Liberec – Dukla Praha 5:1 (kon.) | Příbram – Sparta 1:2 (kon.) | Bohemians 1905 – Hr. Králové 1:5 (kon.)
Č. Budějovice – Slavia 1:0 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:2 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
5:1 (2:1)
FK Dukla Praha
Pondělí 18.02.2019, 13:00 • FK Turnov, Koškova 2277 UMT • Juniorská liga – Čechy • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Slovan Liberec a FK Dukla Praha.
     
    FC Slovan Liberec

    Fotbalisté Liberce se po sedmnácti kolech nachází na třetí pozici, přičemž na vedoucí Spartu ztrácejí deset bodů. Slovan se v posledních zápasech nenacházel v ideální formě, nejprve totiž prohrál s Příbramí poměrem 3:4, následně opět prohráli, tentokráte nestačili na pražskou Slávii, které podlehli výsledkem 2:4. Liberci ale poslední kolo vyšlo na jedničku, v souboji proti posledním Českým Budějovicím vyhrál přesvědčivě 4:0. Slovan je na svém stadionu až osmým nejlepším celkem, dohromady zde odehrál osm utkání, přičemž ztratil body hned v pěti případech.
     
    FK Dukla Praha

    Na opačné straně stojí pražská Dukla, která si vede tak trochu podobně. Dukla totiž okupuje čtvrtou pozici, přičemž na svého dnešního soupeře ztrácí čtyři body. Celek z hlavního města České republiky se narozdíl od svého protivníka nachází ve vynikající formě, nepohrál už pět zápasů v řadě. V minulém kole si Dukla Praha poradila se devátou Příbramí, kterou dokázala porazit poměrem 3:2. Dukla se v tabulce venkovních celků nachází na čtvrté pozici, přičemž na vedoucí Liberec ztrácí čtyři body. Poslední dva venkovní zápasy zvládla velmi dobře, v obou případech totiž vyhrála.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Liberec: Vliegen – Köstl, Prokš (C), Fukala, Šulc, Pázler, Baláž, Micovčák, Kazda, Vuklišević, Gembický
    Náhradníci: Hnízdil – Ulbrich, Lábek, Musa, Vrabec, Petr, Dvořák

    FK Dukla Praha: Šťovíček – Korček, Mašek, Vyleta, Kott (C), Kubů, Šolaja, Kolman, Ulman, Hadaščok, Schneider
    Náhradníci: Janda – Kosík, Burget, Janko

    Rozhodčí: Vodrážka – Fišer, Novák.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se s míčem seznámil hostující brankář Šťovíček, který raději na jistotu rozehrál po zemi, načež se jeho celek dokázal dostat k šestnáctce.
     
    4
    Před malým momentem si nedovoleným zákrokem pomohl Fukala, který poslal na hrací plochu Maška. Dukla se rozhodla rozehrát po zemi.
     
    5
    Jenomže rozehrávka nepřinesla nic nebezpečného, následně to podél autové čáry zkoušel domácí Fukala, jenž trefil pouze protihráče do stehna.
     
    6
    Výsledkem byl zisk rohového kopu, o který se postaral Gembický. Ten na hranici malého vápna našel spoluhráče, jehož hlavička skončila kousek vedle.
     
    7
    Šťovíček tak nemusel zasahovat, naopak se ujal odkopu od branky, který posílal na druhou stranu hrací plochy, kde ale ve vzduchu neuspěl Hadaščok.
     
    8
    Naopak si Slovan vybojoval už druhý rohový kop, který byl rozehrán nakrátko. Následně Gembický centroval na Kubů, jenž nezamířil přesně.
     
    9
    Dvojšance Liberce! Sám na bránu totiž uháněl Pázler, který první střelu poslal do brankáře, následně i dorážku zneškodnil pohotový brankář Dukly.
     
    10
    I další atak Slovanu se hostujícímu celku podařilo odrazit, následně si obrannou povinnost splnil Ulman. Na pořadu dne bude další rohový kop.
     
    11
    Po něm se k pohotovému pokusu dostal domácí Micovčák, jehož pohotová rána nártem směřovala pouze do boční sítě, Šťovíček tak nemusel zasahovat.
     
    12
    Míč byl vrácen zpět do ohně, kde se do střeleckého pokusu protlačil obránce Köstl, jenž ale zamířil přímo doprostřed branky, kde stál brankář.
     
    13
    O autové vhazování se před malým momentem postaral domácí Fukala, kterému se nepodařilo najít spoluhráče, nýbrž pouze kopačku Vylety.
     
    14
    Středem hrací plochy to zkoušel Kott, který posléze zkoušel dloubáčkem vysunout Ulmana, což se ale nepovedlo. Dukla se konečně dostala k míči.
     
    15
    Nakonec si Vliegen připsal zákrok, avšak se nejednalo o nic nebezpečného. Zakončení ze střední vzdálenosti směřovalo do náruče brankáře.
     
    16
    Do vzduchu se dostával Hadaščok, který dokázal prodloužit za sebe na Kolmana, jenž ale přišel o balón. Naopak se k němu dostal brankář Vliegen.
     
    17
    Do pokutového území Slovanu se snášel nebezpečný centr, který ale dokázala pohlídat Prokš. Dukla je v posledních minutách značně aktivnější.
     
    18
    Ani Kubů se nedokázal prosadit v osobním souboji, posléze se ale hosté dostali z přehuštěného prostoru, avšak soupeř se hodně rychle vrátil zpět.
     
    19
    U svého pokutového území to zvládl Fukala, který za sebe nepustil aktivního Hadaščoka. Posléze se hra uklidnila, s míčem hraje obránce Mašek.
     
    20
    Rychlý protiútok Slovanu táhl po levém křídle Kazda, který okamžitě posílal centrovanou nabídku, jenž ale přeletěla kompletně celou šestnáctkou.
     
    21
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Duklu. Tu si nakonec vzal na starost kapitán Kott, jehož pohotová rána směřovala doprostřed branky.
    21. Přímý kop Dukly.
     
    22
    Na druhé straně hrací plochy přišel nedovolený zákrok, o který se postaral Šolaja. Na zemi se ocitl Baláž, Slovan okamžitě rozehrál nabídnutý volný kop.
     
    23
    Šťovíček měl nyní velké štěstí, jako první byl u míče Pázler, který se ho snažil obejít, avšak hostující brankář nakonec dotlačil míč do zámezí – roh.
     
    24
    I další rohový kop domácích přinesl zakončení, které ale putovalo vysoko nad branku. Šťovíček nezasahoval, naopak rychle rozehrál od své branky.
     
    28
    Dukla právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Kapitán TOMÁŠ KOTT měl kolem sebe dostatek prostoru, načež zřejmě centroval do šestnáctky. Jenomže centr se mu moc nepovedl, což vůbec nevadilo, neboť Vliegen nedokázal reagovat na střelu pod břevno.
    28. KOTT - 0:1
     
    29
    Dukla je po vedoucí brance aktivnějším celkem, před malým momentem to kolmicí za obranu zkoušel Korček, avšak do dráhy letu míče se připletl protihráč.
     
    30
    Následný atak domácích hráčů skončil hodně rychle, Vuklišević si totiž předkopl míč daleko od branky. V tuto chvíli sledujeme přetahovanou o balón.
     
    31
    Aktivní napadání v podání Šulce přineslo zisk míče, načež se domácí hráč dostal k přízemnímu zakončení, které bylo snadným soustem pro Šťovíčka.
     
    32
    Pražský celek vhazoval od pravé postranní čáry, postaral se o to obránce Schneider. Soupeř ale míč odvracel, hosté si tak vyzkoušejí další aut.
     
    33
    Balážovi se nepodařilo ideálním způsobem odkopnout míč, což ale nemuselo vadit. Odraz hrál do karet Micovčákovi, který vybojoval volný kop.
     
    34
    Byl to právě Micovčák, kdo se dostal do pokutového území, avšak následný centr srazil jeden z protihráčů. Liberec bude zahrávat další rohový kop.
     
    35
    Vyleta tak dlouho operoval s míčem, až ho dokázal vytlačit jeden z protihráčů. Dukla to tak zkoušela po levém křídle, načež nad branku pálil Kubů.
     
    36
    Logicky tak následoval rohový kop, který ale nebyl zrovna povedený. O pár vteřinek později se do pokutového území snášel další centr, jenž se rovněž neujal.
     
    37
    Vliegen si po delší době zkoušel práci s míčem, načež odkopával míč k autové čáře, kde se ho zmocnil Šulc. Slovan se postupnou kombinací dostává k vápnu.
     
    37
    Liberec právě vstřelil branku!
    A ten končí vyrovnávací brankou! Jeden z hráčů ho totiž prodlužoval na zcela volného ERIKA MICOVČÁKA, který se po manévru na pravou nohu dostal k pohotovému zakončení, jenž směřovalo přesně k zadní tyči, na což Šťovíček nedosáhl.
    37. MICOVČÁK - 1:1
     
    38
    Následně se po pravém křídle chtěl prodrat vpřed Kubů, avšak nakonec mu to nevyšlo. Míč skončil za brankovou čárou, Vliegen bude vykopávat.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Na druhé straně se k práci s míčem dostal brankář Šťovíček, který ale špatnou rozehrávkou zavařil svému celku. Výsledkem je faul těsně za vápnem.
     
    41
    Slovan se málem dostal do vedení! Technické zakončení směřovalo kolem zdi, načež Šťovíček reagoval na poslední chvíli. Jeho zákrok směřoval do horní konstrukce, načež zasahoval spoluhráč.
     
    43
    U středového kruhu to neudělal moc dobře domácí Vuklišević, kterému se na pravém křídle nepodařilo najít kolegu. Dukla se tak ujme dalšího autu.
     
    44
    Postupný atak ale nepřinesl nic vážnějšího, avšak hosté opět chybovali v rozehrávce. Následná kolmice na Šulce skončila v náruči brankáře Dukly.
     
    45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je tu vedoucí branka domácího celku! Fukala se prodral po levém křídle, poté předal naběhnuvšímu Šulcovi, jehož přihrávka do malého vápna našla JANA PÁZLERA, kterému stačilo nastavit nohu. Šťovíček byl v tomto případě zcela bez šance.
    45. PÁZLER - 2:1
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl ofenzivní podívanou. Hned v samotném úvodu si Slovan připsal několik velice slušných šancí, avšak všechny dokázal zneškodnit brankář Šťovíček. Dukla se celkem dlouho nemohla dostat k ničemu vážnějšímu, avšak poté se přeci jenom dostala do vedení, o což se postaral kapitán Kott. Slovan rázem zapnul, výsledkem byla vyrovnávací branka, načež v samotném závěru strhl vedení na svojí stranu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Pázler, přichází Petar Musa.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu přišel nedovolený zákrok z domácí strany. Provinil se napadající Gembický, který v osobním souboji přišlápl protihráče.
     
    49
    Poprvé si s míčem zahrál brankář Vliegen, který raději rozehrál na jistotu po zemi, načež se obránce Prokš rozhodl přenést hru na levou stranu.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Daniel Köstl (FC Slovan Liberec).
     
    50
    Slovan se celkem rychle dostal k opačné šestnáctce, kde se do zakončení nedokázal probít Musa. Dukle se ale nepodařilo poslat míč do bezpečí.
     
    51
    Liberec právě vstřelil branku!
    Rázem je to o dvě branky! PETAR MUSA se ve středu hrací plochy ujal míče, posléze s ním dokráčel trochu blíže k pokutovému území, načež ránou z velké vzdálenosti překonal Šťovíčka, který byl na jeho projektil krátký.
    51. MUSA - 3:1
     
    52
    Přetahovanou před šestnáctkou lépe zvládli hosté, konkrétněji se o vyvezení míče chtěl postaral Šolaja, který byl poslán na zelený pažit.
     
    53
    Hosté tak zahrávali volný kop z vlastní poloviny. Rozehrávky se ujal Mašek, který zvolil rozehrávku po zemi, přičemž se do kombinace zapojil také Kott.
     
    54
    Následně se Kottovi podařilo přeposlat míč do pokutového území, kam se dokázal prodrat Hadaščok, jehož přihrávka pod sebe neslavila úspěch.
     
    55
    Naopak na druhé straně se zrodil rychlý protiútok, který rovněž nepřinesl nic nebezpečného. Liberci to moc vadit nemusí, bude zahrávat rohový kop.
     
    56
    A ten přinesl další hlavičkový pokus, po kterém Šťovíček nemusel zasahovat. Hostující brankář i tentokráte rozehrál po zemi, soupeř se málem dostal k míči.
     
    57
    K pohotovému centru se dostal Šulc, kterému se podařilo najít hlavu Musy, jehož hlavičku ještě srazil jeden z protihráčů. Další rohový kop pro Liberec.
     
    58
    Celkem kostrbatá kombinace domácích nakonec nepřinesla střelu. Včas totiž zasahoval Korček, který na jistotu odklidil míč ven z hrací plochy.
     
    59
    Dalekonosný pas měl u opačné šestnáctky najít Hadaščoka, před kterým ale zasahoval brankář Vliegen, jenž hlavičkou předal míč vedle stojícímu spoluhráči.
     
    60
    Na pořadu dne byla standardka pro domácí mužstvo. K penaltovému puntíku se snášel vysoký balón, na který si nejvýše vyskočil Schneider.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, domácí stále vedou o dvě branky. Před malým momentem se vpřed vydal zkušený forvard Hadaščok.
     
    62
    Jenomže hosté mají velké starosti s vyvezením hrací předmětu. Před malým momentem se navíc nezdařilo přenesení hry na obránce Maška.
     
    63
    Avšak ani domácí se v posledních minutách nepotýkají s přesností. Po jedné z nich sek míči dostal Šťovíček, který si chystá balón k odkopu od branky.
     
    63
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Vojtěch Hadaščok, přichází David Burget.
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Filip Ulman, přichází Kristian Janko.
     
    64
    Dukla rozehrávala volný kop nakrátko, načež do šestnáctky přeci jenom přiletěl center, po kterém hlavičkoval nad branku Kubů, Vliegen nezasahoval.
     
    67
    Nyní sledujeme celkem nezáživnou podívanou. Před malým momentem se k hlavičkovému pokusu dostal Mašek, který ale hlavičkoval vysoko nad.
     
    68
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Šulc, přichází Milan Vrabec.
     
    68
    Vliegen se tak ujal odkopu od své branky, i tentokráte se jednalo o přízemní rozehrávku, načež se domácí brankář dostal do menších nesnází.
     
    69
    Kott našel na za pokutovým územím volného Kolmana, jehož přízemní ránu dokázal Vliegen zneškodnit. Následná rána směřovala vysoko nad břevno.
     
    70
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Matyáš Kubů, přichází Lukáš Kosík.
     
    70
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jeden z domácích hráčů se podral až do pokutového území, odkud našel zcela osamoceného DOMINIKA GEMBICKÉHO, kterému stačilo nastavit kopačku. Obrana Dukly nyní zaspala, rázem je to tak o tři branky.
    70. GEMBICKÝ - 4:1
     
    72
    Následně si potáhl míč na levou nohu domácí Vrabec, který ale našel pouze hlavu protihráče. Dukla se tak může dostat k nadějnému protiútoku.
     
    73
    Avšak jeden z hostujících hráčů celou akci zabrzdil, navíc zpětnou přihrávku dokázal vypíchnout Gembický. Šolaja tak bude vhazovat zleva.
     
    74
    Kolmice na pravou stranu měla najít Musu, před kterým ale zasahoval jeden z protihráčů. Další rohový kop pro domácí, opět z pravé strany hřiště.
     
    75
    Ani tato rozehrávka neskončila vyloženou šancí, následně se nepodařilo přenést hru Šulcovi, jehož vysoká nabídka skončila za postranní lajnou.
     
    76
    Kousek od pokutového území byl nedovoleně zastaven Ulman, následovat bude standardka pro Duklu. U hrací předmětu stojí hned dvojice hráčů.
     
    77
    Jednalo se o hodně nepovedenou rozehrávku, centr totiž zamířil na hlavu prvního z protihráčů. Na druhé straně se zrodil kontr, po kterém zasahoval Šťovíček.
     
    77
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Matyáš Kazda, přichází Tom Ulbrich.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Dominik Gembický, přichází Petr Petr.
     
    78
    Pražský celek tak vhazoval od pravé postranní čáry, načež se rychle dostal na útočnou polovinu. Mašek ale zvolil přihrávku na vedle stojícího Korčka.
     
    79
    Dalekonosný pas našel za obranou Kubů, který mohl uhánět sám na brankáře, avšaka po manévru zakopl o vlastního spoluhráče.
     
    80
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Daniel Köstl, přichází Miroslav Dvořák.
     
    82
    Liberec právě vstřelil branku!
    Rázem je tu další branka v hostující síti! Další protiútok domácích skončil finální přihrávkou na PETARA MUSU, který se ani v tomto případě nemýlil. S pražským celkem to nevypadá vůbec dobře.
     
    84
    Do konce zápasu nezbývá už moc času. Před malým momentem musel zakročit brankář Vliegen, který si s menším tlakem protihráčů poradil na jedničku.
     
    85
    Na druhé straně se včas vrátil do defenzívy kapitán Kott, který včasným vypíchnutím míče překazil akci soupeře. Liberec bude alespoň vhazovat.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Michal Fukala (FC Slovan Liberec).
     
    86
    Pro změnu následoval rohový kop, po kterém se k hlavičce dostal Musa, jenž trefil pouze protihráče do břicha. Následný centr skončil ránou nad.
     
    87
    Dukla zahrávala další standardku, která ani v tomto případě nepřinesla kontaktní branku. Naopak na hranici malého vápna zasahoval Köstl.
     
    88
    Co scházelo! Šťovíček vyběhl daleko z branky, čehož mohl využít jeden z domácích, který ho dokázal přehodit, avšak míč nakonec přeskočil břevno.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, uvidíme, zda se bude ještě něco nastavovat.
     
    90
    Ještě jednu šanci si připsal Musa, který tentokráte pálil kousek vedle branky.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí přesvědčivým vítězstvím Liberce, který svého soupeře porazil poměrem 5:1. Slovan sice prohrával o jednu branku, avšak poté jsme sledovali hru na jednu branku. Liberec do konce prvního poločasu dokázal otočit skóre, navíc ve druhém dějství přidal další tři branky. Dukla se v tomto utkání potýkala s velmi špatně hrající defenzívou, přičemž další šance soupeře ještě stačil pochytat brankář Šťovíček. (14:46:44)

    David Suchý

    Branky: 37. Micovčák, 45. Pázler, 51. Musa, 70. Gembický, 82. Musa – 28. Kott

    Karty:   50. Köstl (LIB), 85. Fukala (LIB)


    FC Slovan Liberec: Vliegen – Köstl (80. Dvořák), Prokš (C), Fukala, Šulc (68. Vrabec), Pázler (46. Musa), Baláž, Micovčák, Kazda (77. Ulbrich), Vuklišević, Gembický (77. Petr)
    Náhradníci: Hnízdil – Ulbrich, Lábek, Musa, Vrabec, Petr, Dvořák

    FK Dukla Praha: Šťovíček – Korček, Mašek, Vyleta, Kott (C), Kubů (70. Kosík), Šolaja, Kolman, Ulman (63. Janko), Hadaščok (63. Burget), Schneider
    Náhradníci: Janda – Kosík, Burget, Janko

    Rozhodčí: Vodrážka – Fišer, Novák

    Diváci: 50
    bahis siteleri