Česko – Čína 1:5 (kon.)
konec
Česko
1:5 (0:0, 1:1, 0:4)
Čína
Úterý 22.01.2019, 16:30 • Zimní stadion Roudnice nad Labem • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Další utkání tedy bude na programu ve čtvrtek v 17:15 a rád vás jím opět provedu. Pro dnešek se ale z roudnického zimního stadionu loučím a přeji hezký zbytek úterního večera. (18:32:09)
     
    Oba týmy se ale utkají ještě jednou o dva dny později v litoměřické Kalich Areně. Pro další utkání ovšem trenér Zuziak zvolil úplně jinou sestavu, taktéž s řadou úplně nových hráček v ženském juniorském výběru.
     
    V Roudnici nad Labem je dobojováno. Po výrazné třetí třetině v podání čínských hráček došlo k ustavení výsledku lepšího pro čínskou stranu. Český tým tak s řadou debutantek odchází poražen, přestože více jak dvě třetiny byl rovnocenným partnerem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Vyloučení v týmu Čína (Liu Siyang – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    59:32
    Domácí v plném počtu.
     
    59:17
    Češky to ale zkoušejí i nadále. Barbora Kafková střelou zprava po zemi nastřelila betony Yue.
     
    57:59
    Z obranného bloku si to zamířila zcela sama středem ledové plochy Tereza Plosová. Nikým nehlídaná navíc projela až do útočného pásma. K vystřelení se ale odhodlala příliš brzo, čímž obloukovitá střela jen velmi těsně doputovala až k čínské brance.
     
    57:32
    Vyloučení v týmu Česko (Zdeňka Suchánková – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:36
    České hráčky se ještě pokoušejí o kontaktní gól. Při posledním pokusu ale Tereze Mazancové odskočil kotouče během zpracovávání těsně před brankovištěm a ozubená kola české útočné letky se tak zadrhla.
     
    55:40
    Čína právě vstřelila branku!
    Zdá se být rozhodnuto! MA RUI se zcela sama vydala středem pole proti brance Krejčové, za jejíchž záda také kotouč z velmi těsné blízkosti uklidila. Bez asistence.
     
    55:00
    Češky vytvořily důmyslný blok na modré čáře. Výsledkem čehož byl odevzdaný puk směrem k brance, kam si pro něj sjela Adéla Wojnarová.
     
    54:44
    Číňanky se tak dostaly do útočného pásma, kde se znovu sehrály a započaly další ostřelování branky Jaroslavy Krejčové.
     
    53:41
    Češkám se povedlo vynést hru dále od své branky. Velmi snadno ale po krátkém tlaku odevzdaly kotouč soupeřkám. Umožnily jim tak další kombinační souhru a postupný protiútok.
     
    52:56
    Prověřit Yue se jala Patricie Škorpíková. Její střela ale mířila příliš vysoko a odrazila se pouze o plexisklo za čínskou brankou.
     
    51:46
    Enormní tlak Číňanek na českou branku s přibývajícími minutami ještě více narůstá. Češky se ale velmi statečně brání a blokují větší množství střel.
     
    50:32
    Domácí v plném počtu.
     
    50:32
    Čína právě vstřelila branku!
    První využitá přesilovka z čínské strany! Po sérii dlouhých přihrávek po vnější hranici útočného pásma tvrdě namířila GUAN YINGYING, jejíž dělovka tvrdě a nekompromisně zaplula za záda Krejčové. Asistence: Chi Zhang, Wang Chang
     
    49:25
    Svou další přesilovku rozehrály Číňanky v obranném pásmu. Velmi brzy se jim ale povedlo sehrát a zahájit útočnou výpravu proti brance Krejčové. Obrana českého týmu je ale pevně zformovaná.
     
    49:07
    Vyloučení v týmu Česko (Michala Machková – 2 min., podrážení).
     
    48:28
    Češky se usilovně pokoušejí o návrat do hry. Řadou zprvu nadějných nájezdů ale nepřejdou přes modrou čáru, kde velmi účinně Číňanky blokují.
     
    47:15
    Oba týmy v plném počtu.
     
    45:56
    Čína právě vstřelila branku!
    Rychlý výpad Číňanek po vhazování do útočného pásma a následné rychlé sehrání před Krejčovou má za následek další čínský gól. Již o svou třetí branku se postarala ZHANG MENGYING. Asistence: Deng Di, Zhang Yuzi
     
    45:15
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Česko (Adéla Wojnarová – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu Čína (Fu Kexin – 2 min., držení hole).
     
    45:11
    České hráčky ale obdržený gól nezlomil, ba naopak. Čínská obrana se tak velmi musí držet na pozoru.
     
    43:30
    Čína právě vstřelila branku!
    Čínské hráčky jdou ale bezprostředně poté podruhé do vedení! Nečekaným výjezdem zpoza branky překvapila českou obranu ZHANG MENGYING, která zpětně uklidila kotouč k bližší tyči branky Krejčové. Asistence: Zhang Yuzi, Lu Shuang
     
    43:06
    Povedený průnik po křídle v podání Terezy Mazancové. Už jí však nevyšel dostřel do pásma.
     
    41:50
    Další slibný pokus Anny Kalové! Stíhána několika protihráčkami si to šinula křižmo proti čínské brance a v dojezdu pak vypálila. Ovšem Yue celou akci měla na pozoru a dokázala ji v ideálním momentu zastavit.
     
    40:29
    Taktéž první vhazování třetí třetiny patřilo čínským hráčkám. Ty se ale před brankou Krejčové příliš nesehrály a hned musely čelit nátlaku z české strany. Ovšem ani na druhé straně neměla Yue před sebou mnoho práce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Stále vyrovnaná část hry! Oba týmy se velmi snažily pro uzmutí si vedení na svou stranu, leč ve skórování prokázal každý z nich svou střeleckou úspěšnost jen jednou, čímž jsou do závěrečné třetiny šance velmi otevřené.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Ještě poslední průnik českého týmu. S ním ale měl problém sudí Pipková, která zachytila Češky v postavení mimo hru.
     
    39:02
    Chi Zhang se pokusila o průjezd s kotoučem podél mantinelu. Za brankou ale nepřešla přes Horvátovou, přesto se Číňanky stále držely v útočném pásmu.
     
    37:47
    Po vhazování po ofsajdu udržela kotouč Mengying, která započala cestu k zakončení na branku Krejčové. Číňanky ale nyní úspěšné nijak nebyly, naopak Češky se vrátily zpět.
     
    37:04
    Čínské hráčky jsou ale stále celkem při chuti. To dokazovala další akce, při které si ale Krejčová připsala famózní zákrok a udržela stále svůj tým ve hře.
     
    36:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že oba týmy se střelecky probudily! Nejprve Pejšová nastřelila tyč branky Yueové, následně z dorážky přesně poslala kotouč do odkrytého prostoru u pravé tyče TEREZA PLOSOVÁ. Asistence: Daniela Pejšová, Gabriela Horáková.
     
    35:40
    Čínské hráčky vstřelený gól dosti nabudil a v podání Rui se pokoušejí o další průnik. Dvoučlenná česká obranná zeď je ale příliš důrazná.
     
    34:43
    Čína právě vstřelila branku!
    Číňanky jdou do vedení! Zmatku po nepříliš vyvedeném nahození Horákové využila ZHANG MENGYING, která si rychle zpracovala kotouč a střelou z první zprava poslala čínský tým do vedení. Bez asistence.
     
    34:27
    Tereza Horáková zahájila rozehrávku českého týmu od vlastní branky.
     
    33:24
    I po vyrovnání početních sil je herní obraz stále stejný. České hráčky se snaží držet v útočném pásmu a více se přibližovat k čínské brance, ovšem obrana Číny jim toho nechce příliš povolit.
     
    33:09
    Hosté v plném počtu.
     
    32:18
    Poté se ale již v útočném pásmu udržely. Stále ale zůstávají české hráčky dosti daleko od soupeřovy branky, na kterou ani nemohou přesně zamířit.
     
    31:15
    České hráčky pokračují v tlaku v útočném pásmu. Přímo ohrozit branku Yue se zdá být velmi náročný úkol, navíc znepříjemněný důraznou čínskou obranou. Češky se tak musely vrátit až k vlastní brance.
     
    31:09
    Vyloučení v týmu Čína (Deng Di – 2 min., držení).
     
    30:49
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Julie Mathauserová, přichází Jaroslava Krejčová.
     
    29:49
    Podařené vybruslení z čínského sevření v podání Anny Kalové. Po průniku podél mantinelu taktéž vystřelila, leč na Yue přesně kotouč nenamířila.
     
    28:15
    Bezprostředně po vhazování se kotouče v útočném pásmu chopila Zhang Mengying, která z první nasměrovala puk na Mathauserovou. Trefila ale pouze brusli těsně před ní stojící protihráčky, i tak se ale Číňanky nadále drží v útočném pásmu.
     
    27:16
    Pavlína Horvátová se postavila k rozehrávce další akce českého týmu. Musela však mít dlouhou trpělivost s pokusem o přechod do čínského obranného prostoru. Ta se jí ale nakonec vyplatila a Češkám se povedlo dostat k další střele na Yueovou.
     
    26:29
    Přímo do náruče Yueové si to zamířila obloukovitá střela z levé strany v podání Anny Kalové. Českým hráčkám ale tato šance pomohla k udržení se v útočném pásmu.
     
    26:18
    Hosté v plném počtu.
     
    25:33
    Číňankám se povedlo zcela uvolnit napětí před svou brankou a naopak započali v ostřelování Julie Mathauserové.
     
    24:33
    Tlak českých hráček během další přesilovky graduje. Těsně před Yueovou ale stojí mnoho čínských hráček, které spolehlivě blokují jakýkoliv český náznak střely.
     
    24:18
    Vyloučení v týmu Čína (Wang Xinyu – 2 min., sekání).
     
    23:47
    Po vyrovnání početních sil se čínské hráčky opět napresovaly před českou branku. Ovšem stále jim chybí ten klíčový moment pro přesné zakončení.
     
    23:37
    Hosté v plném počtu.
     
    22:15
    Paradoxně v oslabení jsou aktivnější čínské hráčky. Češkám se ale povedlo hru velmi rychle přesunout na opačný konec a několika výraznými akcemi se pokusila o překonání Yueové.
     
    21:37
    Vyloučení v týmu Čína (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Fu Kexin.
     
    21:29
    Domácí v plném počtu.
     
    21:14
    Zhang Mengying si v první chvíli sice objela branku, o kotouč ale posléze přišla.
     
    20:03
    I úvodní buly druhé třetiny připadlo čínským hokejistkám. Ovšem ty se i v početní výhodě vůbec nedokázaly udržet před Mathauserovou, čehož Česky využily k průniku zpět.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina gól nepřinesla. České hráčky zprvu velmi na Číňanky nestačily, ovšem s postupem času se více sehrávaly a dostávaly se do útočného pásma soupeře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:29
    Vyloučení v týmu Česko (Marie Nowáková – 2 min., sekání).
     
    19:04
    Odkrytá branka se objevila před Lu Shuangovou! Čínská hráčka ale v rychlosti nedokázala přesně přebrat přihrávku od Yushunové a puk přesně netečovala do branky.
     
    18:04
    A další šanci měla Anna Kalová. Její střela pod úhlem zprava ovšem postrádala důraz, načež se Číňanky po delší době dostaly před Mathauserovou.
     
    16:19
    Sama Marie Nowáková však o malý moment později měla obrovskou šanci ke skórování! Na pravé hranici brankoviště dostala přesný pass z rohu kluziště, který sice přesně sklepla na branku, už ne ale do ní.
     
    15:46
    Pokus o vyhození kotouče Marií Nowákovou nepřešel přes modrou čáru.
     
    14:59
    Patricie Škorpíková se na několikrát pokusila o obehrání čínské protihráčky a nasměrování kotouče před brankoviště. Obě činnosti se jí vydařily, ovšem své spoluhráčky již najít nedokázala.
     
    14:04
    Čínské hráčky se ve větším počtu přesunuly a zkonsolidovaly před Mathauserovou. Stále to ale bylo málo pro její bezprostřední ohrožení a získání vedení.
     
    13:08
    Tereze Plosové se povedlo vybruslit z útočného pásma. Sama však nebyla nikým podporována, což mělo za následek nepříliš dlouhého trvání její akce.
     
    11:29
    Patricie Škorpíková velmi tvrdě bojovala o kotouč s Xiaoxueovou za čínskou brankou. Pro české hráčky tento vyhraný souboj vypadal velmi nadějně pro zakončení, leč přinesl další čínský přesun směrem k české brance.
     
    10:33
    Souhra mezi Yuziovou a Diovou přinesla další čínský přesun před gólmanku Mathauserovou. I tento však měl jepičí život, naopak Češkám se povedlo na delší dobu usadit v útočném pásmu.
     
    09:38
    Čínský přesun od vlastní branky směrem na opačný konec kluziště se rychle zrcadlově otočil. Ani jeden z týmů však v útočném pásmu nepředvedl příliš velký závan a hra se stáhla spíše do pásma středního.
     
    08:52
    Češky se po úvodním zaskočení již víceméně probudily a čím dám tím častěji ohrožují čínský útočný prostor. Častokrát i velmi nadějně, leč čínská gólmanka přitahuje kotouče jako účinný magnet.
     
    07:40
    Enormní šance Daniely Pejšové! Sama si projela naprosto nehlídaným středem hracího pole přímo před brankoviště k pravici Yueové. Čínská gólmanka ale precizně zamkla prostor u pravé tyče a nedovolila české útočnici prostrčit kotouč jakoukoli miniaturní škvírkou.
     
    07:35
    Hosté v plném počtu.
     
    07:02
    Velmi brzy na to pak vytlačily české hráčky až k Mathauserové, odkud se lví výprava pokoušela o další průnik. Místo něho však vyhodila kotouč na icing.
     
    06:04
    První přesilovka poprvé vynesla české hráčky do útočného pásma. Ovšem i Číňanky ukazují, že v obranném sledu jsou velmi dotěrné a neumožní Češkám bezprostředně ohrozit svou branku.
     
    05:35
    Vyloučení v týmu Čína (Zhang Yuzi – 2 min., hákování).
     
    04:57
    Češky rozehrávají od vlastní branky. Na druhý pokus se ale do středního pásma neprosmýkly, což vyšlo až při následující akci. Během té si Yue připsala první zákrok.
     
    03:55
    Obrana českého týmu se zatím drží velmi statečně. Daří se jí držet čínské protihráčky dosti daleko od vlastní branky, přesto je nemohou vymanit z útočného pásma.
     
    02:40
    Velmi drze si křižmo čínskou obranou projela Daniela Pejšová. Kapitánce českého výběru ale nevyšel pohyb a těsně před vystřelením spadla. Číňanky se tím pádem opět přesunuly na opačný konec ledové plochy.
     
    02:23
    Krátké intermezzo v podobě uvolnění napětí znamenalo další čínský přesun před českou branku. Stále však bez výraznějšího zakončení.
     
    01:06
    Tian Naiyuan poslal kotouč podél mantinelu zpoza branky Mathauserové směrem k modré čáře. Díky tomu se Číňanky udržely v útočném pásmu a pokračovaly v napadání české svatyně.
     
    00:05
    Úvodní buly získaly čínské hráčky. Těm se povedlo po krátkém sehrání před svou brankou okamžitě ohrožovat Mathauserovou, což ale česká obrana v poklidu zvládla.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Mathauserová (Krejčová) – Vaněčková, Horáková G., Suchánková, Wojnarová, Plosová, Pejšová (C) – Machková, Kafková, Trnková, Škorpíková (A), Mazancová (A), Horvátová, Kalová, Horáková T., Nowáková.

    Čína: Yue (Jiaxin) – Yuzi, Di, Siyang, Yushun, Xinlin – Chang (A), Xiaoxue, Zhang, Mengying (C), Shuang, Naiyuan, Yingying (A), Kexin, Xintong, Rui, Xinyu

    Rozhodčí: Malá – Hryzáková, Pipková.
     
    Přechozí dvojice vzájemných utkání:

    13.2.2018, ČR WU 18 – Čína 1:5
    Branky a nahrávky: 51. Sarnovská (Kotounová, Šmajdová) – 5. Kexin (Shuang, Mengying), 21. Mengying (Shuang), 32. Chi (Zifei, Siyang), 45. Yingying (Yuzi, Zifei), 59. Mengying.

    14.2.2018, ČR WU18 – Čína 7:4
    Branky a nahrávky: 13. Černá (Šmajdová), 37. Sarnovská (Dýcková), 42. Hájková, 44. Dýcková, 48. Sarnovská, 50. Hrůšová (Černá), 54. Dýcková (Kotounová) – 14. Shuang (Mengying, Kexin), 16. Mengying, 36. Kexin (Mengying), 50. Naiyuan (Yuzi).
     
    Nominace českého týmu pro úvodní zápas proti Číně

    Brankářky:
    Jaroslava Krejčová (Humpolec), Julie Mathauserová (Jaroměř)

    Obránkyně:
    Lucie Vávrová (Vsetín), Gabriela Horáková (Letňany), Michala Machková (Kadaň), Zdeňka Suchánková (Jaroměř), Renata Mudráková (Brumov-Bylnice), Vanda Krsová (Klatovy).

    Útočnice:
    Anna Kalová (Klášterec nad Ohří), Gabriela Hrubanová (Prostějov), Zuzana Trnková (Třebíč), Beáta Svatošová (Choceň), Kateřina Petřeková (Olomouc), Patricie Škorpíková (Karviná), Lucie Hlavatá (Jaroměř), Marie Nowáková (Děčín), Tereza Horáková (Pardubice).
     
    Číňanky se vydaly do Litoměřic na reprezentační kemp, z něhož se vydaly do Roudnice na úvodní herní test. V současné době patří do třetí výkonnostní skupiny IB. Do svého mistrovství ale mají na rozdíl od českých hráček ještě nějaký čas. Sehrají jej na domácí půdě v Pekingu v dubnu. Na herní testy do České republiky ale Číňanky vyrážejí častěji. Naposledy se vzájemně utkaly v loňském únoru ve Velkých Popovicích.
     
    V novém kvalifikačním cyklu vyzkouší trenér Zuziak mnoho nových hráček z ročníku 2002 a 2003, přičemž příležitost dostanou i hráčky ročníků 2004 a 2005. Z týmu, který se představil na mistrovství světa v japonském Obihiru se na turnaji nepředstaví žádná z hráček. Příležitost dostane řada nových hráček, které se dosud nepředstavily kupříkladu ani v mladší kategorii U16.
     
    Zdravím vás u prvního ze dvou mezistátních utkání žen do 18 let mezi Českou republikou a Čínou. Trenér Zuziak v něm vyzkouší mnoho nových hráček pro nový kvalifikační cyklus mistrovství světa. Oba celky se kromě tohoto utkání v Roudnici nad Labem utkají o dva dny později v litoměřické Kalich Areně.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 37. Plosová (Pejšová, Horáková) – 35. Mengying, 44. Mengying (Yuzi, Shuang), 46. Mengying (Di, Yuzi), 51. Yingying (Zhang, Chang), 56. Rui


    Česko: Mathauserová (31. Krejčová) – Vaněčková, Horáková G., Suchánková, Wojnarová, Plosová, Pejšová (C) – Machková, Kafková, Trnková, Škorpíková (A), Mazancová (A), Horvátová, Kalová, Horáková T., Nowáková.
    Čína: Yue (Jiaxin) – Yuzi, Di, Siyang, Yushun, Xinlin – Chang (A), Xiaoxue, Zhang, Mengying (C), Shuang, Naiyuan, Yingying (A), Kexin, Xintong, Rui, Xinyu

    Rozhodčí: Malá – Hryzáková, Pipková
    bahis siteleri