Kolín nad Rýnem – St. Pauli 4:1 (kon.) | Regensburg – Bielefeld 0:3 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
4:1 (1:1)
FC Sankt Pauli
Pátek 08.02.2019, 18:30 • RheinEnergieStadion, Kolín • 2. německá Bundesliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný den všem fanouškům německého fotbalu! V rámci druhé Bundesligy budeme sledovat souboj třetího Kolína nad Rýnem, jenž v trháku kola vyzve na domácím hřišti Sankt Pauli. Souboj o druhý flek startuje v 18:30!
     
    FC SANKT PAULI – 2. místo, 37 bodů

    Celek z Hamburku je nejspíše největším překvapením dosavadního ročníku druhé Bundesligy. Sankt Pauli je aktuálně na druhém fleku s jednobodovým náskokem na svého dnešního soupeře, právě Kolín má ovšem jeden duelu k dobru. Freibeuter der Liga, jak se tradičnímu německému klubu přezdívá, vyhráli v posledních pěti zápasech hned čtyřikrát. Nejlepším střelcem týmu je se šesti zásahy Holanďan Henk Veerman.
     
    1. FC KOLÍN NAD RÝNEM – 3. místo, 36 bodů

    Mužstvo z Kolína nad Rýnem patřilo dlouhodobě mezi špičku německé první Bundesligy. V minulém sestupovém ročníku si dokonce Kozlové zahráli Evropskou ligu a porazili například i velice silný Arsenal. Letos sympatické mužstvo zažívá takový restart. Trojnásobný mistr Německa ztrácí jedno utkání na svého dnešního soupeře a potřebuje nutně vyhrát. V posledních dvou duelech totiž Die Geißböcke pokaždé prohráli. Jednoznačně nejlepším střelcem týmu i celé ligy je Němec Simon Terodde.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – Czichos, Meré, Schmitz – Clemens, Drexler, Geis, Kainz, Hector – Terodde, Córdoba.
    Náhradníci: Kessler – Sobiech, Sörensen, Risse, Bader, Hauptmann, Nartey

    FC Sankt Pauli: Brodersen – Zander, Carstens, Avevor, Hoogma, Kalla – Allagui, Dudziak, Knoll, Buchtmann – Meier.
    Náhradníci: Müller – Mijaiči, Dæhli, Buballa, Sobota, Schneider, Zehir

    Rozhodčí: Storks – Gittelmann, Riehl.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Krásný večer všem fanouškům německého fotbalu! Utkání mezi Kolínem a St. Pauli právě začalo a stadion je zaplněný. Sledujeme utkání třetího s druhým!
     
    2
    Dominick Drexler si nyní naběhl do šestnáctky, kde upadl přes koleno jednoho z hráčů hostů. Určitě to byla zajímavá situace na posouzení, ale nakonec sudí penaltu neodpískali.
     
    4
    Domácí celek naskočil do utkání opravdu rychle a od prvních minut je opravdu nebezpečný. Córdoba nyní unikal sám na brankáře, ale míč mu ukopl vracející se bránící hráč.
     
    5
    Roh nic zajímavého nepřinesl, ale hra i tak pokračuje hrou domácích. Kolín má utkání k dobru a tři body z dnešního duelu by je dostali do slušného trháku.
     
    6
    Johannes Geis nyní již posílal krásný míč do vápna po zemi, ale nakonec zakročili bránící hráči St. Pauli. Hosté se zatím brání a nejspíše budou spoléhat pouze na protiakce a chyby domácích.
     
    8
    Kozlové pokračovali v aktivní hře na útočné polovině. Nyní se hrálo spíše na pravé straně, ale nikdo v bílém se do zakončení nedostal. Po nepřesné přihrávce se bude odkopávat od branky Brodersena.
     
    9
    Na polovině hřiště byl následně nakopnut do kotníku domácí Florian Kainz. Autorem zákroku byl Zander, ale ten se domácímu záložníkovi hned omluvil a vše se obejde bez karetního trestu.
     
    10
    Právě Kainz ale faul vrátil a přerušil tak rozvíjející se akci hostí. Sledujeme utkání v parádním atmosféře před zaplněným kolínským stadionem. Ani nejde poznat, že sledujeme klání druhé Bundesligy.
     
    11
    Rychlou akci následně vedl tuniský fotbalista Sami Allagui. Ten za polovinou hřiště posouval míč na pravou stranu, kde se ale nabíhajícímu spoluhráči přihrávku zachytit nepovedlo.
     
    12
    Po faulu v hloubi hřiště se kopala standardní situace. Johannes Geis se ujal míče a z dálky překvapivě zakončoval až na branku a nebyl to vůbec špatný pokus! Brodersen musel míč u levé tyčky vyrážet.
     
    13
    Po centru z levé strany se na penaltě dostal k hlavičkovému pokusu nejlepší střelec ligy, německý forvard Simon Terodde. Jeho pokus ale přesný nebyl a míč skončil vedle pravé tyčky.
     
    15
    Domácí Kolín se nadále drží na míči a snaží se unavit bránící hráče Sankt Pauli. Kozlové jsou aktivní a často se dostávají s míčem až do vápna. Brzy by se mohli dočkat branky.
     
    16
    Johannes Geis rozehrával další standardní situaci z pravé strany. Míč poslal na penaltu, ale tam se nikomu v bílém k hlavičce dostat nepovedlo. Bránící hráči míč odvrátili.
     
    17
    Pokračuje se na útočné polovině účastníka Evropské ligy z minulého ročníku. Kolínu se dokonce povedlo vybojovat další standardku, nyní ještě blíže k vápnu.
     
    18
    Opět se u míče objevil talentovaný záložník Geis. Ten na branku poslal střílený centr, do kterého se ale nakonec nikdo nevložil. Brodersen jej ukryl v náruči, ačkoliv menší problémy měl.
     
    20
    Zničehonic se do vedení mohli dostat hosté! Sami Allagui dostal dlouhý centr do vápna, kde stál u pravé tyčky. Tuniský fotbalista zakončoval z jedničky, ale nakonec trefil jen boční síť.
     
    22
    Domácí se na pravé straně dostávali do dobré kombinace. Jeden z hráčů si pokoušel vyměnit míč, ale zpětná přihrávka neskončila na jeho kopačce, ale v autu.
     
    23
    Florian Kainz se na levé straně pokoušel přejít přes jednoho z bránících hráčů, ale ten jej poslal čistě k zemi. U míče jsou také hosté, kteří budou pokračovat rozehrou od branky.
     
    24
    Snad poprvé v utkání vidíme stabilnější kombinační hru hostujícího celku. Ten si dal několik přesných přihrávek, ale obranu domácího celku zatím nikterak nepřekonal.
     
    25
    A následně mohl inkasovat! Nepřesné rozehry z obrany se zhostil Jhon Córdoba, jenž byl najednou osamocen v pokutovém území. Po zemi ale Brodersena mezi nohy neprostřelil!
    25. Šance Córdoby
     
    27
    Domácí aktivita pokračuje. Florian Kainz nyní zakončoval kombinační hru Kolína centrem z levé strany. Jeden z bránících hráčů ovšem míč odehrál, roh pro Kozly.
     
    28
    U pravého rohového praporku se pokoušel přejít přes obránce Dominick Drexler, ale ten si bránícího borce podržel. Píská se tedy faul a Brodersen bude odkopávat.
     
    30
    Ke střeleckému pokusu z dálky se nyní odhodlal domácí křídelník Clemens. Hostující brankář si ovšem poradil i s tímto pokusem a pohotově kryje další snahu domácího Kolína.
     
    31
    Rychlou akci domácích nyní vedl Kolumbijec Jhon Córdoba. Před vápnem akci vylepšoval přihrávkou na pravé křídlo, kde jeden z jeho spoluhráčů vybojoval roh.
     
    32
    Köln právě vstřelil branku!
    Kolín jde do zaslouženého jednobrankového vedení! Po rohu přišla hlavička na penaltě, kterou Terodde prodloužil do břevna. JHON CÓRDOBA byl na správném místě a míč poslal do prázdné branky.
    32. Jhon CÓRDOBA - 1:0
     
    34
    Hosté se hned dostali do útoku a pokoušeli se něco vymyslet. Nakonec z toho byl přímý kop zahraný takovým padáčkem, Horn musel poprvé v utkání zasahovat.
     
    36
    Rohový kop nic nepřinesl a vysoké napadání hostů bylo následně ukončeno odpískáním útočného faulu. U míče je domácí celek, který kombinuje a pokouší se jít dopředu.
     
    38
    St. Pauli právě vstřelilo branku!
    Velkou chybu nyní udělala domácí obrana a Sankt Pauli vyrovnávají! Po rohovém kopu přišla hlavička, kterou Horn vyrazil jen před sebe. ALEX MEIER byl jediným hráčem, jenž si pro míč naběhl a poslal jej za záda německého brankáře.
    38. Alex MEIER - 1:1
     
    39
    Kolín ovšem pokračuje aktivně. Z levé strany přišel centrovaný míč do vápna, kde byl Simon Terodde. Ten byl možná lehce držen a ke střeleckému pokusu se nakonec nedostal.
     
    40
    Alex Meier se následně provinil faulem na obranné polovině, kde se podržel domácího Clemense. Kolínští budou pokračovat rychlou rozehrou, první poločas se dostává do svého závěru.
     
    42
    Ale o něco aktivněji začali hrát i hosté. Jeden z hráčů si nyní naběhl až před šestnáctku, kde přišlo zakončení. Míč byl zablokován, ale hra bude pokračovat hrou hostů.
     
    43
    Timo Horn následně zachránil domácí celek před druhou inkasovanou brankou! Krásně to z levé strany zkoušel jeden z hostů, jeho technická rána letěla do vzdálenější šibenice, ale zkušený brankář vyrazil na roh.
     
    44
    Obránce Rafael Czichos poslal z dálky takovou střelu, která neměla úplně nějaký účel, prostě to jen zkoušel. Nakonec byl ale míč zablokován a pokračuje se hrou domácích.
     
    45
    Obrovská šance domácího celku končí velkými zákroky Brodersena! Clemens poslal míč do šestnáctky, kde Drexler střílel do brankáře. Terodde se dostal do stoprocentní šance z dorážky, ale hostující brankář zázračně vyrazil.
    45. Brodersen pokryl velké šance domácího celku
     
    45+1
    Již se hraje první nastavená minuta prvního poločasu. Domácí celek kombinuje a zanedlouho bude poločas nejspíše ukončen. Čeká se na poslední akci poločasu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První polovina duelu je u konce. Oba celky se prosadily jednou a pokaždé to bylo z rohového kopu. Skóre otevřel Jhon Córdoba, o šest minut později ovšem odpověděl Alex Meier. Kolín byl aktivnější a měl i více šancí, po první brance ovšem začalo hrát i Sankt Pauli, které klidně mohlo po prvním poločase vést.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned na startu druhého poločasu přišel centr z pravé strany do vápna, kde se ale jeden z hostů nedostal do zakončení. Bránící hráči jej dobře pohlídali a nedovolili mu zakončit.
     
    47
    Hosté následně ztratili míč v útoku a přišla rychlá protiakce. Tu musel ukončovat svým faulem Florian Carstens, který si je vědom celé situace a se žlutou kartou počítal.
     
    49
    Domácí pokračovali aktivně a dokonce si vybojovali rohový kop. Ten byl zakončen hlavičkou, která ovšem nebyla přesná a míč skončil vysoko nad brankou Sankt Pauli.
     
    50
    Zkušený Jonas Hector si ve středu hřiště počínal nedovoleně a jednoho z hostů poslal tělem k zemi. Hra se tak přerušuje a pokračovat se bude standardkou hamburského mužstva.
     
    52
    Menší rozepře na RheinEnergieStadionu. Centrovaný míč z levé strany trefil ruku jednoho z hostů a Kolínští chtěli penaltu. Sudí ovšem zůstali chladní.
     
    53
    Köln právě vstřelil branku!
    Světová akce domácího Kolína končí druhou brankou, kterou opět dává JHON CÓRDOBA! Johannes Geis poslal míč ze středového kruhu až na pravou stranu vápna, kde Clemens našel na penaltě kolumbijského střelce, který se do poloprázdné branky nezmýlil. Opravdu špičková akce.
    53. Jhon CÓRDOBA - 2:1
     
    54
    Žlutou kartu dostává Jhon Córdoba (1. FC Kolín nad Rýnem), který si při slavení branky sundal dres a automaticky vidí žlutý kartónek.
     
    56
    Po obdržené brance jsou opět aktivní fotbalisté hostujícího Sankt Pauli. Sledujeme opravdu pohledné utkání ve druhé německé Bundeslize, krásný duel.
     
    58
    Pokračuje se hrou před brankou hostujícího celku, který se bude bránit standardní situaci Johannese Geise. Uvidíme, zda se Kolínu povede opět něco vymyslet.
     
    58
    Köln právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JHON CÓRDOBA, který kompletuje hattrick! Johannes Geis poslal z pravé strany přesný centr a našel hlavu nyní již tříbrankového Córdoby. Ten míč poslal k pravé tyčce a domácí jsou opět o něco klidnější.
    58. Jhon CÓRDOBA - 3:1
     
    60
    Kolínští docílili toho, co nejspíše od začátku druhé půle očekávali. Dali dvě rychlé branky, čímž svou aktivitu jen potvrdili. Kozlové ovšem pokračují v aktivní hře a jsou hladoví.
     
    61
    Na zaplněném RheinEnergieStadionu mohlo být následně ještě veseleji! Centr z levé strany nacházel na penaltě Jonase Hectora. Německý reprezentant se ale o milimetry do míče neopřel.
     
    62
    Gólové hody mohly pokračovat pátou brankou! Hosté se dostali do nebezpečné akce a ve vápně přicházela přihrávka na penaltu. Od jednoho z domácích se dostával míč k pravé tyčce, ale Horn pozorně vyrazil!
     
    63
    Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Jan-Philipp Kalla, přichází Rjó Mijaiči.
     
    65
    Míč se u pravé lajny pokoušel vybojovat Dominick Drexler, ale ten poslal jednoho z hostů k zemi nedovoleně. Hra bude pokračovat rozehrávkou Sankt Pauli.
     
    66
    V obraně hostů se opět otevřelo místečko a byla z toho nebezpečná akce! Dominick Drexler centroval z pravé strany, ale míč byl odvrácen. Christian Clemens se tak dostal k dorážce, ale jeho pokus před vápnem skvěle vyrazil Brodersen!
     
    67
    Hlavami se nepříjemně střetli Córdoba a jeden bránících hráčů Sankt Pauli. Hra je tak přerušena, ale vypadá to, že oba borci budou v pořádku a bude se hned pokračovat.
     
    69
    Na pravém křídle se pokoušel něco vymyslet střídající Rjó Mijaiči, kterému se povedlo dostat za obranu. Poté byl ale dostihnut a k dále se již japonský hráč proti přesile nedostal.
     
    70
    Aktivně se do vápna dostal domácí Dominick Drexler, kterému se povedlo udržet míč na hřišti na brankové čáře. Domácí borec přihrával na hranici vápna, kde byl Hector. Ten se ale ke střele nakonec nedostal.
     
    71
    Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Christopher Bichtmann, přichází Mats Møller Dæhli.
     
    72
    Vstříc své čtvrté brance v utkání se vydal Jhon Córdoba. Ten si s míčem naběhl po pravé straně do vápna, ale jeho rána po zemi skončila na nohách pozorného Brodersena!
     
    73
    Na levé straně byli aktivní domácí, kterým se dokonce povedlo vybojovat rohový kop. Ten bude ovšem zahrán až po prvním střídání domácího celku.
     
    74
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Christian Clemens, přichází Lasse Sobiech.
     
    75
    Po vzdušném souboji zůstal na hřišti ležet jeden z domácích. Hned k němu přiběhli lékaři, kteří řeší jeho zdravotní stav. Vypadá to, že ale bude vše v pořádku.
     
    77
    Sankt Pauli se pokouší hrát aktivně a ještě utkání nějak zdramatizovat. Domácí fotbalisté ale hrají v klidu a pozorně brání. Zároveň čekají na vhodné protiakce.
     
    78
    Nepříjemně byl nyní zasažen Florian Kainz. Ten šel do souboje, ale jeden z hostů jej zblízka trefil míčem do obličeje. Rakouský fotbalista se nicméně zvedá a bude pokračovat.
     
    80
    Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Alex Meier, přichází Jan-Marc Schneider.
     
    81
    Následně se domácí celek dostal do rychlé akce. Florian Kainz po levé straně vedl míč a hru přesunul na pravé křídlo. Schmitz odtud centroval na zadní tyčku, ale Brodersen míč schoval v rukavicích.
     
    82
    Simon Terodde si připsal útočný faul, a tak se pokračuje rozehrou z hloubi obranné poloviny hostujícího mužstva. To nejspíše přijde o druhou pozici a pokusí se tak udržet třetí barážové místečko.
     
    85
    Duel se spíše jen dohrává a hráče berou už křeče. Nyní se na zemi objevil hattrickový střelec Jhon Córdoba, který se ale hned zvedl a pokračuje se hrou Kolína.
     
    85
    Köln právě vstřelil branku!
    Kosmetická úprava přichází od SIMONA TERODDEHO, který navyšuje vedení svého celku na tři branky a navyšuje i svůj náskok na vrcholu tabulky střelců!
     
    87
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Simon Terodde, přichází Niklas Hauptmann.
     
    89
    Domácí jsou na míči a utkání dohrávají na vlastní polovině. Sankt Pauli sice napadá, ale už se nejspíše toho nic moc nezmění.
     
    90
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Dominick Drexler, přichází Nikolas Nartey.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Sudí nakonec nenastavili jedinou minutu a rozhodnuté utkání ukončili hned po uplynutí devadesáti minut. Kolínští dnes byli jasně lepším celkem a zaslouženě vyhrávají vysokým rozdílem. Největší podíl na výhře měl dnes Jhon Córdoba, kterému se povedlo vstřelit hattrick, čtvrtou branku pak přidal nejlepší střelec soutěže Simon Terodde. O jedinou branku hostujícího celku se postaral Alex Meier.

    Kolín tak uniká svému dnešnímu soupeři, dostává se na druhý flek a je opět o něco blíže k návratu mezi německou elitu!

    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:10.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u německého fotbalu na počtěnou! (20:25:38)

    David Panuška

    Branky: 32. Córdoba, 53. Córdoba, 58. Córdoba, 85. Terodde – 38. Meier

    Karty:   54. Córdoba (KLN) – 47. Carstens (SNP)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:10.
    1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – Czichos, Meré, Schmitz – Geis – Clemens (74. Sobiech), Drexler (90. Nartey), Kainz, Hector – Terodde (87. Hauptmann), Córdoba.
    Náhradníci: Kessler – Sobiech, Sörensen, Risse, Bader, Hauptmann, Nartey

    FC Sankt Pauli: Brodersen – Zander, Carstens, Avevor, Hoogma, Kalla (63. Mijaiči) – Allagui, Dudziak, Knoll, Buchtmann (71. Dæhli) – Meier (80. Schneider).
    Náhradníci: Müller – Mijaiči, Dæhli, Buballa, Sobota, Schneider, Zehir

    Rozhodčí: Storks – Gittelmann, Riehl
    bahis siteleri