CSKA Moskva – Dynamo Moskva 4:1 (kon.) | Petrohrad – Jaroslavl 1:0 (kon.)
konec
CSKA Moskva
4:1 (2:0, 1:1, 1:0) Stav série: 1:0
Dynamo Moskva
Středa 13.03.2019, 17:30 • CSKA Ice Palace, Moskva, Rusko • Play-off KHL • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S tímto pohledem na údaj o počtu diváků a statistiky se s vámi dnes loučím. Sportovní nadšenci si rozhodně nenechají ujít fotbalový šlágr Ligy mistrů mezi Bayernem a Liverpoolem, který začne v Mnichově zhruba za hodinu. Děkuji všem čtenářům za pozornost a budu se někdy příště zase těšit napočtenou u Kontinentální hokejové ligy! (19:59:15)
     
    Dnešní utkání sledovalo 10 230 diváků.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    DYNAMO MOSKVA
    Michal Čajkovský (SVK), obránce

    bilance 1+0, 3 střely na branku, 1 hit, čas na ledě 16:39
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    Střely na branku: 32 (8) – 15 (3)
    Vyloučení: 1 – 4
    Využití: 1 – 0, v oslabení 0 – 0
    Vhazování: 29 (4) – 22 (6)
    Zblokované střely: 10 (6) – 11 (6)

    Stav série: 1 – 0
     
    První semifinálové utkání v čistě moskevské sérii je za námi. Výhra CSKA se dá označit jako zasloužená, neboť po dvě třetiny a část té druhé domácí tým kraloval. CSKA totiž vedlo od čtvrté minuty, když korunoval aktivní vstup do zápasu střelou do odkryté branky po Robinsonově nahrávce Kirill Kaprizov. Domácí i následně kralovali, Dynamu totiž povolili pouhé čtyři střely za první třetinu, z nichž pořádně ani jedna neohrozila Sorokina v brance armádníků. Navíc přišla individuální chyba Hietanena po šanci a na dvoubrankový rozdíl navýšil střelec Michail Grigorenko. Druhá třetina ale byla poněkud o něčem jiném. Pryč byla jednostranná hra, Dynamo se rázem dostalo do hry po 76 sekundách, když prostřelil vše od modré Michal Čajkovský! Hosté přepli rázem do jiného módu a měli zajímavé šance na srovnání. V polovině třetiny se ale zbytečně nechal vyloučit Indrašis a CSKA překlopilo zápas na svoji stranu úplně. První tutovou šanci v přesilovce ještě hosté ustáli, druhou ale ne a premiérový gól v play-off zapsal Linden Vey. Třetí třetinu rozčísl gól v čase 41:42, který zařídil Nikita Nestěrov a jehož platnost ještě potvrdilo video. Zápas se od té doby prakticky jenom dohrával, Dynamo se na nic nezmohlo a první výhru v sérii poměrem 4:1 tedy připisuje CSKA!
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Protečovaný kotouč míří ven z útočného pásma Dynama a hosté se ani nesnaží o poslední útok.
     
    58:50
    Kagarlickij zamotal hlavy domácí obraně svojí šikovnou střelou schovanou za obráncem, jenže tady stálo při „červené Moskvě“ trochu štěstí a dalšího gólu v utkání se asi již nedočkáme.
     
    58:03
    Před branku nahrával Andronov na teč přímo do branky, Kalinin ale ze vzduchu puk do brankové boudičky neusměrnil. CSKA nicméně dohrává zápas v suverénním stylu.
     
    57:35
    Přesilovka domácího týmu je pryč, ale o zápase je rozhodnuto. Pásmo zařídil domácím nyní nahozením Světlakov, Bočarov si na nahrávku nevěřil.
     
    56:30
    Čajkovský u mantinelu výbornou prací vyhnal CSKA z pásma a Hietanen se toho vůbec nebál. Ale to samé platí na druhé straně i o Scottovi. Domácí #41 si vyjela na pravý kruh a švihem trefila delší tyčku!
     
    55:50
    Kagarlickij si najel mezi Nestěrova a Slepyševa, čímž udělal zejména Nestěrovi problémy. Slepyšev ale svému parťákovi z obrany pomohl a nepřipustil ani střelu.
     
    55:35
    Zřejmě poslední kapička naděje pro Dynamo je pryč. Mironov se ve vlastním obranném pásmu dopustil dalšího přestupku, tentokrát poslal na zem Kalinina a dostává dvě minuty za držení.
     
    53:30
    Vypadá to na klidný závěr utkání. Domácí nepřipouští žádný velký tlak od hostí. Těžko však říci, co se stalo s Alexandrem Jerjomenkem. Ten byl vystřídán brankářskou dvojkou, Ivanem Bočarovem.
     
    52:35
    Šipačov zvládl přejít do útočného pásma bez nutnosti toho, aby čárový pískal ofsajd, nicméně následná nahrávka podél modré byla velmi špatně provedená a CSKA přechází do útoku, jenže tam už se ofsajd píská. Komerční přestávka.
     
    51:57
    Mozer na levém křídle nabral rychlost a z vrcholku levého kruhu vypálil tvrdě do prostorů mezi betony, Sorokin si ale situaci pohlídal.
     
    51:00
    Čajkovský mohl přidat druhý gól v zápase, když využil clony před Sorokinem, jenže puk mu právě zblokoval jeden spoluhráč v cloně, Miks Indrašis.
     
    50:11
    Nestěrov drží puk za vlastní kasou a nikam nespěchá, vyčkává, jak moc se budou v napadání snažit hosté. Ti ale měli Nestěrova trošku na párku, a tak musí domácí tým útočit.
     
    49:29
    Andronov se dostal ke kotouči v útočném pásmu a z mezikruží se chystal střílet, Pepeljajev ale v poslední chvíli puk zblokoval, poslal jej do ochranné sítě a máme tu komerční přestávku.
     
    48:42
    Grigorenko z úhlu zkusil nahození před branku, tam ale byli hráči v bílých dresech, kteří si vše pohlídali a přesunuli hru tam, kam by chtěli. Tedy před branku Sorokina.
     
    47:46
    Tělegin měl v pásmu sekundu na střelu, kterou využil a mířil zleva na protější tyč. Jerjomenko vyrazil betonem. Domácí ale drží zápas pevně ve svých rukou a Dynamo začíná pomalu odcházet ze hry.
     
    46:43
    Okulovi chutná, tentokrát si opět sjel z úhlu na střed a rozhodl se z mezikruží natvrdo střílet. Puk ale poslal nad branku, přesto si domácí vytvořili další šanci, jenže hostující obrana již zbytek pokryla.
     
    45:56
    Scott je masírován Mozerem a něco málo tam dostával i čárový sudí, jenže ze souboje odjel. Scott měl v boji navrch a armádníci stále drží kotouč.
     
    44:59
    Vypadalo to sice na icing, Grigorenko ale v souboji přetlačil Zajceva a dostal se na puk v útočném pásmu. Zde byl ale odzbrojen dojíždějícím obráncem a Hietanen z toho těžil přechodem do útoku a střelou od modré. Sorokin však pokryl bez problémů.
     
    44:00
    Indrašis udržel na modré kotouč před možným ofsajdem a posunul ho dále na spoluhráče. Tomu ale moc pšenka nekvetla, CSKA dobře brání, navíc v pěti hráčích.
     
    43:06
    Tarasov to zkusil individuálně přes Marčenka, který mu ale postup dále zarazil. Díky tomu tak vznikla situace 2 na 1, respektive Scotta s Kalininem, nicméně Kalinin nedokázal žabičku Scotta umístit do branky!
     
    42:34
    Nyní to zřejmě bude mít Dynamo velice složité. CSKA kontroluje utkání, ale ještě soupeře neodepisujme.
     
    41:42
    Gól je regulérně uznán, hostující trenér neuspěl s odvoláním u sudích! Platí tedy stav 4:1!
     
    41:42
    Stále nevíme, zda gól bude platit. Dvojice sudích debatuje na videu velice dlouho...
    41:42 Nikita NESTĚROV - 4:1
     
    41:42
    CSKA právě vstřelilo branku!
    CSKA odskakuje do dost možná klíčového náskoku! V útočném pásmu nejprve vybojoval v rohu kluziště puk Šalunov, který postrčil hlouběji do pásma na Okulova. Domácí mladík nahrál z levého kruhu na modrou čáru pro NIKITU NESTĚROVA, obránce CSKA tvrdou střelou prostřelil Jerjomenka – 4:1! Asistence: Konstantin Okulov.

    Trenér Dynama si ale bere coach challenge na přezkum gólu! Jedná se totiž o postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    41:03
    Brukvin si vybruslil před branku a zkusil zblízka zkusit něco málo na Sorokina, jenže ten se rozhodit nenechal a na levé tyči udržel puk.
     
    40:39
    Kotouč se po Zackrissonově zásahu do hry ocitl na střídačce, proto je tady přerušení a vhazování před Sorokinem.
     
    40:12
    Scott ihned zavezl kotouč do pásma, kde se snažil cokoliv vymyslet, narazil ale na pozornou obranu Dynama.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    Střely na branku: 24 (10) – 12 (8)
    Vyloučení: 1 – 3
    Využití: 1 – 0, v oslabení 0 – 0
    Vhazování: 25 (15) – 16 (9)
    Zblokované střely: 4 (2) – 5 (2)
     
    I druhá třetina dnešního prvního semifinálového utkání je minulostí. Byl to asi šok pro domácí hráče, když Dynamo vstoupilo do druhé třetiny ve velkém stylu a rychle srovnalo, neboť se po déletrvajícím náporu prosadil v čase 21:16 od modré slovenský obránce Michal Čajkovský a vrátil Dynamo zase do hry. Hostující tým to nakoplo a Dynamo bojovalo, jenže do kolen jej poslal Indrašis svým zbytečným faulem na půli ledové plochy a přesilovou hru CSKA zkušeně využilo. Drobná chyba ve střídání se ukázal býti chybou fatální, když měl po přihrávce od Okulova rázem volnou polovinu hřiště Linden Vey, který zakončil do vrchní části branky. Ani jeden tým se pak již na nic nezmohl, obecně nesledujeme žádný závratný a parádní útočný hokej. Třetí třetina bude zahájena za cca 14 minut.

    Střely na branku: 24 (10) – 12 (8)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Andronov v pásmu ztratil puk a je tak jasné, že se dalších gólů v této třetině nedočkáme.
     
    39:25
    Šipačov našel na levém kruhu Kagarlického, který zkusil zajímavý one-timer, avšak netrefil puk přesně na hůl a Sorokin si prostor na tyči včas vykryl.
     
    38:47
    Muranov ustál střet s Dahlbeckem a hledal spoluhráče před brankou, místo toho ale našel Popova, který však vyhodil na zakázané uvolnění a domácí se budou muset bránit bez možnosti střídání.
     
    37:53
    Větší nebezpečí ale přišlo na druhé straně, kde jeli 2 na 1 Tělegin se Světlakovem, přihrávka na Tělegina, která by byla zřejmě finální, ale byla špatně provedená.
     
    37:21
    Světlakov povalil na zem Mironova, hra ale pokračuje bez intervence sudích. Hosté zavřeli svého soupeře v útočném pásmu a kombinují.
     
    36:48
    Šipačov se do útoku protlačil přes obránce a měl dobrou pozici na střelu, místo toho ale zbytečně nahrával za sebe na hůře postaveného spoluhráče, čímž veškeré naděje na velkou šanci hostí potopil.
     
    35:31
    Okulov si narazil s domácím hráčem a poslal na druhou stranu puk pro Scotta do odkryté části branky, jenže domácí plejer promáchl. Chyba Marčenka pak mohla přijít CSKA hodně draho, když se dopředu dostával Kagarlickij, ale nic z toho pro hosty nevzešlo.
     
    35:06
    Robinsonova střela od modré se tolik neujala, hostující gólman měl čistý výhled a bez problémů zasáhl.
     
    34:52
    Za necelou minutu domácí ani jednou neopustili útočné pásmo. Leč jejich kombinace nevede k brance a jakmile se Jerjomenko dostal do blízkosti puku, okamžitě přerušil hru.
     
    34:05
    Mironov si nakonec vysloužil dvě minuty za zdržování hry a CSKA dostává další přesilovou hru.
     
    34:05
    Mironov zpoza branky napálil kotouč kamsi do prostoru střídaček, hra je tedy přerušena a navíc je nařízena komerční přestávka, přesně pět minut a 55 sekund před sirénou oznamující konec druhé třetiny.
     
    33:12
    Pohyb se střelou proti kotouči předvedl Dahlbeck, jeho pokus od modré ale napálil pouze do prvního bránícího hráče a bylo po celé relativní akci CSKA.
     
    32:45
    Dvě zakázaná uvolnění nyní předvedli domácí hráči, kteří tak nemohou vystřídat. Jenže Dynamo se zase nemůže dostat na delší dobu do útočného pásma. Tento způsob je tak určitě vítaný.
     
    31:22
    CSKA rázem po třetím gólu má herně navrch a buší do obrany Dynama. Indrašis je zpět na ledě a bojuje o puk u mantinelu. Jenže o něj přišel a rázem jsou tři hráči domácích v útočném pásmu. Pomocí přihrávek ale výborně vykombinovali a počkali na dostřídání zbylých spoluhráčů.
    29:58 Linden VEY - 3:1
     
    29:58
    CSKA právě vstřelilo branku!
    CSKA využívá přesilovku, tentokrát po druhé tutové šanci! Nejprve Dynamo přežilo těžkou chvíli po závaru, kdy musel Jerjomenko natřikrát zasahovat, aby zabránil gólu. Hosté pak vyhodili, jenže se nedorozuměla obranná dvojice a na levém křídle měl mnoho prostoru Okulov, který na sebe navázal dvojici obránců. Tím pádem se uvolnil prostor na druhé straně pro LINDENA VEYE, domácí #19 měla mnoho času a prostoru, který využila zkušeně – 3:1! Asistence: Konstantin Okulov, Nikita Nestěrov.
     
    28:56
    Kagarlickij výborně přistoupil k Šalunovi a odkázal mu hru až za Sorokina.
     
    28:43
    Indrašis na středovém kruhu podrazil nohou zezadu obě nohy Scottovi, čehož si všimli oba rozhodčí a shodně posílají lotyšského hráče na trestnou lavici. Dosti zbytečný faul.
     
    28:26
    Další přerušení během pěti sekund. Další vyhození od domácích hráčů, tentokrát ale šlo přes mantinel na tribuny. Byla zde ale teč hrazení, tím pádem se nebude vylučovat. Vhazovat se pak bude před Sorokinem.
     
    28:22
    Po vyhraném buly udělali hráči CSKA tu stejnou věc, co předtím. Tedy vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    27:29
    Světlakov si objel branku a zkusil napálit puk z otočky, Jerjomenko si ale celou situaci pohlídal. Hosté přešli do ofenzivy. Makarov se dostal dvakrát z pravé strany ke střele, jenže dvakrát trefil Sorokina. Domácí vyhazují na icing.
     
    26:38
    Scott razantně vylepil na hrazení Volkova takovým způsobem, až se z toho zatřáslo a prohnulo plexisklo. Mohli jsme mít i přerušeno. Oba hráči si vysloužili potlesk a jedeme dále.
     
    25:53
    Přenesení hry na pravé křídlo a střela Zajceva z úhlu nebyla to pravé ořechové pro Dynamo. Každopádně hrají hosté o dost lepší part zápasu, než tomu bylo ve třetině první.
     
    25:14
    Tělegin zvládl pokrýt rozehrávku Dynama a ve vlastním útočném pásmu se dostat i ke střele. Na Jerjomenka si ale nepřišel, ten zatím chytá dobré utkání.
     
    24:16
    Hosté si celkem zahrávali v rozehrávce, nicméně z toho zázrakem vykombinovali a v útočném pásmu držel puk Kagarlickij, Dahlbeck s Robinsonem však hostujícího rychlíka stínovali a neměli problém s jeho zastavením.
     
    23:35
    Indrašis nasadil jesle svému protihráči a vybídl před sebe Zackrissona, druhý obránce CSKA ale hostujícího forvarda dojel a bez problémů odzbrojil.
     
    23:06
    Kaprizov sice narazil na Jefremova, puk ale udržel a poslal jej na pravý kruh pro Grigorenka. Jeho střela na úroveň břevna se ale vůbec neujala a skončila v ochranné síti.
     
    22:38
    Tělegin zvládl souboj se dvěma hráči a prohodil si je, hostující gólman lehce píchl puk v jízdě mimo Tělegina. Domácího hráče ale zastoupil jeho kolega Světlakov, jenže Jerjomenko ostrý úhel podržel.
     
    22:17
    Okulov využil lehkého zmatku mezi bránící dvojici hostí a okamžitě šel za pukem jako myslivec za trofejí. Z mezikruží poslal na Jerjomenka nepříjemnou střelu, ten ji však ve výstroji udržel.
     
    22:06
    Jerjomenko si nechtěl dělat žádné problémy a i když mohl rozehrávat dále, nakonec raději přikryl kotouč u levé tyčky.
    21:16 Michal ČAJKOVSKÝ - 2:1
     
    21:16
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Aktivní vstup do druhé třetiny od Dynama se vyplácí! Indrašis bojoval na levém kruhu o puk, nakonec hrací předmět vyplaval do rohu kluziště, odkud Zackrisson našel na modré volného MICHALA ČAJKOVSKÉHO. Hostující #67 na nic nečekala, od modré vypálila a kotouč přímo prolétl do protějšího vinglu – 2:1! Asistence: Patrik Zackrisson, Miks Indrašis.
     
    20:12
    Uvidíme, zda nastane ve hře Dynama nějaká změna, co se hry týče. CSKA se zatím moc nenadřelo, ale vše se může změnit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    Střely na branku: 14 – 4
    Vyloučení: 1 – 1
    Využití: 0 – 0, v oslabení 0 – 0
    Vhazování: 10 – 7
    Zblokované střely: 2 – 3
     
    První třetina dnešního čtvrtfinálového utkání je minulost! CSKA v ní odehrálo jednoznačně lepší part. Aktivním vstupem do utkání dostalo Dynamo pod tlak, který zužitkoval ve 4. minutě gólem po přihrávce Robinsona Kirill Kaprizov. Hosté se pak dostali lehce do hry, jenže stále měli jasnou převahu armádníci. Druhý gól zápasu se urodil z neproměněné šance Dynama, když domácí šli na druhou stranu a chybu Hietanena potrestal Michail Grigorenko. CSKA tak vede 2:0 a Dynamo má do druhé třetiny o čem přemýšlet. Ta začne zhruba za 15 minut.

    Střely na branku: 14 – 4
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    Domácí nechtěli mít v závěru třetiny nic společného s obrannou fází a vrhli všechny své síly do útoku, hosté ale závěr třetiny odbránili.
     
    19:17
    Jsme již v poslední minutě první třetiny moskevského derby. Andronov odjíždí v předklonu na střídačku, neboť ho po boji o kotouč zasáhl právě hrací předmět do obličeje. V přerušené hře pak ještě debatovala čtveřice sudích, trestat ale nebude, podezření na zásah holí se neprokázalo.
    18:24 Michail GRIGORENKO - 2:0
     
    18:24
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Pravidlo nedáš-dostaneš je sice velice zrezlé, ale stále platí! Hosté totiž měli šanci, kdy si sjel od modré mezi kruhy Čajkovský a Kagarlickij mu tam pustil kotouč, slovenský obránce ale při střele selhal a hra se stěhovala na druhou stranu.

    Vypadalo to na poměrně klidný přechod domácích, jenže Hietanen udělal chybu, kterou potrestal ziskem puku, sjetím na osu hřiště a střelou přes beton Jerjomenka MICHAIL GRIGORENKO – 2:0! Bez asistence.
     
    17:55
    Zkušený hráč z KHL Greg Scott dojel puk v útočném pásmu a z pravého křídla si najel k Jerjomenkovi, na kterého pak poslal tvrdou střelu, leč do středu branky. Následně ještě schytal hrazdu na obličej Dahlbeck, ale sudí zůstávají klidní.
     
    17:08
    Šalunov hledal puk pod třemi hráči v útočném pásmu, jenže přesila v bílých dresech byla o dost úspěšnější a odmítla pustit Šalunova ke střele.
     
    15:56
    Kaprizov neudržel kotouč na holi, a proto ho o něj obral Volkov. Ten si pak vybruslil za branku a rozehrál dále na své spoluhráče. Jenže ti nebyli schopni udržet puk delší dobu, domácí jej získali zpět a vybojovali vhazování v útočném pásmu.
     
    15:20
    Indrašis si jednoduše puk nahodil a zároveň i dojel. Indrašis pak za brankou ustál další nepříjemný souboj a hledal kohokoliv před brankou. Tam ale nebyl vyjma Sorokina nikdo a po chvíli dalších soubojů se puk ocitl mezi střídačkami.
     
    14:34
    Čajkovský neustál souboj s hráčem CSKA u mantinelu a sudí dnes zatím hru velice pouští, nepřerušují kvůli sebemenším střetu.
     
    13:31
    Grigorenkova střela nadělala Jerjomenkovi problémy, který vyrazil pouze na hůl Veye. Kdyby Vey střílel, patrně by to byl gól. Avšak Vey nahrával zpět Grigorenkovi a to už hostující obrana zblokovala!
     
    13:07
    Domácí vykombinovali náročnou situaci na dvě přihrávky a Světlakov po levém křídle postupoval dopředu, přičemž měl za sebou hráče soupeře. Světlakov se přesto dostal ke střele z levého kruhu, jenže Jerjomenko vyzvedl do vzduchu lapačku.
     
    12:27
    Andronov podstoupil další tvrdý souboj, tentokrát se již sudí chystali vyloučit, nakonec sice vložili píšťalku do úst, ale ruku nezvedli. Hra tak šla na druhou stranu, kde si našel prostor před brankou Indrašis, Sorokin ale uspěl a zahájil komerční brejk.
     
    11:41
    Kagarlickij nepřešel přes Marčenka, který mu za domácí brankou odmítal dát jakýkoliv prostor. Avšak být sudí trochu přísnější, tak sedí Marčenko už na trestné.
     
    11:05
    Okulov si od modré stáhl puk mezi kruhy a volný bez rozmyslu střílel na hostující branku, Jerjomenko vyrazil betony.
     
    10:19
    Hraje se zase v plném počtu. Vey nahodil před Jerjomenka, který z provozní teploty zase rychle vychladl. Ale ani v útočném pásmu se domácí dlouho neohřáli. Hra jde celkem rychle, ale bez šancí.
     
    09:41
    Makarov tvrdě narazil na Blažijevskiho, který mu dal do cesty pěkný strom a zároveň vyhodil hostující hráče z útoku.
     
    09:00
    Přesilovková lajna Dynama se vůbec nedokáže udržet v útočném pásmu a CSKA se zatím bez problémů brání.
     
    08:16
    CSKA už nasazovalo do dalšího útočného tažení, avšak čárový sudí si všiml hry v šesti zavčas, přerušil hru a menší trest musí odsedět Popov. Dynamo má tak první přesilovou hru.
     
    07:38
    Oba týmy hrají v plném počtu, tedy 5 na 5. Mozer na druhé straně to zkusil sám na sebe, ale od levého mantinelu nebyl nikam dále puštěn.
     
    07:09
    Dynamo dobře narušuje pokus CSKA dostat se do přesilovkového vzorce. Ne nadarmo mají hosté nejlepší oslabení v play-off. Nedostali totiž ani jeden gól...
     
    06:41
    Marčenko při střele zlomil hůl a musel na střídačku pro novou. Nicméně ještě dokázal něco málo odbránit, jenže hosté stejně vyhodili.
     
    05:56
    Od modré přišla střela Nestěrova, ale šla vedle branky. Následný závar již pak Dynamo ubránilo a vyhodilo kotouč na druhou stranu.
     
    05:36
    První vyloučení celé série. Mironov se spíše srazil se Světlakovem, avšak dle názoru sudího Gofmana jej podrazil a CSKA může ukázat třetí nejlepší přesilovku v lize.
     
    04:56
    Indrašis si nadvakrát poradil s protihráči, avšak nedokázal dokončit celou situaci. Špatně totiž nahrál, což byla voda na mlýn pro čtvrtou domácí lajnu, Tělegin rychle přešel do útoku, svojí střelou ale ničím nepřekvapil.
     
    04:30
    Hosté se již osmělili a dokonce chvíli tvořili i v útočném pásmu. Z mezikruží vyplaval puk na Čajkovského, který se napřáhl ke střele na modré čáře, jenže předzvěst tvrdé střely klamala a Sorokin neměl žádný problém.
    03:13 Kirill KAPRIZOV - 1:0
     
    03:13
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Zasloužené vedení CSKA hned v úvodu utkání! Robinson na levém kruhu chvíli předržel kotouč, což mohlo vypadat divně, avšak počkal si na to, až mu dojede na druhou stranu KIRILL KAPRIZOV. Robinson tak svému spoluhráči poslal krásnou nahrávku na druhou stranu před prázdnou branku a Kaprizov si nedělal problémy – 1:0! Asistence: Matt Robinson, Arťom Blažijevskij.
     
    02:26
    Další vyhrané buly od armádníků a hned za kruhem se nacházel Grigorenko, který zkusil z první vypálit švihem, puk ale mířil nad spojnici tyčí.
     
    01:57
    Šalunov udržel puk na obranné modré a posunul ho za sebe na spoluhráče. Ti se stále drží v útoku a odmítají jakkoliv Dynamo pustit dopředu. Vzešla z toho i situace 3 na 1, Světlakov ale trefil hruď veterána v brance Dynama.
     
    01:13
    Ihned po buly střílel jeden z domácích obránců, Jerjomenko ale vykopl bez problémů betonem. Přesto si stále CSKA drží útok a vytváří si tlak.
     
    00:58
    Když už se Dynamo dostalo na puk, tak muselo volit přes Mozera vyhození na zakázané uvolnění.
     
    00:43
    Dahlbeck se dostal za vlastní branku, počkal na dostřídání útočné formace a poslal kotouč dopředu. Dynamo si zatím kloudně nesáhlo na puk, jak se lidově říká.
     
    00:17
    Domácí tým opět vyhodil a dostal se do útočného pásma, zde se usadil, nicméně jeho nápor byl velice platonický.
     
    00:01
    Semifinále dvou rivalů začíná, na řadu přichází druhá útočná formace CSKA. Jenže domácí ihned zahajují zápas icingem, a proto si můžeme hned v prvním přerušení poslechnout kapelu Muse.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    -33:00
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Blažijevskij, Nestěrov (A), Dahlbeck, M. Robinson, Naumenkov, Marčenko – Vey, Kaprizov, Grigorenko – Andronov (C), Scott (A), Kalinin – Al. Popov, Šalunov, Okulov – Tělegin, Slepyšev, Světlakov.

    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – I. Nikulin (C), Volkov, Hietanen, Čajkovský, Koivisto, Mironov, J. Zajcev, Pepeljajev – Tarasov, Šipačov (A), Kagarlickij – Indrašis, Brjukvin, Zackrisson – Mozer, I. Makarov, Mojsejev – Jefremov, Muranov, Igumnov.

    Rozhodčí: Birin, Gofman – Šalagin, Šišlo (všichni RUS).
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    DYNAMO MOSKVA
    Michal Čajkovský (SVK), obránce

    u CSKA nenajdeme žádného českého ani slovenského hráče
     
    I přesto, že favoritem série je CSKA, minulost ukázala, že nikdy v historii KHL armádní klub nepřešel přes svého čtvrtfinálového soupeře. V roce 2009 a 2013 to sice vždy skončilo 4:3 na zápasy, pokaždé se ale radovalo Dynamo. Navíc se může hostující tým spoléhat na gólmana Alexandera Jeromenka, který se rozchytal do play-off formy a byl navíc i u posledních zisku Gagarinova poháru pro Dynamo v letech 2012 a 2013. Na druhé straně je ale však Ilja Sorokin, ten má pro změnu fantastická čísla (94,7 %).

    Dá se očekávat oboustranně vyhrocená a série s parádním hokejem, soudě dle soupisek. Ale jak už to bývá, papírové předpoklady se občas nenaplní. Každopádně by se mělo Dynamo vyvarovat jakýchkoliv zbytečných oslabení a nedodržování disciplíny, zvláště když je CSKA třetím nejlepším týmem soutěže, co se přesilovkového využití týče. Zkrátka a jednoduše, čeká nás zřejmě velice zajímavá série...
     
    POSTUP CSKA MOSKVA V PLAY-OFF

    ČTVRTFINÁLE ZÁPADNÍ KONFERENCE:

    1. zápas, 26. února 2019, CSKA MOSKVA – VIŤAZ MOSKEVSKÁ OBLAST 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

    Branky a nahrávky: 35. Grigorenko (Kaprizov, Naumenkov), 36. Šalunov (Hansen, Okulov), 45. Okulov (Slepyšev, Šalunov), 60. Světlakov (Tělegin)

    2. zápas, 28. února 2019, CSKA MOSKVA – VIŤAZ MOSKEVSKÁ OBLAST 6:2 (0:1, 4:0, 2:1)

    Branky a nahrávky: 25. Grigorenko (Nestěrov, Kaprizov), 30. Okulov (Hansen, Šalunov), 33. Nestěrov, 37. Naumenkov (Grigorenko), 44. Grigorenko (Nestěrov), 51. Marčenko (Okulov, Nestěrov) – 19. P. Černov (Kokarev, Stoljarov), 46. Rendulić (Švec-Rogovoj, Makejev)

    3. zápas, 2. března 2019, VIŤAZ MOSKEVSKÁ OBLAST – CSKA MOSKVA 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

    Branky a nahrávky: 39. Jevsejenkov (A. Sjomin) – 28. Šalunov (Okulov), 45. M. Robinson (Mamin), 51. Slepyšev (Grigorenko, Kaprizov)

    4. zápas, 4. března 2019, VIŤAZ MOSKEVSKÁ OBLAST – CSKA MOSKVA 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

    Branky a nahrávky: 25. Švec-Rogovoj (Makejev, P. Černov) – 4. Grigorenko, 10. Kaprizov (Světlakov, Grigorenko), 40. Grigorenko (Vey, Kaprizov)

    KONEČNÝ STAV SÉRIE – 0:4
     
    CSKA MOSKVA
    po základní části: 1. místo, 106 bodů, skóre 191:75, bilance 43-10-0-9

    CSKA v divokém finiši základní části uhájilo první místo v Západní konferenci před svým věčným rivalem z Petrohradu a podle klasického pavouka čekal moskevský tým v neméně zajímavém finiši o postup do play-off soupeř s mírným nádechem regionálního souboje, Viťaz Moskevská oblast. Ve čtvrtfinále Západní konference bylo CSKA jasným favoritem a od prvního utkání roli naplňovalo. Nakonec si došlo pro jasný postup poměrem 4:0 na zápasy a v semifinále tak dojde na třaskavý souboj dvou těžkých moskevských vah.

    V play-off chytil ohromnou slinu útočník Michail Grigorenko, který za posledních pět utkání slavil šestkrát zásah a třikrát asistenci. Druhým nejproduktivnějším hráčem ve vyřazovacích bojích je reprezentační obránce a její pilíř Kirill Kaprizov. Oproti Grigorenkovi má o dva body méně, na svém kontě má jeden gól a šest nahrávek. Třetím nejproduktivnějším hráčem je Konstantin Okulov. Ten prožil asi nejlepší sezonu v dresu armádního týmu, v základní části udělal dohromady 31 bodů, v play-off plynně pokračuje, během čtyřzápasové série udělal pět bodů (2+3). O bod za ním je Maxim Šalunov.
     
    POSTUP DYNAMA MOSKVA V PLAY-OFF

    ČTVRTFINÁLE ZÁPADNÍ KONFERENCE:

    1. zápas, 25. února 2019, JOKERIT HELSINKI – DYNAMO MOSKVA 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)

    Branky a nahrávky: 34. Norman, 52. Vesalainen – 30. Tarasov (Koivisto, Brjukvin), 46. Muranov (Jefremov), 50. Šipačov (Kagarlickij, I. Nikulin), 60. Mozer

    2. zápas, 27. února 2019, JOKERIT HELSINKI – DYNAMO MOSKVA 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

    Branky a nahrávky: 10. Nicklas Jensen (Lepistö), 45. O'Neill (Jormakka, Lööv) – 16. Zackrisson (Čajkovský, Brjukvin), 18. Indrašis (Kagarlickij, Šipačov), 29. Koivisto (Zackrisson, Igumnov)

    3. zápas, 1. března 2019, DYNAMO MOSKVA – JOKERIT HELSINKI 2:3 OT (0:0, 2:1, 0:1 – 0:1)

    Branky a nahrávky: 30. Brjukvin (Čajkovský, Tarasov), 36. Igumnov (I. Makarov) – 33. Jormakka (O'Neill), 56. Manninen (Lepistö, Anttila), 65. Manninen (Lepistö, Nicklas Jensen)

    4. zápas, 3. března 2019, DYNAMO MOSKVA – JOKERIT HELSINKI 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

    Branky a nahrávky: 17. Brjukvin (Hietanen, Zackrisson), 36. Zackrisson (Kagarlickij), 59. Mironov

    5. zápas, 5. března 2019, JOKERIT HELSINKI – DYNAMO MOSKVA 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

    Branky a nahrávky: 4. Joensuu (O'Neill), 53. Norman (Anttila, Kivistö) – 58. Zackrisson (Šipačov, Kagarlickij)

    6. zápas, 7. března 2019, DYNAMO MOSKVA – JOKERIT HELSINKI 6:2 (5:0, 1:1, 0:1)

    Branky a nahrávky: 7. Čajkovský (Šipačov, Tarasov), 9. Brjukvin (Zackrisson, Indrašis), 11. Jefremov (Igumnov, Muranov), 13. J. Zajcev (Kagarlickij), 18. Tarasov (Zackrisson, Šipačov), 27. Kagarlickij (Indrašis) – 40. Nicklas Jensen (Jensen Aabo), 44. Anttila (Jensen Aabo)

    KONEČNÝ STAV SÉRIE – 2:4
     
    DYNAMO MOSKVA
    po základní části: 5. místo, 72 bodů, skóre 153:139, bilance 27-6-6-23

    Dynamo mělo o poznání klidnější závěr základní části, kdy prakticky mělo své páté místo nějakým způsobem jisté a nemuselo honit body na poslední chvíli. Soupeřem se stal čtvrtý tým z tabulky, tedy helsinský Jokerit, který měl v základní části o osm bodů více a měl výhodu domácího prostředí v případě klíčového sedmého zápasu. Oproti CSKA ale má Dynamo drobnou nevýhodu, v sérii totiž sehrálo o dva zápasy více. Pro Jokerit bylo totálním šokem, když Moskva vykradla dvakrát za sebou jeho stánek a do Ruska jela s náskokem 2:0. Klíčový třetí zápas Jokerit zvládl, v pátem odvrátil doma vyřazení, avšak v tom šestém totálně vybouchl, dostal pět gólů v první třetině a bylo po všem. Dynamo Moskva tak jde dále po výhře 4:2 na zápasy.

    Soupeř CSKA má bodový přísun hráčů rozložený do více hráčů. Průběžně je vedoucím hráčem Patrik Zackrisson se sedmi body (3+4). O dva góly méně má pak Dmitrij Kagarlickij, který v KHL platí za jednoho z nejrychlejších bruslařů. Celou trojici uzavírá Danill Tarasov, který s dvěma góly a třemi asistencemi prožívá své vůbec první play-off v Dynamu. Velice dobře střelecky je na tom taktéž Vladimir Brjukvin, který má počet gólů shodný se Zackrissonem. Oproti CSKA má ale Dynamo větší počet trestných minut během play-off, což bylo vzhledem k délce i vyhrocenosti série logické.
     
    Dobré odpoledne všem příznivcům Kontinentální hokejové ligy! Od středečních 17:30 se rozehrají semifinálové série Západní konference! Jednou z třaskavých bitev bude určitě moskevské derby, a to mezi CSKA Moskva a Dynamo Moskva. Zatímco Dynamo má za sebou náročnou šestizápasovou sérii, ve které překvapivě vyřadilo Jokerit, CSKA si nedělalo problémy s Viťazem a postoupilo v nejkratším možném čase. Příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 4. Kaprizov (M. Robinson, Blažijevskij), 19. Grigorenko, 30. Vey (Okulov, Nestěrov), 42. Nestěrov (Okulov, Šalunov) – 22. Čajkovský (Zackrisson, Indrašis)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Blažijevskij, Nestěrov (A), Dahlbeck, M. Robinson, Naumenkov, Marčenko – Vey, Kaprizov, Grigorenko – Andronov (C), Scott (A), Kalinin – Al. Popov, Šalunov, Okulov – Tělegin, Slepyšev, Světlakov.
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (54. Bočarov) – I. Nikulin (C), Volkov, Hietanen, Čajkovský, Koivisto, Mironov, J. Zajcev, Pepeljajev – Tarasov, Šipačov (A), Kagarlickij – Indrašis, Brjukvin, Zackrisson – Mozer, I. Makarov, Mojsejev – Jefremov, Muranov, Igumnov.

    Rozhodčí: Birin, Gofman – Šalagin, Šišlo (všichni RUS)

    Diváci: 10 230
    CSKA Moskva 4 1 Dynamo Moskva
    #1 Středa 13.03.2019 • 17:30
    CSKA Moskva - Dynamo Moskva 4:1
    #2 Pátek 15.03.2019 • 17:30
    CSKA Moskva - Dynamo Moskva 0:1 po prodl.
    #3 Neděle 17.03.2019 • 15:00
    Dynamo Moskva - CSKA Moskva 0:4
    #4 Úterý 19.03.2019 • 17:30
    Dynamo Moskva - CSKA Moskva 1:2
    #5 Čtvrtek 21.03.2019 • 17:30
    CSKA Moskva - Dynamo Moskva 3:2
    ocianews.com