Švédsko – Rusko 3:5 (kon.) | Česko – Japonsko 4:2 (kon.) | Kanada – USA 2:3 (kon.)
Švýcarsko – Finsko 2:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:4 (0:0, 0:2, 2:2)
Finsko
Pondělí 07.01.2019, 10:30 • Obihiro arena, Obihiro, Japonsko • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    U první branky Švýcarek došlo k přidání asistence! Anně Neuenschwanderové na gól nahrála Alicia Pagnamentová! (12:30:00)
     
    54:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A Finky opět odskakují na rozdíl dvou branek! Kiti Seikkulová po vyhraném souboji u mantinelu poslala puk ANNI TIMONENOVÉ na modrou, která ho poslala na vzdálenější pravou tyč Maurerové. Gólmanka měla před sebou dost hráček na to, aby střelu vůbec neviděla! Asistence: Kiti Seikkulová.
     
    53:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky si ale přesto berou své vedení zpět! Elisa Holopainenová po levici Maurerové nejprve nahodila puk na zadní mantinel. Ten se odrazil přímo na hokejku VIIVI VAINIKKOVÉ, která ho poslala na branku. Tam se strhla mela, kdy hned tři Švýcarky zůstaly ležet v brankovišti, hlavní sudí ale měla dobrý výhled a puk za brankovou čárou nakonec viděla! Asistence: Elisa Holopainenová.
     
    49:13
    Laura Zimmermannová měla na hokejce možná třetí branku Švýcarek! Ještě ve vlastní třetině připravila finskou obránkyni o puk, v těsném kontaktu s Finkou a mantinelem se probojovala až před Jaskarlovou a bekhendem se snažila zasunout puk k její pravé tyči. Naštěstí pro Finsko ale puk zůstal jen na betonu a Jaskarlová ho následně dokázala skrýt pod lapačku.
     
    43:16
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A máme srovnáno! Švýcarky konečně využily jednu z mnoha přesilovek! Laura Zimmermannová na modré zachytila vyhození jedné z Finek, předala puk LAŘE CHRISTENOVÉ a ta okamžitou dělovkou propálila Jaskarlovou čistou střelou! Asistence: Laura Zimmermannová.
     
    43:09
    Vyloučení v týmu Finsko (Krista Parkkonenová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    42:16
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarkám se daří snížit na 1:2! ANNA NEUENSCHWANDEROVÁ využila bojů o puk u finského levého mantinelu, kotouč zde sebrala a nikým nestíhaná projela celou třetinou a zakončila Jaskarlové do víka! Bez asistence.
     
    41:10
    Dobrá kombinace Finska jen těsně gólem neskončila, nejprve jedna z hráček nahozením trefila jen jednu ze Švýcarek, pak se ale probojovala přes ní k puku a předala ho Holopainenové. Ta si Maurerovou roztáhla na led, zapomněla ale zvednout puk tak, aby šel přes její levý beton.
     
    39:30
    Vyloučení v týmu Finsko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Nea Tervonevová.
     
    38:46
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A máme tu finskou brankou číslo dva! Viivi Vainikková vybojovala puk za švýcarskou klecí, předala ho do předbrankového prostoru, kde už stála připravená ELISA HOLOPAIENOVÁ. Ta si ještě kousek popojela a pak poslala puk Maurerové do víka! Asistence: Viivi Vainikková.
     
    34:11
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Janine Hauserová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    28:40
    Důležitý zákrok Maurerové! Jedna ze spoluhráček za brankou uklouzla a ztratila kontrolu nad pukem, čehož okamžitě využila Parkkonenová, puk vzala, objela branku a snažila se zakončit mezi betony. Maurerová je ale držela u sebe a nepustila!
     
    24:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ale tentokrát už má Finsko branku uznanou a dostává se do vedení! Švýcarky stále nepřišly na lék proti rychlé hře Süomi, propadly v obraně, čehož využila Jenna KAilová, která na útočné modré předala puk JULII LIIKALOVÉ. Ta se natlačila až do brankoviště a puk nějakým způsobem propasírovala za zády Maurerové! Asistence: Jenna Kailová a Kiti Seikkulová.
     
    15:31
    Vypadalo to na první gól utkání, ale není! Seikkulová si na útočné modré vybojovala puk, když se Švýcarky snažily rozehrát a prudkou střelou poslala puk na vzdálenější tyč Maurerové! Rozhodčí ale branku neuznala, zřejmě pro ofsajd.
     
    12:46
    Vyloučení v týmu Finsko (Anni Timonenová – 2 min., držení).
     
    10:22
    Vyloučení v týmu Finsko (Julia Ahlskogová – 2 min., držení).
     
    10:09
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Nelli Laitinenová – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    06:20
    Vyloučení v týmu Finsko (Nelli Laitinenová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).

    Marek Baloun

    Branky a nahrávky: 43. Neuenschwanderová, 44. Christenová (Zimmermannová) – 25. Liikalová (Kailová, Seikkulová), 39. Holopainenová (Vainikková), 54. Vainikková (Holopainenová), 55. Timonenová (Seikkulová)


    Švýcarsko: Maurerová (Spiesová) – Lutzová, Vallariová, Ingoldová – Christenová, Gianolová – Hauserová, Polettiová – Luternauerová, Messerliová, Bardillová – Bachmannová, Surdézová – Zimmermannová, Pagnamentová – Bessonová, Neuenschwanderová, Štaubová – Harjuová
    Finsko: Jaskariová (A. Laitinenová) – N. Laitinenová, Rantalová – Allinenová, Timonenová – H. Seikkulová, Parkkonenová – Ahlskogová, Suorantová – Holopainenová, Vainikková, Vesová – Kailová, K. Sekkulová, Liikalová – Nuutinenová, Yrjanenová, Sundelinová – Lehtová, Makelová, Tervonenová

    Rozhodčí: Kurodová (JPN), Růžičková (CZE) – Coleová (NOR), Mokhová (RUS)

    Diváci: 147
    bahis siteleri