Kometa Brno – Třinec 7:2 (po nadst. prodl.) | Kobra – K. Vary 5:3 (po nadst. prodl.) | Žďár n/S – Mladá Boleslav 2:6 (po nadst. prodl.)
PZ Kladno – Chomutov 3:2 (po nadst. prodl.) | Tábor – Č. Budějovice 0:4 (po nadst. prodl.) | Plzeň – HC Litvínov 6:0 (po nadst. prodl.)
Mountfield HK – Slavia 1:2 (0:2 po s.n.) | Havířov – Zlín 3:4 (po nadst. prodl.) | Sparta – Třemošná 7:6 (po pr.)
Havlíčkův Brod – Jihlava 0:4 (0:1 po n.s.n.) | Pardubice – Vítkovice 4:5 (po pr.) | Olomouc – Warriors Brno 3:2 (po nadst. prodl.)
Přerov – Technika Brno 4:1 (1:0 po n.s.n.)
po nadst. prodl.
HC Kobra Praha
5:3 (2:1, 1:1, 2:1 - N 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Čtvrtek 07.03.2019, 16:00 • Zimní stadion Kobra, Praha 4 (Braník) • Extraliga dorostu • Nadstavba C
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemné odpoledne z Braníku! Na jih Prahy dnes přijíždí dorostenci karlovarské Energie, kterým domácí Kobra bude chtít vrátit pondělní těsnou porážku.

    Pražané ještě ani čtyři zápasy před koncem nemají záchranu jistou, a každý bod pro ně tak má cenu zlata. Na sestupovou pozici mají sice relativně příjemný osmibodový náskok, poslední kladenské Pracovní zálohy mají oproti nim však ještě jedno utkání k dobru. Pokud by v něm zvítězily a následně i uspěly v nadstavbě, srazily by své manko na polovinu.

    Vrzalovi svěřenci si tak po víkendové porážce s Třemošnou chtěli spravit chuť na ledě Karlových Varů, kterým už v závěru dlouhodobé fáze o nic nejde. Brány play-off jsou jim již uzavřeny, o účast v příštím ročníku se také bát nemusejí. V pondělním posledním domácím utkání sezóny ovšem ještě skládat zbraně nehodlaly.

    V šestnácté minutě otevřel skóre Dominik Rymon, na jehož zásah jen o pár chvil později odpověděl Stefan Rajilič. Domácí se pak znovu dostali do vedení po trefě Tomáše Bucka, i do druhé přestávky se ale po brance Davida Černého šlo za vyrovnaného stavu. Hrdinou duelu se tak stal Matěj Petretič, jehož gól z času 54:28 se stal vítězným. Úspěch Energie v nadstavbě pak v nájezdech zařídil Lukáš März.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Tuček, Černý T. – Kalajev, Stejskal, Bucek, Mašek, Bartoň, Frydrich – Král (C), Tichý (A), Nápravník, Rajilič, Sekula, Valenta, Halfar, Strnad, Svoboda, Tůma, Bauer.

    HC Energie Karlovy Vary: Bajgar, Jiskra – Zolonaj, Petretič, Houdek (C), Hohl (A), Prošek, Vogel – Remeš, Šlechta, Hrůša, Šmajda, Blecha, Rymon, Sapoušek, Černý D., März (A).

    Rozhodčí: Nepomucký – Tasch, Špringl.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne ze zatím tiché branické haly, rozbruslení začne za pár minut. Níže si můžete prohlédnout dnešní sestavy, přičemž startující brankáře obou celků vám upřesníme těsně před úvodním buly.
     
    Oba celky se stáhly na poslední poradu ke svým klecím, za pár desítek sekund začínáme. Branky dnes budou hájit Filip Tuček s Matyášem Bajgarem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Hosté rychle zneškodnili první domácí výpad a okamžitě se snažili sami proniknout dopředu. Rozjetého Märze ale branická obrana zastavila včas.
     
    01:16
    Karlovarští mají zatím více ze hry a jsou pevně usazeni před Tučkem, důsledná domácí defenzíva je ovšem vůbec nepouští do zakončení.
     
    01:47
    Uvidíme první přesilovku, zahrají si jí hokejisté Kobry. Obránce David Prošek (KVA) hákoval, za což dostává dvouminutový trest.
     
    02:46
    Energie podruhé vyhazuje, oslabení zatím zvládá na jedničku. Domácím nelze upřít snahu, ale soupeř má celou situaci pevně pod kontrolou.
     
    03:38
    Deset sekund do konce Proškova trestu, Kobra se usadila před Bajgarem a snaží se kombinovat. Hostující gólman v oslabení nečelil ani jediné střele.
     
    04:17
    Stefan Rajilič se dostal do slušné pozice, nezakončil ale vůbec přesně a kotouč jen proletěl nad horní tyčí Bajgarovy svatyně. Hosté jdou dopředu.
     
    05:14
    Čarový sudí přerušil hru, nachytal totiž Energii v ofsajdu. Po krátké pauze tak uvidíme buly ve středním pásmu, blíže k domácí modré čáře.
     
    05:46
    Filip Sekula nic neřešil a okamžitě po přejetí modré čáry poslal kotouč na Bajgara. Pryž zaletěla přímo do připravené rukavice karlovarského gólmana.
     
    06:00
    Tomáš Frydrich (KOB) míří na trestnou lavici za krosček, za brankou protihráče přišpendlil k mantinelu. Početní výhodu si tak vyzkouší zase hosté.
     
    07:14
    Západočeši svého soupeře zamáčkli do jeho obranného pásma a kombinují. Série přihrávek zatím ve střelecký pokus nevygradovala.
     
    08:07
    Frydrich naskočil do hry, snaží se pomoci spoluhráčům rozbít karlovarský tlak. Hosté mají na ledě jasnou převahu, Tuček teď musí být konstantně ve střehu.
     
    09:15
    Před brankou dost nepříjemně operoval Šmajda, Tučkovi se ovšem na poslední chvíli podařilo rozehrát kotouč dopředu. Forvard se k němu ani nedostal.
     
    10:04
    Opět se vylučuje, tentokrát se podruhé otevírají dvířka karlovarské trestné lavice. Alexandr Remeš (KVA) byl na dvě minuty vyloučen za sekání.
     
    11:16
    Kobra právě vstřelila branku!
    Domácí v přesilovce otevírají skóre! Krkolomný nápor vyústil v zakončení FILIPA SEKULY z bezprostřední blízkosti brankoviště, na které Bajgar nedosáhl – 1:0! Asistence: Tomáš Bucek.
     
    12:40
    Proti Bajgarovi neuspěl Lukáš Strnad, následný protiútok pak skončil jen zákrokem domácího Tučka. Hraje se nahoru dolu, ani jeden tým nemá více ze hry.
     
    13:35
    Nápravník pronesl kotouč do pásma a našel volného Valentu, který mu následně pryž velmi rychle vrátil. Braničtí jsou v útoku, uvidíme, co vymyslí.
     
    14:39
    Z mezikruží zkusil své štěstí Jakub Svoboda, jehož střelu připravený karlovarský gólman lapil bez větších obtíží. Hra je přerušena.
     
    15:17
    Prošek z posledních sil v pádu zakončil, jeho střela minula kobří klec o dobrý metr. Energie se snaží na inkasovaný gól odpovědět, zatím bezúspěšně.
     
    15:27
    Kobra právě vstřelila branku!
    Domácí po rychlé akci odskakují do dvoubrankového vedení! Dopředu prorazil TOMÁŠ BUCEK, jehož zakončení rozvlnilo síť hostující svatyně. Bez asistence.
     
    16:28
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté vzápětí snižují! Do předbrankového prostoru pronikl Šlechta, který nahrál na modrou čáru PATRIKU HOHLOVI. Bek Energie následně propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Robert Šlechta.
     
    17:46
    Na modré čáře na sebe upoutal pozornost Vogel, jehož projektil připravený Tuček vyrážečkou sklepl do rohu kluziště. Tam se o něj nyní bojuje.
     
    18:41
    Rymon byl v rohu kluziště odzbrojen jedním z protihráčů, Karlovy Vary si ovšem pro sebe zvládly rychle vybojovat kotouč zpět a drží se před Tučkem.
     
    19:29
    Půlminuta do konce, hra se přelévá ze jednoho konce ledové plochy na druhou. Více ze hry má momentálně Energie, Kobra ale pečlivě stráží modrou čáru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:44.
     
    První dějství je za námi, sledovali jsme poměrně vyrovnanou podívanou. Chvilku měla více ze hry Kobra, chvilku zase hostující Energie. Góly jsme viděli celkem tři – dva padly do hostující sítě, jeden zase ze své klece lovil Tuček. Uvidíme, co přinesou další dvě periody.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:42
    Závar před domácí klecí vedl k faulu, Ondřej Mašek (KOB) si jede odsedět dvouminutový trest za hákování. Uvidíme, jestli se Energii podaří vyrovnat.
     
    21:31
    Nepřesná přihrávka skončila až za modrou čárou, Vary musí ven z pásma. Samuel Šmajda se vydal kotouč vylovit ze své vlastní třetiny.
     
    22:26
    Sapoušek si rozuměl s Remešem, který po převzetí přihrávky okamžitě vypálil. Prudký projektil zmizel mezi betony pohotového Tučka.
     
    23:24
    Z velké vzdálenosti pálil David Prošek, výborný strážce domácí klece ale z rukávu rychle vytáhl další zákrok a udržel tak svůj výběr ve vedení.
     
    24:25
    Něco tomu chybí. Hru obou celků doprovází nepřesnosti, úplně atraktivní pasáž utkání nesledujeme. Prim v posledních chvílích hrají hlavně obrany.
     
    25:12
    Výborný Tuček! Jeden z hostujících hráčů se dostal do úniku, gólman Kobry následně vykryl nejen první zakončení, ale i následnou dorážku!
     
    25:18
    Tomáš Bucek (KOB) si krom dvou bodů za gól a asistenci dnes do statistik připisuje také dvě trestné minuty, které mu sudí udělil za jasný krosček.
     
    26:26
    Do Vogelovy rány se obětavě položil jeden z bránících hráčů, Tuček tak nakonec nemusel zasahovat. Odraženou pryž si berou Karlovarští vzali zpět.
     
    27:31
    Jedna přesilovka nedávno skončila, další zase po krátké pauze začne. Po podrážení Davida Černého (KVA) ji tentokrát budou hrát domácí.
     
    28:29
    Protihráč teď přihrávku jednoho z domácích ztečoval za modrou čáru, Kobra se musí stáhnout za modrou čáru. Uvidíme, jestli se jí podaří vrátit zpět.
     
    29:29
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Máme vyrovnáno, v polovině utkání začínáme zase od začátku! Dvě sekundy před koncem vlastního oslabení poslal za Tučka z nemalé vzdálenosti prudkou ránu SAMUEL ŠMAJDA – 2:2! Asistence: Dominik Rymon.
     
    30:19
    Kobra právě vstřelila branku!
    Inkasovaná branka domácím nevzala vítr z plachet, právě naopak – nabudila je! Energie se teď pod náporem sesypala jako domeček z karet a z bezprostřední blízkosti brankoviště bezmocného Bajgara překonal JAKUB SVOBODA! Asistence: Stanislav Tichý, Jiří Stejskal.
     
    31:48
    Braničtí jsou i nadále aktivnějším celkem na ledě, nicméně se jim nedaří Bajgarovu klec ostřelovat. Obrana Energie je nepouští do zakončení.
     
    33:02
    Alexandr Remeš (KVA) se vrací na trestnou lavici, tentokrát si jede odsedět menší trest za vysokou hůl. Kobru tak čeká už čtvrtá přesilová hra.
     
    33:54
    Západočeši i toto oslabení zvládají s naprostým přehledem, Kobra vyhodila až na zakázané uvolnění. Po pauze se tak bude vhazovat před Tučkem.
     
    34:56
    Jan Bartoň chtěl Bajgara překvapit ranou z hranice pásma, zakončení mu ale vůbec nesedlo. Kotouč ani nedoplachtil k brankovišti.
     
    35:24
    Na vyloučení dnešní utkání chudé rozhodně není, za katr míří další hráč. Menší trest za nedovolené bránění si odpyká Štefan Rajilič (KOB).
     
    36:01
    Poměr sil na ledě se po půl minutě vyrovná, Alexandr Remeš (KVA) si do statistik připisuje už třetí menší trest. Tentokrát byl vykázán za krosček.
     
    37:22
    Jakub Svoboda pálil ze zadní hranice kruhu, Bajgar vyrazil. Do konce prostřední periody nám zbývá něco málo přes dvě a půl minuty.
     
    38:24
    Kobra je aktivnější, Bajgar se musí mít na pozoru. Jiří Stejskal se ozval z modré čáry, jeho projektilu ovšem chyběla notná dávka přesnosti.
     
    39:17
    Svobodova rána uvízla na Bajgarově betonu, který kotouč následně okamžitě přikryl rukavicí. Po přerušení byla k vidění menší strkanice.
     
    39:52
    Třetina se dohrává v pásmu Kobry, Alexandr Remeš teď napřáhl z prostoru mezi modrou a kruhem. Rána jen orazítkovala plexisklo za Tučkovou klecí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:31.
     
    Dvě třetiny jsou za námi, Kobra zatím na domácí půdě vede nad Energií 3:2. Hostům se brankou Samuela Šmajdy podařilo v polovině periody vyrovnat, jenže o padesát sekund později vrátil domácí do vedení Jakub Svoboda. Blíže ke třem bodům tak mají Braničtí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Odraženou střelu z kruhu málem do klece dorazil Jan Halfar, Bajgar teď z rukávu vytáhl pořádně náročný zákrok! Moc nechybělo!
     
    40:29
    Domácí aktivitou nutí soupeře k faulu, na trestnou lavici odjíždí Jakub Vogel (KVA). Provinil se krosčekem, za nějž dostal dvouminutový trest.
     
    41:52
    Energie se zatím za celé oslabení nevyhrabala z vlastního pásma, domácí tlačí a snaží se přihrávkami dostat do co nejlepších střeleckých pozic.
     
    42:51
    Ondřej Nápravník si nezvládl včas zpracovat rychlou přihrávku a ve středním pásmu tak přišel o kotouč. K němu se nyní dostává soupeř.
     
    43:47
    Prošek znovu napřáhl od modré čáry, jeho slabší ránu ale zblokoval jeden z bránících hráčů před Tučkovou klecí. Energie se dostává do tempa.
     
    44:20
    Kobru čeká už druhá přesilovka ve třetí třetině. Robert Šlechta (KVA) krosčekem oslabuje svůj tým, fair-play dnes není silnou stránkou Varů.
     
    45:19
    A pozor, hosté jdou do tří! Josef Blecha (KVA) je vyloučen za hákování, Kobra si zahraje asi minutu dlouhou dvojnásobnou přesilovku!
     
    46:21
    Kobra právě vstřelila branku!
    Pekelně dlouhá domácí kombinace vrcholí čtvrtou brankou, Braničtí se znovu dostávají do dvoubrankového náskoku! Z hranice brankoviště Bajgara překonal ONDŘEJ NÁPRAVNÍK! Asistence: Jiří Stejskal, Stanislav Tichý.
     
    47:33
    Snad už definitivně chtěl rozhodnout Strnad. Ten využil kolapsu hostující obrany a i přes dotěrného protihráče zakončil, trefil ovšem jen beton.
     
    48:50
    Tuček zastavil ujíždějící kotouč a přenechal jej Frydrichovi, který jej obratem rozehrát dopředu. Kobra má jednoznačně více ze hry, Energie je všude pozdě.
     
    49:53
    Ondřej Mašek (KOB) dostává menší trest za nedovolené bránění, Karlovy Vary mají velkou šanci vstřelit kontaktní gól. Podaří se jim to?
     
    50:54
    Braničtí mají oslabení pod kontrolou, Tuček dosud nebyl nucen ani jednou zasahovat. Energie tráví většinu přesilovky za modrou čárou.
     
    51:46
    Domácí se dostali do přečíslení dva na jednoho, hbitý Vogel ale včas odzbrojil rozjetého Stranda, a zabránil tak nejhoršímu.
     
    52:38
    Znovu byl vidět Mašek, tentokrát se mu už podařilo vystřelit. Jeho rána z kruhu se od mantinelu odrazila za brankoviště, kde se k pryži dostávají hosté.
     
    53:48
    Proškova rána z hranice pásma se zastavila na betonu Tučka, který dnes podává skvělý výkon. Hosté si s ním už neví rady.
     
    54:52
    Za chvilku uvidíme vhazování po levé straně kobří svatyně, do konce základní hrací doby zbývá ještě něco málo přes pět minut.
     
    55:45
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Bleskurychlý výpad hostujících končí kontaktní brankou, tohle bude ještě zajímavé! Dopředu vyrazil Dominik Rymon a zakončil, přičemž odražený kotouč pak za sedícího Tučka doklepl SAMUEL ŠMAJDA! Asistence: Dominik Rymon.
     
    56:53
    Energie je v závěru utkání aktivní, Bajgar však zatím zůstává v brankovišti. Dá se ovšem předpokládat, že Západočeši velmi brzy zkusí power-play.
     
    57:56
    Hohl prokličkoval skrz domácí defenzívu a vystřelil, jeho rána minula vzdálenější tyč Tučkovy svatyně jen o pár centimetrů. Vary jsou stále vepředu.
     
    58:34
    Hosté si vzali oddechový čas, po kterém se Bajgar už nevrací do brankoviště! Vary budou hrát v šesti, uvidíme, co vymyslí.
     
    58:43
    Tuček lapil letící kotouč do rukavice a následně jej podržel, čímž přerušil průběh hry. Buly po jeho levici se tak bude po pár sekundách opakovat.
     
    59:16
    Kobra právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, Kobra si dnes do statistik připíše minimálně tři body! Ze středního pásma kotouč do prázdné karlovarské klece uklidil JIŘÍ STEJSKAL, a definitivně tak pojistil vítězství domácích. Bez asistence.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila, následovat bude nadstavbové prodloužení.
     
    Po závěrečné siréně se před domácí střídačkou odehrála menší strkanice, kterou podle všeho vyprovokoval hostující Blecha. Vylučovat se ovšem nebude.
     
    Domácí každopádně v základní hrací době zvítězili 5:3, a připisují si tak do statistik velmi cenné tři body! Za chvilku uvidíme pětiminutovou nadstavbu.
     
    60:01
    Začalo nadstavbové prodloužení.
     
    60:49
    Aktivnějším celkem v prodloužení jsou zatím Karlovy Vary, kterým se ovšem nedaří dostat do zakončení. Domácí brání naprosto nekompromisně.
     
    61:20
    Tuček si na své konto připsal první zákrok v nadstavbě, následný protiútok pak Západočeši rozebrali už v zárodku. Bajgar tak mohl zůstat v klidu.
     
    62:20
    Šmajdova jedovatá rána zaduněla o Tučkův beton, Energie začíná dost nepříjemně kousat. Skoro jakoby domácím už nezbývali síly.
     
    62:48
    Tak tohle bylo hodně těsné! Šmajdova dělovka z první trefila jen tyč kobří branky, od rozhodujícího gólu nás dělily milimetry!
     
    62:55
    Kobra právě vstřelila branku!
    Braničtí si připisují i čtvrtý bod a výrazně se přibližují záchraně v nejvyšší soutěži! O celkovém vítězství domácích rozhodl ONDŘEJ MAŠEK! Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Tohle nevidíme rádi! Při podávaní rukou se na ledě strhla obrovská rvačka, kterou však rozhodčí nakonec zvládli velmi rychle roztrhat.
     
    Dohráno, domácí berou z dnešní odvety s Karlovými Vary všechny čtyři body! To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (18:11:46)
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 12. Sekula (Bucek), 16. Bucek, 31. Svoboda (Tichý, Stejskal), 47. Nápravník (Stejskal, Tichý), 60. Stejskal, 63. Mašek – 17. Hohl (Šlechta), 30. Šmajda (Rymon), 56. Šmajda (Rymon)


    HC Kobra Praha: Tuček (Černý T.) – Kalajev, Stejskal, Bucek, Mašek, Bartoň, Frydrich – Král (C), Tichý (A), Nápravník, Rajilič, Sekula, Valenta, Halfar, Strnad, Svoboda, Tůma, Bauer.
    HC Energie Karlovy Vary: Bajgar (Jiskra) – Zolonaj, Petretič, Houdek (C), Hohl (A), Prošek, Vogel – Remeš, Šlechta, Hrůša, Šmajda, Blecha, Rymon, Sapoušek, Černý D., März (A).

    Rozhodčí: Nepomucký – Tasch, Špringl.
    bahis siteleri