Olomouc – Jablonec 1:2 (kon.) | Dukla Praha – Ostrava 1:1 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
1:1 (1:1)
FC Baník Ostrava
Pátek 08.02.2019, 18:00 • Na Julisce, Praha-Dejvice • FORTUNA:LIGA • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký podvečer z pražské Julisky, kde se jedním ze dvou zápasů rozehraje druhá část letošního ročníku nejvyšší fotbalové soutěže. Po nejkratší zimní přestávce ligové historie domácí Dukla přivítá Baník Ostrava.
     
    FK Dukla Praha

    Fotbalisté Dukly začali sezónu katastrofálně, když v úvodních sedmi kolech nezískali ani bod, z Teplic (2:5) či Příbrami (0:4) si přivezli výrazné debakly a tak během zářijové reprezentační přestávky přišla změna trenéra, Pavla Drska nahradil Roman Skuhravý.

    Kromě Skuhravého Dukla v tom období výrazně posílila také zadní řády získáním srbského stopera Raspopoviće a zejména dlouholeté opory slovenského národního týmu Jána Ďuricy. V následujících pěti kolech Dukla získala deset bodů, když hned třikrát zvítězila bez inkasované branky.

    Pražané se postupem času na chvíli odpoutali ze dna tabulky, závěr podzimu ale nebyl ideální, z posledních sedmi zápasů Dukla vybojovala jen pět bodů a sice přezimovala poslední, ovšem na pásmo záchrany ztrácí jen čtyři body.

    Během zimní přestávky Duklu opustili Schranz, Bilovský a Bezdička, tým pak posílili Hadaščok (Vlašim), Kozma (Varnsdorf) a Španěl Pablo González z třetiligové španělské Salamanky. Z hostování ve Zlíně se vrátil Lukáš Holík.

    V přípravném období se Dukle dařilo. Během první poloviny přípravy porazila celky z nižších soutěží, poté si ale hladce poradila s Příbramí (4:0), na trávníku Drážďan z druhé bundesligy prohrála 2:3 a v generálce Dukla porazila 2:1 vršovické rivaly Bohemians 1905.
     
    FC Baník Ostrava

    Zatímco Duklu trápil nejhorší útok během ligového podzimu, tak ostravský Baník disponoval skvělou obranou, když společně s Plzní inkasoval vůbec nejméně branek z celého ligového pole (15). To Baník vyneslo na skvělé třetí místo a ještě lepší v porovnání s loňskou sezónou, kdy Ostravané přezimovali na chvostu tabulky, když na ostatní soupeře výrazně zaostávali.

    Zajímavé ambice na tuto sezónu naznačoval už její úvod, když v prvních šesti kolech Ostrava pětkrát vyhrála a nebýt nepovedeného listopadu, kdy Baník prohrál všechny tři zápasy, byl náskok na další soupeře velmi výrazný. Aktuálně má Baník o jeden bod více než čtvrtý Jablonec, další bod ztrácí pátá Sparta.

    Baníku se přes zimu povedlo udržet takřka kompletní kádr, který navíc posílil o kapitána konkurenční Opavy Nemanju Kuzmanoviće. Za Srba do týmu slezského rivala putoval Bronislav Stáňa, ten ale během podzimu odehrál jen 31 minut a jinak se ostravský tým nezměnil.

    Během zimní přestávky se Ostrava zúčastnila Tipsport ligy, v níž porazila druholigový Prostějov i slovenské celky Poprad a Prešov, polský Štětín zdolala 1:0, s dalším polským soupeřem Koronou Kielce uhrála remízu 3:3 a na soustředění v Turecku hrála bez branek s ukrajinským Lvovem, na závěr přípravy porazila Orenburg z ruské druhé ligy 1:0.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević, Ostojić, Bezpalec, D. Souček – Krunert, Daniel Tetour, Kovaľ, Podaný – P. González – Kozma.
    Náhradníci: M. Hruška – Douděra, Doumbia, Djuranović, Lu. Holík, Dancák, Raspopovič.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman – Fillo, R. Hrubý, Jánoš, Holzer – Baroš, Kuzmanović.
    Náhradníci: Budinský – Granečný, J. Šašinka, Jirásek, Mešaninov, Šindelář, Bolf.

    Rozhodčí: Hrubeš – Moláček, Hock.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Utkání na Julisce se bude hrát skutečně v zimních podmínkách, po celém obvodu hřiště jsou centimetry sněhu, hrací plocha je ale skvěle připravena.
    Pohled na zasněženou Julisku.

     
    Rozhodčí Karel Hrubeš s asistenty Jiřím Moláčkem a Davidem Hockem přivedli aktéry zápasu na pažit, utkání bude během několika minut zahájeno.
     
    Hosty z Ostravy přijela podpořit početná skupina fanoušků, kteří při příchodu hráčů na trávník zpívají klubovou hymnu.
     
    Dukla nastoupí ve žlutých dresech, hosté oblékli bílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Po souhře s Hrubým na pravém křídle nepřesně centroval Fillo, jeho přízemní pas doputoval jen na kopačky domácích fotbalistů, ti hned přenesli hru na soupeřovu polovinu.
     
    4
    Odkop domácího brankáře Rady doletěl až za postranní čáru, vhazuje Lukáš Pazdera.
     
    5
    V úvodních minutách se hraje převážně ve středu hřiště, zatím čekáme na ohrožení jedné z branek.
     
    6
    První střelecký pokus Dukly měl na svědomí Daniel Souček, z dálky ale výrazně minul ostravskou branku.
     
    8
    Další útočné snažení domácí musejí začít od brankáře Filipa Rady.
     
    10
    Minutu si domácí přihrávali mezi obrannou trojicí, až po čase je začali hosté napadat, Dukle se už ale podařilo přenést hru na útočnou polovinu, kde byl nedovoleně atakován Pablo González.
     
    10
    Pražané sehráli pohlednou kombinaci na pravém křídle, přízemní přihrávku Gonzáleze před branku ale hostující stopeři odkopávají.
     
    11
    Milošević posléze centroval až za ostravskou branku, rozehrávat bude Jan Laštůvka.
     
    12
    Hosté vybojovali standardní situaci na útočné polovině, Hrubému se ale centr vůbec nepovedl a fotbalisté Dukly snadno odkopli míč do středu hřiště.
     
    13
    Po Fleišmanově centru míč před brankou propadl k Robertu Hrubému, ten si ale pomohl viditelným přistrčením soupeřova obránce a následné zakončení do sítě už bylo zbytečné.
     
    14
    Dukla právě vstřelila branku!
    Obrovská radost domácích! Baník absolutně propadl v defenzivě, katastrofální malou domů Stronatiho vystihl Pablo González, přihrál JAKUBU PODANÉMU před prázdnou branku a zkušený fotbalista už se zakončením neměl žádný problém!
    13. Jakub PODANÝ - 1:0
     
    15
    Hrubého centr na pravém křídle se od Ostojiće odrazil do Srbovy ruky, je pískána standardní situace pro Baník, domácí se velmi čílí.
    15. Ostojič hrál rukou těsně vedle šestnáctky, domácím fanouškům zatrnulo
     
    16
    Ve strkanici před brankou Dukly vidí žlutou kartu Pablo González.
     
    17
    Holzerův centr trefil jen dvoučlennou zeď Dukly, následně je hostům pískán útočný faul a z vlastního pokutového území tak bude rozehrávat brankář Rada.
     
    17
    Podaný se ve středu pole provinil nedovoleným zákrokem, rozehrávky se ujal Patrizio Stronati.
     
    19
    Gonzáleze nad rámec pravidel tvrdě atakoval Martin Fillo, rozhodčí Hrubeš si vystačil jen s ústní domluvou.
     
    19
    Fleišmanův centr našel jen rukavice brankáře Rady, ten vyhazuje míč na své spoluhráče.
     
    21
    Dukla vybojovala rohový kop, Milošević jej rozehrál po zemi s Gonzálezem, následný centr Součka přeletěl všechny hráče před brankou Jana Laštůvky.
     
    22
    Podaný elegantní patičkou podél postranní čáry uvolnil na pravém křídle Kovala, jeho průniku do pokutového území se hosté ubránili.
     
    24
    Další rohový kop pro Duklu vybojoval Tetour, domácí hlavičkáři se stěhují před Laštůvku.
     
    25
    Dukla zahrávala hned dva rohové kopy v rychlém sledu, v obou případech ale nedokázala dostat míč ani před Laštůvku.
     
    25
    Po chvíli z velké dálky střílel Bezpalec, avšak vysoko přestřelil ostravskou branku.
     
    27
    Fillo potáhl míč po útočné polovině, u rohu pokutového území si jej připravil ke střele levačkou, své zakončení ale neprocedil přes bránícího Ostojiće.
     
    28
    Další útočná akce hostů, Fillo přihrál napříč útočnou polovinou Holzerovi, tomu střela nesedla a doletěla za branku Dukly.
    28. Holzer se zjevil na levé tyči, střílel vedle
     
    29
    Baník se znovu usadil na útočné polovině, hosté obléhají pokutové území soupeře, zatím ale bezvýsledně.
     
    30
    González byl nedovoleně podkopnut Kuzmanoviće u středové čáry, domácí rozehrávají z místa přestupku.
     
    31
    Baník právě vstřelil branku!
    Milošević se dopustil laciné ztráty míče na vlastní polovině, balón se rychle dostal k NEMANJOVI KUZMANOVIĆOVI, jenž napřáhl ze střední vzdálenosti a na parádní střelu pod břevno brankář Rada nedosáhl!
    31. Nemanja KUZMANOVIĆ - 1:1
     
    32
    Nedávný kapitán Opavy se po ostře sledovaném přestupu trefuje hned při svém ligovém debutu v nových barvách.
     
    33
    Znovu v akci Kuzmanović, tentokrát si ale při pokusu o kličku u pokutového území Dukly příliš ukopl míč od kopačky a následně fauloval bránícího Kovala.
     
    35
    Holzer dostal obrovské množství prostoru u levé postranní čáry a následně posadil míč na hlavu Hrubého, ten zakončuje nad branku Filipa Rady.
     
    36
    Fleišman se zapsal do statistik střeleckým pokusem z velké dálky ale mířil velmi nepřesně a hned se vrací na své místo levého obránce.
     
    38
    Podaný dostal na útočné polovině přihrávku do běhu, nepovedl se mu ale první dotyk s míčem, ten se mu zamotal mezi nohy a Procházka dokázal střelce úvodní branky ubránit.
     
    39
    S nebezpečně vyhlížejícím centrem Tomáše Pazdery si domácí defenziva dokázala poradit.
     
    40
    Dukla sehrála rychlou útočnou akci na soupeřově polovině, Součkova nepříliš povedená střela zpoza pokutového území ale míří přímo do brankáře Laštůvky.
    40. Souček si sebral balon a našel prostor pro střelu
     
    40
    Na opačné straně se z dobrých třiceti metrů odhodlal k zakončení Jánoš, jeho tečovaná střela prosvištěla vedle domácí branky.
    40. Jánošova táhlá rána skončila ztečována těsně vedle
     
    41
    Po rohovém kopu Baníku se míč odrazil k naprosto osamocenému Fillovi, ten střílel prudce, ale jen přímo do brankáře Rady a hosté se při pokusu o dorážku už neprosadili.
     
    42
    Při další akci Baníku se v obrovské příležitosti ocitl Daniel Holzer, tomu ale v poslední chvíli stačil nohu do střely vložit jeden z domácích fotbalistů.
    42. Další závar před bránou domácích, Fillův pokus zblokoval Kozma
     
    44
    Po delší době zahrozila také Dukla, domácí podnikli rychlý přechod do útoku v pěti hráčích, González se průnikovou přihrávkou pokusil vysunout Kovala do pokutového území, slovenský středopolař si ale nedokázal míč dobře zpracovat.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Rozhodčí Karel Hrubeš k úvodním pětačtyřiceti minutám nepotřeboval žádné nastavení a po prvním dějství tak Dukla hraje s Baníkem nerozhodně 1:1.

    Hosté měli na trávníku mírnou územní převahu, úvodní branka jim ale nebyla uznána a z protiútoku po hrubce obránce Stronatiho otevřel skóre Jakub Podaný. Po půlhodině hry se Baníku podařilo vyrovnat povedenou střelou Kuzmanoviće a protože z dalších šancí branka nepadla, do druhého poločasu jsou šance obou týmů na úspěch zcela vyrovnané.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po přestávce se pokračuje beze změn v sestavách.
     
    47
    Procházka hrubě neodhadl odskok míče, ten se odrazil k naprosto osamocenému Gonzálezovi, Španěl z hranice pokutového území střílí vedle ostravské branky!
    47. Podaný prodloužil na Gonzáleze, ten sám před Laštůvkou netrefil bránu
     
    49
    Dvojice rohových kopů pro Duklu, po tom druhém Podaný zády k brance hlavičkoval do boční sítě. Někteří domácí příznivci na hlavní tribuně už takřka viděli míč v síti, radovat se ale nemohou.
     
    50
    Fleišman byl u postranní čáry nedovoleně atakován Součkem, hosté disponují standardní situací.
     
    51
    S centrem Daniela Holzera si domácí defenziva poradila, míč už je u brankáře Laštůvky.
     
    51
    Domácí přišli o míč v těsné blízkosti vlastního pokutového území, Holzerovu střelu z dvaceti metrů brankář Rada vyrazil jen před sebe, po dorážce lačnící Kuzmanović už ale v tísni vystřelit nedokázal.
     
    53
    Rohový kop pro Baník, Holzerovi ale centr absolutně nevyšel a hostující fotbalista trefil nejblíže stojícího soupeře.
     
    55
    Miloševićův centr přeletěl u vzdálenější tyče stojícího Gonzáleze, rozehrává se od branky Baníku.
     
    56
    Souček si všiml na levé straně pokutového území naprosto osamoceného Podaného a adresoval mu velmi přesný pas, Podaný se pokusil položit do zakončení z voleje, míč ale v těžké pozici netrefil dobře a branku minul.
    56. Podaný pálil z první, balon skončil metr vedle tyče
     
    58
    Po odrazu míče za postranní čáru v blízkosti střídaček bude vhazovat Pazdera.
     
    59
    Holzer na levém křídle šikovně prostrčil míč do běhu Fleišmanovi, jeho centr před branku Dukly se ale neujal.
     
    60
    Centr Pabla Gonzáleze od rohu pokutového území postrádal veškerou přesnost, míče se snadno ujal Jan Laštůvka.
     
    62
    Souček byl při průniku útočnou polovinou podražen, Dukla bude rozehrávat standardní situaci.
     
    63
    Miloševićův centr hosté odvracejí za vlastní branku, Dukla bude pokračovat od rohového praporku.
     
    64
    Už potřetí v tomto zápase domácí zahrávali dva rohové kopy během několika sekund, ani jeden z centrů kapitána Dukly se ale neujal a hosté už přesunuli hru do středu pole.
     
    65
    Krunertův nákop do pokutového území Podaný prvním dotykem nasměroval napříč "šestnáctkou" před Pabla Gonzáleze, klouzající Španěl na míč ale nedosáhl.
    65. Krásná rychlá akce domácích, Podaný pěkně hledal Gonzáleze
     
    67
    Hosté vybojovali standardní situaci poblíž rohu pokutového území a mohou se nastěhovat před brankáře Radu.
     
    68
    Centr z Holzerovy levačky našel jen hlavičkáře ve žlutém, Dukla se ubránila, v držení míče ale zůstává Baník.
     
    69
    Rohový kop pro Baník, také dalšímu centru Daniela Holzera se ale Dukla ubránila.
     
    70
    Baník znovu zatlačil svého soupeře, ránu ze střední vzdálenosti Rada vyrazil a poradil si i s dorážkou Filla.
     
    71
    Dukla po rychlém přenesení hry k pokutovému území Baníku vybojovala rohový kop, na Miloševićův centr nikdo ve žlutém nedosáhl.
     
    72
    Fillo si na levém křídle posunul míč kolem Součka, vybojoval protivníkův faul a je tu další standardní situace pro Slezany.
     
    72
    Obrovský závar před brankou Dukly, v jeho závěru zpoza pokutového území parádně pálil Hrubý a jeho projektil se odrazil od břevna!
     
    73
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Pablo González, přichází Lukáš Holík.
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Daniel Holzer, přichází Denis Granečný.
     
    75
    Dnešní ligovou premiéru po zimní přestávce sleduje na Julisce 2 863 diváků.
     
    76
    Adam Jánoš je žlutě napomenut za nedovolený zákrok u postranní čáry.
     
    78
    Šance pro Milana Baroše! Hostující kapitán zakončoval zblízka a jeho ránu Filip Rada dokázal vytáhnout nad břevno!
     
    79
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Jakub Šašinka.
     
    79
    Rohový kop pro Ostravu, míč ze vzduchu s přehledem stáhl brankář Rada.
     
    80
    Na Hrubého centr si u vzdálenější tyče naskočil Václav Procházka, míč ale jen prodloužil k brankáři Radovi.
    80. Nebezpečná, ale nedůrazná Procházkova hlavička na zadní tyči
     
    81
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Daniel Tetour, přichází Uroš Djuranović.
     
    82
    Lukáš Holík předvedl obrovské sólo, protáhl se mezi třemi bránícími hráči hostů, zblízka ale nedokázal překonat Laštůvku!
    82. Parádní Holíkovo sólo nevyústilo v zakončení
     
    83
    Šašinkova střela zpoza pokutového území mohla být pro Radu nepříjemná tečí, domácí brankář si ale prostor u bližší tyče pohlídal.
    83. Hrubého tečovaná rána Šašinkou málem překonala Radu
     
    84
    Na Djuranovićův pas k hranici pokutového území nedosáhl Koval, ten si navíc přidržel bránícího soka a rozehrávat může Jan Laštůvka.
     
    86
    Krunertův nákop mířil do území nikoho, volného míče se zmocnil Jan Laštůvka.
     
    86
    Milan Baroš u rohu pokutového území nedosáhl na kolmici Granečného, míč se dokutálel za brankovou čáru.
     
    87
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Martin Fillo, přichází Milan Jirásek.
     
    88
    První centr Jiráska nepatří do kategorie povedených, míč doletěl z kopačky hostujícího středopolaře až daleko za branku Filipa Rady.
     
    89
    Po souboji Baroše s Kuzmou se míč odrazil za brankovou čáru u rohového praporku, Milan Baroš se poté marně dožadoval rohového kopu pro Baník, odkopávat bude Filip Rada.
     
    90
    Fleišmanův centr stáhl ze vzduchu Rada, ten byl zároveň faulován Barošem a ujme se další rozehrávky od své branky.
     
    90+1
    Rozhodčí Hrubeš oddaluje závěrečný hvizd o čtyři nastavené minuty.
     
    90+2
    Brankář Laštůvka spěchá při výkopu od branky, hosté ukazují touhu po tříbodovém zisku, čas ale ubíhá rychle.
     
    90+3
    Šašinka hledal přízemní přihrávkou před brankou Milana Baroše, ten zády k brance nedokázal vystřelit.
     
    90+3
    Rohový kop pro Baník, hosté ale střelecky zakončit nedokázali.
     
    90+4
    Procházka se na hranici pokutového území provinil nedovoleným zákrokem a protože domácí ještě budou střídat kapitána Miloševiće, tak už asi dohrají utkání k nerozhodnému výsledku.
     
    90+3
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Branislav Milošević, přichází David Douděra.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je tomu přesně tak, rozhodčí Hrubeš právě ukončil souboj pražské Dukly s Baníkem Ostrava, poločasový stav 1:1 už se do konce utkání nezměnil a oba týmy si dnes na Julisce body dělí.
     
    Skóre zápasu po trestuhodné chybě Stronatiho při malé domů otevřel Jakub Podaný střelou do prázdné branky, Baník vyrovnal po půlhodině hry, kdy se efektně pod břevno trefil Kuzmanović.

    Po změně stran už se skóre zápasu nijak nezměnilo, ačkoliv více ze hry měl Baník, nejblíže ke vstřelení branky měl Hrubý, jeho parádní rána ale orazítkovala jen břevno domácí branky. (19:53:14)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 14. Podaný (P. González) – 31. Kuzmanović (Pazdera)

    Karty:   16. P. González (DUK) – 76. Jánoš (OVA)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 7:3. Rohy: 8:7.
    FK Dukla Praha: F. Rada – Ostojić, Kozma, Bezpalec – Milošević (C) (90+3. Douděra), Krunert, Kovaľ, D. Souček – Daniel Tetour (81. Djuranović), P. González (73. Lu. Holík), Podaný.
    Náhradníci: M. Hruška – Douděra, Doumbia, Djuranović, Lu. Holík, Dancák, Raspopovič.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman – Fillo (87. Jirásek), R. Hrubý, Jánoš, Holzer (73. Granečný) – Baroš (C), Kuzmanović (79. J. Šašinka).
    Náhradníci: Budinský – Granečný, J. Šašinka, Jirásek, Mešaninov, Šindelář, Bolf.

    Rozhodčí: Hrubeš – Moláček, Hock

    Diváci: 2 863
    bahis siteleri