Rennes – Brest 3:2 (5:4 po pen.) | Bordeaux – Le Havre 0:1 (kon.) | Toulouse – Nice 4:1 (kon.)
Pontivy GSI – PSG 0:4 (kon.)
konec
Pontivy GSI
0:4 (0:1)
Paris Saint-Germain
Neděle 06.01.2019, 20:45 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir (Lorient) • Francouzský pohár
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 4:7. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 3:7. Fauly: 13:14. (22:41:26)
     
    Jedna nastavená minuta je minulostí a zápas končí! PSG vítězí na trávníku outsidera z Pontivy jasně 4:0!

    PSG mělo jasnou územní převahu, ale Neymarovi, Mbappému a spol. se nedařilo v prvním poločase zakončovat. Pařížané sice dvakrát dopravili míč do sítě, ale v obou případech to bylo až po odmávaném ofsajdu. O jedinou branku v první půli se tak smolně postaral Sylvian Jule, který si srazil Neymarův centr do vlastní sítě. Po změně stran byla dominance PSG ještě o něco větší. Pojistka v podobě druhé branky ale přišla až dvacet minut před koncem, kdy se prosadil Neymar. Následně byl ve vápně faulován Mbappé a sám nařízenou penaltu proměnil. V samém závěru ještě udal konečný výsledek na 4:0 pohlednou střelou Julian Draxler.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase jednu minutu.
     
    90
    Opět byl u balonu Neymar. Brazilská hvězda se pokoušel v exhibičním tempu přihrát patou Kehrerovi, ale domácí obrana nedovolila průchod balonu do vápna.
    89. Julian DRAXLER - 0:4
     
    89
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    PSG přidává v samém závěru čtvrtou branku! Neymar vedl míč do otevřené obrany, před vápnem přihrál zcela osamocenému JULIANU DRAXLEROVI, který jen lehkým obloučkem poslal míč přes brankáře do sítě.
     
    89
    Další náběh vedl na pravé straně Draxler. Mbappé tečoval balon na hranici pokutového území, ale odražený míč stačil sebrat do rukavic domácí brankář.
     
    88
    Už už to vypadalo na přečíslení čtyř proti dvěma obráncům. Neymar byl ale čistě obrán o balon ještě ve středovém kruhu. Domácí se snaží v samém závěru útočit.
     
    87
    Le Ho získal míč před vápnem PSG, poté ho přistrčil Jeguovi, který vybojoval pro Pontivy rohový kop. Ten ale skončil nepřesným centrem.
     
    86
    Také Stanley Nsoki se provinil proti pravidlům, když stáhl k zemi za dres Jegua. Domácím se rychlá rozehrávka příliš nevyplatila, Person nedokázal obejít jeden na jednoho Rimaneho.
     
    84
    Pařížané po dvou brankách ve druhém poločase ubrali na útočném snažení. Neymar ale ještě bojoval o balon na útočné polovině. Bernat dostává žlutou kartu po faulu na středu trávníku.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. O postupujícím je rozhodnuto, ale PSG se i nadále snaží útočit.
     
    82
    Střídání v týmu Pontivy GSI: ze hřiště odchází Peru, přichází Le Ho.
     
    81
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Silva, přichází Bernat.
     
    80
    Domácím hráčům už začínají ubývat síly. Peru se ještě pokoušel běžet za nakopnutým balonem, ale Silva s přehledem předběhl unaveného soupeře.
    79. Kylian MBAPPÉ - 0:3
     
    79
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Sám faulovaný KYLIAN MBAPPÉ si postavil míč na značku pokutového kopu. Vítěz loňského mistrovství světa nedal Daoudouovi žádnou šanci, brankáře Pontivy poslal na opačnou stranu.

    Vít Schück

    Branky: 25. Jule (vla.), 72. Neymar, 79. Mbappé (pen.), 89. Draxler

    Karty:   31. Peru (PGS) – 32. Kurzawa (PSG), 54. Neymar (PSG), 76. Nsoki (PSG), 84. Bernat (PSG)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 4:7. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 3:7. Fauly: 13:14.
    Pontivy GSI: Daoudou – Dahyot (62. Le Nouen), Le Cunff, Kerjean, Guevel, Paillot, Person (C), Peru (82. Le Ho), Pierre Charles, Jegu, Jule (67. Ayivi)
    Náhradníci: Mancheron – Loric, Le Ho, Le Gal, Le Nouen, Havart, Ayivi

    Paris Saint-Germain: Aréola – Meunier, Silva (C) (81. Bernat), Nsoki, Kurzawa (66. Rimane) – Alves, Kehrer, Nkunku (65. Diaby), Draxler – Mbappé, Neymar
    Náhradníci: Buffon – Rimane, Bernat, Diaby, Choupo-Moting
    bahis siteleri