Frölunda – Plzeň cz 6:3 (kon.) | Mnichov – Salzburg 0:0 (kon.)
konec
EHC Red Bull Mnichov
0:0 (0:0, 0:0, 0:0)
EC Red Bull Salzburg
Úterý 08.01.2019, 19:30 • Olympia-Eissportzentrum, Mnichov • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Hezký úterní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes jsou na řadě první zápasy semifinále play-off v hokejové Lize mistrů, boje o zisk European Trophy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy EHC Red Bull Mnichov a EC Red Bull Salzburg.
     
    EHC Red Bull Mnichov (Německo)

    Mnichovští hokejisté se do play-off Champions Hockey League probojovali ze skupiny B, kde skončili se dvanácti body na druhém místě. V osmifinále si pak poradili se švýcarským Zugem. V prvním duelu doma prohráli 2:3, ovšem poté v odvetě dokázali zvítězit na jeho ledě a postoupili tak mezi nejlepší osmičku týmů. Ve čtvrtfinále pak prošli přes švédské. To doma dokázali porazit 2:1, ovšem švédský tým pak také na svém ledě zvítězil o jednu branku, a sice 5:4. Duel tak šel do prodloužení, ve kterém rozhodli hokejisté Mnichova o postupu mezi čtyři nejlepší evropské celky.
     
    EC Red Bull Salzburg (Rakousko)

    Salzburgští hokejisté dominovali ve skupině G, kterou vyhráli se třinácti body. V osmifinále vyzvali francouzský Rouen, přes který prošli po výsledcích 3:3 a 5:1. Ve čtvrtfinále si pak Salzburg poradil s finským Kärpätem Oulu. Doma ho porazili 3:2 a ve druhém utkání se oba celky rozešly smírně 1:1. A bylo tak jasné, že do semifinále postoupil právě rakouský celek. A dnes se utká na ledě Mnichova o dobrý výsledek do nadcházející odvety. Zajímavostí je, že se střetnou dva kluby, které sponzoruje Red Bull. Bude to tak hodně zajímavý zápas, který si nenechte ujít.
     
    Systém play-off CHL

    Kromě finále hokejové Ligy mistrů, které rozhodne jediný zápas, se osmifinále, čtvrtfinále a semifinále bude hrát systémem na dva zápasy s tím, že pokud výsledek duelu skončí nerozhodně, prodlužovat se nebude. Remízou tak zápas může skončit a postoupí tým s lepším skóre. Pokud bude i po dvou duelech nerozhodné skóre, bude následovat desetiminutové prodloužení, případně pak i samostatné nájezdy.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v minulosti ještě nesetkaly a bude to tak pro ně první vzájemné měření sil. Který z týmu pod hlavičkou Red Bull bude dnes úspěšnější? To se nechme překvapit.
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Štajnoch (SLZ)
     
    Úvodní sestavy:

    EHC Red Bull Mnichov: Aus den Birken (Allavena) – Abeltshauser, Seidenberg, Bodnarchuk, Joslin, Aulie, Button, Mayenschein, Quaas – Kasner, Voakes, Mauer – Ehliz, Hager, Wolf – Parkes, Stajan, Mitchell – Shugg, Eder Andres, Eder Tobias.

    EC Red Bull Salzburg: Michalek (Herzog) – Regner, Heinrich, Štajnoch, Raymond, Pallestrang, Trattnig, Winkler, Jakubitzka – Hughes, Duncan, Raymond – Herburger, VandeVelde, Harris – Hockhofler, Rauchenwald, Huber – Cijan, Schiechl, Baltram..
     
    Hráči obou celků již vstupují na ledovou plochu zcela zaplněného stadionu v Mnichově. Toto "redbullové" derby by mělo mít skvělou atmosféru! Domácí borci se představí v modrých dresech, rakouský celek oblékl bílou barvu. Utkání za několik málo minut započne!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Jdeme na to! Úvodní buly dopadlo lépe pro hokejisty Mnichova. Ty se snažil Yannic Seidenberg okamžitě vyslat kupředu, avšak je z toho pouze bleskový icing.
     
    00:29
    Salzburg vyvinul velkou snahu při napadání soupeřovy rozehrávky. Vzešlo z toho záludné nahození Roberta Raymonda od modré čáry, Aus Den Birken nadvakrát kryje.
     
    00:38
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Raffl – 2 min., podrážení).
     
    00:55
    Mnichov načal první přesilovou hru vyhraným vhazováním v útočném pásmu, avšak nedokázal se dostat k zakončení a hosté vyhazují.
     
    01:19
    Ze strany rakouského celku zatím dobrá práce, nyní kotouč opět směřuje až na opačný konec ledové plochy.
     
    01:42
    Mnichovu se nedaří ani přechod útočné modré čáry, Michalek v hostující brance vyhlíží jakoukoliv práci zatím marně.
     
    02:20
    Ke dvojici ran se na modré čáře odhodlal Yannic Seidenberg. První vyrazil pozorný Michalek, proti dalšímu pokusu se pak obětavě postavili beci.
     
    02:58
    Rakušané tedy první oslabení přežili. Hned poté si vysloužili buly v útočné třetině, jelikož Rauchenwald propagačně nahodil od hrazení do lapačky Aus Den Birkena.
     
    03:38
    Velice aktivní napadání hostů dělá Mnichovským problémy. Dlouho se nemohli dostat ze své obranné zóny, k jejich štěstí však Pallestrangův pokus mířil nepřesně.
     
    04:12
    Následuje zakázané uvolnění domácího celku, hra se tak přesouvá zpátky do blízkosti Dannyho Aus Den Birkena.
     
    04:53
    Slovenský obránce Martin Štajnoch si to namířil za útočnou modrou lajnu. Z poměrně ostřejšího úhlu zkoušel i zakončit, Seidenberg blokuje do ochranné sítě.
     
    05:08
    Matthew Stajan se snažil od pravého hrazení přihrávat do předbrankového prostoru, nicméně trefil pouze pozičně dobře postaveného Alexandera Pallestranga.
     
    05:58
    Aus Den Birken si vyjel za svoji klec, kde zastavil nahozený kotouč akorát pro jednoho ze spoluhráčů, jenž rozjíždí postup kupředu.
     
    06:37
    Yannic Seidenberg měl na pravém kruhu spoustu prostoru, jednalo se o velice slušnou palebnou pozici, ale ještě se rozhodl přihrát do mezikruží, kde byla Mauerovi zablokována hůl.
     
    07:21
    Mnichovští se po trošku ospalém úvodu konečně dostávají do tempa. To teď bude trošku zpomaleno, kvůli zakázanému uvolnění se totiž bude vhazovat v domácím obranném pásmu.
     
    07:42
    Thomas Raffl stál na brankovišti, kde se snažil tečovat nahozený puk. Možná se mu to lehce podařilo, nicméně Aus Den Birken si jej našel.
     
    Střely na branku – 2:5.
     
    07:48
    Právě Thomas Raffl se hnal do pásma příliš brzy, píská se tedy postavení mimo hru v podání Salzburgu.
     
    08:09
    Opět byl v akci Raffl, tentokráte čekal na přihrávku uvnitř pravého kruhu. Touš k němu putoval příliš pomalu, domácí defenziva se zformovala.
     
    08:49
    Raphael Herburger zastavil středem pole pronikajícího Stajana na hranici pravidel, Mnichov se trošku zlobí, vyloučení se nechystá.
     
    09:36
    Huber zpoza klece nebezpečně posílal puk do mnichovského brankoviště, Danny Aus Den Birken byl pozorný a pomohl si hokejkou.
     
    10:11
    Alexander Cijan dostal nabito těsně za kruhy. Okamžitá rána bez přípravy nadělala Aus Den Birkenovi pořádné potíže! Gólman ji srazil lapačkou nad sebe, touš následně zapadl za bránu.
     
    10:42
    A opět tutovka Alexandera Cijana! Tento forvard nyní najížděl z pravého křídla sám na Aus Den Birkena, mířil mezi jeho betony, avšak maskovaný muž zavřel skulinu včas.
     
    11:18
    Zápas se pořádně rozjíždí. Yasin Ehliz přihrál zpoza brány mezi kruhy. Tam byl neobsazený Patrick Hager, jenž pálil bez přípravy a Michalkovi pomohla tyčka!
     
    12:05
    Po divoké pasáži pokračoval tlak na domácí straně. Rakouský celek se rozhodl vyslat kotouč jednoduše na zakázané uvolnění, hra se však do jeho pásma rychle vrátí.
     
    Rozhodčí si prohlížejí video, zřejmě zkoumají, zda kotouč při Hagerově tyčce nepřešel brankovou čáru!
     
    Rozhodnutí je však negativní, což není velkým překvapením. Rána orazítkovala boční konstrukci, pravděpodobnost, že se puk dostal za čáru, byla minimální.
     
    12:27
    Aus Den Birken si v klidu poradil s lehkou střelou Brenta Regnera. Následuje komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 4:10.
     
    12:58
    Mark Voakes odebral hostům kotouč v útočném pásmu Mnichova, ale stalo se tak při signalizovaném ofsajdu, žádné nebezpečí tak Rakušanům nehrozí.
     
    13:17
    Michael Schiechl se z pravé strany doslova prodral až do mezikruží, odkud již proti početní převaze nedokázal dostat puk na branku.
     
    13:54
    Po laciné ztrátě Mnichova posílal Dario Winkler prudký pas před branku. Svého spoluhráče nenašel, domácí obracejí hru.
     
    14:46
    Raphael Herburger měl na holi další slušnou příležitost Salzburgu. Prohnal se až na levý kruh, ještě udělal krok vpřed, avšak v nadějné pozici trefil Aus Den Birkena do ramene!
     
    15:36
    Hosté vyrazili ve třech proti dvěma obráncům. Kapitán Matthias Trattnig prováhal vhodný okamžik k přihrávce, nicméně z obtížné pozice ještě střílel Peter Hockhofler, jenž klec netrefil.
     
    16:35
    Robert Raymond (SLZ) po skrumáži u hostující branky zalehl kotouč a přikryl jej rukama, za což inkasuje menší trest.
     
    16:53
    Fantastický Michalek! Ten nejprve vyrazil pokus Mauera z levého kruhu přímo před sebe. Prázdnou klec mohl najít Maxmilian Kastner, jenže netrefil touš dobře a dorážku umístil jen do lapačky přesouvajícího se gólmana!
     
    16:53
    Vzápětí se musí ukotvovat salzburgská svatyně, poměrně dlouho se už tedy nehraje. Problémy s nožem u brusle má navíc ještě Michalek, aby toho nebylo málo.
     
    16:53
    Problémy s bruslí Michalka se nevyřešily, první třetinu tak zřejmě dochytá Lukas Herzog! To se často nevidí.
     
    17:20
    Domácí na hraně ofsajdu pronikli do pásma. Postavení mimo hru se nepískalo, ale Rakušany to mrzet nemusí, hned totiž vyhazují.
     
    17:55
    Derek Joslin pozdravil Herzoga pořádnou dělovkou od modré čáry, nicméně nerozchytaný gólman zvládl svůj první zákrok a vyráží do rohu.
     
    18:26
    Zdá se, že Salzburg už toto oslabení zvládne, kotouč totiž po dobré práci Roberta Raymonda znovu míří daleko do bezpečí.
     
    18:53
    Trevor Parkes se dobře prohnal do pravého kruhu. Poté vystřelil zápěstím. Lukas Herzog přerušil hru, načež se ještě u branky strhla menší rozmíška.
     
    19:30
    Yasin Ehliz přihrál křížem Hagerovi. Ten na levé straně útočného pásma nevěděl, co s kotoučem, a zkusil jej tedy vystřelit. Herzog měl bližší tyč pohlídanou.
     
    19:41
    Lukas Herzog své zákroky zvládl, a nyní už je čas, aby se do brankoviště Salzburgu vrátil Stephen Michalek, jehož brusle už je znovu v pořádku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Přestože úvodní část ubíhala velice pomalu, žádné trefy jsme se v ní nedočkali. Mnichov zatím úplně neplní roli favorita, herně je to zatím zcela vyrovnané střetnutí. Více střel dokonce vyslal Salzburg, nicméně domácí měli ke gólu zřejmě nejblíže. Ehliz mířil do tyčky a dorážku Kastnera ustál Michalek s obrovským štěstím!

    Střely na branku po 1. třetině:
    Mnichov 8:13 Salzburg.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:27.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Jsme zpátky. Mnichov se hned po úspěšném vhazování dostal do pásma a přibližuje se k navrátivšímu Stephenu Michalkovi.
     
    20:56
    Trevor Parkes (MUE) je vyloučen za nedovolené bránění. Nejenže oslabil svůj celek početně, ale hráč Salzburgu, na kterého byl zákrok spáchán, ještě svým pádem vyhodil klec v situaci, kdy se do obrovské šance dostával John Mitchell. Vskutku smolný zákrok...
     
    20:56
    Ještě probíhá úprava ledové plochy, u mantinelu se totiž nachází menší díra, kterou je potřeba vyplnit.
     
    21:20
    Hosté se hned v úvodu drží v pásmu. John Hughes nakonec střlíel od modré a Raffl pokus tečoval mimo branku.
     
    21:53
    Tlak rakouského celku sílí. Mario Huber vyslal dělovku z levého kruhu, jenže ani on nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. Domácí vzápětí vyhazují.
     
    22:27
    Martin Štajnoch musel zacouvat až za vlastní klec, domácí tým totiž velice dobře napadal.
     
    22:45
    Tato fáze přesilovky už se Salzburgu příliš nedaří. Ryan Button totiž posílá pryž znovu daleko od branky Mnichova, jenž se už zřejmě ubrání.
     
    23:21
    Trevor Parkes se individuálně dostal až mezi kruhy, kde už byl zdvojen a ve snaze o zakončení neuspěl.
     
    23:53
    Mnichovští se pomalu nadechují a drželi svého soka pod tlakem. Rakušané tedy neměli na výběr a vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    24:14
    Derek Joslin dobře nahodil od modré lajny. Těsně před brankovištěm se jemnou tečí prezentoval Yasin Ehliz. Michalek měl co dělat! Touš mu vypadl z lapačky a přikryl jej až napodruhé.
     
    24:40
    Trošku to vypadá, jako by Mnichov hrál přesilovku. Hosté se nemohou vyprostit z vlastního obranného pásma, na což pozitivně reagují také fanoušci.
     
    25:31
    Komunikace mezi Andreasem Ederem a Justinem Shuggem selhala, druhý jmenovaný vjel za útočné třetiny příliš brzy a píská se postavení mimo hru.
     
    25:46
    Konrad Abeltshauser se snažil vystřelit od hrazení, avšak trefil jen hráče před sebou, od kterého se puk odráží až do středního pásma.
     
    26:52
    Tak to si hosté za rámeček nedají. Matthias Trattnig (SLZ) vyhodil touš mimo mantinely a rakouský celek inkasuje dnes už druhý trest za zdržování hry!
     
    27:10
    Dělovka Yannica Seidenberga až k brance neprošla, po obětavém bloku se Salzburg osvobozuje dlouhým vyhozením.
     
    27:39
    Přesilovky se domácím zatím vůbec nedaří, nyní opět přicházejí o svůj pobyt v soupeřově defenzivním teritoriu.
     
    28:15
    Trevor Parkes se snažil zakončit z levého kruhu, avšak vypálil slabě po ledě a Rakušané převedli další zdárný blok.
     
    28:46
    Další vyhození v podání Salzburgu! Kapitán Trattnig se už chystá k návratu na ledovou plochu, oslabení zvládli jeho spoluhráči znovu na jedničku.
     
    29:18
    Michael Wolf napřáhl na modré čáře. Nebezpečná střela nakonec neznamenala sni práci pro Michalka, mířila totiž mimo jeho bránu.
     
    29:58
    Téměř v polovině základní hrací doby se kupředu vydal Thomas Raffl, jenž také vystřelil z pravého kruhu. Aus Den Birken vyráží betonem.
     
    30:38
    Hughesova formace dlouho držela domácí tým uzavřený v pásmu. Slušný tlak zakončil Daniel Jakubitzka střelou švihem, Aus Den Birken si ji mezi těly našel včas.
     
    31:16
    Voakes se dostal do potíží při rozehrávce, opuštění vlastního obranného pásma tak Mnichovským trvalo déle, než by si předstvavovali.
     
    31:52
    Německý tým drží kotouč na holích, avšak kromě kombinace v neutrální zóně s ním zatím nic závažného nepředvádí...
     
    32:42
    Neskutečný Michalek! Justin Shugg měl na hokejce otevření skóre. Mezi kruhy se chopil puku po vlastní vyražené střele, navedl si jej na bekhend, ovšem gólman rakouského mužstva špičkou betonu odvrátil téměř jistou trefu!
     
    33:40
    Po delší době se kupředu vydal také Salzburg, ale je z toho pouze postavení mimo hru. Vhazovat se bude v neutrálním pásmu.
     
    34:19
    Keith Aulie se před Michalkem natahoval po prudké přihrávce z levé strany, ale těsně na ni nedosáhl.
     
    34:47
    Kastner bojoval v rohu útočného pásma. Dlouhé zápolení vyneslo Mnichovu ovoce v podobě setrvání v Michalkově blízkosti.
     
    35:28
    Michalek vyrazil prudkou střelu Johna Mitchella betonem. Domácí se před ním ještě chvilku drželi, ale více už nezahrozili.
     
    35:59
    Mario Huber si u klece Aus Den Birkena zpracoval kotouč takřka baseballovým způsobem. Hůl měl příliš vysoko, hra je přerušena.
     
    36:27
    Alexander Rauchenwald se nahnal do ofenzivní zóny, načež při snaze o nahození podél mantinelu poslal touš mezi diváky. Bylo to bez soupeřovy teče, buly se tak chystá ve středním pásmu.
     
    36:49
    VandeVelde se u zadního hrazení ocitl v obležení hned trojicí protihráčů, není tedy divu, že byl kotouče poměrně hladce zbaven.
     
    37:28
    Thomas Raffl obdržel parádní přihrávku přímo mezi kruhy. V naprosto ideální pozici měl spoustu času, čehož také využil, najel si až před Aus Den Birkena, ovšem nepřekonal jeho vyrážečku!
     
    38:10
    Po velké Rafflově šanci Salzburg ožil a chce hrozit i nadále. Domácí pouze vyhodili, Rakušané znovu chvátají kupředu.
     
    38:53
    Brent Regner si byl vědom dobré Rauchenwaldovy práci na brankovišti, a rozhodl se tedy nahodit. Aus Den Birken toho nemohl moc vidět, a měl štěstí, že ho kotouč trefil.
     
    39:41
    Také v závěru třetiny byli aktivnější hosté. Peter Hockhofler srdnatě bojoval za mnichovskou klecí. Němci se puku zmocnili, Patrick Hader se ještě vydal do brejku, avšak nesetkal se s dostatečnou podporou od spoluhráčů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Red Bull dodal dnešnímu utkání oba týmy. Mohl by ale přidat i pár nápojů, které by daly střelcům na obou stranách křídla. Také po čtyřiceti minutách totiž platí bezbrankové skóre. Velkých šancí je k vidění pomálu. Čistou tutovku měl na hokejce Shugg, jehož dorážku ovšem špičkou betonu eliminoval Michalek. Dočkáme se gólů?

    Střely na branku po 2. třetině:
    Mnichov 14:20 Salzburg.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:19.
     
    40:01
    Začala druhá třetina.
     
    40:16
    Jdeme znovu na to. Mnichovští se okamžitě dopustili zakázaného uvolnění, čekáme tedy na buly před klecí Aus Den Birkena.
     
    40:54
    Salzburg vstoupil na led dobře, opět se uchytil v útočném pásmu, avšak chytré nahození Rauchenwalda nikdo tečovat nedokázal.
     
    41:24
    Je až k nevíře, co dnes Mnichov nepromění... Po obrovské dvojšanci, kterou Michalek opět zázračně vychytal, se kotouč odrazil ke Kastnerovi, který ho zblízka napálil nad prázdnou branku! Stadion se radoval předčasně.
     
    43:13
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Trattnig – 2 min., faul loktem + 2 min., faul loktem).
     
    43:47
    Salzburg hraje na čtyřminutovém oslabení naprosto skvěle! Na ledě to totiž vypadá naopak, než bychom předpokládali. Jsou to hosté, kdo drží soupeře před jeho klecí.
     
    44:11
    Mark Voakes (MUE) už malinko ztratil nervy, zbytečně hákoval, a síly na ledě se tedy vyrovnají.
     
    44:36
    Konrad Abeltshauser nahazoval od modré čáry. Kotouč byl k domácí smůle tečován až mezi diváky, hra tedy musela být přerušena.
     
    45:11
    Mnichov kombinuje v útočném pásmu, ale nedaří se mu dostat přes obětavý čtyřlístek Salzburgu, který odvádí skutečně parádní práci.
     
    45:58
    Obrovská šance hostů při hře čtyř proti čtyřem! Mario Huber se dostal do protiútoku. Najel si z levé strany až před Aus Den Birkena, dokázal jej dělovkou z nápřahu propálit, jenže touš se s cinknutím zastavil o tyčku! Tady chyběly centimetry, možná milimetry...
     
    46:23
    Michael Volf se před brankou ujal odraženého puku, z rychlé otočky jej ale poslal přímo do připraveného Stephena Michalka.
     
    46:48
    Od modré čáry střílel Ryan Button. Ránu schytal obětavý Michael Schiechl, po jehož dobrém bloku přerušují hosté tlak mnichovského soupeře.
     
    47:31
    Rakušané už hrají v plném počtu. Nyní vyhazují pouze na zakázané uvolnění, vhazovat se tedy bude před jejich brankou, kam už se sjíždějí hráči obou mužstev.
     
    47:50
    Yasin Ehliz to zkusil z prostoru levého kruhu. Branka Salzburgu mu byla malá, zajímavý nápor domácího celku tím nicméně nekončí.
     
    48:43
    Zápas se stále více blíží k případnému konci bez branek. Oba týmy už hrají spíše opatrněji, je to tuhý souboj o každý metr ledové plochy.
     
    49:27
    Mark Voakes vystřelil z pravého křídla. Michalek jeho pokus vyrazil do nebezpečného prostoru před sebe, obránci však byli pozorní a nedopustili dorážku.
     
    49:49
    Michael Wolf (MUE) nyní předvedl hodně zbytečné hákování za soupeřovou klecí. Inkasuje za to dvě minuty a Salzburg se o blížící přesilovce radí při oddechovém času.
     
    50:16
    Hosté se drží v útočném pásmu, soupeř však dotěrně napadá a neumožňuje Rakušanům žádnou nerušenou kombinaci.
     
    50:38
    Po vyhození se Salzburg znovu vrátil do pásma, avšak i teď pouze na chvíli. Následuje další mnichovské osvobození.
     
    51:07
    Už třetí puk v krátkém časovém sledu si to míří na opačný konec ledové plochy. Na to, že si hosté před přesilovkou vzali ještě oddechový čas, je její průběh mizerný.
     
    51:42
    Alexander Rauchenwald dostal nabito na pravý kruh. Z velmi dobré pozice jej vychytal pozorný Aus Den Birken. Salzburg zřejmě přesilovku už nevyužije.
     
    Střely na branku – 22:23.
     
    52:14
    Při hře pěti proti pěti se Michael Schiechl hnal za modrou čáru příliš rychle, je z toho postavení mimo hru v podání týmu ze Salzburgu.
     
    52:35
    Frank Mauer nabral rychlost a po pravé straně si najel až do velmi nadějné střelecké pozice. Poté to zkoušel na vzdálenější tyčku, kam Michalek natáhl vyrážečku!
     
    52:57
    Michael Wolf dostal přihrávku před Michalka. Ačkoliv stál zády k brance, zkusil to bekhendem naslepo. Gólman Salzburgu znovu zasahuje.
     
    53:44
    Hager pouze prodloužil puk do útočného pásma a odebral se na střídačku. Hosté se pomalu vydávají kupředu, ale nikam už zrovna nespěchají.
     
    54:12
    Shugg nahodik kotouč z úhlu na Michalka. Ten snadno zasahuje lapačkou, načež se za jeho klecí odehrála menší strkanice.
     
    54:12
    Rozhodčího už neustálé postrkování přestává bavit, nyní tedy zavítal ke střídačkám obou týmů, a nechal se slyšet, že při dalším incidentu už bude vylučovat.
     
    54:35
    Matthias Trattnig rozehrával velice nepřesně, přidal tedy další zakázané utkání do dnešní sbírky.
     
    54:40
    Ihned po úspěchu Mnichova na buly nahodil od modré lajny Emil Quaas. Touš skončil po teči vysoko v ochranné síti, čeká nás další buly.
     
    54:56
    Rakouský celek se v těchto chvílích trošku hledá, místo založení útoku totiž opět poslal kotouč pouze na další zakázané uvolnění!
     
    Dnešní utkání sleduje 6 142 diváků. Je vyprodáno!
     
    55:26
    Nyní byl poněkud přísnější icing odpískán také Mnichovu. Matthew Stajan si důvod hvizdu ještě nechává vysvětlit přímo od arbitra.
     
    55:49
    Thomas Raffl je dnes na brankovišti pro Dannyho Aus Den Birkena velice nepříjemný. Nyní se na něj znovu snažil dorážet, nicméně stříbrný medailista z Olympijských her v JIžní Korei vše ustál.
     
    56:20
    Michael Schiechl si po levé straně najel do útočného pásma. Posléze vystřelil na branku, ale Rakušané se před domácí klecí ještě drží.
     
    56:57
    Brent Regner to zkoušel z těžkého úhlu, Danny Aus Den Birken dával u bližší tyčky dobrý pozor.
     
    57:30
    Nyní mají více ze hry opět hokejisté Salzburgu. Herburger dobře držel kotouč u hrazení, Trattnig poté mohl střílet, ale domácí jeho pokus zastavili už v zárodku.
     
    57:58
    Zasahovat musel pro změnu americký gólman ve službách Salzburgu, Stephen Michalek, jenž si poradil s bekhendem Matthewa Stajana.
     
    58:16
    Andrew Bodnarchuk si nečekaně sjel až k tyčce, kde čekal na dorážku, ale ke smůle Mnichova nedokázal velmi prudkou přihrávku nasměrovat do sítě.
     
    58:50
    Neuvěřitelné! Frank Mauer mohl rozhodnout o dnešní výhře Mnichova, avšak kotouč, který se k němu trošku šťastně odrazil od obránce, napálil z úhlu mimo bránu již překonaného Stephena Michalka!
     
    59:35
    V závěru ještě planou emoce. Na ledě se strhla potyčka více hráčů, je jasné, že se budou udělovat tresty. Počkejme si, jaké bude jejich rozložení.
     
    59:35
    Vše rozpoutal tvrdý hit Ryana Buttona proti Peteru Hockhoflerovi po odehrání kotouče. Poté se mu jeden z hostujících hráčů chtěl pomstít, a oheň byl na střeše.
     
    59:35
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (Button – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Regner – 2 min., hrubost).
     
    59:35
    Rozhodčí byli celkem shovívaví a na trestnou lavici poslali pouze hlavní dva aktéry. Bude se tak dohrávat ve čtyřech na obou stranách.
     
    59:47
    Je téměř jasné, že se dnes žádného gólu nedočkáme! Salzburg se ještě snaží o jednu akci, avšak nemůže se dostat ze svého obranného pásma.
     
    59:59
    V poslední sekundě ještě odpískán ofsajd Mnichova, vhazování už však bude pouze kosmetickou záležitostí.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    První zápas semifinále CHL mezi Mnichovem a Salzburgem končí bez branek!

    Nestává se příliš často, že by diváci odcházeli z hokeje, aniž by v síti viděli jediný kotouč. Dnes však na tuto situaci došlo a před odvetou v Salzburgu je tedy situace úplně stejná, jako před startem celého dvojzápasu. Mírně více ze hry dnes měl Mnichov, jenže ani jeho výkon nebyl nikterak slavný. Navíc doslova pohřbil několik obrovských šancí! Rakušané, kteří byli v roli outsidera, tento výsledek určitě berou všemi deseti, na jejich ledě se totiž bude moci stát cokoliv. Dnešnímu večeru vládli gólmani, zejména Stephen Michalek byl neskutečný a navázal tak na výkony proti Oulu ve čtvrtfinále, kterými svůj tým protlačil dál.

    Střely na branku v zápase:
    Mnichov 31:27 Salzburg.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji dobrou noc a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (22:25:22)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky:


    EHC Red Bull Mnichov: Aus den Birken (Allavena) – Abeltshauser, Seidenberg, Bodnarchuk, Joslin, Aulie, Button, Mayenschein, Quaas – Kasner, Voakes, Mauer – Ehliz, Hager, Wolf – Parkes, Stajan, Mitchell – Shugg, Eder Andres, Eder Tobias.
    EC Red Bull Salzburg: Michalek (17. – 20. Herzog) – Regner, Heinrich, Štajnoch, Raymond, Pallestrang, Trattnig, Winkler, Jakubitzka – Hughes, Duncan, Raymond – Herburger, VandeVelde, Harris – Hockhofler, Rauchenwald, Huber – Cijan, Schiechl, Baltram.

    Diváci: 6 142 (vyprodáno)
    Středa 16.01.2019
    Salzburg - Mnichov 1:3

    Branky a nahrávky: 14. Rauchenwald (Pallestrang) – 17. Kastner (Voakes), 20. Seidenberg (Joslin), 50. Hager (Ehliz)

    bahis siteleri