Boston – Florida 4:3 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 3:0 (kon.) | Ottawa – NY Islanders 2:4 (kon.)
Detroit – NY Rangers 3:2 (1:0 po s.n.) | Tampa – Minnesota 0:3 (kon.) | Chicago – Buffalo 5:4 (3:1 po s.n.)
Dallas – Colorado 4:0 (kon.) | Edmonton – Vancouver 3:2 (kon.) | Arizona – Calgary 2:0 (kon.)
Los Angeles – St. Louis 0:4 (kon.) | San Jose – Montreal 5:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Columbus Blue Jackets
Pátek 08.03.2019, 01:11 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:29 Sidney CROSBY - 3:0
     
    59:29
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš opět platí! Columbus sehrál kombinaci zleva doprava a rychle zpátky. Vedle branky se nacházel Cam Atkinson, jenž puk v těžké pozici netrefil. K černé gumě se pak dostal Jake Guentzel, jenž ji posunul na svého kapitána a SIDNEY CROSBY už šancí na další kanadský bod nepohrdl. Asistence: Jake Guentzel.
     
    57:41
    A mohlo být hotovo! Na útočné modré čáře se s pukem ocitl Patric Hörnqvist, do jehož pokusu vložil hůl Seth Jones, jenž zachránil naději na body.
     
    57:16
    Joonas Korpisalo míří na střídačku, Blue Jackets hrají v šesti!
     
    54:01
    A opět skvělý Matt Murray! Přihrávka zpoza branky mířila mezi kruhy, kde se nacházel Cam Atkinson. Jeho pokus z jedné, po skvělém přesunutí, vyrazil domácí maskovaný muž. K dorážce se ještě dostal na hranic brankoviště Nick Foligno, který poslal puk vedle prázdné branky.
     
    53:01
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Patric Hörnqvist – 2 min., vysoká hůl).
     
    44:41
    Oddechový čas pro domácí.
     
    44:36
    Cink! Vedle branky se nacházel Sidney Crosby, jenž viděl napřaženého Justina Schultze. Zakončení domácího obránce z pravé strany zamířilo do bližší tyče hostující klece.
     
    44:09
    Phil Kessel si dlouho hledal střeleckou pozici a vyjel si až k modré čáry, odkud našel připravenou hůl Patrica Hörnqvista. S jeho usměrněním černé gumy ale Joonas Korpisalo počítal a vyrazil ji. Za dorážkou už se natahoval ještě Jake Guentzel, ovšem marně.
     
    42:52
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Boone Jenner – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    42:47
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Nick Foligno – 2 min., faul loktem).
    38:47 Nick BJUGSTAD - 2:0
     
    38:47
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Bývalí hráči Floridy nyní předvedl skvělou souhru v dresu Penguins. Jared McCann mezi kruhy našel NICKA BJUGSTADA, jenž si černou gumu stáhl z bekhendu na forhend a střelou po ledě našel mezeru mezi brankářovými betony. Asistence: Jared McCann a Justin Schultz.
     
    38:18
    Zakončení Jaka Guentzela zamířilo jen do brankáře, kotouč se pak odrazil do pravého kruhu, kde se nacházel Sidney Crosby. jeho bekhendová dorážka už mířila do branky, ale Joonas Korpisalo se neskutečně přesunul.
     
    38:01
    Pierre-Luc Dubois vystřelil jen do hráče před sebou. K dorážce se nejprve dostal Nick Foligno, jenž trefil domácího gólmana a poté ještě Josh Anderson, jehož pokus letěl jen těsně vedle pravé tyče.
     
    36:05
    Domácí celek se dostal do přečíslení! Sidney Crosby odmítl přihrávku na Jaka Guentzela a počkal si na dojetí z druhé vlny. Ovšem Justin Schultz svou ránou trefil jen brankáře Blue Jackets.
     
    35:40
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Nick Bjugstad – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Pierre-Luc Dubois – 2 min., hrubost).
     
    32:50
    Po závaru před hostující brankou putovala černá guma na hranici levého kruhu pro vhazování, kde se nacházel Marcus Pettersson. Zakončení mladého obránce ale mířilo jen vedle odkryté branky.
     
    30:17
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Garrett Wilson – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Nick Foligno – 5 min., bitka).
     
    30:17
    A pozor, máme tu bitku! Garrett Wilson a Nick Foligno se rozhodli sundat rukavice a rozdat si bitvu pěstmi. Domácí člen čtvrté formace na konec poslal hostujícího kapitána k ledu a je vítězem této šarvátky.
     
    25:31
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jake Guentzel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:09
    Sidney Crosby nabil na modrou čáru, kam přiletěl Justin Schultz. Jeho bomba hostujícímu brankáři vypadla a kotouč zůstal ležet v brankovišti. O dorážku se pokoušel Jake Guentzel, ale dřív se po puku natáhl Joonas Korpisalo.
     
    22:11
    Ruskému šikulovi nebylo přáno! Jevgenij Malkin se v samostatném úniku hnal na Joonase Korpisala, pokusil se brankáře rozhýbat a po ledě na dlouhou hůl kotouč uklidit k tyči. Ovšem hostující brankář celou situaci ustál.
     
    19:50
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Justin Schultz – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:46
    Další střelu od modré čáry vyslal Seth Jones, k odraženému puku se pak dostal Boone Jenner, jehož dorážku zneškodnil brankář Penguins.
     
    17:21
    Sidney Crosby byl znovu v akci, která mohla být gólovou. Domácí kapitán zprava přihrál před brankou, kde se nacházel osamocený Jake Guentzel. Ten už nastavil jen hůl, ale branku těsně minul.
     
    14:59
    K vyraženému puku se v předbrankovém prostoru dostal Josh Anderson. Jeho zakončení vytěsnil Matt Murray ramenem nad horní tyč, Penguins jsou tak dále ve vedení.
     
    12:50
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Adam McQuaid – 2 min., vysoká hůl).
     
    04:58
    Přihrávka zpoza branky zamířila na hranici brankoviště, kde se nacházel jediný český zástupce. Jeho pokus zamířil jen do betonu hostujícího maskovaného muže.
     
    02:22
    Columbus si vzal trenérskou výzvu, která potvrdila, že při gólu bylo všechno v pořádku. Branka platí a Tučňáci vedou!
    02:22 Phil KESSEL - 1:0
     
    02:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Velmi rychle Pittsburgh využívá početní výhodu a otevírá stav zápasu! Od modré čáry vystřelil Justin Schultz, jehož pokus trefil ruského spoluhráče před brankou. Jevgenij Malkin se rychle zorientoval a našel černou gumu za brankou, odkud přihrál na PHILA KESSELA, jenž o brankáře dostal kotouč za brankovou čáru. Asistence: Jevgenij Malkin a Patric Hörnqvist.
     
    02:04
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Scott Harrington – 2 min., podrážení).

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 3. Kessel (Malkin, Hörnqvist), 39. Bjugstad (McCann, J. Schultz), 60. Crosby (Guentzel)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Trotman, Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen (A), Blueger.
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (A) (Kinkaid) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Nutivaara, McQuaid, Harrington – Atkinson, Dubois, Panarin – Bjorkstrand, Duchene, Dzingel (A) – J. Anderson (C), Jenner, N. Foligno – Dubinsky, Riley Nash, Wennberg.

    Rozhodčí: Sutherland, South – Suchánek, Nansen

    Diváci: 18 611
    bahis siteleri