Rennes – Montpellier 0:0 (kon.) | Angers – Nantes 1:0 (kon.) | Caen – Marseille 0:1 (kon.)
Bordeaux – Dijon 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Lyon 1:2 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
1:0 (0:0)
Dijon FCO
Neděle 20.01.2019, 19:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:13. (20:55:46)
     
    Šest nastavených minut uplynulo a zápas končí. Ze třech bodů se raduje Bordeaux, které přehrálo více než hodinu oslabený Dijon 1:0!

    Ani jeden z týmů se nemohl v samotném úvodu prvního poločasu prosadit až do pokutového území. V šestnácté minutě upaloval na brankáře Costila Kwon, ten ale pod tlakem Koundého branku netrefil. To Julio Tavares byl ve dvou případech přesnější, ale v obou případech ho skvěle vychytal Benoit Costil. Následně přišla pro Dijon komplikace v podobně vyloučení Romaina Amalfitana, který ve středu pole skluzem sestřelil Brianda. Po změně stran Bordeaux ještě zvýšilo svou útočnou aktivitu, ale dlouho se nemohlo dostat k jediné střele. Až střídající Andreas Cornelius dopravil míč do sítě po skvělé přihrávce Kalua před prázdnou branku!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Čistým skluzem byl odzbrojen Andreas Cornelius. Domácí se ale okamžitě vrátili k balonu a pokračují v kombinaci ve střední části trávníku.
     
    90+4
    Po Costilově nákopu bojoval o balon Karamoh. Alphonse musel hrát pod tlakem k Allainovi a ten rychle odkopával jen za postranní lajnu.
     
    90+3
    Střídající Palencia má dostatek energie a tak se po pravém kraji dostal až k centru. Bašić nakonec zakončoval zpoza vápna, ale lehkou ránu dokázal Allain pokrýt.
     
    90+2
    Abeidovi se podařilo překročit středovou lajnu s balonem u nohy, následně si chtěl kličkou udělat prostor, ale proti bránícímu Jovanovićovi neuspěl.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase šest minut.
     
    90
    Domácí se přece jen ještě museli zaměřit i na obranu. Tavares si nebezpečně vyměnil míč před vápnem s Abeidem, ale ani jeden ze zmiňované dvojice se ke střele nedostal.
     
    89
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Usáma Haddadí, přichází Mickaël Alphonse.
     
    88
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Youssouf Sabaly, přichází Sergi Palencia.
     
    87
    Kwonovi se podařilo na chvíli získat míč, ale po jeho přihrávce už nemohl nic dělat proti přesile obránců Tavares. Po vyloučení Amalfitana je kapitán Dijonu naprosto bez šance.
     
    86
    Youssouf Sabaly dostal nepříjemný úder do kolena a zůstává ležet na hrací ploše. S krajním obráncem Bordeaux to nevypadá nejlépe.
     
    85
    Bobby Allain vycestoval pro balon až daleko před vlastní vápno. Před Karamohem ale odpravil nebezpečí za postranní lajnu. Domácí ale zůstávají v tlaku.
     
    83
    Bašićův pokus z volného přímého kopu dokázala nadzvednout obranná zeď. Domácí pokračovali rozehrávkou od rohového praporku, ani teď se ale domácí k zakončení neprosadili.
     
    82
    Bordeaux pokračuje v náporu. Bašić našel osamoceného Brianda, ten byl faulován těsně před vápnem Dijonu a je z toho další standardní situaci pro domácí.
     
    81
    Domácí jsou najednou při chuti. Kalu si znovu udělal prostor ve vápně, ale tentokrát jeho zpětná přihrávka našla jen Yambérého.
     
    80
    Dijon se pokusil o rychlou odpověď. Kwon se vydal sám na útočnou polovinu, ale střelou z velké vzdálenosti poslal míč pouze vysoko na tribunu.
    79. Andreas CORNELIUS - 1:0

    Vít Schück

    Branky: 79. Cornelius (Kalu)

    Karty:   13. Karamoh (BOR), 66. Cornelius (BOR), 73. Jovanović (BOR) – 53. Abeid (DIJ), 64. Haddadí (DIJ), 73. Yambéré (DIJ)   37. Amalfitano (DIJ)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:13.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly (88. Palencia), Koundé, Jovanović, Poundjé – Plašil (65. Bašić), Otávio, Kamano (64. Cornelius) – Karamoh, Briand, Kalu.
    Náhradníci: Poussin – Palencia, Lewczuk, Lerager, Bašić, Cornelius, de Préville.

    Dijon FCO: Allain – Chafik, Yambéré, Lautoa, Haddadí (89. Alphonse) – Abeid, Amalfitano – Kwon Čang-hoon, Slití (40. Marié), Saïd (74. Bouka Moutou) – Tavares (C).
    Náhradníci: Rúnarsson – Alphonse, Bouka Moutou, Coulibaly, Marié, Balmont, Keita.

    Rozhodčí: Hamel – Pignatelli, Grosbost
    bahis siteleri