Česko – Bělorusko 3:1 (kon.)
konec
Česko
3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Bělorusko
Čtvrtek 14.02.2019, 20:00 • Zetra Olympic Hall, Sarajevo • Evropský olympijský festival mládeže (U18) • Finále
Partner:
     
    Na ledové ploše sarajevské haly Zetra startuje medailový ceremoniál. Čeští hokejisté ještě zítra zajdou podpořit další sportovce z výpravy a pak se vrátí domů – vrátí se jako olympijští vítězové!

    To je ode mě všechno, díky za pozornost a u dalších hokejových akcí na shledanou! (22:32:18)
     
    Konečné pořadí hokejového turnaje na EYOF 2019:

    1. Česko

    2. Bělorusko
    3. Finsko
    4. Rusko
    5. Slovensko
    6. Švýcarsko
     
    No tak to byl závěr! Češi ještě před poslední třetinou prohrávali, ale Tobiáš Handl vyrovnal, rozhodující branku vstřelil čtyři minuty před koncem Pavel Matěj a vítězství pak pečetil do prázdné branky Pavel Novák. Neskutečné drama a Bělorusům patří za celý turnaj i dnešní zápas všechna čest!
     
    Hotovo! Česká reprezentace do 17 let slaví na Evropském olympijském festivalu mládeže v Sarajevu zlaté medaile!
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Češi dohrávají zápas v tlaku, dvakrát jim chybělo málo ke čtvrté pojistce. Ale to už je nám úplně jedno. Poslední buly.
     
    58:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to jasné, teď už nám zlato nikdo nevezme!! Bělorusové v oslabení tří proti čtyřem odvolali brankáře, ale hned za červenou čarou o kotouč přišli. PAVEL NOVÁK pak nezaváhal a trefil prázdnou klec – 3:1! Bez asistence.
     
    58:28
    Další přečíslení zastavil Mark Jaruta (BLR) hákováním, takže Češi můžou dohrát zápas v početní výhodě!
     
    58:05
    Soupeř si vzal oddechový čas při startu své početní výhody, nyní ho následoval i Karel Beran.
     
    58:05
    Takhle se bojuje o zlato! Štěpán Macháček předvedl naprosto úžasnou obětavost, když skočil do střely, pak se dostal k puku a málem ještě pronikal sám na brankáře! Valerij Žigalov (BLR) ho zastavil faulem, takže je po přesilovce!
     
    57:37
    Pokračujeme v oslabení, Bělorusko rozehrává ze své třetiny.
     
    57:25
    Bedýnka chytá!! Jan Bednář vyrazil střelu lapačkou a odmítl vyrovnání!
     
    57:25
    Vacík zalehl puk v brankovišti a Bělorusko má trestné střílení!
     
    56:59
    Národní tým vyhazuje přes všechny čáry.
     
    56:51
    Teď nás ale čekají krušné chvilky. Češi jdou vinou špatného střídání do čtyř, běloruský gólman zatím zůstává ve své brance. Trest odpyká Tomáš Chlubna (CZE).
     
    55:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Góóól! Vedeme, vedeme! Nádhernou akci vystřihl ze svého repertoáru šikovný obránce Marek Bláha, který se uvolnil na levou stranu a pak vyzval ve středu hřiště PAVLA MATĚJE, a ten se trefil přesně! Třinecký útočník střílí svůj první reprezentační gól v ten nejlepší moment – 2:1! Asistence: Marek Bláha, Jan Hampl.
     
    52:36
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Nejprve dorážel Pavel Matěj do brankářova betonu, potom na druhé straně v rozehrávce chyboval Jan Bednář, ale defenzíva ho zachránila.
     
    48:49
    Do odkryté klece už mohl střílet Pavel Novák, ale kotouč mu přeskočil hokejku.
     
    46:45
    I přes inkasovaný gól se Bělorusové o přestávce viditelně oklepali a českému týmu nedovolují zdaleka takový tlak jako předtím. Sledujeme vyrovnanou partii, kterou dost možná rozhodne jediná branka.
     
    41:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tam!! Češi konečně po zásluze vyrovnávají olympijské finále a střídačka i fanoušci bouří! Bělorusko chybovalo v rozehrávce, kterou vystihl Jan Cikhart. Ten udělal oblouk zpět do hry a vypálil, odražený puk si potom našel TOBIÁŠ HANDL a z dorážky zařídil stav 1:1! Asistence: Jan Cikhart.
     
    40:15
    Hned po přestávce musela Bělorusy znovu zachránit branková konstrukce, do níž vyrazil gólman střelu Pavla Nováka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku:

    Česko – Bělorusko 19:18 (4:10, 15:8, -:-)
     
    Krátce po nástupu do druhé části využili Bělorusové čtvrtou přesilovku, a zřejmě to český tým potřeboval, aby se naštval. Co jsme od té doby sledovali, nejde nazvat jinak než festivalem neproměněných šancí.

    Posledních deset minut jsme soupeře mačkali, bylo z toho několik přečíslení a tutovek, dvě břevna, ale bohužel ani jeden gól. Bělorusy drží nad vodou fantastický brankář. Věříme, že naši mladíci vytrvají a dočkají se odměny, protože zas tak moc snad hokejového boha první třetinou neurazili.

    Třetí třetina začne přibližně ve 21:50.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Další břevno trefil po krásné stahovačce Marek Bláha. To už není ani možné.
     
    37:34
    Soupeř se s velkou obětavostí a přispěním štěstí ubránil a už hraje v plném počtu.
     
    36:33
    Co se Čechům nepovedlo z územního tlaku, to chtěl dokázat po rychlém návratu do pásma Michal Gut, jenž z mezikruží napálil tyčku.
     
    35:34
    Náš tým dál pokračuje v náporu, ale ne a ne protlačit puk do sítě. Nyní dostáváme dokonce dvojnásobnou přesilovku, poté, co byl Vladislav Zalesinskij (BLR) příliš důrazný před brankou!
     
    34:50
    Po podrážení Olega Požigana (BLR) mají Češi početní výhodu.
     
    33:58
    Neskutečné! Chlubna s Gutem teď prchli za běloruskou obranu do šance dva na nikoho, ale druhého jmenovaného znovu vychytal skvělý gólman.
     
    30:52
    Po české střele od modré čáry se před brankářem strhla hromadná mela, z níž rezultují dvě vyloučení na každé straně. Pokračovat se tedy bude ve hře pět na pět. Pykají Bláha s Matějem a Zalesinskij s Žigalovem.
     
    30:23
    Bělorusko je kompletní. Češi měli několik slibných pozic, ale na brankáře nevyzráli, některé další situace pak zbytečně překombinovali.
     
    28:23
    Před polovinou utkání konečně dostávají Češi první početní výhodu, kterou si vynutili svým pohybem v útočném pásmu. Podaří se jim vyrovnat? Kirill Jaruta (BLR) je vyloučen za hákování.
     
    27:07
    Po dalším brejku už se naše střídačka chytá za hlavu. Michal Gut vyzval křižnou přihrávkou Tomáše Chlubnu, ani on nedává.
     
    25:42
    Druhá česká formace měla dvě obrovské šance na vyrovnání. Nejdřív se Štěpán Macháček natlačil z levé strany až do brankoviště, poté Češi zakončovali ještě další přečíslení, ale ani jedno gólem neskončilo.
     
    23:43
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Několik varování nestačilo a ze čtvrté přesilovky už se Bělorusové naprosto po zásluze ujímají vedení. Pinčukova střílená přihrávka z pravé strany našla před brankovištěm nehlídaného JEGORA KLAVDĚVA, který ji bez potíží dopravil do prázdné brány – 0:1. Asistence: Vitalij Pinčuk, Vitalij Antonovič.
     
    23:01
    Následuje čtvrté oslabení českého týmu, který stále tráví větší porci času na obranné polovině. Ondřej Baláž (CZE) pyká za hákování.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – Bělorusko 4:10
     
    Tři česká vyloučení v úvodu utkání dala první třetině nejprve jasný ráz, Bělorusové měli navrch, ale Češi se naštěstí ubránili. Postupně hru vyrovnali a v tomto trendu budou určitě chtít pokračovat, tentokrát bez faulů. Gól jsme zatím neviděli, mnohem víc těžkých zákroků musel předvést Jan Bednář. Soupeř ukazuje, že je ve finále právem.

    Druhá třetina začne přibližně ve 20:51.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    17:43
    Jednu z mála přesných střel zaznemanal obránce Marek Bláha, mířil ale doprostřed branky. Michal Gut vzápětí zakončoval v přečíslení už z moc velkého úhlu a minul.
     
    16:18
    Aktuálně sledujeme vyrovnaný obraz hry, ale Bělorusové možná mají stále o trochu navrch a pokračují v aktivním výkonu.
     
    11:09
    Teď už přišla odpověď, za běloruskou obranu si najel Pavel Novák a dostal střílenou nabídku od mantinelu, tu ale za brankáře neprotlačil.
     
    10:44
    Velký závar před Bednářem gólem nekončí. Čeští hokejisté se stále nemohou dostat do sedla, oslabení v úvodu je absolutně zabrzdila.
     
    08:02
    Bělorusko nevyužilo ani třetí početní výhodu, Jana Bednáře nejvíc ohrožovalo střelami ze stran, které náš gólman pochytal.
     
    06:02
    Následuje další trest pro výběr trenéra Karla Berana, snad se znovu ubrání bez inkasování. Tomáš Chlubna (CZE) je vyloučen za podrážení.
     
    04:02
    Skvěle, národní tým už hraje v plném počtu.
     
    03:15
    Nejdřív Češi vyhodili, pak předvedl Jan Bednář dva důležité zákroky a teď už hrajeme ve čtyřech.
     
    02:02
    A pozor, rozhodčí posílá naše hokejisty dokonce do tří za příliš mnoho hráčů. To je velká komplikace hned na úvod utkání. Trest odpyká Pavel Matěj (CZE).
     
    01:15
    Český tým předvedl aktivní nástup, ale hned vzápětí si zahraje první oslabení. Štěpán Macháček (CZE) je vyloučen za pozdní dohrání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní ceremoniál k finálovému utkání se trochu protáhl, ale za pár chvilek už budeme moci začít.
     
    Úvodní sestava:

    Česko: Bednář (Čajan) – Baláž, Vacík, Hampl, Bláha, Malák, Naar, Perička – Chlubna, Gut (C), Novák (A) – Macháček, Ivan, Matěj – Cikhart, Handl, Mácha – Malý, Simon. Trenér: Karel Beran.
     
    Před startem českého zápasu už je jasné pořadí na třetím až šestém místě. Slováci zdolali Švýcary 4:1 a končí pátí, bronz berou Finové, kteří zdolali Rusy 3:1. Sborná tak coby šampion z turnaje World U17 Hockey Challenge propadla a končí bez medaile.
     
    Češi za sebou mají jeden obzvlášť náročný zápas a jeden, ve kterém byli po většinu času lepším týmem. Na úvod poprvé v kariéře porazili Rusy, o vítězství 2:1 rozhodl v 51. minutě Jan Cikhart. Se Švýcary potom potvrdili roli favoritů a zásluhou první formace v čele s Pavlem Novákem vyhráli 3:0. Obě utkání výborně odchytal Jan Bednář.

    Bělorusko zažívá obzvlášť povedený turnaj. Nejprve dlouho vedlo nad Slováky, ale ti výsledek v závěru otočili na 2:1 po prodloužení. Potom ovšem outsider skupiny šokoval Finy triumfem 4:2 a ve své skupině také skončil první. Jestli tedy někdo očekával finálový duel Rusko – Finsko, tak oba hlavní favorité dnes místo toho hrají jen o bronz.
     
    Naposledy vás zdravím u sledování české reprezentace do 17 let, která prošla základní skupinou Evropského olympijského festivalu mládeže v Sarajevu bezchybně. Po výhrách nad Ruskem i Švýcarskem si dnes zahraje o zlaté medaile, a to proti největšímu překvapení turnaje z Běloruska!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná ve 20:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 42. Handl (Cikhart), 56. Matěj (Bláha, Hampl), 59. Novák – 24. Klavděv (Pinčuk, Antonovič)


    Česko: Bednář (Čajan) – Baláž, Vacík, Hampl, Bláha, Malák, Naar, Perička – Chlubna, Gut (C), Novák (A) – Macháček, Ivan, Matěj – Cikhart, Handl, Mácha – Malý, Simon. Trenér: Karel Beran.
    Bělorusko: Verameičik (Mytnik) – Buinič, Kusmin, Požigan, Juzlenko, K. Jaruta, Parfejuk – Klavděv, Pinčuk, Žigalov – Pirogovskij, M. Jaruta, Suvorau – Zalesinskij, Antonovič, Lemeševskij – Michalev, Vojtovič, Spat. Trenér: Pavel Perepechin.

    Rozhodčí: Ylä-Rotiala – Thomann (oba FIN), Smirnov (RUS).

    Diváci: 3400
    bahis siteleri