Liz Carmoucheová (USA) - Lucie Pudilová (CZE) Vítěz: L. Carmoucheová (na body) (kon.) | Stefan Struve (NED) - Marcos Rogério de Lima (BRA) Vítěz: S. Struve (submission) (kon.)
Jan Blachowicz (POL) - Thiago Santos (BRA) Vítěz: T. Santos (TKO) (kon.)
konec
Jan Blachowicz (POL) - Thiago Santos (BRA)

Vítěz: T. Santos (TKO)

Sobota 23.02.2019, 22:30 • Praha • UFC
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:00.
     
    Nejprestižnější organizace bojových sportů UFC poprvé ve své historii vstupuje do České republiky, dějištěm bude pražská O2 Arena, která by měla být již tradičně vyprodaná. Divákům se představí také jediný český zástupce, kterým je Lucie Pudilová, která v rámci muší váhy vyzve Liz Carmoucheovou. Ještě ale nepředbíhejme, na řadu přijde také dlouho očekávaný zápas mezi Jan Blachowicz a Thiago Santos.
     
    Jan Blachowicz
    (23 výher – 7 proher)

    Jan Blachowicz je čtvrtý v žebříčku polotěžkých vah v UFC, což určitě není špatné číslo. Polský bojovník má za sebou sérii čtyř vítězství v řadě, naposledy si dokázal poradit s ukrajinským Nikitou Krylovem, který nakonec podlehl na arm-triangle choke. Největší zbraní polského bijce jsou silné nohy, který mohou být v tomto utkání rozhodující. Blachowicz se ještě před zápasem nechal slyšet, že česká půda bude pro něho jako domácí. Zároveň by polský bijec chtěl utkání ukončit na zemi, páč si je vědom kvalitního postoje Santose.
     
    Thiago Santos
    (20 výher – 6 proher)

    Na opačné straně stojí neméně kvalitní bijec, kterým je Thiago Santos, jenž pro změnu okupuje šestou pozici v rámci žebříčku polotěžkých vah. Santos se nachází v hodně dobré formě, posledních osm zápasů nabídlo pouze jednu porážku, a sice proti Davidu Branchovi, který po necelých dvou minutách ukončil zápas. Ještě před začátkem nového kalendářního roku, se Santos utkal s Manuwou, přičemž se vítězem stal prvně jmenovaný fighter. Thiago Santos je znám svým kvalitním postojem. Brazilec pojmenoval dnešní utkání jako "válku", což určitě věští kvalitní zápas.
     
    Probíhá příchod brazilského zápasníka, poté následuje favorit z Polska.
     
    Začalo 1. kolo.
     
    0:20
    Zápas začal hodně trpělivě, Santos se pokusil o kop na žebra, který celkem překvapivě prošel.
     
    1:04
    Následovaly další náznaky kopů, po kterých se také Blachowicz rozhodl ke kopu do středu těla. Zatím se nikam nespěchá.
     
    1:30
    Low kick v podání Santose trefil dolní končetinu soupeře. Následně byl polský bojovník zahnán trochu dál k pletivu.
     
    2:14
    Blachowiczův zvedák přeci jenom proletěl na místo určení, avšak o nic zásadního se nejednalo. Poté se Polák prezentoval levou přední.
     
    2:35
    Santosovi se podařilo včas uskočit před pokusem o high kick, nyní iniciativu převzal polský zápasník.
     
    3:13
    Dupnutí na nohu Santosovi prošlo, následně se mu povedla také pravá zadní.
     
    3:36
    Další kop tentokrát směřoval do vnější strany nohy Santose, stále sledujeme boj v postoji.
     
    4:01
    Brazilec se stále snaží šlapat na koleno soupeři, následně se Blachowiczovi podařilo svázat protivníka, k takedownu to ale nevedlo.
     
    4:25
    Santos opět zaútočil na lýtko soupeři, kterému to rozhodně nechutná. Zdá se, že levá dolní končetina není v dobrém stavu.
     
    Skončilo 1. kolo.
     
    Začalo 2. kolo.
     
    0:22
    Blachowicz ani tentokráte nedokázal ubránit atak na jeho dolní končetinu, Santos cítí šanci.
     
    1:06
    Krátká výměna úderů v postoji, žádná ale nezamířila na místo určení.
     
    1:35
    Velmi dobrý round kick v podání polského bojovníka, jednalo se už o druhý kop na střed těla.
     
    2:06
    Santos se chystal vyslat levou zadní, s čímž soupeř ale počítal, proto couvl daleko od protivníka. I nadále sledujeme poklidnou pasáž.
     
    2:36
    Dobrá kombinace. Blachowicz nejprve uspěl s pravou zadní, k tomu přidal také velice přesný round kick.
     
    3:08
    Santos opět šlápl na koleno soupeři, následná otočka těsně minula cíl. Aby toho nebylo málo, tak prošel další zvedák na Santose.
     
    3:45
    Až nyní se polskému bojovníku podařilo zastavit atak na dolní končetinu, Blachowicz má v posledních minutách více ze hry.
     
    4:25
    Santos na malý moment zahnal soupeře, který se prezentoval dalším round kickem. Následně se o totéž pokoušel Brazilec, Blachowicz si ale poradil.
     
    4:40
    Blachowicz se vyhnul levačce, posléze mu nevyšel high kick.
     
    4:59
    Na konci kola ještě přišel atak na Blachowicze, jeden z úderů skutečně prošel, možná to bylo až po uplynutí času. Poté ještě přišla capoeira Santose.
     
    Skončilo 2. kolo.
     
    Začalo 3. kolo.
     
    0:24
    Santos opět začíná prošlapovat nohu soupeři, tudy mu mohla vést cesta k vítězství.
     
    0:40
    Zničehonic tu máme konec zápasu! Oba borci se pustili do výměny úderů, přičemž Santos trefil hned dva údery, přičemž druhý z nich, levý hák, byl natolik tvrdý, že poslal Blachowicze na zem. Následovala řada úderů, načež musel zasáhnout rozhodčí.
     
    Zápas skončil.
     
    Hlavní zápas je u konce! Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, načež rozhodla první minuta třetího kola. Oba borci se dostali do krátké výměny úderů, kterou lépe zvládl Santos, jenž soupeře poslal k zemi. Následovala spoušť finálních úderů, která rozhodčího donutila ukončit tento zápas. Santos se tak postaral o překvapení, favorizovaný Blachowicz tak tento zápas nezvládl.

     
    Vítěz: T. Santos (TKO) (22:59:07)

    David Suchý

    bahis siteleri