Bristol – Wolverhampton 0:1 (kon.) | Doncaster – Crystal Palace 0:2 (kon.) | Swansea – Brentford 4:1 (kon.)
konec
Doncaster Rovers FC
0:2 (0:2)
Crystal Palace FC
Neděle 17.02.2019, 17:00 • Keepmoat Stadium, Doncaste • FA Cup • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (18:57:45)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 11:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:7.
     
    Je dobojováno! Crystal Palace potvrdilo roli favorita a na hřišti třetiligového Doncasteru nedopustilo žádné překvapení. Mnohé napověděla už první hostující střela, kterou s přispěním teče dostal za záda slovenského brankáře Marka Marošiho Jeffrey Schlupp. Mnohem lepší efektivitu svěřenci zkušeného kouče Roye Hodgsona potvrdili těsně před pauzou, kdy se hlavou prosadil Max Meyer. Od té chvíle už nebylo moc co řešit, Rovers se po změně stran nějakou dobu snažili snížit, vyloženou gólovku si přes velký počet rohů nevytvořili a jejich pouť FA Cupem tak končí v osmifinále.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Kieran Sadlier (DNC)
     
    90+2
    Největším problém Rovers dnes byla rozhodně střelba. Domácí se dostali k solidnímu počtu střel. Spousta z nich ale letěla mimo a když už někdo trefil zařízení, tak míč letěl přesně doprostřed branky, což nyní ukázal i Kieran Sadlier.
     
    90+1
    Van Aanholt si narazil s Bentekem, což dobře přečetl Marko Maroši a před nizozemským obráncem balón lapil.
     
    90
    Nad rámec dohrávajícího se zápasu jsou přidány další tři minutky.
     
    89
    Střídání v týmu Doncaster Rovers FC: ze hřiště odchází Alfie May, přichází Rieves Boocock.
     
    88
    Několik tisícovek fanoušků Crystal Palace od první minuty neúnavně fandí a nyní už slaví postup mezi nejlepších osm týmů FA Cupu. Domácí naopak pomalu odchází.
     
    86
    Alfie May neměl šanci dostihnout nesmírně rychlý míč. Z odkopu od branky se snažil udělat aspoň hostující vhazování z nevýhodné pozice, ale úspěšný nebyl.
     
    85
    Martin Kelly raději pustil míč na rohový kop. Ten byl rozehrán pouze do rukavic Hennesseyho a k tomu všemu byl pískán útočný faul.
     
    84
    McArthurův faul dal domácím standardní situaci. Dlouhý centr však proletěl pokutovým územím, aniž by na něj kdokoliv dosáhl. Nejblíže tomu byl na zadní tyči Sadlier.
     
    83
    Matty Blair centroval z pravého kraje hřiště. Ve vápně mezitím fauloval Alfie May Joela Warda a Wayne Hennessey může vykopávat.
     
    82
    Domácí tlak je už delší dobu minulostí. Vypadá to, že se zápas v poklidu dohraje a nic se nebude měnit na postupu Crystal Palace.
     
    81
    Mike Dean sáhl pro první žlutou kartu až v jednaosmdesáté minutě. Ben Whiteman raději fauloval unikajícího Kouyatého ještě u půlící čáry.
     
    80
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Andros Townsend, přichází James McArthur.
     
    78
    Hrotový útočník John Marquis je celý zápas hodně odříznutý od svých spoluhráčů. Nyní si chtěl spravit chuť střelou zpoza šestnáctky, kterou tlačil ze svého pohledu k pravé tyči, ale Hennessey neměl žádnou těžkou práci se zákrokem.
     
    76
    Už několikrát v řadě Doncaster rychle přišel o míč a vůbec se nestihl usadit na polovině soupeře, o jehož postupu už je asi jasno.
     
    75
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Michy Batshuayi, přichází Christian Benteke.
     
    74
    Cheikhou Kouyaté vyskočil ze všech nejvýše, ale ani to mu nepomohlo při snaze usměrnit Milivojevićův centr do prostoru Marošiho branky.
     
    73
    Batshuayi podskočil centr z pravé strany. Díky tomu míč doletěl až na Meyera, jehož střelu zablokoval Matty Blair na sedmý hostující roh.
     
    72
    Townsend zrychlil uspávající kombinaci únikovkou pro Batshuayie. Toho zradil druhý dotek a vyběhnutý Maroši ho nenechal střílet z nulového úhlu.
     
    70
    Kaneovo přenesení hry vystihl Townsend, kterého posléze fauloval Danny Andrew. Ve tvářích domácích fotbalistů už je snadno čitelná frustrace.
     
    69
    Scott Dann vyhlavičkoval centr Dannyho Andrewa kousek před vápno, kde míč utekl od nohy Blaira zpět k obraně Crystal Palace.
     
    68
    Herbie Kane si vyšlápl na Kouyatého, který si předním dobře kryl míč až do chvíle, kdy uslyšel hvizd signalizující faul.
     
    66
    Danny Andrew na tom svou rozehrávkou rohového kopu nic nezměnil. Byl to už desátý roh, kterých Rovers nejsou schopni využít.
     
    65
    Není pochyb o tom, že je Doncaster ve druhé půli lepším týmem. Gólové vyjádření tomu ale chybí a čas na vyrovnání se rychle krátí.
     
    64
    Střídání v týmu Doncaster Rovers FC: ze hřiště odchází James Coppinger, přichází Kieran Sadlier.
     
    64
    Střídání v týmu Doncaster Rovers FC: ze hřiště odchází Ali Crawford, přichází Tommy Rowe.
     
    63
    Kane dostal míč od Crawforda a z osy hřiště napřáhl. Střele znovu chybělo lepší umístění, Hennessey si připsal snadný zákrok.
     
    62
    Towsend zprava centroval, jenže v pokutovém území neměl prakticky žádného hráče, který by z toho mohl něco vytěžit.
     
    61
    May si obhodil míč kolem Danna, který už ho neměl šanci chytit. Naštěstí ho jistil Kouyaté, který využil naprosto čerstvých sil a domácího hráče odzbrojil.
     
    60
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Jordan Ayew, přichází Cheikhou Kouyaté.
     
    59
    Jordan Ayew si u půlící čáry řekl o faul od Whitemana. Hosté mohli na chvíli uklidnit hru, jenže balón rychle ztratili.
     
    58
    Účastník Premier League se hodně zatáhl a nyní víceméně jenom přihlíží domácí kombinaci v oblasti čtyřicet metrů od Hennesseyho brány.
     
    56
    Už devátý roh pro Rovers obstaral Crawford. Svůj centr si zopakoval, ovšem trojce hlaviček branku Waynea Hennessyho neohrozila.
     
    55
    Oproti první půli se domácí dostávají ke střelbě mnohem častěji. Poslední pokus zpoza šestnáctky ale patřil mezi ty nejhorší a Hennessey vykopává.
     
    54
    James Coppinger si navedl míč na střed. Prostrčil ho mezi nohama jednoho z obránců a mírně tečovanou střelu poslal těsně nad břevno.
     
    53
    May zazdil rychlý výpad. Mohl si vybrat mezi přihrávkou na obě strany. Zkusil to ale sám a na hranici vápna si naběhl do Schluppa.
     
    52
    Asi nejlépe využitý rohový kop od domácího týmu. Alfie May hlavou tečoval míč před letícím gólmanem, jenže mezi tři tyče ho nevtěsnal.
    51. Ben Whiteman (DNC)
     
    51
    Ben Whiteman už to trefil výrazně lépe. Míč dlouho letěl doprostřed branky, na poslední chvíli ale zaplaval a Hennessey měl co dělat, aby ho vyrazil.
     
    50
    Z rychlé kombinace Rovers pšenka nekvetla. Mayova střela byla zablokovaná a Kaneovi pokus bez přípravy absolutně nesedl.
     
    49
    Milivojević rozjel zřejmě nacvičený signál, když odcentroval před vápno na van Aanholta. Parádní trefa z voleje se ale nekonala, míč letěl několik metrů nad.
     
    48
    Mayer rozdal doleva na Townsenda. Z jeho přetaženého centru resultuje rohový kop a další stěhování národů před branku slovenského gólmana Doncasteru.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během poločasové pauzy nestřídal, a tak na obou stranách pokračujeme v původních základních jedenáctkách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který hostující favorit neměl úplně pod kontrolou, jenomže z minima svých útoků vytěžil naprosté maximum v podobě dvou gólů. Z naprosto nenápadné akce otevřel skóre Jeffrey Schlupp a těsně před přestávkou se prosadil také Max Meyer. Crystal Palace tak vede 2:0 a jen velký zkrat by ho mohl připravit o očekávaný postup do čtvrtfinále FA Cupu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+2. Max MAYER - 0:2
     
    45+2
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    S koncem první půle přichází klasický "šatňák", ze kterého se budou Rovers těžko vzpamatovávat. Andros Towsend přihrál na kolegu v hloubi pole a naběhl si pro jeho vysoký pas, který hlavou sklepl na MAXE MAYERA a ten si dal pořádně záležet, aby usměrnil svou hlavičku přesně k pravé tyči.
     
    45+1
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45
    Schlupp přenesl hru doleva, kde si vyměnili míč van Aanholt s Ayewem a několika dalšími fotbalisty, kteří se vrátili až k půlící čáře.
     
    44
    Michy Batshuayi si zpracovával vysoký balón a přitom zády nalehával na domácího obránce. Belgický forvard skončil na zemi, nicméně fauloval on sám.
     
    43
    Další zbytečná ztráta míče z dobře rozjetého útoku. Blairův centr z pravé strany letěl zcela mimo hrací plochu.
     
    42
    Alfie May byl zahnán k rohovému praporku, kde se proti dvěma snažil získat přinejmenším aut. Úspěšný sice nebyl, ale Rovers míč ihned vybojovali zpět.
     
    41
    Andros Townsend dal míč doprava, kudy běžel Joel Ward, ale Danny Andrew na něm zkušeně udělal autové vhazování.
     
    39
    Znovu střela zpoza pokutového území, která je neomluvitelná i na krajské úrovni. Šanci z dobré pozice zahodil Coppinger.
    38. Herbie Kane (DNC)
     
    38
    Konečně nějaká střela na branku od Doncasteru. Před Coppingerem a Kanem se otevřel prostor u penaltového půlkruhu. Zakončení druhého jmenovaného ale mělo mizerné parametry a Hennessey si připsal rutinní zákrok.
     
    37
    Van Aanholt přihrával z levého kraje velkého vápna a jasně trefil ruku skluzujícího Downinga. Štěstí pro Rovers, že rozhodčí zůstali v klidu.
     
    36
    Minimálně třetí darovaný roh, který vzešel z nepřesné malé domů. Doncaster ho ani v tomto případě nevyužil. Opakovaný centr byl odvrácen na Coppingera a jeho halfvolej neprošel.
     
    35
    Blair přes sebe nenechal projít Ayewa. Van Aanholt vhazuje a to už je obrana Rovers zformovaná.
     
    34
    Držení míče: 45% – 55%.
     
    33
    Michy Batshuayi strčil hlavu do Milivojevićova centru z rohového kopu. Střela byla opět rychle zablokovaná.
     
    32
    Mayerův pas do druhé vlny vystihl Crawford. Domácí rychle přešli do ofenzivy, ale stejně promptně zareagovala i obrana Crystal Palace.
     
    31
    Na přímou střelu to nebylo, a tak Mayer nakopával míč na Dunna, jehož hlavička letěla mimo tři tyče.
     
    30
    Danny Andrew se nezachytil s Townsendem a vypomohl si faulem, ze kterého plyne hostující standardní situace.
     
    29
    Miliovjević tentokrát centroval z pravé strany, ale opět z toho nic nebylo. Ještě během letu balónu bylo pískáno.
     
    28
    Tradiční exekutor standardních situací Luka Milivojević hledal Dunna, jenže od několika obránců se míč znovu odrazil do zámezí.
     
    27
    Až zeď vznikl menší tlak před Marošiho brankou. Mayer z levého kraje malého vápna vystřelil jen do bloku a vybojoval rohový kop.
     
    26
    Londýňané musí být za dosti náhodnou trefu Schluppa hodně rádi. Kromě tohoto jednoho výpadu nevymysleli vůbec nic.
     
    25
    Doncaster má trochu překvapivě výraznou převahu, ale něco jeho hře stále chybí. Hennessey čeká na první zákrok i po další standardní situaci.
     
    24
    Další špatná malá domů, se kterou měl Hennessey obrovské problémy a nakonec si musel vystačit s odkopem na rohový kop.
     
    23
    Kelly neodvrátil balón příliš šťastně. Žádné následky pro Crystal Palace to ale nemělo, protože následná střela z dálky byla nepřesná.
     
    22
    I tentokrát si hosté poradili a vyrazili do protiútoku. První úspěšný zákrok proti střele z úhlu od Ayewa si připsal pětadvacetiletý Marko Maroši.
     
    21
    Poprvé se kopalo z pravé strany. Byla to rozehrávka na krátko a centr, který odklidil Ward na roh s pořadovým číslem čtyři.
     
    20
    Další obranný zásah Schluppa, z něhož resultuje výhoda třetího rohového kopu pro Doncaster Rovers.
     
    19
    Crawfordův centr zneškodnil první hráč ve žlutém dresu. Domácí akce ještě pokračovala, ale vyvrcholila jen Schluppem zablokovanou ranou Coppingera.
     
    18
    James Coppinger si nevěřil na centr a přenechal míč Kaneovi. Ten si ho navedl na pravačku a sraženou střelou získal rohový kop.
     
    17
    Matty Bailr zakřižoval Ayewa a nenechal ho rozběhnout na levém křídle. Van Aanholt pokračuje jen autovým vhazováním.
     
    15
    Scott Dann nezaváhal při chytání dlouhého nákopu a ve spolupráci s druhým stoperem Kellym odpravil balón do pryč.
     
    14
    Coppingerův centr letěl na Maye. K hlavičce ale nedošlo a míč skončil v moci waleského gólmana Crystal Palace.
     
    12
    John Marquis se snažil zbavit Schluppa, který ho u pravé autové čáry fauloval. Následná standardka byla pro hosty neškodná.
     
    11
    Townsend tušil náběh spoluhráče na levém křídle. Ten ale zůstal stát a přihrávka do "běhu" putovala do zámezí.
     
    10
    K radosti hlasitých hostujících fanoušků přišel hodně nepovedený centr z pravého křídla, z něhož resultuje jen další Hennesseyho odkop.
    8. Jeffrey SCHLUPP - 0:1
     
    8
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Hned první hostující střela končí gólem, který může mít pro Doncaster fatální následky! JEFFREY SCHLUPP nenápadně potáhl míč po levé straně a dostal se až do pokutového území. Maroši kryl bližší tyč, jenže Downging střelu ghanského záložníka ztečoval k té vzdálenější.
     
    8
    Crystal Palace si s premiérovým rohem poradilo a stejně tak odkoplo balón po následném autu Dannyho Andrewa.
     
    7
    Wardova malá domů byla pro Hennesseyho nechytatelná. Doncaster dostal dáreček v podobě rohového kopu.
     
    6
    Hosté byli vytlačeni pryč z útočné poloviny a dobrovolně se vrátili až k vlastní brance, od které špatně vykopl Hennessey.
     
    5
    Wayne Hennessey vyběhl do míst vedle pokutového území. Když ale zjistil, že není pod tlakem, tak nechal dorolovat míč do autu, aby mohl vykopávat.
     
    4
    Zatím je to hodně opatrný začátek, ze kterého nijak nevybočil ani faul Coppingera na hostujícího kapitána Luku Milivojeviće.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v červenobílých, zatímco hosté v kompletně žlutých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Doncaster Rovers FC: Maroši – Blair, Downing, Anderson, Andrew – Whiteman, Kane, Crawford – May, Marquis (C), Coppinger.
    Náhradníci: Jones – Wright, Butler, Rowe, Sadlier, Boocock, Lewis.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Ward, Kelly, Dann, van Aanholt – Milivojević (C), Meyer, Schlupp – Townsend, Ayew, Batshuayi.
    Náhradníci: Guaita – Woods, Tomkins, RIedewald, McArthur, Kouyaté, Benteke.

    Rozhodčí: Dean – Hussin, Lennard.
     
    Crystal Palace FC

    Jasný favorit tohoto zápasu má ještě daleko k tomu, aby v FA Cupu vyrovnal své historické maximum. To se datuje k sezóně 1994/95, kdy se Londýňané dostali až do semifinále. Crystal Palace je už stabilním členem elitní anglické soutěže. V této sezóně podává lehce podprůměrné výsledky, s bilancí sedmi výher, šesti remíz a třinácti porážek je na třinácté pozici, přičemž na sestupové pásmo má jen tříbodový náskok. V posledních týdnech svěřenci zkušeného kouče Roye Hodgsona ale zabrali a ze tří zápasů s týmy ze spodní poloviny tabulky vybojovali solidních pět bodů. Do slavného FA Cupu Crystal Palace nastoupilo na začátku ledna, kdy těsně přehrálo v deseti hrající Grimsby 1:0 a o tři týdny později v mnohem těžším utkání porazilo 2:0 silný Tottenham.
     
    Doncaster Rovers FC

    V roce 1870 založený klub nikdy ve své historii nehrál nejvyšší anglickou soutěž. V sezóně 2013/14 sice hrál druhou ligu, ale pak přišly dva sestupy až do League 2. V minulém roce se Doncaster ale zvedl a postoupil do třetí ligy, ve které si rovněž nevede vůbec špatně. Rovers jsou po nekompletních dvaatřiceti kolech šestí a mají dobrou šanci na účast v play-off o postup. O ten by svěřenci Granta McCanna rádi zabojovali také v FA Cupu, kde se jim daří nejlépe za několik desítek let. I díky příznivému losu se Doncaster postupně prokousal přes Chorley (2:2, 7:0), Charlton (2:0), Preston (3:1) a Oldham (2:1), který předtím vyřadil prvoligový Fulham. Generálka na dnešní osmifinále se Rovers rovněž povedla, neboť jasně zvítězili 3:0 nad Southendem.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z osmifinálového zápasu anglického FA Cupu. Od sedmnácti hodin se můžeme těšit na souboj mezi Doncasterem Rovers a Crystal Palace!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 8. Schlupp, 45+2. Mayer

    Karty:   81. Whiteman (DNC)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 11:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:7.
    Doncaster Rovers FC: Maroši – Blair, Downing, Anderson, Andrew – Whiteman, Kane, Crawford (64. Rowe) – May (89. Boocock), Marquis (C), Coppinger (64. Sadlier).
    Náhradníci: Jones – Wright, Butler, Rowe, Sadlier, Boocock, Lewis.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Ward, Kelly, Dann, van Aanholt – Milivojević (C), Meyer, Schlupp – Townsend (80. McArthur), Ayew (60. Kouyaté), Batshuayi (75. Benteke).
    Náhradníci: Guaita – Woods, Tomkins, RIedewald, McArthur, Kouyaté, Benteke.

    Rozhodčí: Dean – Hussin, Lennard
    bahis siteleri