Česko – USA 2:8 (kon.)
konec
Česko
2:8 (0:2, 0:1, 2:5)
USA
Pátek 08.02.2019, 13:00 • Ledový palác Ajsberg, Soči • Turnaj pěti (U18)
Partner:
     
    Alois Hadamczik tak má o čem přemýšlet. Světový šampionát se uskuteční v dubnu v době finále play-off české exraligy. Martin Nečas před dvěma lety přišel o vítězné finále s Kometou, protože reprezentoval na osmnáctkách. Tak uvidíme, jestli k této situaci dojde i letos. Pochopitelně nikoliv v případě Nečase, ale jiného aktéra finálové bitvy o český titul. (15:18:54)
     
    Nick Malík držel naděje českého týmu především v první třetině. Zejména Svým výkonem v úvodním dějství ukázal, že Češi mají ve všech věkových kategoriích kvalitní gólmany a post brankáře je pozice, kde český hokej netlačí bota.
     
    Ve svém posledním duelu před světovým šampionátem ve Švédsku si česká osmnáctka rozhodně nezvýšila sebevědomí. Spíše naopak. Od Američanů, kteří jsou považování za světové jedničky, schytala debakl 2:8. Američané měli zápas naprosto pod kontrolou. Disponovali daleko lepším pohybem a velkou individuální kvalitou. Jejich výkon však kazí skutečno, že hned dva hráči vyfasovali trest do konce utkání za faul kolenem.

    Český tým inkasoval třikrát z hokejky Moynihana, přičemž ve dvou případech z mezikruží.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Češi si ten kalich hořkosti vypijí prostě až do dna! A nejvíc Adam Raška, který zůstal ležet v pravém rohu českého útočného pásma. Zegras nastavil úplně nesmyslně koleno do cesty českému mladíkovi v době, kdy je v zápase hotovo. Jedná se o druhého Američana, jenž v tomto duelu dostává pět plus do konce utkání za faulem kolenem.

    Raška se potom ještě držel za pravé koleno a dojel sám na střídačku bez cizí pomoci. Nicméně, vazy musí teď trpět a doufejme, že to vazy vydržely.
    59:02 Patrick MOYNIHAN - 2:8
     
    58:45
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Hattrick! Zegras se otočil na pravé straně a bekhendem posunul kotouč do mezikruží, kde (zase) z jedničky zakončil PATRICK MOYNIHAN a zaznamenal tak svojí třetí trefu v zápase. Asistence: Trevor Zegras.
     
    58:35
    Mužík nedosáhl na kotouč na levé straně a hrají Američané.
     
    58:20
    Střela Boldyho z pravé strany skončila vedle zadní tyče.
    57:06 David TUREČEK - 2:7
     
    57:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi ještě snižují trefou DAVIDA TUREČKA z levého kruhu. Asistence: Radek Mužík.
    57:40 Sean FARRELL - 1:7
     
    57:15
    U své pravé tyče zasahuje Malík a vhazuje se po pravé ruce českého brankáře.
     
    56:38
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Beecher vyhrál buly na levém kruhu. Po následném zakončení levého obránce se kotouč odrazil od zadního mantinelu a SEAN FARRELL poslal kotouč za Malíka, který netušil vůbec, kde je puk v českém brankovišti. Asistence: Case McCarthy.
    56:10 Trevor ZEGRAS - 1:6
     
    55:40
    Cole Caufield si stáhl kotouč na pravém kruhu, Malík čekal na přední tyči, ale zakončení šlo vedle branky.
     
    55:30
    Na českém týmu je vidět, že by si chtěl zvednout sebevědomí v posledním utkání před MS a chce pořád hrát, ačkoliv je zápas rozhodnutý.
     
    55:13
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané nejprve opustili pásmo, aby se nepískal ofsajd. Vlasic poté z levého křídla nahrál na zadní tyčku a TREVOR ZEGRAS okolo levé nohy Malíka přidal šestou americkou branku. Asistence: Alex Vlasic.
     
    54:59
    Američané už jsou v pěti na ledě.

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 52. Kučeřík (Vitouch), 58. Tureček (Mužík) – 7. Lindmark, 19. Moynihan (Zegras, Weight), 32. Moynihan (Gildon), 42. Weight (Vlasic, Beecher), 45. C. Caufield (York), 56. Zegras (Vlasic), 57. Farrell (McCarthy), 59. Moynihan (Zegras)


    Česko: Malík (Pařík) – Tureček, Kučeřík, Mlčák, Suhrada, Žůrek, Poizl, Volráb – Raška, Teplý (A), Barinka, Beránek, Peterek, Najman, Vitouch, Pšenička, Koffer, Rychlovský, Pištěk, Křemen, Mužík (C)
    USA: Knight (Rowe) – York, Thrun, Helleson, Vlasic, Gildon, Boldy, Warren (C), Zegras, Rolston, C. Caufield, J. Caufield, Beecher, Moynihan, Turcotte, Groll, Farrell, Lindmark, Fensore, McCarthy, Weight
    thejrc.org