Havířov – Kladno 3:2 (1:0 po s.n.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 5:4 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
konec
HC Olomouc
4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 15.03.2019, 17:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • DHL Extraliga juniorů • O umístění
Partner:
     
    Olomouc nakonec zvládla ve třetí třetině zlepšit svůj výkon a vybojovat díky dalším třem trefám tři body, které jí však už ve třetí fáze nadstavby k ničemu nepomohly. Hanáci končí celkově na 20. příčce extraligy, Boleslav pak obsadila 17. pozici. Pro mnoho hráčů šlo o poslední duel v mládežnických kategoriích, neboť ročník 2000 by měl již přecházet podle aktuálních pravidel do mužské kategorie. I proto je pro mnoho hráčů specifický. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (19:34:23)
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Moravčík velmi rychle spěchal za pukem, který nakonec nebude označen za icingový. Hanáci se tak v této chvíli musí ještě postavit zřejmě poslednímu útoku soupeře.
     
    58:33
    Podlaha se snažil střílet co nejrychleji, jenomže rána z pravého křídla nebyla úplně přesná. Kotouč trefil jen boční síťku, Boleslav se ještě bude dostávat k další rozehrávce.
     
    57:48
    Rudolph se snažil napodobit bombera Dajčara, jenže jemu golfák tentokrát nesedl podle představ. Puk tak přiletěl těsně nad ledem přímo do lapačky Mokrého, vhazovat se bude znovu před olomouckou brankou.
     
    56:53
    Olomouc právě vstřelila branku!
    To byla rána! Olomoucký obránce TOMÁŠ DAJČAR, který už má za sebou kanadskou anabázi, se postaral o milimetrově přesnou bombu od modré. Puk vypálený golfákem zapadl přímo do šibenice. Asistence: Matěj Tomajko.
     
    55:27
    Šima dokázal s velkým štěstím nakonec pomocí obloučku poslat puk až ke Klikorkovi, jenomže jeho zakončení z otočky nebylo přesné. Přízemní ránu forhendem si dokázal Mokrý pokrýt.
     
    54:38
    Boleslav dokázala na dlouhou dobu svého soupeře zatlačit v obranném pásmu, což zejména zapříčinila aktivita Jana Grima. Jeho ránu z velkého úhlu ovšem přeci jen Mokrý zvládl pokrýt. Bruslaři pokračují v tlaku.
     
    53:48
    Krinwald musel ve svém brankovišti nastolit pořádek, neboť se mu před bránou nakupilo hned několik soupeřů. Nakonec však puk zvládl přidržet, rozhodčí tak pro tuto chvíli přerušují hru.
     
    52:39
    Tomajko byl jen kousek od čtvrté olomoucké trefy! Jeho bombu z levého křídla totiž zastavila až tyč boleslavské branky.
     
    51:35
    Štefka pořádně svou aktivitou v útočném pásmu zatopil boleslavské obraně. Jeho parádičky však nakonec nebyly dostatečnou možností a zvýšení olomouckého náskoku, puku se nakonec zmocnil Klikorka.
     
    50:10
    A další olomoucká tutovka! Moravčík už se sice dostal zpátky na hrací plochu, jenomže před tímto momentem se málem zapsal mezi střelce znovu Matiaško. Krinwald však předvedl parádní zákrok, při následné akci pak Roseckému bomba do odkryté části brány nesedla.
     
    48:35
    Matěj Kořenek se musí hodně držet za hlavu! Jeho rána z mezikruží totiž málem doletěla za záda Krinwalda, ten však předvedl neskutečný zákrok lapačkou. Hanáci tak svou přesilovku zatím nevyužívají.
     
    47:57
    Olomouc půjde do další přesilovky. Andrej Moravčík (MBL) totiž nezvládl zabránit olomouckému útočníkovi čistě, podle sudích jej zahákoval, čímž si musí odpykat menší trest.
     
    47:38
    Matiaško měl obrovskou tutovku! Olomoucký kanonýr se dostal do samostatného úniku, nicméně svůj brejk nevyužil. Krinwald zvládl jeho blafák vystihnout a udržel kotouč mezi betony. Parádní zákrok!
     
    46:36
    Dotter se nerozmýšlel a po rychlém nabruslení na pravém křídle vzal všechnu tíhu zodpovědnosti na sebe. Jeho rána z kruhu ale Mokrého nijak nepřekvapila, kotouč ukryl ve své výstroji.
     
    45:25
    Boleslav soupeře pořádně zatlačila a hned z toho byla pořádná ofenzivní podívaná. Grimoba formace ale rozháranosti domácích beků nevyužila, ke střelbě se nakonec nedostala.
     
    44:45
    Vladislav Houška dlouho řešil problém olomouckých napadajících útočníků, což však pro jistotu vyřešil rázně. Jeho vyhození přes střední pásmo na malou chvíli uklidňuje Bruslaře, oba celky střídají.
     
    43:03
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci uzmuli dvoubrankové vedení! Po rychlé individuální akci se dostal k puku na ose hřiště MICHAL MATIAŠKO a parádní technickou finesou překonal vyjetého Krinwalda. Boleslavští beci exvsetínského kanonýra nezachytili. Asistence. David Rosecký, Tomáš Dajčar.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 7. L. Rutar (Matiaško), 42. Ministr (Štefka, Hlaváč), 44. Matiaško (Rosecký, Dajčar), 57. Dajčar (Tomajko) – 21. Grim (Moravčík)


    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – L. Rutar, Klesla, Hlaváč, Vosátko, A. Rutar, Pírek, Dajčar – Handl, Matiaško, Štefka, Tomajko, Ruda, Kořenek, Štědrý, Podlaha, Rosecký, Ministr
    BK Mladá Boleslav: Krinwald (Kmec) – Klikorka, Dotter, M. Houška, Holoubek, Přenosil, Hovorka, Rudolph, Procházka – Hašlar, Schultz, Moucha, Foerster, V. Houška, Grim, Vasilev, Moravčík, Šíma

    Rozhodčí: Kašík – Zapletal, Kučera

    Diváci: 39
    ocianews.com