Sparta – Slavia 1:2 (kon.) | Liberec – Jablonec 5:2 (kon.) | Příbram – Teplice 2:1 (kon.)
Č. Budějovice – Hr. Králové 2:2 (kon.) | Plzeň – Bohemians 1905 2:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
1:2 (1:2)
SK Slavia Praha
Pondělí 18.03.2019, 13:00 • TCM Strahov - UMT • Juniorská liga – Čechy • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga má v rámci dvaadvacátého kola na programu velice pikantní duel, proti sobě se totiž představí AC Sparta Praha a SK Slavia Praha.
     
    AC Sparta Praha

    Fotbalisté Sparty jsou jednoznačným lídrem této soutěže, v tuto chvíli mají na druhou Mladou Boleslav náskok devíti bodů, avšak své utkání mají ještě k dobru. Domácí celek tohoto zápasu dal zapomenout na nepovedený souboj v Českých Budějovicích, kde hodně překvapivě prohrál poměrem 1:2. V minulém kole se totiž v menším pražském derby utkal proti Dukle Praha, která si nakonec odvezla porážku 1:4. Sparta je druhým nejlépe střílejícím celkem celé ligy, na druhou stranu se opírá o nejméně propustnou defenzívu, která si drží průměr jedné obdržené branky na utkání. Sparta je rovněž vůbec nejlepším celkem na domácím stadionu, z deseti zápasů ztratila body pouze jedinkrát, což plně stačí na vedoucí pozici. Poslední juniorské derby vyznělo právě pro Spartu, která na hřišti soupeře zvítězila vysoko 5:2.
     
    SK Slavia Praha

    Na opačné straně stojí pražská Slavia, která předvádí naprosto odlišné výkony. Sešívaní se totiž nacházejí na deváté pozici, což jim zajišťuje skupinu s názvem "část poražených". Slavia doposud nasbírala pouze šestadvacet bodů, v posledním kole navíc nezvládla pražské derby proti Bohemians, které si nakonec odvezlo jednobrankové vítězství poměrem 1:0. Sešívaným se ale na hřištích soupeřů celkem daří, z dvanáctičlenné skupiny se totiž nacházejí v přesné polovině, přičemž z odehraných deseti zápasů vyhráli hned v pěti případech. Slavia se sice opírá o velice kvalitní útočnou vazbu, avšak ideální to není v defenzivní činnosti, která inkasovala o polovinu branek více, než její dnešní protivník. Uvidíme, jestli Slavia oplatí Spartě porážku z první poloviny sezóny.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Pecháček – Zahustel, Penc, Sváta (C), Ambler, Vácha, Sláma, Hašek, Flak, Pulkrab, Prokopec
    Náhradníci: Gabriel, Tasić, Abdelkader, Čajkovský, Palečko, Kotek

    SK Slavia Praha: Radotić – Drozda (C), Alvir, Mach, Petrák, Podrazký, Nabijev, Havránek, Fukala, Janoušek, Trapanovski
    Náhradníci: Radimský – Bárta, Vlasák, Štětka, Křišťan, Radimský

    Rozhodčí: Nenadál – Koval, Poživil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v samotném úvodu zápasu se k poprvé k míči dostal domácí brankář Pecháček, který z jedničky odkopával na druhou stranu, kde Drozda odehrál míč do autu.
     
    4
    Následně u postranní čáry dokázal vybojovat míč Alvir, jenž ale nedokázal vyvézt balón na druhou stranu. Naopak ho u středového kruhu odzbrojil Vácha.
     
    5
    Na pořadu dne byla standardka pro Spartu. Rozehrávku si nakonec vzal na starost Vácha, jehož vzdušnou nabídku dokázal odklidit Petrák.
     
    6
    Domácí si vybojovali autové vhazování z levé strany, které obstaral Flak. Jeho nabídka měla najít Prokopce, od kterého se míč odrazil zpět do zámezí.
     
    7
    Následoval rohový kop pro Spartu, který z levé strany rozehrával Sláma. Nakonec se jednalo o rozehrávku nakrátko, která nepřinesla nic kloudného.
     
    8
    Z pravé strany hrací plochy tak mohl vhazovat Havránek, který si celou situaci ještě jednou vyzkouší. Jeden z protihráčů totiž poslal míč zpět do zámezí.
     
    9
    Zahustel si nyní nechtěl komplikovat život, proto raději vyprodukoval zpětnou přihrávku na brankáře Pecháčka, který okamžitě rozehrál do strany.
     
    10
    Také Radotić si vyzkoušel odkop od branky, který posílal na levou stranu hřiště, kde se ve vzduchu neprosadil Fukala. Hostující obránce navíc fauloval.
     
    11
    Ve středu hrací plochy sáhl k nedovolenému zákroku domácí Penc, který zezadu poslal k zemi Petráka. Sešívaní rozehráli přesením hry na Alvira.
     
    12
    Přihrávka na pravou stranu měla najít Podrazkého, před kterým na poslední chvíli zasahoval Penc. Na pořadu dne bude další autové vhazování.
     
    13
    Za volným míčem se hnal Pulkrab, který u postranní lajny nevyzrál na důrazného Janouška, jenž vypíchl míč do zámezí. Zahustel bude vhazovat.
     
    13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Prokopec posílal do malého vápna nebezpečný centr, který jeden z protihráčů odvrátil přímo na nohu LUKÁŠE VÁCHY, jenž si vylepšil pozici pro střelu a poté nechytatelnou střelou překonal stojícího Radotiće.
    13. VÁCHA - 1:0
     
    14
    Slavia to bude mít nyní hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidně může ještě otočit.
     
    15
    Hosté si vybojovali standardní situaci, kterou nakonec rozehrávali nakrátko. Trapanovski se po přešlapovačce dostal k centru, který našel hlavu protihráče.
     
    16
    Následně musel hodně rychle jednat hostující Drozda, který konstruktivně rozehrál do strany na Havránka, jenž si ale neporozuměl s Alvirem.
     
    17
    Záhy se na zemi ocitl Pulkrab, který si vymodlil nedovolený zákrok na obranné polovině. Vácha na jistotu rozehrál na kopačku obránci Svátovi.
     
    18
    Dobré napadání Slavie nakonec přineslo další nedovolený zákrok, tentokráte se na zeleném pažitu ocitl Penc. Domácí opět rozehráli po zemi.
     
    19
    Nabijev si hodil míč trochu dál od kopačky, na což jeho celek mohl doplatit. Sledovali jsme protiútok, který včasným skluzem dokázal zastavit Drozda.
     
    20
    Sparta rozehrávala další rohový kop, tentokráte z levé strany. Míč se odrazil k Svátovi, který padající balón vůbec netrefil. Domácí ale drží hrací předmět.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme se dočkali jediné branky, o kterou se postarala Sparta, která je i v tuto chvíli aktivnějším celkem.
     
    22
    Po delší době si s míčem zahrál také domácí brankář Pecháček, který je stále bez práce. Po chvilkovém váhání přeci jenom rozehrál po zemi k lajně.
     
    23
    Také Slavia si vybojovala rohový kop, který směřoval na přední tyč, kde zasahoval Sváta. Právě domácí kapitán se jako poslední dotkl míče – roh.
     
    24
    Ani další rohový kop nebyl zrovna nebezpečný, naopak se do protiútoku dostával Sláma, jehož přenesení hry nakonec směřovalo kousek od Haška.
     
    29
    Sledujeme celkem nezáživnou pasáž tohoto utkání. Před malým momentem táhl protiútok Prokopec, jehož přenesení hry opět nebylo přesné.
     
    30
    Tohle už byla šance! Zahustel se dokázal uvolnit kolem protihráče, poté přiťukl vedle stojícímu Slámovi, který okamžitou ránu poslal kousek vedle branky.
     
    31
    Nyní se nedovoleným zákrokem prezentoval domácí Penc, který fauloval rozehrávajícího Fukalu. Slávisté se tak mohou uklidnit, následovat bude volný kop.
     
    32
    K rozehrávce se postavil sám faulovaný, tedy Fukala. Jeho kolmice směřovala podél autové čáry, kde s hodně agresivním zákrokem přispěchal Sváta.
     
    33
    Nakonec se Spartě přeci jenom podařilo vybojovat autové vhazování, po kterém se k míči nedostal Prokopec. Naopak Mach přihrával až na Radotiće.
     
    34
    Sešívaní si nakonec vybojovali rohový kop z levé strany, o který se postaral Alvir. Jeho centr nebyl vůbec špatný, avšak ani tentokráte nemusel Pecháček zasahovat.
     
    35
    Na pravou stranu si nabíhal Pulkrab, který prudkou přihrávku přeci jenom zastavil na hrací ploše. Posléze se k ráně vysoko nad branku dostal Hašek.
     
    36
    Tentokráte volný kop rozehrával hostující kapitán Drozda, který nakonec přihrál do strany na Havránka, který nedokázal předat naběhnuvšímu Nabijevovi.
     
    37
    Obrannou povinnost si před malým momentem splnil Penc, který na jistotu odklidil míč ke střídačkám. Po pravém křídle to zkoušel Podrazký, ke kterému přispěchal Ambler.
     
    38
    Prokopec chtěl přihrát do tandemu na Slámu, avšak nahrávku dokázal zachytit Trapanovski, který si hodil míč daleko od kopačky, čehož využil soupeř.
     
    38
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní se dostávají k vyrovnávací brance! Průniková přihrávka od Drozdy směřovala na pravou stranu, kam si naběhl Havránek, který ještě celou akci vyšperkoval zpětnou přihrávkou na MARKA ALVIRA, jehož důrazná rána skončila až za bezmocným Pecháčkem.
    38. ALVIR - 1:1
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Do pokutového území uháněl Sláma, jehož centr se ještě snažil najít hlavu Pulkraba, který se k hlavičc nedostal. Naopak Radotić odkopl na druhou stranu.
     
    42
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak pozor, hosté totiž otáčejí stav ve svůj prospěch! Domácí obrana nyní naprosto zaspala, do samostatného úniku se dostal FARID NABIJEV, který zvolil zakončení k bližší konstrukci, na které byl brankář Pecháček krátký.
    42. NABIJEV - 1:2
     
    44
    Nyní se do nepříjemné pozice dostává Sparta, která tak bude muset dotahovat jednobrankové manko. Na to má ještě celý druhý poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl tři přesné trefy. Sledovali jsme ale hodně bojovnou podívanou, přičemž nebylo k vidění moc brankových příležitostí. Tu první dokázala Sparta zužitkovat, načež byli domácí i posléze nebezpečnějším celkem. Postupem času se do hry začala zapojovat také Slavia, která se dostala k vyrovnávací brance, načež se hosté dokonce dostali do vedení, což určitě moc lidí nečekalo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Radim Prokopec, přichází Radwan Abdelkader.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Sparta sice zahrávala rohový kop, avšak do samostatného úniku se dostal hostující Nabijev, který zvolil hodně pomalé zakončení, jenž skončilo vedle branky.
     
    49
    Domácí hráči tak přečkali kritický moment, nyní se brankář Pecháček dostal k rozehrávce od své branky, kterou poslal daleko na druhou stranu hřiště.
     
    50
    Přenesení hry mělo na levém křídle najít Flaka, pro kterého byla přihrávka příliš vysoká. Míč skončil v zámezí, Havránek tak bude moci vhazovat.
     
    51
    I další přihrávka směřovala na levou stranu, avšak i tentokráte jí chyběla větší přesnost. Havránek si autové vhazování od postranní čáry zopakuje.
     
    52
    Dobrým vedením míče se prezentoval Ambler, který nakonec narazil na přesilu protihráčů. Na druhé straně skončil na zemi Mach, je pískáno.
     
    53
    K rozehrávce standardní situace se postavil Trapanovski, jehož centr pouze proletěl nad šestnáctkou. Záhy se zrodil protiútok domácích, Abdelkdaer si vymodlil faul.
     
    54
    Domácí ho nakonec rozehráli nakrátko, což zaskočilo obranu soupeře. S velkým štěstím zasahoval Radotić, který vyrazil míč za cenu rohového kopu.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Jan Fukala (SK Slavia Praha).
     
    55
    Jeden z hostů si u postranní čáry pomohl hodně ostrým zákrokem, který nakonec nepřinesl žlutou kartu. Je pískáno ve prospěch Sparty Praha.
     
    56
    Nehrálo se více než minutu, střídat by se ale nemělo. Zahustel rozehrál od postranní čáry, jeho přenesení hry směřovalo na opačnou stranu, kde číhal Ambler.
     
    57
    Aby toho nebylo málo, tak se na zemi ocitl Flak, kterému se nedovolený zákrok nelíbil natolik, že ho hlavní rozhodčí musel uklidňovat. Vše se obejde bez karty.
     
    58
    Na pravou stranu si dokázal naběhnout Sláma, který okamžitě centroval do pokutového území, avšak tam se nenacházela kloudná podpora kolegů.
     
    58
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jan Fukala, přichází Alexandr Bárta.
     
    59
    Posléze si zákrok připsal hostující brankář Radotić, který nadvakrát krotil střelu zpoza pokutového území. Záhy v hlavičkovém souboji dokázal uspět Sváta.
     
    60
    Autového vhazování z pravé strany se ujal Zahustel, který si pro spolupráci vybral vedle stojícího Pence, jenž nakonec ještě otřel míč o nohu napadajícího Petráka.
     
    61
    Celkem nenápadný centr nabral pořádnou výšku, nakonec se snesl za hostující branku. Radotić nemusel zasahovat, nyní bude sám rozehrávat.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Slavia stále vede o jednu branku. Domácí mají více ze hry, nyní si vybojovali další standardní situaci.
     
    63
    Ze střední vzdálenosti to přímo na bránu zkoušel hostující Petrák, jehož propagační rána našla náruč brankáře Pecháčka, jenž neměl moc starostí.
     
    64
    Pro další nedovolený zákrok si tentokráte doběhl domácí Ambler, který sám rozehrával volný kop. Následně se pokoušel uvolnit Flak, což odrazil Mach.
     
    65
    Slávisté mohli zvýšit vedení! Ojedinělý útočný výpad nakonec přinesl přihrávku na Trapanovskiho, který z hranice malého vápna trefil do nohy brankáře.
     
    66
    Následně ještě Podrazký přenesl hru na levou stranu, kde se ocitl s míčem na kopačce Bárta. Sešívaní nyní sevřeli svého soupeře u jeho šestnáctky.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Miroslav Podrazký (SK Slavia Praha).
     
    71
    Včas se pro mí vrátil domácí Hašek, který navíc zasáhl čistým způsobem. Na opačné straně to Trapanovski zkoušel manévrem, který ale odhalil Penc.
     
    72
    Další kolmice se tentokráte snášel na Nabijeva, před kterým ale zasahoval pozorný protihráč, jenž našel volného Janouška, který zamířil doprostřed.
     
    73
    Svátovi se podařilo včas vystoupit z obrany, díky čemuž se z hranice pokutového území dostal k zakončení Sláma, který trefil pouze protihráče.
     
    74
    Aby toho nebylo málo, tak jsme sledovali další nedovolený zákrok, tentokráte z hostující strany. Flak si ale ukopl míč ven z hrací plochy.
     
    75
    Momentálně se nehraje, neboť po tvrdém střetu skončil na zemi jeden z hráčů Slavie. Mezitím to Janoušek zkoušel nebezpečným centrem, který se neujal.
     
    76
    Nehraje se už něco málo přes minutu, na scénu přispěchal také lékařský personál, který si vzal hráče do péče. Ostatní hráči se mezitím občerstvují.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Jan Havránek (SK Slavia Praha).
     
    77
    Už se opět pokračuje ve hře, hosté sportovně odevzdali míč svému soupeři. Do kombinace se zapojil také Pecháček, který na druhé straně našel Drozdu.
     
    78
    Ambler měl na levém křídle celkem dost času na centr, avšak to mu naopak uškodilo natolik, že nejprve trefil protihráče, od kterého se míč odrazil právě do Amblera.
     
    79
    Penc rozehrával hluboko ze své poloviny. Domácí obránce to zkoušel dalekonosným nákopem na Abdelkader, který se ve vzduchu nedokázal prosadit.
     
    80
    V posledních minutách se hra hodně často přerušuje, což spíše hraje do karet Slavii. Ta stále vede o jednu branku, do konce zbývá deset minutek.
     
    81
    V roli posledního obránce dokázal zasáhnout Drozda, posléze se mezi obránce stačil natlačit Abdelkader, s jehož ránou si Radotić dokázal poradit.
     
    82
    Standardní situaci si vzal na starost hostující Trapanovski, který z velké vzdálenosti zkusil ohrozit branku soupeře, avšak vypálil vysoko nad branku.
     
    83
    Následně domácí propadli ve středu hrací plochy, k samostatnému úniku se dostal Janoušek, který na vyběhnuvšího brankáře Pecháčka nevyzrál.
     
    84
    Na druhou stranu se do pokutového území dokázal prodrat aktivní Flak, který to nakonec vzal sám na sebe. Jeho rána ale směřovala pouze do boční sítě.
     
    85
    Sešívaní hrají přesně tak, jak jim to vyhovuje. Tedy daleko s míčem od své branky, nyní si navíc vymodlili další nedovolený zákrok.
     
    86
    Přihrávka v podání hostujícího celku pouze proletěla malým vápnem, v opačném případě bychom zřejmě sledovali rozhodující branku.
     
    88
    V posledních minutách sledujeme celou řadu protiútok v podání Slavie, avšak ani jeden neskončil kýženým úspěchem.
     
    88
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Kristijan Trapanovski, přichází Adam Vlasák.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Spartě už nezbývá moc času. Uvidíme, zda se bude něco nastavovat.
     
    90+1
    Ještě jedno zakončení domácích, které směřovalo vysoko nad branku.
     
    90+2
    Radotić bude vykopávat od své branky.
     
    90+3
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Farid Nabijev, přichází David Štětka.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Slavie, která svého soupeře porazila poměrem 2:1. Domácí měli ve druhém poločasu více ze hry, avšak k vyrovnávací brance se zkrátka nedostali. Hned v úvodu ale mohl Slavii navýšit vedení Nabijev, což se ale nestalo. Následně Sparta také přidala několik slušných šancí, avšak Luka Radotić předvedl velice kvalitní výkon. Derby pražských S tak dopadlo lépe pro celek z Vršovic, naopak Sparta svým výkonem moc nepřesvědčila. (14:55:50)

    David Suchý

    Branky: 13. Vácha – 38. Alvir, 42. Nabijev

    Karty:   55. Fukala (SLA), 67. Podrazký (SLA), 77. Havránek (SLA)


    AC Sparta Praha: Pecháček – Zahustel, Penc, Sváta (C), Ambler, Vácha, Sláma, Hašek, Flak, Pulkrab, Prokopec (46. Abdelkader)
    Náhradníci: Gabriel, Tasić, Abdelkader, Čajkovský, Palečko, Kotek

    SK Slavia Praha: Radotić – Havránek, Drozda (C), Mach, Fukala (58. Bárta) – Podrazký, Petrák – Janoušek, Alvir, Trapanovski (88. Vlasák) – Nabiyev (90+3. Štětka)
    Náhradníci: Radimský – Bárta, Vlasák, Štětka, Křišťan, Radimský

    Rozhodčí: Nenadál – Koval, Poživil

    Diváci: 150
    bahis siteleri