Nominační tisková konference hokejové reprezentace (kon.)
konec
Nominační tisková konference hokejové reprezentace

Úterý 29.01.2019, 11:30Tiskové konference
     
    Díky za pozornost a mějte se fajn. (11:57:53)
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce. Následně bude na prvním nástupišti pokřtěna lokomotiva k MS 2019.
     
    Říha o Kvapilovi: Chtěl přijet už minule. Uvidíme, jakou formu si přinese do reprezentace. On je jedním z klíčových hráčů Liberce. Chtěli bychom ho využít jako střelce i do přesilových her. Měl by mužstvo podržet hlavně ve střelecké fázi.
     
    Říha: Avizovali jsme, že nechceme dělat moc změn. Ale pokud se někdo z mladších hráčů osvědčí a udrží si stabilní formu, pak o něm můžeme uvažovat i na šampionát.
     
    Říha o Kovářovi: Uvidí se, jak se bude adaptovat. On se těší sám. Všichni vidíme, jakou má v Plzni formu. Dobře si rozumí s Milanem Gulašem a uvidí se, jak to dopadne na mezinárodním poli.
     
    Říha: Ve Švýcarsku jsou také ještě Jirka Novotný a Dominik Kubalík. Tam nás manažer požádal o to, aby mohli zůstat v klubu. Dohodli jsme se, že prostor dostanou pak ke konci sezony.
     
    Vlaky budou odjíždět z Prahy po šesté hodině i před osmou hodinou. Vlak pojede přes Pardubice a Brno až do Bratislavy. Po utkání pak vlak čeká na skončení duelu.
     
    Obermajerová: České dráhy se stávají oficiálním vlakovým dopravcem národního týmu. ČD připravují speciálně vypravované vlaky na MS do Bratislavy. Takto vybavené vlaky potáhne lokomotiva v barvách národního týmu. Tato lokomotiva bude ještě dnes pokřtěna. Sám národní tým plánuje do dějiště šampionátu přesun vlakem 8. května. Tyto vlaky pak vydrží nejen na MS 2019, ale také na následný šampionát dvacítek.
     
    Euro Hockey Challenge:
    10. dubna Rakousko – Česko
    13. dubna Česko – Rakousko
    17. dubna Česko – Německo
    18. dubna Česko – Německo
     
    Obermajerová: Carlson Hockey Games jsou pochopitelně vrcholnou akcí. 2. května odehrají Češi souboj s Finskem, 4. května pak na český tým čeká střet se Švédskem a o den později s Ruskem.
     
    Jana Obermajerová o lokacích domácích akcích před turnajem: Pro jarní zápasy jsme se snažili vybrat z dostupných variant. S Rakouskem se Češi utkají ve Znojmě, první zápas se odehraje v Linci. S Německem pak dvakrát v Karlových Varech. Carlson Hockey Games se pak tradičně odehrají v Brně. Na Slovensku se v rámci Euro Hockey Challenge utkají Češi v Trenčíně a v Nitře.
     
    Petr Nedvěd o situaci v zámoří: Vypadá to velmi pozitivně. Všichni hráči, s nimiž jsme mluvili, mají zájem reprezentovat. Boston s Pastrňákem a Krejčím půjde do play-off, takže musíme čekat. Ale oba dva chtějí reprezentovat. Pozitivnější situace je pro nás co se týká Philadelphie. Znamená to, že jak Jakub Voráček tak Radko Gudas mají zájem reprezentovat. Šance je i ve Filipu Chytilovi, který nastupuje za NY Rangers. Sám hráč má zájem reprezentovat. Je zde také Tomáš Nosek, Ondřej Kaše, Lukáš Sedlák. Uvidíme, jak na tom Ondra bude dál. Jakub Vrána ve Washingtonu má pochopitelně obrovské ambice a uvidíme, jak to tam dopadne. Ve stejném klubu je i Dmitrij Jaškin. Máme tu i Ondru Paláta, s nímž asi taky nebudeme moct počítat, vzhledem k tomu, kam zatím Tampa směřuje. Rádi bychom počítali s Pavlem Francouzem i Davidem Rittichem.
     
    Nominaci tvoří celkem 15 hráčů z Tipsport extraligy, 5 z KHL, 3 z Finska, dva ze Švédska a jeden ze Švýcarska.
     
    Říha: I mezi útočníky máme zatím širší nominaci, kterou se chystáme ještě okleštit. Jako náhradníky zde máme také Beránka, Rouska, Červeného a Fleka.
     
    Říha: I obránců jsme raději nominovali více, nevíme totiž, co se ještě do začátku turnaje stane. Náhradníky jsou ještě také Galvas, Košťálek a Musil.
     
    Říha: Kromě Hrubce s Bartošákem je s námi připravený ještě Roman Will a mezi náhradníky je také Lukáš Dostál. Původně jsme počítali i s Jakubem Kovářem, ale nakonec to nedopadlo.
     
    Miloš Říha: Objeli jsme spoustu záasů, abychom si udělali obrázek .Blíží se diskuze s manažery klubů vzhledem k blížícmu se play-off. Prosily nás kluby, aby daní hráči odehrli vždy na turnaji maximálně jedno utkání. Je zde opět spousta dalších hráčů z extraligy, které si zkoušíme.
     
    Nominace ČR na turnaj:
    Brankáři: Šimon Hrubec (Třinec), Patrik Bartošák (Vítkovice).
    Obránci: Jan Štencel (Kometa), Marek Hrbas (Chabarovsk), Ondřej Němec (Kometa), Petr Zámorský (Hradec Králové), Jakub Krejčík (Lukko Rauma), Milan Doudera (Třinec), Adam Polášek (Nižněkamsk), Ondřej Vitásek (Kunlun), Tomáš Kundrátek (Davos).
    Útočníci: Michal Birner (Liberec), Hynek Zohorna (Lahti), Radan Lenc (Liberec), Matěj Stránský (Mora), Tomáš Filippi (Liberec), Jan Kovář (Plzeň), Roman Horák (Vaxjö), Patrik Zdráhal (Vítkovice), Martin Zaťovič (Kometa), Jiří Sekáč (Kazaň), Mian Gulaš (Plzeň), Tomáš Zohorna (Chabarovsk), Petr Holík (Brno), Marek Kvapil (Liberec), Radek Koblížek (Oulu).
     
    Přítomná je trenér Miloš Říha, stejně jako generální manažer Petr Nedvěd.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:30.

    Radek Barkman

    bahis siteleri