Wellington Phoenix – Sydney 0:1 (kon.) | Newcastle Jets – Central Coast 1:0 (kon.) | Perth Glory – Adelaide 0:0 (kon.)
konec
Perth Glory FC
0:0 (0:0)
Adelaide United
Středa 23.01.2019, 12:05 • nib Stadium (Perth) • Australská A-League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Australská A-League má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Perth Glory FC a Adelaide United.
     
    Perth Glory FC

    Fotbalisté Perthu se v současní době nacházejí na vedoucí pozici tabulky, náskok na druhé Melbourne Victory činí tři body, avšak prvně jmenovaný celek má svůj zápas k dobru. Perth v letošním ročníku prohrál pouze jedinkrát, navíc přidal další tři remízy. Ta poslední se uskutečnila v minulém zápase, ve kterém se zrodila bezbranková remíza na půdě Melbourne City. Perth je na svém hřišti druhým nejlepším celkem, lépe je na tom už jen zmiňovaní Melbourne City, které má o zápas navíc.
     
    Adelaide United

    Na opačné straně stojí Adelaide, kterému pro změnu patří šestá pozice, která by v konečném důsledku znamenala postup do vyřazovacích bojů. Adelaide má na svém kontě dvaadvacet bodů, přičemž sedmý Newcastle má o deset bodů méně. Hostující tým dnešního utkání v posledním kole dokázal zvítězit, na hřišti osmého WS Wanderes vyhrál těsně 2:1, přičemž rozhodující branka tohoto zápasu přišla necelých dvacet minut před koncem.
     
    Úvodní sestavy:

    Perth Glory FC: Reddy – Djulbić, Grant, Lowry – Franjić, Juande, Kilkenny, Davidson – Brimmer, Chianese – Santalab
    Náhradníci: Velaphi – Castro, Ferreira, Keogh, Neville

    Adelaide United: Izzo – Strain, Marrone, Elsey, Galloway – Kostandopoulos, Isaias, Lia – Mileusnić, Halloran – Goodwin
    Náhradníci: Margush – Blackwood, D´Arrigo, Ilso, Kitto.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se dostal k míči hostující brankář Izzo, který se rozhodl rozehrát nakrátko. Nejprve oslovil Straina, posléze předal míč na kopačku Gallowaye.
     
    4
    Marrone se dostal nejvýše do vzduchu, následně poslal míč daleko do zámezí. K autovému vhazování se staví obránce Davidson.
     
    5
    Brimmer se nejprve vydal vpřed, nakonec si to ale rozmyslel a přihrál k postranní čáře. V tuto chvíli s míčem pracuje obránce Franjic.
     
    6
    U postranní lajny si splnil obrannou povinnost Galloway, který odkop protihráče srazil do zámezí. Opět bude vhazovat vedoucí celek ligy.
     
    7
    Adelaide zahrávalo standardní situaci, která nebyla nebezpečná. Poté to ještě centrem z levé strany zkoušel Goodwin, jeho nabídka ale nebyla ideální.
     
    8
    S míčem si opět zahrál brankář Izzo, který tentokráte zvolil odkop na druhou stranu. Krátce poté se k balónu dostal také brankář Reddy.
     
    9
    Davdison dokázal vyvézt míč na útočnou polovinu, tam ale Brimmerovi uskočil daleko od kopačky, čehož využil hostující Elsey.
     
    10
    Přenesení hry směřovalo na levou stranu, kde dobře zasahoval obránce Strain, který odehrál míč na jistotu na kopačku brankáře Izza.
     
    11
    Poté se ke střeleckému pokusu dostal domácí Chianese, jeho tvrdá rána ale trefila protihráče před sebou. Perth je i nadále u hracího předmětu.
     
    12
    Středem hrací plochy si to namířil jeden z domácích, který posléze napálil protihráče. Míč se odrazil přímo na kopačku obránce Gallowaye.
     
    13
    Poté se za obranu dostával křídelník Franjic, který měl nakonec k míči o něco daleko. Izzo tak bude moci odkopávat od své branky.
     
    14
    Juande zbytečně nic nevymýšlel, naopak nekompromisně poslal míč k postranní lajně, kde ho převzal hostující zadák Strain.
     
    15
    Elsey zapojil do rozehrávky také brankáře Izza, po jehož přihrávce se dopustil nepřesnosti Marrone. Perth tak bdue vhazovat zleva.
     
    16
    Posléze v roli posledního obránce zasahoval hostující Elsey, který hlavičkou odpravil míč do bezpečí. Perth si ale vytváří značný tlak.
     
    17
    Po delší době se k míči dostal brankář Reddy, který si počkal na podporu svých spoluhráčů, načež rozehrál na vedle stojícího Djulbice.
     
    18
    Lowry si píchl míč kolem Hallorana, nakonec nekompromisním způsobem odklidil míč na druhou stranu, kde se ho zmocnil Davidson.
     
    19
    Kilkenny to zkoušel manévrem kolem Straina, který si ale v souboji pomáhal rukou. Hlavní sudí nařídil volný kop pro Perth Glory.
     
    20
    Domácí kombinovali na útočné polovině. Následně Kilkenny přenesl hru na Franjice, který ale neodcentroval přes jednoho z protihráčů.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Více ze hry mají domácí, naopak Adelaide se v poslední době pouze brání.
     
    22
    Strain se rozhodl uklidnit hru, do kombinace zapojil spoluhráče z obrany, načež Lia oslovil vedle stojícího středopolař Kostandopoulose.
     
    23
    Hosté si vybojovali úvodní rohový kop tohoto zápasu. Na zadní tyči si na balón naskakoval Elsey, jehož hlavička směřovala vysoko nad.
     
    24
    Následně to v obraně zvládl hostující Galloway, který si nekomplikoval život a raději poslal míč do autu. Franjic tak bude moci vhazovat.
     
    28
    Také hráči Perthu zahrávali standardní situaci. Míč se kroutil ke vzdálenější tyči, kde si málem na něj naskočil urostlý obránce Djulbic.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Alex Grant (Perth Glory FC).
     
    30
    Na druhé straně to Goodwin zkoušel krouceným centrem, který nakonec sevřel do své náruče brankář Reddy, jenž urychleně odkopl.
     
    31
    Izzo se rozhodl vyběhnout rychle z branky, nakonec padající míč hlavou odpravil do zámezí. Davidson tak bude moci vhazovat.
     
    32
    Perth mělo k dispozici rohový kop z levé strany. Juande ho poslal k hranici malého vápna, odkud hlavičkoval vedle branky Djulbic.
     
    33
    Následoval ještě jeden roh, který tentokráte skončil u brankáře Izza. Ten se pokusil výhozem nastartoval Gallowaye, míč ale skončil za čárou.
     
    34
    Kilkenny přihrával do tandemu na Brimmera, který se prvně jmenovanému ještě pokoušel vrátit, což ale přečetl obránce Marrone.
     
    35
    Z velké vzdálenosti to zkoušel obránce Djulbic, který poprvé vážněji zaměstnal brankáře Izza. Výsledkem bude další rohový kop.
    35. Izzo musel zasahovat.
     
    36
    Ten ale nepřinesl nic nebezpečného, avšak Adelaide chybovalo v rozehrávce, i tak Galloway ještě stačil otřít míč o nohu napadajícího Franjice.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Nathan Konstandopoulos (Adelaide United).
     
    37
    Na zemi zůstal ležet jeden z hostujících hráčů, hlavní sudí tedy musel přerušit hru. Na nic vážného to ale nevypadá.
     
    38
    Do zajímavé příležitosti si seběhl Brimmer, který pořádně protáhl brankáře Izza, jenž ještě vyrazil míč za sebe, avšak poté fauloval Santalab.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    43
    Už delší dobu čekáme na nějakou kloudnější akci. Nyní se o autové vhazování postaral domácí Franjic, který oslovil vedle stojícího Djulbice.
     
    44
    Reddy si připsal vůbec první zákrok tohoto zápasu. Z levé strany to zkoušel Halloran, jehož přízemní rána ale nepřinesla nic závažného.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Ještě jedna standardní situace pro Adelaide United.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nepřinesl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme ale celkem jednostrannou záležitost, neboť domácí měli jednoznačně navrch. Perth se ale dlouhou dobu nemohl dostat do žádné vyložené šance, nakonec se vždy končilo u náznaků šancí. Adelaide bylo aktivní v úvodu zápasu, posléze se ale začalo pouze bránit, což ale nepřineslo žádnou inkasovanou branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou hrát pro změnu zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu se k centrovanému míči z levé strany dostal Goodwin, který ale v pokutovém území narazil na hlavu domácího Lowryho.
     
    49
    Posléze si Goodwin navedl míč na levou nohu a poté zkoušel štěstí ze třiceti metrů. Jeho ránu srazil jeden z hráčů soupeře do náruče brankáře.
     
    50
    Na druhé straně se daleko s míčem nedostal záložník Brimmer, který neuspěl proti dvojici protihráčů. V opačné šestnáctce zasahoval Lowry.
     
    51
    Adelaide vstoupilo do druhého poločasu aktivně. Galloway to zkoušel dalším centrem, i tentokráte ho srazil jeden z hráčů Perthu.
     
    52
    Nedovoleným zákrokem si pomohl domácí Kilkenny, který u středového kruhu poslal k zemi Hallorana. Hosté okamžitě rozehráli.
     
    53
    Budeme sledovat standardku z velice zajímavé vzdálenosti. K nedovolenému zákroku před šestnáctkou totiž sáhl domácí Lowry.
     
    54
    K rozehrávce se postavil křídelník Goodwin, který ale vypálil vysoko nad branku. Brankář Reddy tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    55
    Aby toho nebylo málo, tak se na zemi ocitl právě Lowry, kterého zezadu poslal k zelenému pažitu Isaias. Perth se rozhodl rozehrát nakrátko.
     
    56
    Vše ale skončilo na nepřesné kolmici, která směřovala daleko za brankovou čáru. Izzo si tak vyzkouší odkop od své branky.
     
    57
    Sled nedovolených zákroků pokračuje. U postranní čáry dostal tvrdě naloženo hostující Strain, nakonec se to ale obejde bez žluté karty.
     
    58
    Obrannou povinnost si před malým momentem splnil domácí Grant, který odehrál míč na jistotu do zámezí. Vhazovat tak bude Adelaide.
     
    59
    I tady se mohlo žutit. Jeden z hráčů Adelaide předvedl celkem nevybíravý faul, jenomže ještě před ním zůstal na zemi právě hráč v červeném.
     
    60
    Po pravém křídle se dostával domácí Chianese, kterého ale v rychlostním souboji předčil Galloway. Následovat bude odkop od branky hostů.
     
    61
    Střídání v týmu Perth Glory FC: ze hřiště odchází Jake Brimmer, přichází Diego Castro.
     
    62
    Rutinní práce pro brankáře Reddyho, který celkem v poklidu sevřel do náruče prudký centr z levé strany. Zřejmě se bude jednat o odkop vpřed.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na světelné tabuli stále svítí nerozhodný výsledek. Ve druhém poločase je pro změnu aktivnější Adelaide.
     
    64
    Domácí se dožadovali odpískání pokutového kopu, píšťalka sudího ale zůstává němá. Možná ještě budeme sledovat poradu s videorozhodčím.
     
    66
    Střídání v týmu Perth Glory FC: ze hřiště odchází Brendon Santalab, přichází Andy Keogh.
    Střídání v týmu Adelaide United: ze hřiště odchází Nikola Mileusnic, přichází Ken Ilso.
     
    69
    Izzo se ujal odkopu od své svatyně, který posílal na druhou stranu hrací plochy. Zrodil se ale kontr pro soupeře, nicméně centr trefil protihráče.
     
    70
    Na opačné straně si Ilso rovnal míč na centr, který nakonec odklízel za brankovou čáru Lowry. Následovat bude rohový kop.
     
    71
    Pátý rohový kop pro Adelaide tentokráte rozehrál Isaias. Jeho rozehrávka nakrátko přeci jenom přinesla centr, Reddy si ale nepočínal jistě.
     
    72
    Centrovaná nabídka se zakroutila na přední tyč, kde jí nekompromisně odvrátil středopolař Juande. Adelaide bude ještě vhazovat.
     
    73
    Hosté jsou stále u pokutového území soupeře. Tam přiletěl další centrovaný balón, i tentokráte ho ale dokázal odvrátit jeden z domácích.
     
    74
    Posléze se před branku snesl další centr, na který se svým pokusem pokoušel reagovat Lia, který ale trefil pouze jednoho z protihráčů.
     
    75
    Jeden z hostujících hráčů ulehl na hrací plochu a vyžádal si lékařské ošetření. Naštěstí to ale nevypadá na nic vážnějšího.
     
    76
    S nedovoleným zákrokem přispěchal střídající Castro, který povalil k zemi Isaise. Adelaide rozehrálo volný kop nakrátko.
     
    77
    Střídání v týmu Adelaide United: ze hřiště odchází Scott Galloway, přichází Ryan Kitto.
     
    78
    Střídání v týmu Perth Glory FC: ze hřiště odchází Ivan Franjic, přichází Scott Neville.
     
    79
    Do pokutového území domácích se snášel další centr, na který si nabíhal forvard Halloran, který se nakonec nacházel v ofsajdu.
     
    80
    Perth se po delší době dostal k souvislejší kombinaci. Davidson si u postranní čáry pohlídal míč, který posléze přiťukl Kilkennymu.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Jordan Elsey (Adelaide United).
     
    81
    Nepřesná přihrávka mohla pro hosty přinést slibný protiútok, který ale skončil na další nepřesnosti. Na druhé straně budeme sledovat standardku.
     
    82
    Castro se dostal až do šestnáctky, kde ještě přihrával pod sebe na Davidsona, jehož nadýchaný bochánek přeletěl všechny spoluhráče.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Fanouši stále čekají na úvodní branku, v tuto chvíli se směrem dopředu probral také Perth.
     
    87
    Adelaide mělo nyní velké štěstí, napadající Chianese se totiž málem dostal k míči, nakonec se ale od něj odrazil daleko za brankovou čáru.
     
    88
    Castro se pokoušel dostat za volným míčem, nicméně proti přesile protihráčů neuspěl. Na opačné straně se Liovi podařilo vybojovat roh.
     
    89
    Ten ale nepřinesl nic vážnějšího. Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Reddy si připsal trochu vážnější zákrok, i tak se nejednalo o nic nebezpečného. Domácí brankář posléze rychle založil protiakci.
     
    90+2
    Avšak ta nabídla další nepřesnost, z nadějného kontru tak nic není. Hostující obránce Strain raději odkopl míč na druhou stranu.
     
    90+3
    Tam se ocitl na zemi záložník Isaias, naopak se provinil napadající Castro. Jedna z posledních šancí pro Adelaide United.
     
    90+4
    Nyní moc nechybělo domácím. Míč si na střelu navedl Davidson, který ale zamířil doprostřed.
    90+4. Davidson mířil doprostřed.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou 0:0. Vstup do druhého dějství vyšel lépe Adelaide, které mělo územní převahu, avšak se nedokázalo dostat k ničemu nebezpečnému. Ostatně, dnešní utkání nenabídlo žádnou slušnější příležitost, všechny akce končily pouze u náznaků šancí. Perth byl lepším celkem v prvním dějstvím, naopak v tom druhém se směrem dopředu hledal.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:12. (13:57:51)

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   29. Grant (PEG) – 37. Konstandopoulos (ADE), 80. Elsey (ADE)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:12.
    Perth Glory FC: Reddy – Djulbic, Grant, Lowry (C) – Franjic (78. Neville), Juande, Kilkenny, Davidson – Brimmer (61. Castro), Chianese – Santalab (66. Keogh)
    Náhradníci: Velaphi – Castro, Ferreira, Keogh, Neville

    Adelaide United: Izzo – Strain, Marrone, Elsey, Galloway (77. Kitto) – Kostandopoulos, Isaias (C), Lia – Mileusnic (66. Ilso), Halloran – Goodwin
    Náhradníci: Margush – Blackwood, D´Arrigo, Ilso, Kitto

    Rozhodčí: Kersey – Shanmuganathan, Manella
    bahis siteleri