Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference 1. FC Slovácko (kon.) | Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference 1.SC Znojmo FK (kon.) | Tisková konference MFK Karviná (kon.)
konec
Tisková konference 1.SC Znojmo FK

Středa 06.02.2019, 13:00Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. (13:40:01)
     
    Tunka: K dnešnímu dni vlastním sto procent akcií já. Rád bych ale sehnal člověka, který by mi pomáhal finančně. Proto bych rád část akcií, například třicet procent, prodal.
     
    Sobota: Potřebujeme hledat sponzory, to bude teď moje práce. Chorvatští sponzoři jsou dva pánové, kteří mají svoji agenturu. Jeden z nich má dokonce i vlastní mládežnickou akademii. Na pobřeží Chorvatska mají penziony a restaurace. Na první zápas bychom měli mít už jejich reklamu právě na tyto hotely a restaurace.
     
    Sobota: Co se týče diváku, tak na tom budeme pracovat. Ale všechno se to odvíjí od výkonu hráčů na trávníků. Všichni nás srovnávají s hokejem, ale ten je tady jediný. Až bude na okrese stát jediný fotbalový trávník, tak tady bude chodit také hodně lidí. Budem se snažit diváky vrátit, ale souvisí to s výkony.
     
    Tunka: Hráli jsme tam s chorvatskými týmy a to byl opravdu jiný fotbal. První poločasy jsme hráli velice dobře, ale druhé poločasy nám nějak nevyšlo. Doufám, že až přijde liga, budeme mít za prvních pět zápasů deset bodů. Sponzor říkal, že pokud se to povede, pak bude velmi štědrý.
     
    Tunka: Soustředí v Chorvatsku byl naprostý luxus. Po všech stránkách. Pouze počasí nám moc nevyšlo. Foukal obrovský vítr. Ale trénovali jsme na trávníku a to je daleko lepší jak na umělce.
     
    Šturma: Mužstvo jsem sice neskládal, ale pořád mám dostatek prostoru pro práci s kádrem. Mistrovské utkání je až za dlouho.

    Zahraniční hráči musí být lepší než místní. Aby tu mohli být, musí dokázat, že jsou lepší. Je mi jedno, odkud kdo je, ale koukám na fotbalovou a lidskou stránku.
     
    Tunka: Pro změnu až teď jsem se rozhodl až z toho důvodu, že to trošičku začalo nefungovat v kabině. Proto jsem se rozhodl udělat změnu.
     
    Tunka: Kupovat hráče stojí obrovský balík. Pro nás teď bude prioritou hráče vychovávat.
     
    Šturma: Není to pouze o trenérovi, ale celém kolektivu. Nejsem konfliktní člověk, ale umím říct také do očí, když se mi něco nelíbí. Názory se možná občas budou různit, ale tím jedině dobře. Jsem rád, že se s panem Kalvodou o tom můžu bavit.
     
    Kalvoda: Ve fotbale jsem zažil už spoustu různých situací. Dostal jsem šanci zase na jiném postu. Budu se snažit klubu pomoci, dělat skauting a přivést nové hráče.
     
    Tunka: Vždy jsem chtěl hrát vysoko. Byl bych rád, kdyby dlouhodobějším cílem bylo hrát nahoře. Aby nám pomáhala mládež a naši odchovanci. A byl bych fakt rád, kdybychom alespoň jednou "přičuchli" k první lize.
     
    Tunka: Chybí nám ve Znojmě marketing, proto jsme se domluvili s Michalem Sobotou, že si to vyzkouší a zkusí přinést nějaké peníze klubu. Byl tu Michal Kašpárek, ale s ním nezafungovala chemie.
     
    Dvořák: Naší priorita u dorostu je minimálně postup do druhé nejvyšší soutěže.
     
    Dvořák: Pro mě je tato funkce jen jakýmsi zoficializováním. Už jsem podobným způsobem pracoval, akorát to nebylo takto pojmenované. Práce u mládeže ve Znojmě nespočívá v práci jednoho člověka, ale spíš na bázi více lidí. Minulý týden jsem měl schůzi s trenéry a řekl jsem jim, že bych chtěl být ze začátku spíš orgánem, který jim bude pomáhat.
     
    Tunka: Změny jsou také v mládeži. Rozhodl jsem se nejzkušenějšího člověka v mládeži, aby šel dělat sportovního ředitele mládeže.
     
    Šturma: Doufám, že se nám ve Znojmě podaří splnit cíl, který jsme si dali. Tím je zachránit Znojmo ve druhé lize. Snažíme se přivést jednoho nebo dva hráče do útoku, takže ještě někoho zkoušet budeme. Ale jinak je kádr uzavřený.
     
    Kalvoda: Jaro ani podzim nebyli podle našich představ a podle našich ambicí. Bylo hodně zraněných hráčů, ale tohle se ve fotbale děje. Museli jsme se s tím porvat a začít přebudovávat mužstvo. Myslím si, že jsme v létě měli perfektní připravu, ale mistrovská utkání byla o něčem jiném. Ta jsme nezvládli. Z toho důvodu bylo logické, že nějaká změna přijde. Ale já jsem připraven Znojmu pomoci.
     
    Tunka: Po vzájemné dohodě došlo k odchodu Ordoše. Jednak po zdravotní stránce, tak nám přišel trošku vyhořelý.
     
    Tunka: V loňském roce jsem měl několik jednání s městem, kdy nám nevyšly dotace. Město po mě chtělo, abych si vyřešil majetkovou strukturu klubu, což jsem vyřešil koupí 100 % podílu v klubu. Oslovili jsme následně několik sponzorů, získali jsme chorvatského sponzora. Domlouváme se, že by mohl odkoupit část podílu v klubu, ale momentálně to je v jednání.

    Tomáš Teplý

    bahis siteleri