Bristol – Wolverhampton 0:1 (kon.) | Doncaster – Crystal Palace 0:2 (kon.) | Swansea – Brentford 4:1 (kon.)
konec
Swansea City
4:1 (0:1)
Brentford FC
Neděle 17.02.2019, 17:00 • Liberty Stadium, Swansea • FA Cup • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne, program pátého kola anglického FA Cupu pokračuje také ve velšské Swansea, kam zavítá londýnský Brentford a utkají se dva týmy z The Championship, druhé nejvyšší soutěže. .
     
    Swansea City

    Fotbalisté Swansea po loňském pádu z Premier League mají zatím daleko k návratu do nejvyšší soutěže, avšak v nesmírně vyrovnané soutěži se ještě nemusejí cítit odepsáni. Po 32 z 46 kol jsou na třináctém místě a na šestou pozici zaručující účast v playoff o postup ztrácejí sedm bodů.

    V rámci FA Cupu Swansea nečekaně hladce 3:0 zvítězila v birminghamském Villa Parku nad Aston Villou a rozdílem tří branek přehrála i v domácím prostředí třetiligový Gillingham (4:1).

    Domácí trenér Graham Potter vyhlíží návrat nejlepšího střelce Olivera McBurnieho. Autora šestnácti letošních soutěžních branek v posledních týdnech skolila chřipka, dnes už by ale měl být připraven i ke startu v základní sestavě.

    Mimo hru jsou zranění Leroy Fer (zadní stehenní sval), Declan John (kotník) a Wayne Routleedge (lýtko), už dlouhodobě pak scházejí Joe Rondon a Martin Olsson. Otazník visí nad startem Nathana Dyera, kterého trápí zadní stehenní sval.
     
    Brentford FC

    Menší londýnský klub ve všech čtyřech sezónach při působení v druhé nejvyšší soutěži vždy skončil v horní polovině čtyřiadvacetičlenného pole a na podobné mety pomýšlí i letos, zatím je ale šestnáctý. K postupu do playoff o Premier League i k sestupové zóně má stejně daleko (11 bodů). Klub letos trápí zejména zápasy na hřištích soupeřů, kde z patnácti ligových zápasů vyhrál jen jednou a to nedávno na trávníku Rotherhamu.

    V úvodu své letošní sezóny FA Cupem měl Brentford velmi přívětivý los, když nejdříve narazil v domácím prostředí na Oxford, tým bojující o přežití v League One ale dělal Brentfordu velké problémy a jedinou brankou utkání byla penaltová trefa kanonýra Maupaye v 80. minutě. Poté Brentford narazil v londýnském derby na Barnet z páté nejvyšší soutěže, na trávníku soupeře ve fantastickém zápase, který byl ozdobou celého čtvrtého kola, remizoval 3:3 a v opakovaném zápase vyhrál nad Barnetem 5:2.

    V dnešním utkání Brentford bude bojovat o první postup do čtvrtfinále FA Cupu po dlouhých třiceti letech!
     
    Úvodní sestavy:

    Swansea City: Nordfeldt – Naughton, van der Hoorn, Carter-Vickers, Roberts – Grimes, Byers, Fulton – Celina, McBurnie, James
    Náhradníci: Asoro, Baker-Richardson, Dhanda, Harries, McKay, Mulder, Narsingh

    Brentford: Daniels – Ngoyo, Jeanvier, Barbet – Canos, Mokotjo, Sawyers, Odubajo – Watkins, Maupay, Benrahma
    Náhradníci: Bentley, Dasilva, Finnsson, Kirk, McEachran, Ogbene, Sorensen

    Rozhodčí: Attwell – Hatzidakis, Eaton.
     
    Také před soubojem Swansea s Brentfordem publikum minutou potlesku uctívá památku Gordona Bankse, slavného brankáře anglických mistrů světa z roku 1966.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehráno! Swansea hraje v bílých dresech, hosté přijeli v černo-oranžové kombinaci.
     
    2
    Už po minutě hry musí rozhodčí Attwell domlouvat Canosovi za ostrý zákrok na Fultona ve středu hřiště.
     
    4
    Hosté poprvé zahrozili, Canos zprava pronikl do pokutového území, následná Mokotjova rána je odražena do pole.
     
    5
    James se obrovskou rychlostí prohnal kolem Barbeta, ten hasil situaci ostrým skluzem a za žlutou kartu možná může být ještě rád.
     
    6
    Volný kop z pravé strany domácí rozehráli nakrátko a Byers pak nebezpečně střílel zpoza pokutového území, jeho technická rána zapadla těsně za vzdálenější tyč Danielsovy branky.
     
    8
    Hosté drží míč na svých kopačkách, ze středu hřiště ale volili cestu zpět a předali míč brankáři Danielsovi.
     
    9
    Levý obránce Brentfordu měl znovu problémy s rychlostí soupeře, Naughtonovi nakonec ale dokázal míč ukopnout za postranní čáru.
     
    11
    Hosté se usadili u pokutového území Swansea, jejich snahu Mokotjo zakončil velmi nepovedeným střeleckým pokusem daleko vedle branky Swansea.
     
    12
    První souboj, který Barbet naplno vyhrál, do pokutového území nepustil domácího kanonýra Oliho McBurnieho.
     
    14
    Sergi Canos stříleným centrem hledal před brankou nabíhajícího kanonýra Maupaye, tomu ale chyběl půlmetr, aby na míč dosáhl.
     
    15
    Úvod zápasu slibuje, že bychom dnes mohli vidět atraktivní fotbal, do další střelecké pozice se prodral Mokotjo, střílel ale jen do připraveného brankáře Nordfeldta.
     
    16
    Brentfordu se podařilo vytvořit další závar v pokutovém území Swansea, nikdo z hostů ale vystřelit nedokázal.
     
    18
    Velmi nebezpečný střílený centr Canose, brankář Nordfeldt vyrazil míč jen k Benrahmovi, ten v krkolomné pozici přestřelil odkrytou branku Swansea!
    18. Benrahma zblízka nedokázal trefit odkrytou branku.
     
    20
    Znovu Brentford zahrozil, tentokrát hostující snahu zakončil útočný prohřešek v pokutovém území, rozehrává švédský brankář domácích.
     
    22
    Celinovi Mokotjo ukopl míč za postranní čáru, vhazuje Roberts.
     
    23
    Roberts se pokusil proniknout kolem bránícího Fultona, byl ale vytlačen do zámezí.
     
    25
    Benrahma na levém křídle vybojoval autové vhazování pro Brentford, hosté se mohou znovu usadit u pokutového území Swansea.
     
    27
    Nepřesná souhra Canose s Watkinsem, míče se ujímají domácí.
     
    29
    Brentford právě vstřelil branku! Hosté se ujímají vedení! Po zisku míče u vlastního pokutového území předvedli rychlý brejk a kolektivní souhru Benrahmy s Maupayem nakonec zakončil OLLIE WATKINS prudkou střelou pod břevno!
    29. Ollie WATKINS - 0:1
     
    31
    Swansea se usadila na útočné polovině, Brentford ale velmi dobře chrání hranice svého pokutového území, domácí jsou donuceni jen k autovému vhazování.
     
    32
    Posléze Swans vybojovali také rohový kop, před brankou ale byl pískán útočný prohřešek Jamese a rozehrávat může brankář Daniels.
     
    34
    Domácí kombinují ve středu pole a snaží se najít cestu do zatím velmi dobré defenzivy londýnského celku.
     
    36
    Hosté byli blízko druhé trefy, když Benrahma se uvolnil v pokutovém území, předal míč před branku Maupayovi, jenž obešel brankáře Nordfeldta a mohl zakončit do zcela prázdné branky, byl ale přistižen v postavení mimo hru.
     
    37
    Také na opačné straně je máván ofsajd, ocitl se v něm Celina u levé postranní čáry.
     
    39
    Bránící Roberts teď měl obrovské potíže s dotírajícím Benrahmou, nakonec dokázal z této situace dobře vybruslit a bude se kopat od domácí branky.
     
    40
    Znovu v akci Benrahma, ten se tentokrát nadechl ke střele z dobrých pětadvaceti metrů, mířil ale nad branku.
     
    40
    Canosův centr jen proletěl pokutovým územím Swansea a doskákal za domácí svatyni.
     
    42
    Nepřesná souhra Sawyerse s Odubajem, pokračovat se bude odkopem od Nordfeldtovy branky.
     
    44
    James se nedokázal probít do pokutového území kolem důsledně bránícího Ngoya.
     
    45
    Tečovaná střela Watkinse proletěla zhruba půl metru vedle domácí branky.
     
    45+1
    Rozhodčí Attwell oddaluje závěr prvního poločasu o jednu nastavenou minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase utkání osmifinále FA Cupu Swansea prohrává s Brentfordem 0:1, když jedinou branku dosavadního průběhu zápasu vstřelil Ollie Watkins, jenž po rychlém brejku zakončoval prudce pod břevno.

    V prvním poločase jsme sledovali oboustranně svižný fotbal, kterému ale přeci jen scházejí výraznější gólové příležitosti.
     
    Výraznou územní převahu Brentfordu dokumentuje i statistika střel, na něž hosté vedou 10:1, avšak na bránu je to jen 2:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu výkopem uvedl míč do hry skotský záložník George Byers a je rozehráno.
     
    46
    Oba týmy po změně stran pokračují v zahajovacích sestavách.
     
    48
    Jamese u pokutového území Brentfordu nedovoleně atakoval Konsa, ten za svůj zákrok vidí žlutou kartu a ještě je tu velmi nebezpečná standardní situace pro Swansea.
     
    49
    Swansea právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelná smůla pro hosty! Celinova střela z volného kopu do tyče se odrazila od hlavy brankáře LUKA DANIELSE do sítě!
    49. Luke DANIELS - 1:1
     
    50
    Hned po minutě se Brentford mohl zase ujmout vedení, Maupay se ale nedokázal prosadit zblízka a domácí se pak ubránili obrovské skrumáži před svoji brankou!
    50. Hosté se zase mohli rychle vrátit do vedení, Maupay se ale před prázdnou brankou k hlavičce nedostal.
     
    52
    Sawyers byl faulován na útočné polovině, standardní situace pro Brentford.
     
    53
    Swansea právě vstřelila branku!
    Ohromný moment DANIELA JAMESE! Hosté totiž zahrávali volný kop, James u vlastního pokutového území zablokoval střelu Maupaye a povedlo se mu to tak úžasně, že si připravil sólo přes celé hřiště, které zakončil přesnou střelou za záda brankáře Danielse! Bleskový obrat Swansea je dokonán.
    53. Daniel JAMES - 2:1
     
    54
    Swansea zatím z minima vytěžila maximum a řada teď bude na Brentfordu, aby zintenzivnil svoji převahu na trávníku a pokusil se co nejdříve zase srovnat krok.
     
    56
    Žlutou kartu dostává van der Hoorn (Swansea City).
     
    57
    Další útočná snaha domácích, Robertsovi ale vůbec nevyšla střela ze střední vzdálenosti, domácí obránce mířil vysoko nad branku.
     
    58
    Benrahma se individuálním průnikem marně pokusil probít do pokutového území, o pár sekund později Watkins z hranice "šestnáctky" přízemní střelou míjí branku.
     
    60
    Rohový kop pro Brentford, Benrahmův centr ale jen proletěl pokutovým územím k protější postranní čáře.
     
    61
    O chvíli později také na další centr Benrahmy od rohového praporku nedosáhl žádný z fotbalistů na trávníku.
     
    62
    Brentford bude pokračovat v deseti, protože Ezri Konsa je vyloučen! Po katastrofální rozehrávce hostů už to vypadalo, že bleskurychlý Daniel James znovu poběží zcela osamocen na brankáře Danielse, Konsa mu ale dal ukázkovou kosu a je okamžitě vyloučen.
    62. Červená karta - Ezri Konsa
     
    63
    Hostující obránce beze slova odešel z trávníku a pokračuje se za početní převahy domácích Swans.
     
    64
    Hlavní rozhodčí Attwell ukázal žlutou kartu někomu z hostující lavičky, kdo se pustil do rozepře s Oliverem McBurniem.
     
    66
    Swansea právě vstřelila branku!
    Absolutní obrat ve vývoji zápasu po změně stran pokračuje! BERSANT CELINA si vzal míč u postranní čáry, neuvěřitelně prošel kolem nedůrazně bránících Canose a Jeanviera a prostřelil brankáře Danielse!
    66. Bersant CELINA - 3:1
     
    66
    Bersant Celina vidí žlutou kartu za vysvlečení dresu při oslavě branky.
     
    67
    Velmi zvláštní moment! McBurnie vysunul do volného prostoru na útočné polovině Bersanta Celinu, jehož střelu brankář Daniels vyrazil jen ke Connoru Robertsovi, ten snadno doklepl míč do sítě. Branka ale není uznána kvůli ofsajdu po diskuzi rozhodčího Attwella s kolegou u videa, obě přihrávky ale zřejmě byly v souladu s pravidly.
    67. Neuznaná branka Connora Robertse.
     
    69
    Po prodlevě už se může ve hře pokračovat.
     
    69
    Střídání v týmu Brentford: ze hřiště odchází Canos, přichází Dasilva.
    Střídání v týmu Brentford: ze hřiště odchází Benrahma, přichází Kirk.
     
    71
    Watkins si před pokutovým územím navedl míč do střelecké pozice, jeho ránu ale lapil pozorný brankář Nordfeldt.
     
    73
    Swansea už se znovu usadila u pokutového území Brentfordu, střelecký pokus Grimese ale odrazil do pole Jeanvier.
     
    75
    Domácí proti početně oslabenému soupeři kontrolují hru a znovu hrají s míčem ve středu hřiště.
     
    76
    Naughton si u pokutového území Brentfordu navedl míč na pravačku, poté střílel do boční sítě.
     
    77
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází McBurnie, přichází Baker-Richardson.
     
    78
    Střídání v týmu Brentford: ze hřiště odchází Mokotjo, přichází McEachran.
     
    80
    Domácí drží míč na levém křídle a pohodlně kombinují, posléze přenesli hru zpět do středu hřiště.
     
    82
    Watkins se zády k brance na hranici pokutového území neprosadil, důrazně jej od míče odstavil bránící van der Hoorn.
     
    84
    Brentford i v oslabení zvyšuje aktivitu, hosté se ale po vyloučení jen stěží dostávají do střeleckých příležitostí.
     
    86
    Roberts si na pravém křídle vyměnil míč s Bakerem-Richardsonem, při zpětné přihrávce na krajního obránce je nahoře praporek asistenta rozhodčího, Roberts byl v ofsajdu.
     
    87
    Rohový kop pro Brentford, před brankou dobře zasáhl van der Hoorn a roh se bude opakovat po hlavičce nizozemského obránce nad vlastní branku.
     
    88
    Také na druhý centr Benrahmy nedosáhl žádný z hostujících fotbalistů.
     
    88
    Sawyers podrazil rozběhnutého Jamese a vidí ještě jednu žlutou kartu.
     
    90
    Swansea právě vstřelila branku!
    Neúnavný Daniel James vystihl další nepřesnou přihrávku hostů a nadechl se k dalšímu brejku, po jeho přenesení hry k pokutovému území Celina připravil dobrou střeleckou pozici pro GEORGA BYERSE, jenž přízemní ranou k tyči pokořil brankáře Danielse!
    90. George BYERS - 4:1
     
    90+1
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Roberts, přichází Harries.
     
    90+3
    Neal Maupay ještě po šťastném odrazu míče mohl zkorigovat stav z pohledu hostů, v naprosto stoprocentní pozici ale neuvěřitelně přestřeluje branku!
    90+3. Elitní kanonýr Neal Maupay zblízka nepochopitelně přestřelil.
     
    90+3
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází James, přichází Asoro.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Swansea postupují do čtvrtfinále FA Cupu, když sice nezvládli první poločas domácího utkání proti Brentfordu, v tom druhém ale soka naprosto přejeli a nakonec vítězí 4:1.

    Skóre zápasu v prvním poločase otevřel Ollie Watkins, krátce po přestávce si ale Celinovu střelu do tyče nešťastně srazil do branky Luke Daniels, nedlouho poté se po fantastickém sólu prosadil Daniel James a po vyloučení Ezriho Konsy za ostrou kosu na unikajícího Jamese další branky přidali Celina s Byersem a to ještě jedna branka Swansea byla nakonec neuznána.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:9. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 7:7. (19:07:20)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 49. Daniels (vla.), 53. James, 66. Celina, 90. Byers – 29. Watkins

    Karty:   56. van der Hoorn (SWN), 66. Celina (SWN) – 5. Barbet (BRF), 48. Konsa (BRF), 88. Sawyers (BRF)   62. Konsa (BRF)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:9. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 7:7.
    Swansea City: Nordfeldt – Naughton, van der Hoorn, Carter-Vickers, Roberts (90+1. Harries) – Grimes, Byers, Fulton – Celina, McBurnie (77. Baker-Richarson), James (90+3. Asoro)
    Náhradníci: Asoro, Baker-Richardson, Dhanda, Harries, McKay, Mulder, Narsingh

    Brentford FC: Daniels – Konsa, Jeanvier, Barbet – Canos (69. Dasilva), Mokotjo (78. McEachran), Sawyers, Odubajo – Watkins, Maupay, Benrahma (69. Kirk)
    Náhradníci: Bentley, Dasilva, Finnsson, Kirk, McEachran, Ogbene, Sorensen

    Rozhodčí: Attwell – Hatzidakis, Eaton
    bahis siteleri