Monaco – Rennes 1:1 (8:7 po pen.) | Bordeaux – Le Havre 1:0 (kon.) | PSG – Guingamp 1:2 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
1:0 (0:0)
Le Havre AC
Středa 09.01.2019, 21:05 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzský Ligový pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu čtvrtfinále francouzského ligového poháru. Od jednadvaceti hodin a pěti minut se můžeme těšit na utkání mezi Girondins Bordeaux a Le Havre!
     
    Girondins Bordeaux FC

    Účastník nejvyšší francouzské soutěže je dnes favoritem, i když se mu první polovina sezony rozhodně nepodařila podle představ. Bordeaux v Ligue 1 zvítězilo pouze pětkrát a v tabulce to má blíže k sestupovému pásmu než k pohárovým příčkám. Přes dobrý finiš se rozloučilo také s Evropskou ligou a před pár dny i s nejprestižnějším francouzským pohárem, když paradoxně nestačilo právě na Le Havre. Zaměstnavatel českého záložníka Jaroslava Plašila tak dnes má o motivaci rozhodně postaráno. Ve hře je postup do semifinále, ve kterém si Girondins zahrál i před dvěma lety a prohrál 1:4 s téměř nepřekonatelným PSG.
     
    Le Havre

    Druholigový tým z Normandie se nachází ve velmi dobré formě. Z posledních devíti soutěžních zápasů prohrál jen jednou a po průměrném začátku sezóny se v Ligue 2 posunul doprostřed tabulky na desáté místo, z něhož ztrácí na baráž pět bodů. Le Havre měl v předchozích měsících opravdu na pilno, neboť se mu nebývale daří v obou pohárových soutěžích. V tom prestižnějším klání nedávno postoupil přes Bordeaux mezi nejlepších 32. V ligovém poháru odehrál před dneškem už čtyři zápasy a z cesty do čtvrtfinále postupně odklidil Bourg Peronnas, Brest, Troyes a Nimes. Dokáží svěřenci Oswalda Tanchota přidat do sbírky další cenný skalp a překvapivě projít až do semifinále?
    V osmnáctičlenné nominaci Bordeaux nechybí ani Jaroslav Plašil

     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux FC: Poussin – Sabaly, Koundé, Jovanović, Poundjé – Lerager (C), Otávio – Kalu, Vada, Karamoh – Cornelius.
    Náhradníci: Costil – Palencia, Lewczuk, Bašić, Plašil, de Préville, Briand.

    Le Havre: Balijon – Bese, Mayembo, Bain, Camara – Basque, Lekhal – Ferhat, Bonnet (C), Gory – Kadewere.
    Náhradníci: Thuram-Ulien – Coulibaly, Abdelli, Fontaine, Youga, Assifuah, Thiaré.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pacelli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v kompletně bílých, zatímco domácí v tmavě modrých dresech.
     
    3
    Začátek zápasu se nese ve velmi opatrném duchu. Žádný z týmů se zatím nedostal s míčem na útočnou třetinu hřiště.
     
    4
    Balijon sebral nepřesný nákop z půlící čáry a jeho spoluhráči míč pro změnu ztratili bezprostředně po vhazování na útočné polovině.
     
    5
    Poussin musel rychle reagovat po pomalé malé domů, za kterou se hnal i jeden z napadajících hráčů Le Havru.
     
    6
    Bordeaux rozehrává hodně pozvolna a příliš se mu nechce vyrazit vstříc zatažené obraně soupeře. Z tribun už ozval nespokojený pískot.
     
    7
    Naopak to jsou hosté, kteří byli o něco odvážnější a po faulu Poundjého vybojovali standardní situaci.
     
    8
    Ferhatův centr z pravé strany přeletěl balík těl v pokutovém území. Hra se pak přerušila, neboť Fernand Mayembo nepříjemně dopadl na zem z velké výšky.
     
    10
    Le Havre neudržel míč po autovém vhazování Barnabáse Beseho, jenž operuje na pozici pravého obránce.
     
    11
    Stále je to spíše fotbalové utrpení. Hosté v jedenácti lidech brání hodně vysoko a vůbec nepouští Girondins před Balijona.
     
    12
    Basque fauloval u středového kruhu. Domácí konečně rychle rozehráli, ovšem Kalu na pravé straně nedokázal obejít Sambu Camaru.
     
    13
    Vada roztáhl hru doleva na Karamoha, který si dal míč daleko od nohy. Zachraňovat situaci chtěl nedaleko stojící Lerager, jenže fauloval.
     
    14
    Hodně nepřesný výkop hostujícího brankáře Arnauda Balijona umožnil vhazovat Poundjému.
     
    15
    Hodně ochotný pád Mayemba rozhodčí posoudil jako faul. Ferhat absolutně nezvládl nákop z hloubi pole a Poussin vykopává.
     
    16
    Jovanovićova kolmice neprošla do místa určení. Domácí balón záhy vybojovali zpět, ale ani napodruhé neprošli k pokutovému území.
     
    17
    Ferhat zprava centroval za nabíhající spoluhráče, z čehož vznikl rychlý protiútok. Karamoh však tančil na hranici vápna až moc dlouho a nakonec nedokázal vystřelit ani přihrát.
     
    18
    Kalu dostal pas na pravou stranu. Ihned byl zdvojený a raději přenechal míč Sabalymu, jehož centr hostující defenziva rychle zneškodnila.
     
    19
    Bordeaux nechalo obrovskou mezeru mezi obranou a zálohou. Hosté toho ale nevyužili a nepřesným přenesením doleva o balón přišli.
     
    20
    Cornelius si došel pro faul v souboji s Mayembem. O rozehrávku z levé postranní čáry se postaral Valentín Vada, jenže Koundého neškodná hlavička letěla mimo tři tyče.
     
    21
    S přibývajícím časem má domácí celek stále častěji míč na kopačkách a snaží se něčím překvapit zformovanou defenzivu Le Havru.
     
    22
    Nedovolený zákrok na Kalua znamenal další standardní situaci téměř z osy hřiště. Následný nákop Vady však putoval do autu a Balijon z klidu vykopává.
     
    23
    Sabaly se pěknou kličkou zbavil dvou strážců a prošel do pokutového území. Finální centr přesto hosté zvládli zablokovat.
     
    24
    Po čtyřiadvaceti minutách jsme se konečně dočkali první menší šance. Domácí zámek skončil střelou Youssofa Sabalyho, jež prosvištěla maximálně metr nad břevnem.
    24. Youssouf Sabaly (BOR)
     
    25
    Rozhodčí si všimli nepovolené hry rukou a další útočné snažení Bordeaux ukončili ještě předtím, než se z něho stala vážnější šance.
     
    26
    Na hřišti však jsou také hosté, se kterými se musí počítat! Nabíhajícímu Gorymu chyběly jen centimetry, aby dosáhl na kolmici Basquea a ocitl se sám před gólmanem.
     
    27
    Na trávníku zůstal ležet domácí obránce Vukašin Jovanović. Ošetření ale odmítl a s nějakou bolístkou bude pokračovat ve hře.
     
    28
    Defenziva Le Havru nechala ve vápně hodně prostoru Karamohovi, který střílel z první, ale trefil jen Mayemba.
     
    29
    Romain Basque šel do ostrého skluzu, kterým sestřelil protihráče a vysloužil si premiérovou žlutou kartu tohoto zápasu.
     
    30
    Přímý kop z osy hřiště obstaral Karamoh. Solidní střela šla někam na břevno a Balijon ji pro jistotu vytěsnil na roh. Z toho sice přišlo zakončení, ale míč letěl znovu na gólmana Le Havru.
     
    31
    Držení míče: 60% – 40%.
     
    32
    Hostující kapitán Alexandre Bonnet zatím nehraje dobrý zápas. Poněkolikáté víceméně odevzdal míč, když přetáhl zpětný nákop do ohně.
     
    33
    Rozehrávku rohového kopu si vyzkoušel také Le Havre a jmenovitě Alžířan Ferhat. Jovanović jeho centr hlavou prodloužil do bezpečného prostoru vedle pokutového území.
     
    35
    Karamoh předal míč Corneliusovi a pokračoval směrem do vápna. Dánský útočník akci na levé straně úplně zastavil a už je z toho jen útok do plných.
     
    36
    O dobré tři metry nepřesné přenesení hry k pravé autové čáře, po které marně spěchal Sabaly. Je z toho vhazování pro Sambu Camaru.
     
    37
    Romain Basque byl po odehrání míče nepříjemně trefen argentinským záložníkem Valentínem Vadou. Míč zůstává v hostujícím držení.
     
    38
    Druholigové mužstvo se snaží co nejrychleji posílat míč k útočníkům. Většina delších přihrávek ale postrádá přesnost.
     
    39
    Kalu se na pravé straně uvolnil k centru, který prosvištěl malým vápnem až do autu. Karamoh ani Cornelius na balón o kousek nedosáhli.
     
    40
    Po Beseho auto hosté přišli o balón v poměrně nebezpečném prostoru. Měli ale štěstí, že jeden z hráčů Bordeaux unáhleně vystřelil přesně do Balijonovy náruče.
     
    41
    Cornelius zleva přihrál do vápna na Leragera, který se trochu bál vystřelit a ještě hledal Karamoha. Mezitím mu hostující obrana balón sebrala.
     
    42
    A další chyba po solidním přechodu k pokutovému území. Cornelius po zbytečné ztrátě míče mohl pouze zlostně rozmáchnout rukama.
     
    43
    Dánský hrotový útočník ve službách Bordeaux aktivně napadal, ale v souboji s Ferhatem si pomohl nedovoleným zákrokem. Míč pro hosty.
     
    44
    Obraz hry se alespoň na pár vteřin otočil. Le Havre kombinuje, ale čelí kompaktnímu bloku, přes který se vůbec nemůže dostat.
     
    45
    Samuel Kalu přišlápl chodidlo Ferhata, který doprovodil pád hodně hlasitým výkřikem. Ten šel slyšet snad po celém poloprázdném stadionu a možná i proto sáhl hlavní arbitr po žluté kartě.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní rozhodčí Baquet neměl důvod nastavovat a ukončil první poločas ihned po uplynutí pětačtyřicáté minuty. Divákům tím udělal menší laskavost, neboť z předvedené hry obou týmů už začínaly bolet oči. Bordeaux je podle očekávání více na míči, ale v předfinální fázi se nesmírně trápí. Le Havre tak drží remízové skóre a stále má šanci vyřadit Girondins z druhé pohárové soutěže během čtyř dnů.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, takže se na obou stranách pokračuje v původních základních jedenáctkách.
     
    48
    Gory potáhl balón po levé straně, kde ho nechal Basquemu. Tomu přihrávka přes několikačlennou clonu vůbec nesedla a skončila v boční síti.
     
    49
    Slušně zaplněný domácí kotel žene Bordeaux dopředu. Hra je ale nadále plná nepřesností, a tak pokračuje čekání na první velkou šanci.
     
    50
    Ferhat v souboji dvou osmiček zatáhl za levou ruku Karamoha, který kousíček před pokutovým územím spadl k zemi a vybojoval slibný přímý kop.
     
    51
    Valentín Vada vynaložil s přímým kopem z devatenácti metrů mizerně. Míč letěl kousek nad zemí a narazil do pevné zdi.
     
    52
    Hosté se nenápadně dostali až do křídelního prostoru. Zleva centroval Bonnet a míč proletěl jen pár čísel nad hlavami dvou naskakujících spoluhráčů.
     
    53
    Yann Karamoh ztratil míč v obležení tří protihráčů. Le Havre mohl jít do protiútoku, jenže Bonnet vše zadrbal hodně nepřesnou přihrávkou.
     
    54
    Kalu udělal nalevo od pokutového území několik rychlých kroků a uvolnil se k centru do malého vápna, kde Corneliusovi chyběl krok k zakončení do prázdné branky.
     
    56
    Lerager v souboji kapitánl odstrčil ze hřiště Bonneta. Hosté se velmi složitě prosazují a není vyloučeno, že za malou chvíli přijde nějaká hráčská změna v ofenzivě.
     
    57
    Kalu měl trochu místa na levém okraji pokutového území. Prvním dotykem chtěl sklepávat míč na Corneliuse, nicméně jeden z obránců tento úmysl přečetl.
     
    58
    Rozhodně největší šance zápasu! Gory zachytil špatný centr z levého křídla, jenže ve vápně šel do riskantní zasekávačky a balón mu sebral Lerager. Ten přihrával na krátko ke Corneliusovi, jenž trestuhodně střílel doprostřed branky na připraveného Balijona.
    58. Andreas Cornelius (BOR)
     
    59
    Sabaly nenašel prostor k centru a přihrál jen na Otávia, který otočil hru doleva. Následný tečovaný pas propadl do autu, kde se kruh uzavřel, neboť vhazovat bude právě Youssouf Sabaly.
     
    60
    V posledních minutách se hra konečně trochu rozhýbala. Snad poprvé se ke střele dostali i hosté, jenže Bonnet z delší vzdálenosti minul branku dosud nezaměstnaného Poussina.
     
    61
    Držení míče: 57% – 43%.
     
    62
    Alexandre Bonnet odehrál hodně mizernou hodinu a není žádným překvapením, že je prvním střídajícím hráčem. Na jeho místo přichází Jean-Pascal Fontaine.
     
    62
    A prakticky to samé se dá říct také o výkonu právě odcházejícího Valentína Vady, místo kterého přichází oživit domácí ofenzivu Jimmy Briand.
     
    63
    Jules Koundé nechtěl riskovat a z voleje odkopl centr z pravé strany za koncovou čáru. Následuje rohový kop pro Le Havre.
     
    64
    Hostující hráči však mají od samotného začátku hodně špatný odhad v síle centrů. Poslední vteřiny to jenom potvrdily, oba centry přeletěly všechny hráče čekající ve vápně.
     
    65
    Youssouf Sabaly skočil na zasekávačku Romaina Basquea a v křídelním prostoru ho fauloval. Je z toho další standardní situace.
     
    66
    Yann Karamoh splnil svůj úkol ve dvoučlenné zdi a srazil prudký centr na rohový kop. Basque centroval na bližší tyč, jenže od Goryho se balón odrazil mimo hrací plochu.
     
    67
    Fernand Mayembo si ve vzdušném souboji počínal nedovoleně. Kalu rozehrál standardku mnohem lépe, ovšem nepřesná hlavička Brianda vzešla z ofsajdu.
     
    68
    Andreas Cornelius neměl rychlost a místo přihrávky na Karamoha střílel z rohu velkého vápna. Lehce tečovaný pokus prosvištěl jen těsně vedle levé tyče Balijonovy brány.
     
    69
    Asi nejlepší příležitost pro hosty. Gory si navedl míč až na koncovou čáru, odkud stihl odcentrovat. Míč přistál na noze Ferhata, který ze solidní pozice vůbec netrefil branku.
     
    70
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Domácí fotbalisté se v sedmdesáté minutě dostávají do vedení! Střídající Briand sklepl vysoko sražený balón na SAMUELA KALUA, který udělal pár malých kroků a před Besem si navedl míč na pravou nohu, kterou zpoza šestnáctky krásně zakončil ze svého pohledu k pravé tyči, kam Balijon nedosáhl.
    70. Samuel KALU - 1:0
     
    72
    Hosté odteď musí mnohem aktivněji útočit a riskovat nějaké mezery v zadních řadách. Okamžitě po rozehrávce se natlačili k šestnáctce, ovšem Poussin jediný střílený centr vyrazil.
     
    73
    Zatím to vypadá, že se fotbalisté Le Havru z inkasované branky rozhodně nesložili. Stále se hraje poblíž domácí branky.
     
    74
    Samba Camara měl čas na přípravu centru z levé strany, odkud sice našel hlavu některého z kolegů, ale ten ze záklonu nevtěsnal míč mezi tři tyče.
     
    75
    Střídání v týmu Le Havre: ze hřiště odchází Romain Basque, přichází Ebenezer Assifuah.
     
    76
    Zkušený hostující gólman Arnaud Balijon měl až nečekané potíže s krocením centru Kalua, který se jen o kousíček nedostal k dánskému útočníkovi Corneliusovi.
     
    77
    Karamoha zradilo zpracování krátké přihrávky a na zahuštěné pravé straně poslal balón do autu. Jeho spoluhráči ho po vhazování Camary rychle vybojovali zpět.
     
    78
    Jeden z hostů práskl do míče z nějakých dvaceti metrů a vybojoval pro Le Havre rohový kop. O Ferhatem centrovaný míč byla v šestnáctce velká pranice a domácí se nakonec zvládli ubránit.
     
    79
    Střídání v týmu Le Havre: ze hřiště odchází Alimani Gory, přichází Himad Abdelli.
     
    80
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Andreas Cornelius, přichází Toma Bašić.
     
    81
    Yann Karamoh byl faulován Victorem Lehkalem a udržel míč pro Girondins, který bude rozehrávat z blízkosti rohového praporku.
     
    82
    Bašićův nepříliš vydařený centr na bližší tyč byl odvrácen před pokutové území, odkud zkusil štěstí Otávio a vypálil kousek nad břevno Balijonovy brány.
     
    83
    Koundé musel přidat do kroku, aby zablokoval hostující centr na roh. Ten už byl skoro tradičně hodně přetažený a prosvištěl až k druhému konci hřiště.
     
    84
    Nádherná individuální akce Sabalyho, který je dnes jedním z nejlepších hráčů svého týmu. Senegalský pravý bek potáhl míč k vápnu a skvostnou kličkou se uvolnil k přihrávce. Celé akci chybělo jen lepší zakončení, neboť volný Karamoh vystřeli velmi slabě a navícl přesně na Balijona.
    84. Karamoh pokazil Sabalyho pěknou akci nepovedenou střelou
     
    86
    Po několika nepřesnostech od obou týmů se neudržel Victor Lehktal a nedovoleným způsobem poslal k zemi Otávia. Balón pro Bordeaux.
     
    87
    Nechybělo moc a bylo rozhodnuto! Domácí se po rohu usadili kousek před šestnáctkou, kde si Karamoh v rychlosti narazil se spoluhráčem a jen o malý kousek netrefil ze svého pohledu pravou tyč.
     
    88
    Fontaine našel podporu na pravé straně, odkud sice přiletěl centr, jenže domácí defenziva si s ním v nebezpečném prostoru poradila.
     
    89
    Tradiční opory Le Havru dnes nemají svůj den. Ferhat selhal při zpracování naprosto rutinní přihrávky a zbytečně nechal míč vhazujícímu Poundjému.
     
    90
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Yann Karamoh, přichází Nicolas de Préville.
     
    90+1
    Moc času na vyrovnání už druholigovému celku z Normandie nezbývá. Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty.
     
    90+2
    Nejčerstvější hráč na hřišti de Préville zaútočil do rozevřené obrany. Camaru obelstil jednoduchou kličkou, nicméně Balijon střelu z pravé strany vyrazil na roh.
     
    90+2
    Domácí nabídnutou standardku nevyužili. Proti pravidlům se navíc provinil Nicolas de Préville a pár chvil po svém příchodu viděl žlutou kartu.
     
    90+3
    Zablokovaný centr z pravé strany dal hostům výhodu rohového kopu. Do vápna přispěchal také brankář Balijon, ovšem obrana Bordeaux přetažený centr odklidila do bezpečí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Druhá půle už byla přeci jen o něco koukatelnější. Aktivnější Bordeaux sehrálo pár dobrých akcí a nakonec zaslouženě postupuje do semifinále, o čemž rozhodla Kaluova pěkná trefa ze sedmdesáté minuty. Druholigové mužstvo z Normandie dnes nehrálo v útočné fázi vůbec dobře. Šestkrát se dostalo ke střele, jenže ani jedna z nich neletěla do prostoru Poussinovy brány. Bordeaux tedy oplatilo Le Havru nedělní porážku z Francouzského poháru a v tom ligovém si potřetí za poslední čtyři roky zahraje o finále.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:6.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:03:53)

    Michal Břuchanský

    Branky: 70. Kalu

    Karty:   45. Kalu (BOR), 90+2. Préville (BOR) – 29. Basque (LEH)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:6.
    Girondins Bordeaux: Poussin – Sabaly, Koundé, Jovanović, Poundjé – Lerager (C), Otávio – Kalu, Vada (62. Briand), Karamoh (90. de Préville) – Cornelius (80. Bašić).
    Náhradníci: Costil – Palencia, Lewczuk, Bašić, Plašil, de Préville, Briand.

    Le Havre AC: Balijon – Bese, Mayembo, Bain, Camara – Basque (75. Assifuah), Lekhal – Ferhat, Bonnet (C) (62. Fontaine), Gory (79. Abdelli) – Kadewere.
    Náhradníci: Thuram-Ulien – Coulibaly, Abdelli, Fontaine, Youga, Assifuah, Thiaré.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pacelli
    bahis siteleri