Espanyol – Real Betis 1:1 (kon.) | Real Madrid – Girona 4:2 (kon.)
konec
Real Madrid
4:2 (2:1)
Girona FC
Čtvrtek 24.01.2019, 21:30 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španělský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 17:16. (23:28:59)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a první čtvrtfinále mezi Realem Madrid a Gironou končí. Madridský celek si to odvety, která se hraje v příštím týdnu, přináší nadějné vedení 4:2!

    První pětačtyřicetiminutovka nabídla pořádně výživnou podívanou. Real vstoupil do utkání aktivně, ale ve středu pole ztratil balon Modrić, následně se Raúl García prohnal kolem Odrziozoly a parádním centrem vyzval ke skórování Anthonyho Lozana. Madridský celek následně ještě více přidal v útočné snaze a byl odměněn! Na Odriozolovu nahrávku si naběhl Lucas Vázquez a z blízkosti propálil Iraizoza. Těsně před poločasem upadl ve vápně Modrić, ale po spolupráci s videem se penalta nepískala. Ta přišla na řadu až po faulu na Viníciuse, nařízený pokutový kop následně proměnil po vzoru Antonína Panenky Sergio Ramos.

    Ani po změně stran se fanoušci fotbalu nenudili. Real i nadále bušil do obrany Girony, ale ne a ne přidat pojišťovací branku. Hostující tým se dostal po dlouhé době na útočnou polovinu a ihned rozehrával rohový kop. Po něm zahrál v šestnáctce nešikovně rukou střídající Marcos Llorente. Girona se tak po proměněné penaltě Álexe Granella dostala k vyrovnání jako slepý k houslím. Po srovnání stavu ale "bílý balet" ještě více přidal v ofenzivě. Sergio Ramos razantní hlavičkou poslal domácí do vedení a o dvě minuty později zakončil parádní akci lehkým doklepnutím do prázdné branky Karim Benzema. Závěrečnou desetiminutovku si již Real pohlídal a do odvety tak vstoupí s náskokem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po dlouhém výkopu Gorky Iraizoze se dostal k balonu Granell. Ten si dal ale míč příliš daleko od nohy a toho využil k zisku Toni Kroos. Domácí už do útoku nespěchají a chtějí dohrát zápas s míčem pod kontrolou.
     
    90+2
    Girona chce ještě zmírnit konečné skóre. Už v nastaveném čase zavařil svým spoluhráčům v obraně pomalou přihrávkou Isco. Doumbia ale v nadějném postavení nepřetlačil Ramose a následně navíc zatáhl za dres Odriozolu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    A další faul, tentokrát hrál mimo pravidla Toni Kroos. Německý záložník se postavil do cesty unikajícímu Luizovi. Následně je po rychlé rozehrávce přistižen u faulu také Nacho.
     
    89
    Vázquezovo napadání zisk pro madridský tým nepřineslo. Útočník Realu si navíc pomohl nedovoleně v souboji s Muniesem a hosté mohou rozehrávat z vlastního vápna z klidové pozice.
     
    88
    Seydou Doumbia byl sice v obležení hned několikrát hráči Realu, ale i tak zkoušel skvělou přihrávkou uvolnit Portua. Střídajícímu hráči chyběly centimetry, aby byl u balon dříve než Courtois.
     
    87
    Hlavní rozhodčí si ještě nechal potvrdit, že Kroosova střela neskočila na ruce bránícího hráče. Následně se rozehrával rohový kop po kterém upadl Marcelo, ale ani nyní se nepíská.
     
    86
    Spolupráce Viníciuse s Marcelem opět klapla na jedničku. Mladší z brazilského dua poslal míč Benzemovi, který ale vybojoval jen rohový kop.
     
    85
    Madridští fotbalisté pokračují v aktivní hře směrem dopředu. Tentokrát se pokoušel Isco o průnikovou přihrávku na Viníciuse, nakonec pálil Kroos do stojícího protihráče.
     
    84
    Vázquez pořádně zavařil Garcíovi, který musel pod tlakem přihrávat až k vlastnímu brankáři. Ani Gorka Iraizoz to neměl jednoduché a poslal míč za postranní lajnu.
     
    83
    Domácí nemají stále dost. Ihned po rozehrávce se přesouval s balonem blíže k brance Karim Benzema. Tentokrát ale z nepřipravené pozice pálil jen vysoko nad.
    81. Karim BENZEMA - 4:2
     
    81
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Madridský tým navyšuje své vedení! Po dlouhém výkopu propadl míč k Vázquezovi, následně Isco našel Viníciuse. Ten měl soustu prostoru a času k přihrávce na zadní tyč, kde byl zcela osamocený KARIM BENZEMA, který posílá počtvrté míč za bezmocného Iraizoze.
     
    81
    Odriozola měl na pravém kraji co dělat s nabíhajícím Granellem, ale ve spolupráci s Nachem dokázal získat balon pro sebe. Při napadání vypíchl balon za brankovou lajnu.
     
    80
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Lozano, přichází Portu.
    79. Sergio RAMOS - 3:2
     
    79
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Parádní akce a Real se vrací do vedení! Marcelo si na levé straně zahrál s Viníciusem, ten mu ještě vrátil míč a Marcelo parádně naservíroval míč do pokutového území. SERGIO RAMOS se až příliš jednoduše dostal mimo dosah svého strážce a skvělou hlavičkou překonal Iraizoze.
     
    78
    Další faul musel skousnout Marcelo. Lozano nepříjemně dojel do rozehrávajícího Brazilce a zákrok neunikl ani hlavnímu rozhodčímu.
     
    77
    Míč si na místo přestupku připravil Toni Kroos. Německý záložník dokázal poslal míč směrem na branku, ale jeho pokus lehce tečovala obranná zeď a Real bude pokračovat rohem.
     
    76
    Oba hráči se před rozehrávkou rohového kopu drželi po střetu za hlavu. Kroos ale na nic nečekal a rychle poslal míč směrem do vápna. Benzema byl následně přidržen těsně před šestnáctkou.
     
    75
    Tentokrát už byl centr do vápna o něco přesnější. Vinícius našel Benzemu v souboji s Juantem. Nakonec šel balon za brankovou lajnu až od stopera hostujícího týmu.
     
    74
    Marcelův střílený centr měl najít na zadní tyči Benzemu. Francouzský útočník byl ale schovaný až za brankáře Girony a k hlavičce se neměl nárok dostat.
     
    73
    Kroos si několikrát vyměnil míč s Iscem. Následně se duo střídajících hráčů přesunulo na pravou stranu, ale po zapojení Vázqueze už se hosté stačili vrátit do obrany.
     
    71
    Real je zaskočen vyrovnávací brankou. Do útoku se tak může dostat znovu Girona. Luizova přihrávka našla Lozana, který ale v obležení Nacha s Ramosem příliš dlouho u balonu nezůstal.
     
    70
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Ceballos, přichází Isco.
     
    69
    Kroos rozehrával rohový kop jen do kombinace před vápno. Domácí se ale dopustili školácké chyby a německý záložník byl vystaven do ofsajdu.
    68. Álex GRANELL - 2:2
     
    68
    Girona právě vstřelila branku!
    Gironě se daří srovnat krok! Míč si připravil na penaltový bod kapitán hostujícího celku ÁLEX GRANELL. Po rychlém náběhu zakončil levačkou k pravé tyči a nedal Courtoisovi větší šanci na úspěšný zákrok.
    67. Penaltový zákrok
     
    67
    Bránit se musel také domácí tým. Girona měla k dispozici rohový kop. Před Courtoisem byla pořádná mela, balon proletěl vápnem, ale je pískána penalta po ruce Llorenteho.
     
    66
    Lucas Vázquez se nabízel ke kombinaci na levém kraji, od Kroose také přihrávku dostal, ale už míč nedokázal předat Benzemovi, který čekal v pokutovém území.
     
    65
    Tempo hry postupem času lehce upadá. Girona nyní zkoušela přejít po dlouhé době do útoku, ale Ramalho nestačil zachytit na hrací ploše prudkou přihrávku.
     
    64
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Modrić, přichází Kroos.
     
    64
    Sergio Ramos zcele mimo hru poslal k zemi Luize a dostává za to žlutou kartu. Stoper Realu se ještě dohadoval s hlavním rozhodčím, ale trestu neušel.
     
    63
    Po zpětné přihrávce na hranici vápna pálil z prvního doteku Dani Ceballos. Míč byl ale zblokován ještě před hostující brankou. Favorit zápasu ale pokračuje v tlaku v těsné blízkosti Iraizoze.
     
    62
    Před Ramosem se vyšvihl do vzduchu Lozano, ale pomohl si při tom rukama a je mu pískán faul. Právě kapitán Realu bleskově rozehrál na útočnou polovinu trávníku.
     
    61
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází B. García, přichází Paik.
     
    60
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Casemiro, přichází Llorente.
     
    60
    Čerstvý vítěz Zlatého míče Luka Modrić posílal míč do vápna z volného přímého kopu. Madridští hlavičkáři se ale dnes proti tuhé obraně Girony nemohou prosadit k jedinému zakončení.
     
    59
    Modrićův centr už byl o poznání přesnější. V šestnáctce se ale nepodařilo hlavičkoval Benzemovi ani následně na zadní tyči Viníciusovi. V boji o míč následně neuspěl bránící Ramalho.
     
    58
    Dani Ceballos si navíc pomohl útočným faulem a madridský celek o balon přichází v zajímavém prostoru. Po rychlé rozehrávce ale fauloval Granell.
     
    57
    Espinoza musel před Odriozolou hlavičkovat jen na rohový kop. Real se tak mohl přesunout až do pokutového území soupeře, ale ani nyní se Modrić při centru příliš nepředvedl.
     
    56
    Courtois musel být v pohotovosti. Doumbia se rychle hnal za nakopnutým balonem, ale nakonec byl u hracího předmětu dříve belgický gólman. Všechno vzrušení před vápnem je zbytečné, po krátké odmlce je pískán ofsajd.
     
    55
    Girona rozhodně nemyslí jen na obranu. Doumbiův centr proletěl nebezpečně malým vápnem, ale bez doteku skončil jen za vzdálenější tyčí.
     
    54
    Raúl García byl u postranní lajny postrčen Vázquezem a hosté mohli rozehrávat. Po přenesení hry přes celou šířku trávníku posílal míč nebezpečně do vápna na Lozana Luiz. Skvěle se ale zachoval jako poslední obránce Ramos.
     
    53
    Benzema neměl prostor k průniku do šestnáctky a tak raději přihrával pod sebe na Casemira. Ani Brazilec neměl příliš času na konstruktivní přihrávku. Nakonec se provinil faulem Ceballos a Real přichází o balon.
     
    52
    Real se opět hnal do smrtícího kontru. Modrić přisunul míč Benzemovi, který se ale už dostal do velkého úhlu a Iraizoze už nedokázal překvapit střelou k zadní tyči.
     
    51
    Douglas Luiz byl v nadějném postavení před vápnem Realu, ale jeho přihrávku na Lozana zastavil nešikovně postavení hlavní rozhodčí. Sudí pomohl v obraně madridskému celku, hosté ale budou rozehrávat po faulu Modriće.
     
    50
    Girona vstoupila do druhého dějství o poznání aktivněji. Casemiro musel u postranní lajny faulovat Granella, který si před ním stáhl balon do nebezpečného prostoru.
     
    49
    Vinícius rozjel útočnou akci Realu. Vázquezův centr byl sice přetažený, ale akce pokračovala z levého kraje. Ani Modrić ale neoslovil v pokutovém území Ceballose ideálně.
     
    48
    Borja García dokázal najít Doumbiu, kterého ale následně zklamalo zpracování. Odriozola se dostal před útočníka Girony, který se při snaze vybojovat míč zpět fauloval.
     
    47
    Do druhého poločasu vkročili rozehrávkou ze středového kruhu hostující fotbalisté. Madridští se pokoušejí ihned napadat, ale získat míč se jim nedaří.
     
    46
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Alcalá, přichází Espinoza.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:35.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Spokojeněji odcházejí do šaten fotbalisté Realu Madrid, kteří vedou v poločase nad Gironou 2:1.

    První pětačtyřicetiminutovka nabídla pořádně výživnou podívanou. Real vstoupil do utkání aktivně, ale ve středu pole ztratil balon Modrić, následně se Raúl García prohnal kolem Odrziozoly a parádním centrem vyzval ke skórování Anthonyho Lozana. Madridský celek následně ještě více přidal v útočné snaze a byl odměněn! Na Odriozolovu nahrávku si naběhl Lucas Vázquez a z blízkosti propálil Iraizoza. Těsně před poločasem upadl ve vápně Modrić, ale po spolupráci s videem se penalta nepískala. Ta přišla na řadu až po faulu na Viníciuse, nařízený pokutový kop následně proměnil po vzoru Antonína Panenky Sergio Ramos.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Nacho zabrzdil útočnou akci soupeře pouze nepříjemným faulem na Luize a před odchodem do šaten vidí žlutou kartu.
     
    45+2
    Ramalho na moment získal míč na Ceballosovi, ale ihned ho zase odevzdal mizernou přihrávkou. Real s přehledem dohrává první poločas v útočné kombinaci před vápnem Girony. Benzema pálil po krátkém nápřahu pouze do tyče hostující branky.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45
    Ceballos našel Viníciuse, který následně ještě hledal Modriće v pokutovém území. Chorvatský záložník však už nedostal přesný centr na Benzemu, který na balon nedosáhl.
     
    44
    Dani Ceballos byl faulován na útočné polovině a Real bude mít ještě v závěru prvního poločasu zvýšit své vedení.
    43. Sergio RAMOS - 2:1
     
    43
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Míč si na značku pokutového kopu postavil kapitán Realu Madrid SERGIO RAMOS. Španělský stoper zastavil svůj rozběh, počkal si kam bude skákat hostující brankář a poté po vzoru Antonína Panenky poslal míč dloubáčkem do středu branky!
    43. Penaltový zákrok
     
    43
    Teď už to ale pokutový kop je! Vinícius byl podkopnut těsně za hranicí pokutového území Juantem.
     
    42
    Domluva hlavního rozhodčího s videem netrvala ani příliš dlouho a hra může pokračovat. Real pokutový kop zahrávat před koncem poločasu nebude.
    41. Pád Luky Modriće v pokutovém území
     
    41
    Modrić upadl v pokutovém území a bude s zkoumat video! Domácí fanoušci mají jasno, ale hlavní slovo bude mít videorozhodčí!
    40. Souboj po kterém zůstal na trávníku Lozano
     
    40
    Tentokrát zůstal na trávníku Anthony Lozano. Toho ale více než Nacho zasáhl vlastní spoluhráč. Útočník Girony musí být ošetřován u středové čáry.
     
    39
    Zničehonic si připravil míč po přihrávce Cabellose Benzema. Pohotovou ránu z hranice vápna umístil hrotový útočník Realu Madrid usměrnit jen do prostoru, kde byl připravený Iraizoz.
     
    38
    Pedro Alcalá je prvním potrestaným hráčem zápasu. Vinícius si skvěle obhodil hostujícího obránce a ten ho musel zastavit jen za cenu tvrdého faulu.
     
    37
    Modrić uvolnil přihrávkou kolem obránce Odriozolu, ten ještě stačil před brankovou lajnou odcentrovat do vápna, ale našel jen nastavené rukavic hostujícího brankáře.
     
    37
    Benzema byl v zajímavém náběhu na pravém kraji. S Odriozolou si ale tentokrát nerozuměl úplně dokonale. Zpětná přihrávka do pokutového území už šla francouzskému útočníkovi na paty.
     
    36
    Nacho vycestoval s balonem u nohy až za postranní lajnu. Hosté se tak dostali zcela zadarmo k autového vhazování, ale po chvíli se balon došoural od Luize jen ke Courtoisovi.
     
    35
    Lucas Vázquez je rychle zpět připraven pokračovat v zápase. Munies rozehrával skrz záložní řadu Realu, ale k míči se již Lozano na středové čáře nedostal.
     
    34
    Vázquez se svíjí v bolestech na trávníku, ale hlavní rozhodčí jeho souboj s Ramalhem nevyhodnotil jako faul. Hra mohla pokračovat, ale hosté raději zakopli míč za postranní lajnu.
     
    33
    Nachova přihrávka měla najít Viníciuse, ale skvěle se skluzem vrátil Juante a nedovolil náběh brazilskému útočníkovi. Girona se po delší době přesouvá s balonem na útočnou polovinu.
     
    32
    Odriozola má dostatek síly na další nebezpečný náběh. Nakonec posílal míč do pokutového území Vázquez, který našel Benzemu. Ten to zkusil i zády k brance, ale střelu bez razance snadno pokryl Iraizoz.
     
    31
    Po strhujících dvaceti minutách se hra o poznání uklidňuje. Nyní si sice navedl míč na pravou nohu Vinícius Juníor, ale jeho rána z kroku jen prosvištěla nad břevnem.
     
    30
    Po půlhodině hry hraje Real Madrid na domácím trávníku s Gironou 1:1. Ramos tentokrát vyvezl míč ke středové čáře, následně Vázquez hledal zcela volného Benzemu, ale jako první se k balonu dostal Iraizoz.
     
    29
    Benzema poslal míč na Viníciuse, který ale neměl potřebnou rychlost proti Ramalhovi. Nakonec slabý centr dokázal pokrýt brankář Girony v rukavicích.
     
    28
    Přes Modriće putovala i další akce domácího celku. Benzema čekal na přihrávku na hranici ofsajdu, nakonec ho opravdu chorvatský záložník oslovil, ale Benzemovi utekl balon do zámezí.
     
    27
    Madridský tým je i nadále ve velkém tempu na útočné polovině. Modrić našel Odriozolu, který si ale tentokrát v rychlostním souboji s Garcíou neporadil.
     
    26
    Při snaze zabránit Odrziozolovi centr předvedl skluz Raúl García, ale ten trefil pouze vlastního brankáře. Hra musí být přerušena a Iraizoz je ošetřován.
     
    25
    Real se opět hned do nebezpečného útoku. Odriozola vedl míč při situaci třech proti třem obráncům. Tentokrát ale už nemohl přihrávat pod sebe, ale ani střela z úhlu nevyšla podle představ.
     
    24
    Odriozolova hlavička z velké dálky nemohla hostujícímu brankáři nadělat potíže. Iraizoz rychle vyhodil míč na středovou lajnu, následně si ale pomohl při zpracování rukou autor první branky Anthony Lozano.
     
    23
    Vinícius si kličkou k levé straně udělal prostor k přihrávce do vápna. Tam už na balon čekal Benzema, ale střelou prvního doteku umístil míč jen vysoko na tribunu.
     
    22
    Real pokračuje v tlaku. Od rohového praporku centroval do pokutového území Luka Modrić. Hosté se snadno ubránili, ale rychlý protiútok soupeře dokázal zabrzdit skluzem Marcelo.
     
    20
    Courtois musel zasahovat. Lozano měl míč pod kontrolou na pravé straně pokutového území, už neměl komu balon předat a tak zkusil vystřelit i z velkého úhlu. Na belgického brankáře si ale nepřišel.
    19. Lucas VÁZQUEZ - 1:1
     
    19
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Real zaslouženě srovnává stav zápasu! Casemiro vybojoval míč ve středu pole, následně rozběhl přihrávkou za obranu Odriozolu, který v pokutovém území ještě posouval balon pod sebe na zcela volného LUCASE VÁZQUEZE a ten už zakončoval z blízkosti snadno do odkryté sítě.
     
    18
    Benzema se stáhl pro balon až téměř ke středové čáře. Francouzský kanonýr následně oslovil přihrávkou Viníciuse, který měl solidní rychlost, poradil si s Garcíou, ale poté už nepřidal povedenou přihrávku.
     
    17
    Další nedovolený zákrok je ale pískán také Alcaláovi. Real rozehrál na levou stranu, kde byl Marcelo jen ve stoje. Po zpětné přihrávce byl sraže k zemi Dani Ceballos.
     
    16
    Ve středu pole se navíc provinil faulem Odriozola a Girona se tak může po několika minutách v tuhé obraně přesunout a balonem také na útočnou polovinu.
     
    15
    Postupná kombinace zatím Realu příliš nevychází. Modrićova pobídka do pokutového území sice našla Ceballose, ale ten si zpracoval míč nepřesně pouze k soupeřům.
     
    14
    Benzemova přihrávka na Marcela byla až příliš pomalá a hostující obránci se tak stačili vrátit na své pozice. Útok madridského celku ještě pokračoval, ale ani Marcelův pokus nebyl z nejpřesnějších.
     
    13
    Lucas Vázquez spolupracoval s Casemirem. Ten si připravil míč na pravačku, ale tvrdou ránou ze střední vzdálenosti umístil balon pouze metr nad břevno.
     
    12
    Marcelo nyní vedl útočnou akci Realu po levé straně. Ramalho ale ho nepustil do blízkosti vápna, nakonec ale budou domácí alespoň vhazovat zpoza postranní lajny.
     
    11
    Casemiro si několikrát vyměnil míč s Ceballosem, poté přišla přihrávka na Benzemu, ale francouzský útočník byl obsazen hned dvěma obránci a k míči se vůbec nedostal.
     
    10
    Real se okamžitě snaží srovnat krok. Luka Modrić se pokoušel prodrat do vápna z levé strany, ale do cesty se mu postavil tělem Ramalho.
    9. Anthony LOZANO - 0:1
     
    9
    Girona právě vstřelila branku!
    Tak to je šok! Girona jde na Santiago Bernabeu do vedení! Raúl García překonal na levé straně Odriozolu velmi snadno, následně naservíroval parádní centr do pokutového území, kde byl v prostoru pokutového kopu zcela sám ANTHONY LOZANO, který překonal střelou z první bezmocného Courtoise.
     
    8
    Real se napevno usadil přesně před vápnem Girony. Favoritovi zápasu se ale nedaří zakončovat, hosté po nezdařeném odkopu Marcela mohou dostat balon do bezpečí.
     
    7
    Benzemův centr byl znovu zblokován na další roh. Tradiční exekutor Luka Modrić tentokrát posílal míč jen do kombinace, balon z následného pasu do vápna odvrátil Ramalho.
     
    6
    Alcalá musel odhlavičkovat míč před Viníciusem na rohový kop. K rozehrávce rohu se postaral Luka Modrić. Chorvatův centr ale skončil jen v rukavicích hostujícího brankáře.
     
    5
    Madridský velkoklub se usadil na útočné polovině. Casemiro spolupracoval se svým spoluhráčem z brazilské reprezentace Marcelem. Napadání Lozana s Garcíou ale přinutilo domácí k ústupu.
     
    4
    Od Ramose putoval míč na pravou stranu, kde byl připraven Ceballos. Kombinace Realu byla zastavena již v počátku, ale ani Juante nerozehrával nejpřesněji a Vinícius se opět dostal k balonu.
     
    3
    Anthony Lozano se řítil podél postranní lajny, ale před Marcela se ani tentokrát neprodral. Girona to tak zkusila po levém kraji, ale ani Granell neměl více úspěchu proti Odriozolovi.
     
    2
    Marcelo musel hlavičkoval před nabíhajícím Lozanem. Real ihned obrátil hru směrem do útoku, ale ani Benzema neuspěl proti spořádané obraně před vápnem.
     
    1
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou fotbalisté domácího celku. Real se ale v úplné úvodu nikam nežene a míč se dostal až k belgickému brankáři madridského celku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Úvodní čtvrtfinálový duel španělského poháru mezi Realem Madrid a Gironou tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Madrid CF: Courtois – Odriozola, Ramos (C), Nacho, Marcelo – Ceballos, Casemiro, Modrić – Vázquez, Benzema, Vinícius
    Náhradníci: Zidane – Varane, Kroos, Llorente, Díaz, Isco, Reguilón

    Girona FC: Iraizoz – Ramalho, Alcalá, Juanpe, Muniesa, R. García – Luiz, B. García, Granell (C) – Lozano, Doumbia
    Náhradníci: Bounou – Espinoza, Stuani, Pons, Portu, Valery, Paik

    Rozhodčí: Undiano – Canaňero, Matías.
     
    Poslední tři vzájemné zápasy

    26.08. 2018 Girona – Real Madrid 1:4
    18.03. 2018 Real Madrid – Girona 6:3
    29.10. 2017 Girona – Real Madrid 2:1
     
    Real Madrid CF

    Ve španělské nejvyšší soutěži Real obhajuje až třetí pozici. V loňské sezoně totiž s velkým odstupem nestačil na nedostižnou Barcelonu a o tři body zůstal také za svým madridským rivalem Atléticem. To v Lize mistrů si výběr Zinédina Zidana připsal třetí triumf v řadě, když ve finálovém duelu přehrál po gólu Karima Benzemy a dvou trefách Garetha Balea Liverpool 3:1.

    Po sezoně se madridský tým rozloučil s Cristianem Ronaldem, který zamířil do Juventusu. Na lavičce skončil také Zidane.

    Odchod dvou úhlavních postav Real poznamenala v nové sezoně. Po dvaceti odehraných kolech ztrácí "bílý balet" na vedoucí Barcelonu již deset bodů. V roce 2019 se madridský tým protrápil k vítězství na trávníku Betisu, když o vítěznou branku na 2:1 se postaral až dvě minuty před koncem druhého poločasu Ceballos. V týdnu sice Real prohrál v pohárovém utkání v Léganes, ale díky výhře v prvním duelu postoupil do čtvrtfinále. Ve šlágru dvacátého kola se podařilo Realu přehrát před domácím publikem Sevillu 2:0.

    Real Madrid vstoupil do španělského poháru jednoznačným soubojem proti Melille a po celkovém skóre 10:1 snadno postoupil. Také úvodní duel osmifinále byl proti Leganém jednoznačnou záležitostí pro Real, ani porážka v odvetě již postup mezi osmičku nejlepších nepoznamenala.
     
    Girona FC

    Girona se po dvaceti odehraných zápasech v LaLize nachází na dvanácté pozici. Mohlo být o poznání lépe, ale Gironě nevychází od prosince téměř nic. Z posledních šesti kol vytěžil tým ze středu tabulky pouze tři body. O víkendu bojovala Girona o body s Betisem. Ani vedení 2:1 po poločasu ale Gironě nestačilo, o vítězství Betisu rozhodl až proměněnou penaltou ve čtvrté minutě nastavení Canales.

    Postup do čtvrtfinále neměla Girona rozhodně snadný. Nejprve vyřadila Alavés po výsledcích 2:2 a 2:1. V osmifinále čelila Girona madridskému Atléticu! Na domácí půdě udržel outsider dvojutkání remízu 1:1, následně v odvetě na trávníku Atlética vstřelil branky hned tři a díky více gólům ve venkovním utkání postoupil mezi nejlepších osm.
     
    Krásný čtvrteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Španělský pohár dospěl již do své čtvrtfinálové fáze a my se společně zaměříme na první duel mezi Realem Madrid a Getafe.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Vít Schück

    Branky: 19. Vázquez, 43. Ramos (pen.), 79. Ramos, 81. Benzema – 9. Lozano, 68. Granell (pen.)

    Karty:   45+3. Nacho (REA), 64. Ramos (REA), 67. Llorente (REA) – 38. Alcalá (GIR)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 17:16.
    Real Madrid: Courtois – Odriozola, Ramos (C), Nacho, Marcelo – Ceballos (70. Isco), Casemiro (60. Llorente), Modrić (64. Kroos) – Vázquez, Benzema, Vinícius
    Náhradníci: Zidane – Varane, Kroos, Llorente, Díaz, Isco, Reguilón

    Girona FC: Iraizoz – Ramalho, Alcalá (46. Espinoza), Juanpe, Muniesa, R. García – Luiz, B. García (61. Paik), Granell (C) – Lozano (80. Portu), Doumbia
    Náhradníci: Bounou – Espinoza, Stuani, Pons, Portu, Valery, Paik

    Rozhodčí: Undiano – Canaňero, Matías
    Čtvrtek 31.01.2019
    Girona - Real Madrid 1:3

    Branky: 71. Porro – 27. Benzema, 43. Benzema, 76. Llorente

    Karty:   49. Stuani (GIR), 72. Lozano (GIR) – 66. Carvajal (REA)

    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 8:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:12.
    bahis siteleri