NY Islanders – Boston 0:5 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 3:2 (1:0 po s.n.) | NY Rangers – Detroit 2:3 (kon.)
Philadelphia – Montreal 1:3 (kon.) | New Jersey – Washington 1:4 (kon.) | Nashville – Toronto 3:0 (kon.)
Minnesota – Colorado 1:3 (kon.) | St. Louis – Edmonton 7:2 (kon.) | Dallas – Florida 4:2 (kon.)
Calgary – Columbus 4:2 (kon.)
konec
Calgary Flames
4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
Columbus Blue Jackets
Středa 20.03.2019, 02:08 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:46
    Tribuny opět propukly radostí, když se ze středního pásma prosadil Travis Hamonic. Jenže hlavní rozhodčí branku pro ofsajd velmi rychle odvolal, a tak stav zápasu se nemění.
     
    59:31
    Sergej Bobrovskij opět opustil branku, čehož domácí mohli využít. Ovšem Johnny Gaudreau z levého kruhu trefil jen brankovou konstrukci!
    59:09 Matthew TKACHUK - 4:2
     
    59:09
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Mikael Backlund přejel střední pásmo a před brankou vybídl ke skórování MATTHEWA TKACHUKA. Útočník Flames musel zamířit do horní poloviny branky, protože se před ním ještě položil Adam McQuaid. Tohle už Calgary zvládne a upevní si vedení v konferenci. Asistence: Mikael Backlund a Michael Frolík.
     
    58:12
    Johnny Gaudreau dostal přihrávku ve středním pásmu k levému mantinelu, po přejetí červené čáry minul opuštěnou branku.
     
    57:57
    Columbus to znovu zkusí bez gólmana a Sergej Bobrovskij už pouští do hry šestého bruslaře!
     
    57:44
    Sergej Bobrovskij míří na střídačku, ale těsně po jeho opuštění branky se Blue Jackets dostali do ofsajdu. Hra se vrátí do středního pásma a ruský gólman do branky!
     
    55:20
    Kotouč za obranu dostal Mikael Backlund, jenž se řítil sám na brankáře. Domácí útočník mířil na vyrážečku, ovšem Sergej Bobrovskij si připisuje důležitý zákrok a drží dál Blue Jackets ve hře o body!
     
    50:22
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry).
     
    46:59
    Hosté se dostali do dalšího přečíslení, které bylo znovu nebezpečné! Přihrávku přes celou šířku třetiny dostal na pravou stranu Pierre-Luc Dubois. Aktivní útočník Columbusu střílel z jedné, ale beton českého gólmana byl připraven.
    45:28 Oliver BJORKSTRAND - 3:2
     
    45:28
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets využívají přesilovou hru a jsou znovu ve hře o bod, koncovka zápasu bude hodně zajímavá! Josh Anderson překonal útočnou modrou čáru, posunul puk doprava, kde se nacházel OLIVER BJORKSTRAND. Jeho pokus přes obránce zamířil přesně nad rameno Davida Ritticha, který tak reagoval příliš pozdě. Asistence: Josh Anderson a Zach Werenski.
     
    44:08
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Andrew Mangiapane – 2 min., podrážení).
     
    43:12
    Blue Jackets ujeli do přečíslení, které zakončil Cam Atkinson. Jeho pokus ke vzdálenější tyči vyrazil domácí brankář, ovšem tak nešťastně, že kotouč trefil do obličeje TJ Brodiea. Černá guma poté letěla vedl pravé tyče.
     
    41:30
    Z pravé strany střílel Matt Duchene, jenž mířil na teploměr českého gólmana. Ovšem domácí brankář prostor pod paží rychle utěsnil a připsal si další skvělý zákrok.
    39:35 Teč Alexandera Wennberga zamířila jen těsně vedle
     
    39:35
    Od modré čáry vystřelil Scott Harrington, jehož pokus tečoval do protipohybu brankáře Alexander Wennberg. Puk se po teči odrazil od ledu jen těsně vedle domácí branky!
     
    35:11
    Rozhodčí už mají jasno! Mark Giordano stihl zaskočit za svého brankářského kolegu a rukavicí zastavil puk ještě na brankové čáře! Blue Jackets pokračují v přesilové hře.
    35:11 Rittichovy zákroky a následné zaskočení Marka Giordana
     
    35:11
    Neskutečný David Rittich! Zakončení od modré čáry vyslal Seth Jones, jehož pokus českému brankáři vypadl. K dorážce se dostali ještě Josh Anderson a Alexander Wennberg, ovšem domácí gólman v leže zakročil. Akce pokračovala dál a puk se ocitl na levé straně, odkud ještě střílel Cam Atkinson. Jeho pokus asi zastavil Mark Giordano a bude se volat do Toronta, zda to byl gól nebo nikoliv!
     
    34:55
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Andrew Mangiapane – 2 min., podrážení).
     
    31:08
    Krásnou individuální akcí se prezentoval Artěmij Panarin, jenž se kličkou u mantinelu uvolnil na střed hrací plochy, kde mu puk ujel. Ovšem dostal se k němu ještě Pierre-Luc Dubois, ale David Rittich si připisuje zákrok ramenem.
    30:42 Obětavost Noaha Hanifina
     
    30:42
    Noah Hanifin předvedl opravdu obětavý zákrok, kdy střelu ve vyložené pozici zastavil hlavou! Domácí zadák po zakončení zůstal ležet na ledové ploše a spěchal k němu nejprve David Rittich a poté i týmový lékař. Ovšem pojďme od začátku. Přihrávku na pravou stranu dostal David Savard, jenž z jedné vypálil, ale zakončení zastavil právě bek Flames.
     
    27:30
    Cink! Po vyhraném vhazování se do útočného pásma hnal Pierre-Luc Dubois. který si nabruslil až mezi kruhy, odkud střílel na pravou stranu. Ovšem jeho zakončení bylo tak přesné, že potřetí zachránila Davida Ritticha pravá tyč.
     
    22:03
    Z rohu hrací plochy se až před branku procpal Pierre-Luc Dubois, jenž se pokusil překonat českého brankáře bekhendem. Jenže zakončení letělo jen nad horní tyčku, ale byla to pěkná akce.
    21:46 Bitka Garnetta Hathawaye a Adama McQuaida
     
    21:46
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Garnett Hathaway – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Adam McQuaid – 5 min., bitka).
     
    21:46
    A ještě boxerská vložka! Garnett Hathaway a Adam McQuaid se do sebe pustili mimo hru! Oba borci si rozdali několik ran a poté domácí hráč soupeře stáhl k ledu.
    20:37 Michael FROLÍK - 3:1
     
    20:37
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak to byla paráda v podání českého útočníka! MICHAEL FROLÍK si ve středním pásmu narazil kotouč se spoluhráčem a poté se drze vydal mezi Setha Jonese a hostujícího brankáře. Útočník Flames na si dlouhou kličku odkryl prostor branky, do níž zamířil. Asistence: TJ Brodie a Mark Giordano.
    19:52 Andrew MANGIAPANE - 2:1
     
    19:52
    Calgary právě vstřelilo branku!
    A protože nedáš dvě velké příležitosti, budeš potrestán. O tomto pravidlu by mohli vyprávět hráči Blue Jackets, kteří inkasují gól do šatny! Přihrávku před branku dostal Mark Jankowski, jenž s pukem zamíchal a předal jej na ANDREWA MANGIAPANEA. Útočník Flames měl před sebou snadnou úlohu a bekhendem otáčí stav zápasu. Asistence: Mark Jankowski a Austin Czarnik.
    18:58 Lukáš Sedlák a po něm Ryan Dzingel zacinkali na pravou tyčku Rittichovy branky
     
    18:58
    Zach Werenski sjel z modré čáry níže a přihrál k pravé tyči, kde se nacházel Ryan Dzingel. Před ním už se český gólman válel na ledě, ale hostující útočník orazítkoval znovu pravou tyčku!
     
    16:48
    Český minisouboj vyhrává domácí brankář, jemuž ale pomohla pravá tyč! Lukáš Sedlák si najel mezi kruhy, odkud tlačil svou střelu k tyči, ovšem zamířil tak přesně, že Davida Ritticha překonal, ale zacinkal jen na brankovou konstrukci!
    12:44 Johnny GAUDREAU - 1:1
     
    12:44
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Nejprve Derek Ryan přihrával před branku, kde se nacházel Austin Czarnik, jenže skvěle se vrátil Seth Jones. Akce pokračovala dále a prvně jmenovaný se zmocnil černé gumy za brankou, odkud mezi kruhy našel spoluhráče. JOHNNY GAUDREAU ze střelecké pozice pak zamířil přesně do pravé šibenice a dává první gól Flames v tomto střetnutí. Asistence: Derek Ryan a Austin Czarnik.
     
    10:48
    Hostující celek se sice radoval z dalšího gólu, ovšem tentokrát Columbusu sebral radost rozhodčí! To vše, protože Josh Anderson v pádu porazil českého brankáře. Tohle je sudím správně posouzeno!
    10:25 Zach WERENSKI - 0:1
     
    10:25
    Columbus právě vstřelil branku!
    Rozehrávku do středního pásma zachytil ZACH WERENSKI, který si narazil černou gumu s Artěmijem Panarinem a postupoval v přečíslení dál před branku. Jeho následná střela mířila na první tyč, kde David Rittich vyrážečkou nezareagoval. Blue Jackets tak využívají počáteční dobrý vstup do zápasu a zaslouženě vedou. Asistence: Artěmij Panarin.
     
    09:20
    Od modré čáry vystřelil Mark Giordano, jehož pokus byl před brankářem tečován vedle levé tyče. Akce Flames trvala dál a Sergej Bobrovskij musel zlikvidovat i střelu z předbrankového prostoru.
     
    07:27
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Pierre-Luc Dubois – 2 min., sekání).

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 13. J. Gaudreau (D. Ryan, Czarnik), 20. Mangiapane (Jankowski, Czarnik), 21. Frolík (Brodie, Giordano), 60. Tkachuk (Backlund, Frolík) – 11. Werenski (Panarin), 46. Bjorkstrand (J. Anderson, Werenski)


    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – Brodie, Giordano, Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Fantenberg – E. Lindholm, D. Ryan, J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Czarnik, Jankowski, Mangiapane – Hathaway, Lazar, Quine.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Kukan, McQuaid, Harrington – Atkinson, Dubois, Panarin – J. Anderson, Duchene, Dzingel – Sedlák, Jenner, Riley Nash – Dubinsky, Wennberg, Bjorkstrand.

    Rozhodčí: Meier, Morton – Murchison, Rody

    Diváci: 18 288
    bahis siteleri