Kladno – Mladá Boleslav 7:3 (kon.) | Č. Budějovice – Salzburg 6:3 (kon.) | Sparta – Pardubice 7:4 (kon.)
Slavia – Liberec 5:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Třinec – Vítkovice 6:5 (po pr.)
Žďár n/S – Jihlava 6:7 (0:2 po s.n.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:5 (0:1, 0:3, 2:1 - N 0:1)
Mountfield HK
Úterý 29.01.2019, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • DHL Extraliga juniorů • Skupina o 13. - 24. místo
Partner:
     
    Hradec Králové tak vítězí v Kotlině 5:2 a díky lépe zvládnutému nastavení si odváží domů pod Bílou věž všechny čtyři body. Sluší se podotknout, že zaslouženě, protože byl lepším týmem. Bruslařům však patří pochvala za to, že ani za hodně nepříznivého stavu nesložili zbraně a dokázali snížit, čímž alespoň trochu zmírnili svou porážku. Ode mě je to pro dnešek ze zimního stadionu v Kotlině vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemný zbytek úterního večera! (20:08:59)
     
    Konec zápasu.
     
    61:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Bruslaři vyšli bodově naprázdno, zatímco Východočeši slaví i bonusový bod! TADEÁŠ PINKAS vyhrál osobní souboj s obráncem Dudychou, i když to vypadalo, že si v souboji pomohl vysokou holí. Sudí nechal pokračovat ve hře, hradecký útočník si sjel před bránu, položil si gólmana Krále na led a skóroval přízemní střelou! Bez asistence.
     
    61:18
    Hrabčák dostal skvělou přihrávku za obranu a položil si brankáře Krále na led, ale gólman Bruslařů koncem lapačky skvěle vytěsnil puk před sebe a nenechal se překonat ani z následné dorážky!
     
    60:55
    Hradec Králové rozehrává od své brány, napadat se snaží Cachnín s Kulhánkem.
     
    60:38
    Vpřed se vrhli i hráči Hradce Králové, ale i jejich útok se rozbil o brodskou obranu jako vysoká vlna o příkrý útes.
     
    60:15
    D. Vacík přihrál Vaňousovi, ale ten byl dobře tísněný a ztratil kotouč.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Bruslaři sice konečně protrhli ve třetí třetině své střelecké trápení a vyhráli poslední dějství 2:1, ale jejich ztráta byla už příliš velká. Prohráli tak 2:5 a Hradec Králové získává tři body. Po krátké přestávce nás čeká pětiminutové nastavení o bonusový bod, který by byl pro oba soupeře velmi cenný. Pokud se v nastavení nerozhodne, přijdou na řadu samostatné nájezdy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Tohle už je pro hosty dobré. Po pravém křídle vyváží puk ven z pásma Hradce Králové Ďuriš a domácí už nestihnou zakončit.
     
    59:35
    Brankář Král byl první u nahozeného puku a rozehrál jej na své spoluhráče. Hradec Králové už žádné překvapení nedopustí.
     
    59:11
    Bruslaři rozehrávají od své brány, zatímco běží poslední minuta základní hrací doby. Hosté už jsou v plném počtu.
     
    58:50
    Nepokoj odvedl dobrou práci a dostal puk do útočného pásma.
     
    58:28
    Bruslaři pokračují ve zkrácené přesilovce. Hradec Králové se však teď probil k puku a vyhodil.
     
    58:00
    Tecl přihrál Cachnínovi, který z levého kruhu ještě hledal na druhé straně útočného pásma Kulhánka, který byl však dobře pokrytý a nemohl tak zakončit.
     
    57:38
    Dudycha po vyhraném vhazování zamíchal s pukem na holi a vypálil z okraje kruhů. Brankář Dvořák však měl dobrý výhled na letící kotouč a zasáhl.
     
    57:28
    Dudycha našel dobrou nahrávkou do jízdy Cachnína, jenže ten byl až příliš rychlý a nemůže zakončovat, protože se dostal do ofsajdu.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 44. Vaňous (TS), 54. Nepokoj (Cachnín, Tecl) – 6. V. Síla (Štohanzl), 27. V. Síla (Kukla, Štohanzl), 28. Dominik Šedivý (Ďuriš, Hrabčák), 38. Dominik Šedivý, 42. Kukla (Poppel, T. Pinkas), 62. T. Pinkas


    BK Havlíčkův Brod: Král (Nedvěd) – Dudycha, D. Vacík, Horák, Nepokoj, Škareda, Kerber – Tecl (A), Cachnín (C), Kulhánek – Holenda, Vaňous, Petržilka – Švec, Hromádka, Najman – Pártl, P. Vacík, Fiala
    Mountfield HK: Dvořák (Vacek) – Kukla (C), M. Pinkas, Naar, Perička, Pěnčík, Kynčl – Dominik Šedivý (A), Štohanzl (A), Ďuriš, T. Pinkas, Hrabčák, Kašpar, V. Síla, Lang, Janda, Daniel Šedivý, Poppel

    Rozhodčí: Jiří Ondráček – Tomáš Kotrba, Jiří Roupec
    thejrc.org