Ufa – Magnitogorsk 3:2 (po pr.) | Soči – Jaroslavl 2:5 (kon.) | Dynamo Moskva – Jokerit 6:2 (kon.)
konec
HK Soči
2:5 (1:1, 1:4, 0:0) Stav série: 2:4
Lokomotiv Jaroslavl
Čtvrtek 07.03.2019, 17:30 • Ledový palác Bolšoj • Play-off KHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 25:35.
    Zblokované střely – 11:13.
    Vyloučení – 3:5.
    Využití přesilovek 1/5 – 1/3.
    Vhazování – 28:23. (19:53:48)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lokomotivu poměrem 5:2. Jaroslavl byla v tomto zápase výrazně nebezpečnějším celkem, což se pochopitelně projevilo na výsledkové tabuli. Navíc hosté předváděli o dost atraktivní podívanou, díky které se dostali k náskoku o tři branky, který dokázali udržet až do závěrečného hvizdu. To vše znamená, že Lokomotiv ukončuje tuto sérii, těšit se tak může na čtvrtfinálové zápasy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Bakoš ještě usiloval o puk u zadního hrazení, avšak jeden z protihráčů byl mnohem důraznější. Soči se ještě snaží zkorigovat výsledek, do konce zápasu ale nezbývá moc času.
     
    58:04
    Nakládal si několikrát vyměnil kotouč s vedle stojícím Rafikovem, načež druhý jmenovaný to zkoušel nástřelem na Barulina, který prudkou ránu vyrážel před sebe.
     
    57:02
    Hraje se celkem plynule, do konce zápasu nezbývá už moc času. Před malým momentem jsme sledovali protiútok Lokomotivu, před brankáře se dostal Kajumov, který ale neuspěl.
     
    56:10
    Rykov zavezl pul za vlastní branku, odkud režíroval akci svého celku. Jeho prudká přihrávka směřovala na modrou čáru, kde byl ale odzbrojen forvard Collins.
     
    55:05
    Zdálo se, že si Rykov počínal nedovoleným zákrokem, avšak ani tentokráte se nevylučovalo. Logicky se tak pokračovalo ve hře, domácím se podařilo usadit před Salákem.
     
    54:06
    Podél pravého hrazení se probíjel vpřed útočník Kozun, který ale narazil do jednoho z protihráčů. Nyní sledujeme hru plnou nepřesností, což Lokomotivu ale stačí.
     
    53:02
    Za brankou na malý moment operoval Šmeljov, který byl čistým způsobem odstaven od balónu. Soči se tak k puku na delší dobu nedostalo, následuje střídání obou celků.
     
    52:08
    Následovalo nahození na teč v podání Kronwalla, který ale našel pouze náruč brankáře Barulina. Lokomotiv vybojoval pásmu, následovat bude vhazování po levici Barulina.
     
    51:10
    Hodně nebezpečnou střelou se prezentoval hostující Alexejev, který z velké vzdálenosti prověřil brankáře Barulina, jenž nakonec stačil rozehrát na spoluhráče.
     
    49:15
    Až před branku si dokázal nabruslit domácí Bakoš, který ale nevyzrál na brankáře Saláka. Následoval další icing, prudkou přihrávku totiž Kozun nedokázal dojet.
     
    48:40
    Vyloučení v týmu HK Soči (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    48:03
    Hostující Loktionov neuspěl na vhazování, naopak soupeř se nastěhoval zpět do pásma. Šmeljov předával puk na modrou čáru, jeho celek se ale nedostává k ničemu vážnějšímu.
     
    47:10
    Hosté vyhodili do bezpečnějšího prostoru, což jim pochopitelně plně vyhovuje. Navíc se o další chybnou rozehrávku postaral Jokipakka, puk skončil až na střídačce.
     
    46:56
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Vladislav Kartajev – 2 min., podrážení).
     
    46:01
    Hodně důrazným způsobem si počínal hostující Čerepanov, jenž u mantinelu poslal na zem protihráče. Hlavní sudí zůstal klidný, vylučovat se tedy nebude.
     
    45:01
    Nyní u středového kruhu chyboval domácí Rykov, kterému se rozehrávka moc nepovedla. Na opačném pólu se k zakončení dostal Osipov, jenž našel pouze beton brankáře.
     
    44:04
    Jako první se k volnému touši dostal Iljenko, který kolem sebe neměl podporu spoluhráčů. Následovalo pouze posunutí do pásma, na led naskočila druhá formace Jaroslavle.
     
    43:08
    Vorobjov ještě přihrával do tandemu na Ščitova, který to zkoušel okamžitým zakončením, které ale směřovalo pouze do Saláka. Na druhé straně se hosté daleko nedostali.
     
    42:06
    Lokomotiv se hned v úvodu třetiny prezentoval velmi dobrou obranou, která soupeře nepustila k ničemu vážnějšímu. Záhy se ale do ofsajdu dostal Kraskovskij, jenž byl v pásmu příliš brzo.
     
    41:05
    Vzápětí si do dobré střelecké pozice nabruslil Collins, který jen těsně minul branku. Posléze to ještě od modré čáry zkoušel Rykov, jenž ale mířil pouze do výstroje brankáře.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí periody vyznělo lépe pro domácí celek, který okamžitě zavezl puk do svého pásma, kde se v tuto chvíli stará o rozehrávku obránce Budkin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou druhou periodu, která byla o něco záživnější. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu byl nebezpečnější Lokomotiv, jenž zatím vede poměrem 4:2. Domácí zatím strádají v přechodové fázi, avšak také Salák si připsal několik důležitých zákroků. Jaroslavl je pouze jednu třetinu od postupu do čtvrtfinále, naopak domácímu celku hrozí konec sezóny.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Alexander Salák – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    39:20
    Druhá třetina se spíše jen dohrává, vypadá to, že žádnou další branku už neuvidíme. Momentálně jsou u puku hráči Jaroslavle.
     
    38:35
    Střídání v týmu HK Soči: ze hřiště odchází Dmitrij Šikin, přichází Konstantin Barulin.
    38:35 Jakub NAKLÁDAL - 2:5
     
    38:35
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Je tu pátá branka v domácí svatyni! Jako první se k volnému puku dostal český obránce JAKUB NAKLÁDAL, který nesmírně prudkou střelou propálil Šikina, jenž byl i na tento střelecký pokus krátký. S domácím celkem to nevypadá vůbec dobře!
    Asistence: Artur Kajumov, Georgij Ivanov.
     
    38:21
    Točickij zkoušel vyprodukovat průnikovou přihrávku na Altybarmakjana, který nakonec na ní nedosáhl. Domácí ale velmi dobrým způsobem napadají rozehrávku soupeře.
     
    37:10
    Hlavní sudí nyní rozpažil, o zakázané uvolnění se totiž nejednalo. Lokomotiv se tak dostal do pásma, avšak souboj o puk lépe zvládl domácí Lugin, který peláší na druhou stranu.
     
    36:05
    Co scházelo! K levému kruhu si sjel hostující Averin, který orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Aby toho nebylo málo, tak se Šikinovi podařilo vychytat Kartajeva.
     
    35:10
    Nahozený kotouč dokázal zkrotit domácí Šmeljov, který ho okamžitě posílal ke středu hrací plochy, odkud si to hosté v přesile namířili před brnaku soupeře.
     
    34:11
    Ofsajdové postavení domácích, provinil se člen třetí formace Lugin. Hra je tak opět přerušena, následovat bude vhazování těsně před modrou čárou.
     
    33:20
    Hostující Iljenko si dokázal poradit s hodně prudkou přihrávku, jenomže následná předávka puku byla až příliš nepřesná. Individuálním způsobem to nyní zkoušel Kaletnik.
     
    32:44
    Salák nyní opět vyrazil puk před sebe, avšak následná dorážka od Collinse směřovala zpět do výstroje českého brankáře. Nyní se hra hodně často kouskuje.
    30:18 Daniil APALKOV - 2:4
     
    30:18
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovou hru! Domácí obrana nyní nezvládla bránění DANIILA APALKOVA, který měl mezi kruhy až příliš času na zakončení, které poslal přesně nad beton Šikina. Hosté si tak berou dvoubrankové vedení zpět, Soči tak má před sebou složitý úkol.
    Asistence: Brandon Kozun, Jakub Nakládal.
     
    30:10
    Soči je evidentně na koni, po levém křídle si to namířil domácí Točickij, který vyprášil levý beton Saláka. Na druhé straně si hraničním způsobem pomáhal Kartajev.
     
    29:19
    Vyloučení v týmu HK Soči (Andrej Altybarmakjan – 2 min., nedovolené bránění).
    28:06 Martin BAKOŠ - 2:3
     
    28:06
    Soči právě vstřelilo branku!
    Také domácí se ve druhé třetině dokázali prosadit! Domácí dokázali uspět na vhazování, poté se jeden z nich dostal k nahození na Saláka, který vyrážel pouze před sebe. Tam číhal pohotový MARTIN BAKOŠ, který nadvakrát dotlačil kotouč za českého brankáře.
    Asistence: Alexandr Budkin, Sergej Šmeljov.
     
    28:03
    Celkem nenápadným zakončením to zamýšlel hostující Korškov, který vyprášil hrudník brankáře Šikina. Soči ihned rozjelo rychlý protiútok, jenž ale nenabídl nic nebezpečného.
    27:06 Pavel KRASKOVSKIJ - 1:3
     
    27:06
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    S domácím celkem to nevypadá vůbec dobře, naopak Lokomotiv odskakuje na rozdíl dvou branek! PAVEL KRASKOVKIJ chtěl vracet puk zpět na hokejku Korškova, jenomže do přihrávky vložil brusli domácí Kapustin, od které se puk odrazil k prvně jmenovanému, jenž ho zametl za Šikina.
    Asistence: Jegor Korškov.
     
    26:01
    Hodně důrazným způsobem si počínal hostující Osipov, který doslova zboural jednoho z protihráčů. Tentokráte se vylučovat nebude, hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    25:05
    Salák měl nyní velké štěstí, jeden z domácích hráčů ho trefil přímo do výstroje. Soči odehrálo celkem povedenou přesilovou hru, avšak chybělo větší štěstí v zakončení.
    24:08 Pavel KRASKOVSKIJ - 1:2
     
    24:08
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Tomu se říká protiútok! Lokomotiv se dostal do kompletního stavu, následně Sannikov připravil střelou pozici pro PAVLA KRASKOVSKIHO, který z lukrativní vzdálenosti zamířil velice přesně k brankové konstrukci, kam domácí brankář Šikin neměl šanci dosáhnout.
    Asistence: Stepan Sannikov.
     
    23:02
    Domácí hráči se dostali hodně rychle zpět na druhou stranu, soupeř se tak musel opět bránit. Rosén si nabruslil mezi kruhy, avšak trefil pouze levé rameno českého brankáře.
     
    22:11
    Rosénovi se podařilo uspět na vhazování, načež se jeho celek dostal ke klasické přesilovkové kombinaci, nicméně střela od modré v podání Budkina byla zablokována.
     
    21:51
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Brandon Kozun – 2 min., držení).
     
    21:04
    Krátce poté musel domácí brankář Šikin zasahovat, načež si k pravému kruhu ještě sjel Kutuzov, jenž o kousek minul branku. Následně byla hra konečně přerušena.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro hostující celek, který se okamžitě dostal za opačnou branku, kde ale s pukem moc dlouho nevydržel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nabídla hned dvě branky. Do utkání vstoupil lépe Lokomotiv, který si vytvořil územní převahu, avšak k úvodní brance se nedostal. Na druhé straně si hráči Soči vyzkoušeli přesilovou hru, která přinesla úvodní branku tohoto zápasu. Vzápětí ale soupeř rychle odpověděl, čímž vyrovnal na dosavadních 1:1. Doufejme, že budeme i nadále sledovat atraktivní pojetí hry.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:15
    Vypadá to, že nám první třetina další branku už nenabídne, sledujeme celkem poklidnou podívanou, přičemž to v tuto chvíli zkouší směrem dopředu Soči.
     
    18:01
    Starkov nebezpečně posílal pul do brankoviště, kde se Salákovi podařilo přikrýt kotouč. Následně se strhla celkem slušná mela hráčů, vylučovat se ale zřejmě nebude.
     
    17:27
    Vyloučení v týmu HK Soči (Damir Rachimullin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Georgij Ivanov – 2 min., hrubost).
     
    17:03
    Hodně nebezpečným pokusem se prezentoval Čerepanov, jehož ukrytá rána nakonec prosvištěla kousek vedle branky. Na opačné straně se moc daleko nedostal Collins.
     
    16:02
    Nahození za domácí branku dokázal včas zastavit obránce Budkin, který posléze počkal na příchod čerstvých sil. V tuto chvíli se o rozehrávku stará domácí Jokipakka.
    14:52 Daniil Misjul (JAR) - 1:1
     
    14:52
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat! Přihrávka směřovala k levému kruhu, kam si dokázal nabruslit DANIIL MISJUL, jehož nahození nakonec prosvištělo až do branky. Dobrým bráněním ve výhledu se ještě prezentoval Ivanov, jenž dokonalým způsobem stínil Šikinovi.
    Asistence: Artur Kajumov, Brandon Kozun.
     
    13:10
    Přetahovanou u levého hrazení dokázal vyhrát jeden z domácích hráčů, který poté zavezl puk za vlastní svatyni. Následovala velice špatná rozehrávka na spoluhráče.
     
    12:21
    Jaroslavl podnikla další útočný výpad až od své branky, avšak nahození v podání Loktionova našlo pouze hokejku soupeře. Vzápětí se ale Kraskovskimu podařilo zavézt touš.
     
    11:14
    Na vhazování dokázal uspět hostující Alexejev, který okamžitě předával do tandemu na Kronwalla, jenž ale musel s pukem ven z pásma, což domácím hrálo do karet.
    10:43 Robert ROSÉN - 1:0
     
    10:43
    Soči právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu, domácí se prosazují při přesilové hře! Na ledovou plochu se dostala druhá formace Soči, která pořádně zamkla svého soupeře. Do palebné pozice si sjel švédský forvard ROBERT ROSÉN, který bez větších potíží propálil brankáře Saláka.
    Asistence: Sergej Šmeljov, Jyrki Jokipakka.
     
    10:27
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Jakub Nakládal – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    10:20
    Před malým momentem si až před Saláka dokázal sjet domácí O'Dell, kterému se ale nepodařilo procedit puk mezi betony. Soči je v tuto chvíli mírně aktivnějším celkem.
     
    09:10
    Vzápětí se ve středu hrací plochy dobře zorientoval domácí Rosén, který okamžitě nahazoval za opačnou svatyni. Tam se nejrychleji dostal k volnému touši obránce Kronwall.
     
    08:11
    U levého hrazení se dostal ke kotouči domácí Šmeljov, který poté předával na modrou čáru na Vorobjova, jehož nahození trefilo hned prvního hráče před sebou.
     
    07:25
    Nyní se hostující hráči opět nastěhovali do opačného pásma, kam si pro přihrávku k levému kruhu sjížděl Sannikov, jehož rána švihem skončila v lapačce brankáře Šikina.
     
    06:05
    Aby toho nebylo málo, tak je hra opět přerušena, tentokráte na icing vyhodil hostující zadák Rafikov. Hra se tak stěhuje zpět před českého brankáře Saláka.
     
    05:03
    Hodně nebezpečnou přihrávkou před branku to zkoušel hostující Iljenko, který málem našel Jurtaikina. Naštěstí pro domácí, druhý jmenovaný vůbec netrefil kotouč.
     
    04:14
    Jenomže ani formace Soči se daleko s pukem nedostala, což vedlo ke ztrátě hracího předmětu. Vzápětí obránce Jokipakka vyhodil přes všechny čáry – zakázané uvolnění.
     
    03:20
    Lokomotiv se opět usadil v útočném pásmu, avšak tentokráte se k zakončení nedokázal dostat. Loktionovi se totiž nepovedla zpětná přihrávka před branku.
     
    02:02
    Do zajímavé pozice si nabruslil hostující Kraskovskij, který z mezikruží pálil přímo doprostřed branky. Puk skončil v lapačce Šikina, jenž raději hru přerušil.
     
    01:01
    Následně za brankou čekal s pukem domácí zadák Rykov, který čekal na příchod druhé formace. Ta se nadechla k vyvezení, avšak poté si záměr rozmyslela.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu vyznělo pro hostující celek, který okamžitě založil první akci tohoto zápasu, přičemž poprvé zasahoval brankář Šikin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Šikin (Barulin) – Budkin, Rykov, J. Alexandrov, Jokipakka, Ščitov (C), K. Vorobjov, D. Alexandrov – Šmeljov, Collins, Bakoš – Kapustin, R. Rosén, O'Dell (A) – Altybarmakjan, Točickij, Lugin (A) – Rachimullin, Kaletnik, Starkov – Polunin.

    Lokomotiv Jaroslavl: Salák (Konovalov) – Kutuzov, Kronwall (C), Nakládal, Rafikov, M. Osipov, Čerepanov, Misjul – Iljenko, Alexejev, Jurtajkin – Sannikov, Loktionov, J. Averin (A) – Korškov, Kraskovskij, Kartajev – Kozun, Ivanov, Kajumov – Apalkov (A).

    Rozhodčí: Gofman, Beljajev – Novikov, Nikolajev.
     
    Série

    Do této série vstoupila lépe Jaroslavl, která úvodní utkání zvládl až po prodloužení, avšak i přesto si zajistila první bod. I další vystoupení Lokomotivu znamenalo vítězství, tentokráte Soči nevstřelilo ani branku a prohrálo poměrem 0:3. Osmifinálová série se tak přesunula na ledovou plochu v Soči, kde tamní celek díky výhře 3:2 dokázal snížit stav série, načež se mu vydařil také druhý domácí zápas, čímž vyrovnal. Výhodu domácího prostředí ale využil také Lokomotiv, který zvládl pátý zápas poměrem 3:0, čímž si tak zajistil "mečbol".

    1. zápas:
    Lokomotiv Jaroslavl – HK Soči 4:3 pp.
    Branky a nahrávky:
    16. Kronwall (Sannikov, Alexejev), 27. J. Averin (Kronwall, Iljenko), 32. Kronwall (Nakládal, Loktionov), 64. Ivanov (Kovalenko) – 8. Kapustin (Altybarmakjan), 14. Jokipakka (R. Rosén), 41. Kapustin (Pajgin, R. Rosén)

    2. zápas:
    Lokomotiv Jaroslavl – HK Soči 3:0
    Branky a nahrávky:
    3. Ivanov (Kronwall), 21. Kronwall (Nakládal), 23. Apalkov (Rafikov, Konovalov)

    3. zápas
    HK Soči – Lokomotiv Jaroslavl 3:2 pp.
    Branky a nahrávky:
    29. Collins (Šmeljov, Rykov), 54. Altybarmakjan (Rykov), 62. Altybarmakjan (Točickij) – 17. Sannikov (Alexejev, Kronwall), 34. Kronwall (Kozun, Loktionov)

    4. zápas
    HK Soči – Lokomotiv Jaroslavl 3:1
    Branky a nahrávky
    : 15. Starkov (Polunin, Kaletnik), 34. O'Dell (Šmeljov), 60. R. Rosén (O'Dell) – 29. J. Averin (Čerepanov, Kraskovskij)

    5. zápas
    Lokomotiv Jaroslavl – HK Soči 3:0
    Branky a nahrávky:
    25. Kozun (Kajumov, M. Osipov), 30. Kajumov (Kozun), 37. Apalkov (Korškov)
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Play-off KHL je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi HK Soči a Lokomotiv Jaroslavl.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 11. R. Rosén (Šmeljov, Jokipakka), 29. Bakoš (Budkin, Šmeljov) – 15. Misjul (Kajumov, Kozun), 25. Kraskovskij (Sannikov), 28. Kraskovskij (Korškov), 31. Apalkov (Kozun, Nakládal), 39. Nakládal (Kajumov, Ivanov)


    HK Soči: Šikin (39. Barulin) – Budkin, Rykov, J. Alexandrov, Jokipakka, Ščitov (C), K. Vorobjov, D. Alexandrov – Šmeljov, Collins, Bakoš – Kapustin, R. Rosén, O'Dell (A) – Altybarmakjan, Točickij, Lugin (A) – Rachimullin, Kaletnik, Starkov – Polunin.
    Lokomotiv Jaroslavl: Salák (Konovalov) – Kutuzov, Kronwall (C), Nakládal, Rafikov, M. Osipov, Čerepanov, Misjul – Iljenko, Alexejev, Jurtajkin – Sannikov, Loktionov, J. Averin (A) – Korškov, Kraskovskij, Kartajev – Kozun, Ivanov, Kajumov – Apalkov (A).

    Rozhodčí: Gofman, Beljajev – Novikov, Nikolajev

    Diváci: 9117
    Soči 2 4 Jaroslavl
    #1 Pondělí 25.02.2019 • 17:00
    Jaroslavl - Soči 4:3 po prodl.
    #2 Středa 27.02.2019 • 17:00
    Jaroslavl - Soči 3:0
    #3 Pátek 01.03.2019 • 17:30
    Soči - Jaroslavl 3:2 po prodl.
    #4 Neděle 03.03.2019 • 16:00
    Soči - Jaroslavl 3:1
    #5 Úterý 05.03.2019 • 17:00
    Jaroslavl - Soči 3:0
    #6 Čtvrtek 07.03.2019 • 17:30
    Soči - Jaroslavl 2:5
    bahis siteleri