Plíšková – Buzarnescuová 2:0 (kon.) | Ostapenková – Šramková 2:1 (kon.)
Siniaková – Halepová 0:2 (kon.) | Sevastovová – Schmiedlová 2:0 (kon.)
konec
Jelena Ostapenková
Jelena Ostapenková
2
7 65 6  
Rebecca Šramková
Rebecca Šramková
1
5 7 1  
sk Sobota 09.02.2019, 14:11 • Riga Aréna (Lotyšsko) • Pohár Billie Jean Kingové
Předzápasové kurzy
     
    Jelena Ostapenková teda po veľmi náročnom boji získava prvý bod pre Lotyšsko! Domáca dvojka tak naplnila papierové predpoklady, ale veľa nechýbalo, aby sme sa dočkali aj prekvapenia. Rebecca Šramková sa nemá za čo hanbiť, bojovala statočne.
     
    6:1
    GEM, SET, ZÁPAS Jelena Ostapenková! Nepresným úderom ukončila Rebecca Šramková rozhodujúci tretí set, ktorý napokon prehráva vysokým pomerom 1:6! Zrejme to rebríčkové postavanie sa ukázalo až v treťom sete, ale pred mladou Rebeccou klobúk dole, ako dokázala vytrápiť Jelenu Ostapenkovú. Lotyšská tenistka bola určite prekvapená, keď sa proti nej postavila na poslednú chvíľu Rebecca Šramková a napokon môže byť veľmi rada, že toto stretnutie dokázala vyhrať v treťom sete po viac ako dve a pol hodine!
     
    40-0
    Tri mečbaly pre lotyšskú tenistku!
     
    5:1
    Čistou hrou znížila Rebecca Šramková stav tretieho setu na 1:5! Odvrátila tak aspoň kanára, ale Jelena Ostapenková má k dispozícii servis na víťazstvo v tomto zápase.
     
    5:0
    Ktorý aj využíva a tak vedie v rozhodujúcom sete 5:0! Rebecca Šramková tak bude podávať na udržanie sa v tomto zápase, prakticky je už na pokraji vypadnutia po veľmi bojovnom a statočnom výkone.
     
    40-30
    Gembal pre Ostapenkovú.
     
    4:0
    Čistou hrou zobrala Ostapenková podanie našej tenistke a tak už vedie v rozhodujúcom treťom sete 4:0! Rebecce už pomaly dochádzajú sily, zrejme sa jej už podarí možno len kozmeticky upraviť konečnú podobu tretieho setu.
     
    40-0
    Potvrdzujú to tri brejkbaly pre Ostapenkovú!
     
    3:0
    To sa jej aj podarilo a tak vyhráva v rozhodujúcom treťom sete 3:0! Jelena Ostapenková sa tak dostáva do nádejnej pozície, Rebecca Šramková bude mať čo robiť, aby to ešte zvrátila. Mladá a talentovaná tenistka však dnes dokazuje, že nič nie je nemožné.
     
    2:0
    A aj ju úspešne premenila! Jelena Ostapenková vzala úvodné podanie našej tenistky v treťom sete a dostáva sa do vedenia 2:0!
     
    40-30
    Ale teraz už lotyšská tenistka získava šancu vziať našej reprezentantke podanie.
     
    1:0
    Ktorý aj využíva a tak s veľkými ťažkosťami si udržala úvodné podanie tretieho setu.
     
    40-A
    Je tu však druhý brejkbal!
     
    30-40
    Prichádza však brejkbal pre Rebeccu Šramkovú. Kvalitný return od našej mladej tenistky.
     
    6:7
    Esom na záver ukončila Rebecca Šramková druhý set, ktorý napokon získava v tajbrejku a vyrovnáva stav tohto nesmierne dramatického, vyrovnaného a dlhého stretnutia na 1:1! Zvraty na oboch stranách, nevynútené chyby, otočky, nevyužité brejkbaly a tak ďalej. Mladá talentovaná tenistka bojuje proti oveľa silnejšej súperke vynikajúco a tento duel tak bude musieť rozhodnúť tretí set!
     
    5-6
    Dvojchyba od lotyšskej tenistky! Rebecca Šramková získava setbal!
     
    6:6
    Ktorý domáca reprezentantka využíva, takže vyrovnáva stav druhého setu na 6:6 a o osude tohto dejstva bude rozhodovať tajbrejk. Dráma sa naďalej stupňuje.
     
    5:6
    Rebecca Šramková úspešne potvrdila brejk a vyhráva tak v druhom sete 6:5! Mladá a talentovaná slovenská tenistka bojuje statočne, tak ako sa za národné farby patrí. Jelena Ostapenková tak bude podávať na udržanie sa v druhom sete a vynútiť si teda tajbrejk.
     
    5:5
    Výborne! Jelena Ostapenková ukončila tento gem úderom do pásky, Rebecca Šramková tak berie súperke podanie, ktorá podávala na víťazstvo v zápase. Stav druhého setu je teda vyrovnaný 5:5 a zrejme nás ešte čaká poriadna dráma.
     
    15-40
    Jelena Ostapenková nezvládla ani túto výmenu a tak Rebecca Šramková získava dva brejkbaly na udržanie sa v tomto zápase!
     
    5:4
    Ďalší víťazný úder od Šramkovej, ktorá tak znižuje stav v druhom sete na 4:5! Jelena Ostapenková má však teraz k dispozícii servis na víťazstvo v tomto zápase.
     
    5:3
    Jelena Ostapenková úspešne potvrdila brejk a tak vyhráva v druhom sete 5:3! Rebecca Šramková teda pôjde podávať na udržanie sa v tomto zápase.
     
    4:3
    Slovenská tenistka bola poriadne pritlačená a napokon stráca toto podanie. Jelena Ostapenková vyhráva v druhom sete 4:3 a pomaličky kráča za prvým bodom pre Lotyšsko. Ešte však Rebeccu neodpisujme.
     
    A-40
    Napokon prichádza brejkbal pre domácu hráčku, Rebecca Šramková zahrala loptičku len za základnú čiaru.
     
    3:3
    Jelena Ostapenková čistou hrou potvrdila brejk a tak vyrovnáva stav druhého setu na 3:3! Začína sa teda odznova, stále je v lepšej pozícii domáca reprezentantka.
     
    2:3
    Úspešné obhodenie súperky teraz predviedla Jelena Ostapenková a tak si berie späť svoje stratené podanie. Stav v druhom sete je znížený na 2:3!
     
    A-40
    No a Jelena Ostapenková získava brejkbal a tak má šancu vziať si svoje stratené podanie späť!
     
    1:3
    Druhú možnosť si však už Rebecca Šramková nenechala ujsť a berie prvýkrát v druhom sete podanie svojej súperky. Slovenská tenistka tak vyhráva v druhej sade 3:1 a bude podávať na potvrdenie brejku!
     
    15-40
    Dlhý forhend Ostapenkovej končí v aute a tak Rebecca Šramková získava dva brejkbaly!
     
    1:2
    Druhý pokus Šramkovej bol už úspešný a tak vedie v druhom sete 2:1!
     
    1:1
    Aj sa tak stáva, Jelena Ostapenková vyrovnáva stav druhého setu na 1:1!
     
    0:1
    Rebecca Šramková napokon s ťažkosťami udržala úvodný servis druhého setu. Môže jej to však pomôcť, kedže odvrátila tri brejkbaly svojej súperky.
     
    A-40
    Je tu víťazný úder z rakety Ostapenkovej, ktorá tak získava tretí brejkbal v druhom sete!
     
    40-15
    Následne zahrala domáca reprezentantka úspešne na sieti a tak hneď v úvode druhého setu získava dva brejkbaly!
     
    7:5
    Favorizovaná Jelena Ostapenková napokon vyhrala prvý set pomerom 7:5! Sledovali sme nesmierne dramatické prvé dejstvo tohto zápasu, ktorý bol hlavne o chybách na oboch stranách. Rebecca Šramková ukázala veľkú bojovnosť a len dva fiftíny ju delili od zisku prvého setu. Napokon však Jelena Ostapenková predviedla perfektný obrat a dostáva sa teraz do lepšej situácie. Uvidíme, čo nám ponúkne druhý set, pod väčším tlakom bude teda Rebecca Šramková.
     
    A-40
    Druhý setbal pre Jelenu Ostapenkovú!
     
    40-30
    Napokon je tu setbal pre domácu reprezentantku!
     
    6:5
    Jelena Ostapenková získava štvrtý gem v sérii a tak vyhráva v prvom sete 6:5, keď zobrala podanie našej tenistke. Lotyššská tenistka po podania na udržanie sa má teraz k dispozícii servis na víťazstvo v prvom sete.
     
    A-40
    Úder našej reprezentantky zastavuje páska a tak prichádza brejkbal pre Jelenu Ostapenkovú.
     
    5:5
    A ten je aj využitý! Dramatický prvý set tak pokračuje ďalej, Jelena Ostapenková sa teda úspešne udržala v prvom sete, ale mala čo robiť, aby sa jej to podarilo. Skóre prvého setu je vyrovnané 5:5!
     
    4:5
    Rebecca Šramková prvýkrát v zápase stráca svoj servis, čo je určite veľká škoda. Jelena Ostapenková teda znižuje stav prvého setu na 4:5 a bude podávať na potvrdenie brejku. Ak sa jej to podarí, udrží sa v prvom sete aj naďalej.
     
    40-30
    Dlhý úder slovenskej tenistky končí v aute a tak tu je brejkbal pre Ostapenkovú!
     
    3:5
    Jelena Ostapenková sa s problémami udržala v prvom sete a tak znižuje jeho stav na 3:5! Rebecca Šramková má však teraz k dispozícii servis na zisk prvého setu, tak snáď sa jej ho podarí využiť.
     
    2:5
    Neskutočné! Rebecca Šramková ukončila tento gem priamym bodom z podania, úspešne teda potvrdila brejk, keď otočila stav z 0:40 a dostáva sa v prvom sete do vedenia 5:2! Jelena Ostapenková bude teda musieť podávať na udržanie sa v prvej sade.
     
    40-40
    Paráda! Rebecca Šramková získava tretí fiftín v rade po víťaznom forhende a je tu teda zhoda 40:40.
     
    2:4
    Áno! Rebecca Šramková si už druhú možnosť vziať súperke podanie nenechala ujsť a dostáva sa tak do vedenia 4:2 v prvom sete. Pôjde teraz podávať na potvrdenie brejku.
     
    40-A
    Druhý brejkbal pre slovenskú tenistku! Podarí sa jej ho využiť?
     
    30-40
    Brejkbal však prichádza teraz! V Rige je aj početná skupina slovenských fanúšikov, ktorí Rebeccu neustále povzbudzujú.
     
    2:3
    Rebecca Šramková znova odvrátila brejkbal súperky a tak sa jej podarilo udržať aj tretí servis v prvom sete. Mladá slovenská tenistka bojuje proti silnejšej súperke statočne, stále to je všetko v prvej sade otvorené.
     
    40-30
    Napokon je z toho tretí brejkbal v tomto zápase pre domácu reprezentantku!
     
    2:2
    Lotyšská reprezentantka bola už v tomto prípade úspešná a vyrovnáva tak stav v prvom sete na 2:2!
     
    1:2
    Slovenská tenistka to už napokon zvládla, odvrátila dva brejkbaly súperky a dramatický gem napokon získava vo svoj prospech. Udržala si tak aj svoj druhý servis a vyhráva v prvom sete 2:1!
     
    A-40
    Aj táto loptička našej tenistky končí za základnou čiarou, druhý brejkbal pre Ostapenkovú!
     
    40-30
    No a žiaľ je to brejkbal pre Ostapenkovú! Lotyšská tenistka ihneď po servise súperky kvalitne zareturnovala a tak bude Rebecca Šramková čeliť prvému vážnemu problému v tomto stretnutí.
     
    1:1
    Lotyšská tenistka si podobne udržala prvé podanie zápasu a tak je stav vyrovnaný 1:1!
     
    0:1
    Rebecca Šramková si úvodné podanie tohto zápasu udržala a tak sa dostáva do vedenia 1:0 v prvom sete, keď na záver tohto gemu si pomohla priamym bodom.
     
    Aktuálna informácia! Viktória Kužmová nenastúpi na toto stretnutie, nahradí ju Rebecca Šrámková. Podľa dostupných informácii je Viky indisponovaná po zdravotnej stránke, trápi ju pľuzgier na ruke. To je teda veľmi nepríjemná situácia, ale držme teda Rebecce palce, aby sa s toutou úlohou statočne popasovala.

    Miroslav Revaj

    Čas utkání: 2:35

    3. set: 0:24

    Ostapenková Šramková
    3. set Utkání 3. set
    Získané body celkem
    25 127 108 14
    Nejdelší série získaných bodů
    10 10 5 4
    Setboly
    3 5 1 0
    Mečboly
    3 3 0 0
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:09 0:52 1:07 0:08
    Esa **
    1 3 12 5
    Dvojchyby **
    4 13 3 1
    Udržená podání
    3 / 3
    100 %
    12 / 15
    80 %
    9 / 15
    60 %
    1 / 3
    33 %
    Odvrácené brejkboly
    2 / 2
    100 %
    6 / 9
    67 %
    10 / 16
    63 %
    0 / 2
    0 %
    Body při vlastním podání
    17 / 25
    68 %
    67 / 108
    62 %
    67 / 127
    53 %
    6 / 14
    43 %
    Body po 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po 2. podání *
    0 %
    0 %
    Úspěšnost 1. podání *
    0 %
    0 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    2 / 2
    100 %
    6 / 16
    38 %
    3 / 9
    33 %
    0 / 2
    0 %
    Body při soupeřově podání
    8 / 14
    57 %
    60 / 127
    47 %
    41 / 108
    38 %
    8 / 25
    32 %
    Body po příjmu 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po příjmu 2. podání *
    0 %
    0 %
    Informace ke statistikám

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Jelena Ostapenková
    Stát: Lotyšsko
    Datum narození: 08.06.1997
    Věk: 26 let
    Držení: pravák
    Výška: 177 cm
    Váha: 68 kg

    Rebecca Šramková
    Stát: Slovensko
    Datum narození: 19.10.1996
    Věk: 27 let
    Výška: 179 cm
    Váha: 68 kg
    Sheetal Lyerová (India) – Carlos Ramos (Portugalsko), Robert Balmforth (Veľká Británia)
    LAT 4 0 SVK
    #1 Sobota 09.02.2019 • 14:11
    Ostapenková - Šramková 2:1
    #2 Sobota 09.02.2019 • 17:26
    Sevastovová - Schmiedlová 2:0
    #3 Neděle 10.02.2019 • 12:00
    Sevastovová - Šramková 2:0
    #4 Neděle 10.02.2019 • 13:30
    Ostapenková - Schmiedlová
    #5 Neděle 10.02.2019 • 13:57
    Marcinkevičová, Ostapenková - Mihalíková, A. K. Schmiedlová 2:0
    bahis siteleri