku na Albu, který ale musel počkat na své spoluhráče. Následnou přihrávku do malého vápna dokázal odklidit Cabrera.
     
    25
    Piqué musel pořádně zabrat, napadající Rodríguez byl skutečně hodně rychlý, nakonec to ale prvně jmenovaný fotbalista zvládl na jedničku.
     
    24
    Getafe se stáhlo hluboko na vlastní polovinu, kde čeká na chybu od soupeře. Ta zatím nepřichází, naopak si faulem pomohl bránící Foulquier.
     
    23
    Messi vymyslel fantastickou kolmici na Suáreze, který byl ve velkém střeleckém úhlu. Soria proti němu rychle vyběhl, následnou střelu zlikvidoval.
     
    22
    Piqué si nechtěl komplikovat život, proto přenesl hru na Lengleta, který celkem váhá s přihrávkou do volného prostoru. Domácí se k napadání moc nemají.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, konečně jsme se dočkali první branky. Getafe to nyní bude mít hodně složité, prohrává o jednu branku.
    20. Lionel MESSI - 0:1
     
    20
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Zničehonic tu máme úvodní branku tohoto zápasu! Vidal vyslal kolmici na levé křídlo, jenomže tuto nabídku dokázal zablokovat jeden z protihráčů do vzduchu, kam se vydal také Soria. Jenomže jako první se k míči dostal LIONEL MESSI, který brankáři nasadil jesličky a poté zamířil do odkryté brány.
     
    20
    Piqué dokázal zablokovat další z řady centrů, posléze na zemi skončil Arthur, kterého nepříjemně dohrál Damián. Další velice tvrdý zákrok od domácích.
     
    19
    Hlavní sudí nakonec k žlutému kartónku nesáhl, německý brankář už zpět na nohu. Barcelona raději rozehrála po zemi, zkouší to přes pravou stranu.
     
    18
    Aby toho nebylo málo, tak na zemi zůstal ležet brankář ter Stegen, kterého šlapákem poslal k zemi Rodríguez. I tady by se mohlo žlutit.
     
    17
    Damián si z pravé strany přichystal centrovanou nabídku do šestnáctky, kterou ale dokázal odklidit Piqué. Posléze se do míče opřel Antunes, kterému střela nesedla.
     
    16
    Úvod utkání se nese v hodně agresivním duchu, hlavní sudí vytasil už tři žluté karty. Pakliže to takhle půjde dál, určitě se dočkáme červeného kartónku.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Dimitri Foulquier (Getafe CF).
     
    15
    Je tu další žlutá karta pro hosty, v úvodu utkání už druhá. Tentokráte jí vyfasoval Alba, který zcela očividně zatáhl za dres Foulquiera.
     
    14
    Getafe zahrávalo standardku kousek za polovinou hrací plochy. K rozehrávce se postavil obránce Antunes, který našel pouze hlavu Lengleta.
     
    13
    Z ochozů začíná ozývat pískot, Barcelona totiž drží míč na útočné polovině soupeře. Před malým momentem to průnikem zkoušel Messi, který ale narazil do Dakonama.
     
    12
    Žlutou kartu dostává Arthur (FC Barcelona).
     
    12
    Na druhé straně se Alba dostal k pohotovému centru z levé strany, následně se do něho pokládal Suárez, kterému střela vůbec nesedla.
    11. Neuznaná branka domácích.
     
    11
    Getafe se sice radovalo z úvodní branky, hlavní sudí jí ale neuznává. Zakončující Mata se sice v ofsajdu nenacházel, avšak jeden z jeho spoluhráčů fauloval.
     
    10
    Arthur celkem dlouho hledal vhodného adresáta, nakonec si u postranní lajny všiml osamoceného Alby, který ihned navázal spolupráci s Messim.
     
    9
    Getafe se dožadovalo odpískání faulu na Rodrígueze, avšak ani tentokráte se o nedovolený zákrok nejednalo. Barcelonští se tak zmocnili balónu.
     
    8
    Na opačné straně se do centrovaného balónu položil domácí Ángel, jehož rána směřovala vysoko nad branku. Ter Stegen okamžitě rozehrál od branky.
     
    7
    Dembélé se dostal s míčem do šestnáctky, kde po souboji s protihráčem spadl k zemi. Pokutový kop se nepíská, hlavní sudí nechává pokračovat.
     
    6
    Nedovoleným zákrokem si pomohl napadající Arambarri, který zezadu poslal k zemi Arthura. Jednoznačný faul, Katalánci okamžitě rozehráli.
     
    5
    Messi se zjevil mezi přesilou protihráčů, proto se ještě rozhodl spolupracovat s Robertem, jehož přenesení hry přineslo centr přesně na hlavu Dakonama.
     
    4
    Poprvé se dostal k míči také brankář ter Stegen, který rozehrál na jistotu do strany, kde číhal osamocený Roberto, jenž postupuje s míčem k půlící čáře.
     
    3
    Hned úvodu se Barcelona dostala ke své klasické kombinaci, do které se zapojil také Messi. Hostující kapitán raději přenesl hru na levou stranu.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), Cabrera, Antunes – Foulquier, Maksimović, Arambarri, Portillo – Ángel Rodríguez, Jaime Mata.
    Náhradníci: Chichizola – Flamini, Cristóforo, Bruno González, R. Ibáñez, J. Molina, Sáiz.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur, Rakitić, Arturo Vidal – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé.
    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Busquets, Coutinho, Murillo, Semedo, Malcom.

    Rozhodčí: Cuadra – López, Martínez.
     
    FC Barcelona

    Na opačné straně stojí nejtěžší možná překážka, kterou je FC Barcelona. Katalánci si i v letošní sezóně pomýšlejí nad mistrovským titulem, v současné době se skutečně nacházejí na vedoucí pozici. Barcelona má na svém kontě sedmatřicet bodu, naopak druhé Atlético Madrid má o tři body méně. Blaugranas konečně našli ideální herní rytmus, poslední čtyři zápasy přinesly čtyři vítězství, Barcelona dokonce neinkasovala ani jednu branku. Barcelonští se mohou prezentovat nejlepší ofenzívou soutěže, která nasázela už 48 branek. Na druhé straně na tom není moc dobře defenzíva, která se řadí k průměru celé ligy.
     
    Getafe CF

    Fotbalisté Getafe letos předvádějí povedené výkony, které stačí na momentální sedmou pozici. Getafe ztrácí na pohárové příčky pouze jeden jediný bod. Celek z Madridu se v posledních zápasech nachází v ideální formě, neprohrál už v pěti posledních případech. V minulém kole přišla cenná remíza na hřišti Girony, která se svým soupeřem remizovala poměrem 1:1. Getafe se na vlastním stadionu nedaří dle představ, v tabulce domácích celků je na desáté pozici, přičemž z osmi odehraných zápasů zvítězila ve čtyřech případech. Getafe se ale může pyšnit druhou nejlepší obranou v lize, lépe je na tom pouze Atlético Madrid, které inkasovalo o jednu branku méně,
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Getafe CF a FC Barcelona.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 43. Jaime Mata (Ángel Rodríguez) – 20. Messi, 39. L. Suárez

    Karty:   15. Foulquier (GET), 61. Damián Suárez (GET), 69. Cabrera (GET), 77. Maksimović (GET) – 12. Arthur (BAR), 15. Alba (BAR), 65. Arturo Vidal (BAR)


    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 23:12.
    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), Cabrera, Antunes – Foulquier (57. J. Molina), Maksimović, Arambarri, Portillo (84. R. Ibáñez) – Ángel Rodríguez (74. Sáiz), Jaime Mata.
    Náhradníci: Chichizola – Flamini, Cristóforo, Bruno González, R. Ibáñez, J. Molina, Sáiz.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur (88. Aleñá), Rakitić, Arturo Vidal (70. Busquets) – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé (83. Coutinho).
    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Busquets, Coutinho, Murillo, Semedo, Malcom.

    Rozhodčí: Cuadra – López, Martínez

    Diváci: 14721
    bahis siteleri