Wales – Slovensko 1:0 (kon.) | Kazachstán – Rusko 0:4 (kon.) | Maďarsko – Chorvatsko 2:1 (kon.)
Izrael – Rakousko 4:2 (kon.) | San Marino – Skotsko 0:2 (kon.) | Nizozemsko – Německo 2:3 (kon.)
Sev. Irsko – Bělorusko 2:1 (kon.) | Polsko – Lotyšsko 2:0 (kon.) | Slovinsko – S. Makedonie 1:1 (kon.)
Kypr – Belgie 0:2 (kon.)
konec
Wales
1:0 (1:0)
Slovensko
Neděle 24.03.2019, 15:00 • Cardiff City Stadium • Kvalifikace ME • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Slovensko

    Naši východní sousedé si rozhodně brousí zuby na postup na evropský šampionát. Slováci sice neodehráli Ligu národů ve velkém stylu, když se skupině s Českem a Ukrajinou obsadili poslední třetí pozici. Ve čtvrtek navíc v úvodním utkání na domácí půdě přehrálo 2:0 v třaskavém souboji Maďarsko. Právě dnešní duel na hřišti Walesu bude ve skupině, kde je jasným favoritem Chorvatsko, jedním z rozhodujících zápasů.
     
    Wales

    Také Wales s Garethem Balem si brousí zuby na postup. Na posledním evropském šampionátu dokráčel až do semifinále, kde padl s Portugalskem. V Lize národů však v konkurenci Irska a Dánska obsadil druhou pozici. Před dnešním duelem sehrál přípravný zápas, ve kterém porazil 1:0 Trinidad a Tobago.
     
    Úvodní sestavy:

    Wales: Hennessey – Roberts, Mepham, Lawrence, Davies – Allen, Smith – H. Wilson, Brooks, James – Bale.
    Náhradníci: D. Ward, Davies – A. Williams, Thomas, Woodburn, Gunter, P. Dummett, John, Roberts, Matondo, Hedges, Vaulks.

    Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Hamšík – Rusnák, Duda, Mak.
    Náhradníci: Rodák, Kozáčik – Hrošovský, Šatka, Štetina, Chrien, Ďuriš, Stoch, Bero, Greguš, Mihalík, Šafranko.

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Achmuller.
     
    Oba týmy už jsou na trávníku. Wales bude hrát v červeném, zatímco Slováci obléknou bílou sadu dresů.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Wales obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Pro Slováky jde o nesmírně důležité utkání a každý bod by pro ně byl zlatý.
     
    2
    Marek Hamšík dostal přihrávku na polovinu domácího celku, ale místo individuálního průniku raději přenesl těžiště hry na pravou stranu na Vavra.
     
    3
    Peter Pekarík dostal dobrou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, odkud odcentroval do velkého vápna a stoper Walesu balón raději poslal na roh.
     
    4
    Slováci se pokusili překvapit obranu Walesu přihrávkou do kombinace. Z hranice velkého vápna následně zakončoval Vavro, jehož pokus prolétl nad břevnem.
     
    5
    Wales právě vstřelil branku!
    Wales se hned v úvodu utkání po velké chybě slovenské obraně dostává do vedení! Peter Pekarík mohl míč odkopnout míč do bezpečí, ale DANIEL JAMES jej o míč připravil a přesnou střelou překonal Dúbravku!
    5. Daniel JAMES - 1:0
     
    7
    Slováci se okamžitě usadili s míčem na polovině svého soupeře a postupnou kombinací se snaží dostat do blízkosti velkého vápna.
     
    8
    Kucka sice dostal dobrou přihrávku do pokutového území, ale radost mu pokazil dotek jednoho ze Slováků, který jej vystavil do ofsajdu.
     
    9
    Wilson na pravém kraji domácí obrany získal pro Wales odražený míč a bez váhání jej odkopl daleko na slovenskou polovinu. Zatím je to hodně opatrné.
     
    10
    Gareth Bale táhl akci domácího celku po levé straně hřiště. Vavro proti němu stačil vystoupit, jenže podle hlavního rozhodčího zahrál slovenský stoper rukou.
     
    11
    Daniel James si krásně pokryl míč v blízkosti rohového praporku. Peter Pekarík k němu skvěle přistoupil a fantastickou hrou tělem získal míč pro Slovensko.
     
    12
    Wales zahrával přímý kop na polovině Slovenska. Ben Davies chtěl roztáhnou hru na levé křídlo, jenže tam se mu nenabídl nikdo v červeném dresu.
     
    13
    Fotbalisté Walesu zatím v úvodních minutách skvěle napadají slovenskou rozehrávku. Zadáci Slovenska mají málo času na rozehrávku.
     
    14
    Wales zahrával rohový kop. Jeho exekuce se ujal Wilson, který poslal krátký centr na přední tyč. Denis Vavro stačil vystoupit a odkopl míč do bezpečí.
     
    15
    Gareth Bale sprintoval za odraženým míčem na levou stranu, jenže si jej předkopl daleko před sebe a už jej nedohnal na hrací ploše. Vhazovat bude Slovensko.
     
    16
    Róbert Mak byl pozdě v souboji na hranici velkého vápna, fauloval Daviese a dostává žlutou kartu.
     
    17
    Wales následně zahrával další přímý kop. Jeho rozehrávky se ujal James Lawrence, jehož povedený centr odhlavičkoval Denis Vavro na rohový kop.
     
    18
    Wilson se ujal rozehrávky rohového kopu. Jeho centr přiletěl na malé vápno, kam vystartoval také brankář Martin Dúbravka, jež míč ukryl do rukavic.
     
    19
    Joe Allen dostal prudkou přihrávku na střed hrací plochy, efektně se s míčem otočil a přenesl těžiště hry na levou stranu. Wales po úvodní brance převzal otěže.
     
    20
    Ondrej Duda sprintoval za nepovedenou malou doů domácího celku. Chris Mepham jeho pohyb stačil zachytit a tělem svého soupeře odstavil.
     
    21
    Juraj Kucka fauloval Wilsona na vlastní polovině. Slovenští fotbalisté si v úvodních minutách dnešního duelu hodně pomáhají pomocí faulů.
     
    22
    David Brooks si v pokutovém území skvěle naběhl na centr z levé strany a pohotově zakončil levačkou! Jeho rána rozvlnila jen boční síť!
    22. Brooksova nebezpečná střela
     
    23
    Marek Hamšík rozjel další útok Slovenska z vlastní poloviny. Slovenský fotbalista prošel až na hranici pokutového území, ale jeho centr byl krátký.
     
    24
    Hancko fauloval na polovině hrací plochy největší domácí hvězdu, kterou je nepochybně Gareth Bale. Wales tak může nadále pokračovat v mezihře.
     
    25
    Ben Davies měl moře času na rozehrávku, poslal do náběhu Jamese, jenže jeho centr vnějším nártem dokázal Denis Vavro odehrát do bezpečí.
     
    26
    Chris Mepham vystoupil proti Dudovi. Slovenský hráč si míč skvěle pokryl a domácí stoper jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    27
    Pekarík dostal přihrávku na pravou stranu pokutového území, odkud vyslal prudký přízemní centr, ale Matthew Smith jeho pobídku zastavil skluzem.
     
    28
    Lobotka se vydal na individuální průnik středem hrací plochy. Na hranici velkého vápna proti němu vystoupil obránce, který mu míč stačil ukopnout.
     
    29
    Do rozehrávky Slovenska se po delší době musel zapojit také brankář Martin Dúbravka. Gólman hostujícího výběru nakopl míč na levé křídlo.
     
    30
    Rusnák odcentroval obloučkem na malé vápno. V tomto prostoru se však nepohyboval nikdo v bílém dresu Slovenska. Obrana Walesu si situaci pohlídala.
     
    31
    Pekarík sice s vypětím všech sil dohnal prudkou Hamšíkovu přihrávku. Slovenský obránce však musel centrovat ve skluzu a daroval míč domácí obraně.
     
    32
    Denis Vavro zastavil ostrým skluzem unikajícího soupeře a za svůj zákrok dostává žlutou kartu.
     
    33
    Róbert Mak se dral za přihrávkou na levou stranu, jenže Connor Roberts jej doslovo položil na zem. Také Slovensko bude zahrávat přímý kop.
     
    34
    Róbert Mak dostal další povedenou přihrávku na levou stranu, jenže měl velké problémy s převzetím míče a vybojoval pro Slovensko jen vhazování.
     
    35
    Marek Hamšík zahrával přímý kop Slovenska na polovině Walesu. Na jeho pobídku si brousil zuby Škriniar, ale domácí obrana na poslední chvíli zasáhla.
     
    36
    Kucka chtěl otočit hru na levou stranu hrací plochy, kam si nabíhal Mak, jenže obránce Walesu si jeho náběh pohlídal a odehrál míč do bezpečí.
     
    37
    Lobotka se skvěle vrátil na hranici pokutového území a přerušil rozehrávku domácího Walesu. Slovensko stále čeká na svou první možnost.
     
    38
    Denis Vavro si fantastickým pohybem pohlídal náběh rychlonohého Garetha Balea. Slovenský stoper na poslední chvíli odkopl míč do autu.
     
    39
    Peter Pekarík dostal další pěknou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže ani on si tentokrát netroufl na průnik. Hra Slovenska je statická.
     
    40
    Daniel James se dostal k míči po špatné rozehrávce slovenské obrany. Jeho centr na malé vápno následně odhlavičkoval do bezpečí Milan Škriniar.
     
    41
    David Brooks si krásně navedl míč na hranici pokutového území, odkud zakončil technickou střelou levačkou a jen těsně minul zadní tyčku!
     
    42
    Lobotka ve středovém kruhu přerušil rodící se akci Walesu a dostává žlutou kartu.
     
    43
    Denis Vavro nedokázal odehrát míč z hranice pokutového území. Jeho zaváhání mohl potrestat Gareth Bale, ale domácí hvězda nezvládla zakončení.
     
    44
    David Brooks se hnal za přetaženým centrem před branku Slovenska. Dávid Hancko se stačil vrátit na poslední chvíli a špičkou kopačky uklidil míč na roh.
     
    45
    Wales v samotném závěru prvního poločasu zahrával ještě jeden rohový kop. Centrovaný míč přiletěl do míst, kam si naběhl Gareth Bale, jenže ten mířil nepřesně.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté domácího Walesu. Favorit se dostal do vedení už v 5. minutě, kdy se po Pekaríkově chybě prosadil Daniel James! Další obrovskou šanci měl po dvaceti minutách Brooks, ale rozvlnil jen boční síť. Chvíli před přestávkou pak stejný hráč zkoušel technický obstřel a jen těsně minul branku. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Slováci obstarali výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Slovensko se ihned vydalo do útoku, jenže akce po pravé straně úspěch nepřinesla.
     
    47
    Dúbravka se musel zapojit do rozehrávky slovenské reprezentace. Jeho nákop na pravou stranu však skončil na noze prvního obránce.
     
    48
    Marek Hamšík poslal vysokou přihrávku na polovinu Walesu, kam za míčem sprintoval Albert Rusnák, jenže obránce Walesu jeho nákop přečetl.
     
    49
    Denis Vavro se dostal pod tlak a musel si při rozehrávce pomoci přihrávkou na vlastního brankáře. Fotbalisté Walesu se po změně stran skvěle pohybují.
     
    50
    Gareth Bale rozkmital své rychlé nohy po levém křídle. Největší hvězda na trávníku prošla až na hranici pokutového území, ale Bale trefil jen obránce.
     
    51
    Joe Allen se snažil roztáhnout kombinaci Walesu na levou stranu. Kucka jeho pobídku přečetl a včasným skluzem srazil balón do zámezí.
     
    52
    Matthew Smith poslal přihrávku na rozběhnutého Bena Daviese, který s míčem prošel až na hranici velkého vápna, ale Hamšík se mu stačil vrhnout pod nohy.
     
    53
    Gareth Bale si naběhl na přihrávku na levou stranu pokutového území, odkud ihned odcentroval, ale Denis Vavro jeho pobídku srazil na rohový kop.
     
    54
    Tentokrát se už Gareth Bale dostal do zakončení. Fotbalista Realu Madrid si naskočil na centr z pravé strany, uspěl v souboji se stoperem, ale daroval Dúbravkovi snadný zákrok.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Joe Allen (Wales).
     
    55
    Obrovská šance Slovenska! Róbert Mak poslal přihrávku na Rusnáka, který zkoušel přehodit domácího brankáře, ale Wayne Hennessey stále drží čisté konto!
    55. Rusnákova možnost
     
    56
    Kucka z pravé strany přihrál do pokutového území, odkud pohotově střílel Pekarík, jenže slabou střelou trefil stojícího stopera Walesu.
     
    57
    Wales se po delší době nastěhoval na polovinu Slovenska. Róbert Mak se vrátil vypomoci svým spoluhráčům a odkopl míč daleko z vlastní poloviny.
     
    58
    Hamšík vyslal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, kde se krásně uvolnil Mak, jenže jeho přízemní ránu ukryl Wayne Hennessey do rukavic.
     
    59
    Kucka na pravé straně zaostával v souboji s domácím hráčem a musel si pomoci nedovoleným zákrokem. Wales si po delší době může odpočinout.
     
    60
    Brooksovi se z hrací plochy vůbec nechtělo a za zdržování hry dostává žlutou kartu.
     
    60
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází David Brooks, přichází Tyler Roberts.
     
    61
    Wayne Hennessey se musel znovu zapojit do rozehrávky domácího celku. Jeho nákop propadl až na hranici velkého vápna, odkud střílel Wilson, ale jeho technický pokus byl hodně nepřesný.
     
    62
    Allen poslal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, kam sprintoval Gareth Bale, jenže ten dostal přihrávku na paty a nedokázal si míč převzít.
     
    63
    Znovu se v hlavní roli zjevil hvězdny Gareth Bale. Tentokrát však slovenská obrana stačila zareagovat skvěle a nechala domácí hvězdu v ofsajdu.
     
    64
    Ofsajd přichází také na straně slovenské reprezentace. Své postavení si pro změnu nepohlídal Albert Rusnák.
     
    65
    Davies vyslal dlouhý nákop na levé křídlo, kam sprintoval James, jenže ten nedohnal míč na hrací ploše. Rozehrávat se bude od slovenské branky.
     
    66
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Ondrej Duda, přichází Michal Ďuriš.
     
    67
    Slovensko se stále nemůže dostat do většího tlaku. Hned šest fotbalistů Walesu aktivně napadá slovenskou rozehrávku na polovině soupeře.
     
    68
    Róbert Mak si z levé strany navedl míč na hranici pokutového území, odkud se pokusil zakončit, jenže jeho pokus skončil v rukavicích domácího brankáře.
     
    69
    Gareth Bale se z levého křídla snažil prosmýknout do pokutového území, nicméně Stanislav Lobotka se s ním skvěle vrátil a nepustil jej k odcentrování.
     
    70
    Michal Ďuriš na polovině Walesu trefil soupeře ostrým skluze a zaslouženě dostává žlutou kartu.
     
    70
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Róbert Mak, přichází Miroslav Stoch.
     
    71
    Miroslav Stoch napadal rozehrávku Walesu na jeho polovině. Fotbalista pražské Slavie dostal soupeře pod tlak, jenže míč pro Slovensko nezískal.
     
    72
    Tyler Roberts neustál souboj na hranici pokutového území a poroučel se k zemi. Střídající fotbalista se dožadoval odpískání pokutového kopu, ale sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    73
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Daniel James, přichází Ashley Williams.
     
    74
    Wales zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč na malé vápno směřoval na střídajícího Williamse, ale před ním zasáhl Škriniar.
     
    75
    Harry Wilson se v pokutovém území opřel do odraženého míče, ale jeho dělovku z voleje dokázal Martin Dúbravka skvěle zneškodnit!
     
    76
    Lobotka to přehnal s agresivitou při napadání Garetha Balea. Slovenský záložník už má na svém kontě jednu žlutou kartu a měl by si na podobné zákroky dávat pozor.
     
    77
    Exekuce následného přímého kopu se ujal právě faulovaný Gareth Bale, který zakončoval levou nohou, ale jeho pokus proskákal kolem slovenské branky.
     
    78
    Mepham skvěle vystoupil proti Stochovi. Malý slovenský záložník neměl v hlavičkovém souboji s domácím stoperem sebemenší šanci na úspěch.
     
    79
    Hancko se snažil uvolnit na levé straně hrací plochy, jenže obránce Walesu k němu pohotově přistoupil a nenechal slovenského hráče rozehrát.
     
    80
    Albert Rusnák se z hranice pokutového území opřel do skákavého míče, jenže zakončení mu vůbec nesedlo a jeho pokus skončil na tribuně za brankou.
     
    81
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů zůstává po souboji ležet na trávníku a drží se za levé tříslo. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    82
    Kucka poslal zajímavou přihrávku mezi stopery Walesu, jenže jeho pobídka na rozběhnutého Stocha byla příliš dlouhý a Wayne Hennessey si došel pro míč.
     
    83
    Slováci zahodili svou největší šanci! Albert Rusnák odcentroval z pravé strany na malé vápno, kde hlavičkoval Ďuriš, Wayne Hennessey jeho hlavičku vyrazil a Hancko míč vůbec netrefil!
    83. Největší šance Slovenska
     
    84
    Bale hlavou prodloužil míč na hranici velkého vápna, jenže tam kralovali stopeři Slovenska, kteří už rozjíždějí další útočnou akci.
     
    85
    Marek Hamšík nádherným centrem z levé strany našel rozběhnutého Pekaríka, který musel hlavičkovat z těžké pozice a trefil jen boční síť!
     
    86
    Marek Hamšík vyslal další krásný pas na hranici pokutového území, jenže Kucka si v hlavičkovém souboji nevěděl rady.
     
    87
    Také Marek Hamšík se při návratu na vlastní polovinu zapsal na listinu hříšníků.
     
    87
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Harry Wilson, přichází Will Vaulks.
     
    88
    Wales zahrával přímý kop na polovině Slovenska. Prudký centr mířící na přední tyč dokázal bez větších problémů odvrátil Hancko.
     
    89
    James Lawrence si dal na vlastní polovině pozor na nákop na pravou stranu hrací plochy. Slováci sice získali odražený míč, ale vybojovali jen vhazování.
     
    90
    Kucka se snažil přenést hru na levou stranu, kam sprintoval Hamšík, jenže poslal hodně nepřesnou přihrávku. Wales bude vhazovat.
     
    90
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Peter Pekarík, přichází Pavol Šafranko.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+2
    Joe Allen obral na vlastní polovině o míč Marka Hamšíka. Domácí fotbalisté stále drží své těsné vedení a blíží se k zisku prvních třech bodů.
     
    90+3
    Miroslav Stoch se dostal k odraženému míči v blízkosti pokutového území, jenže neustál souboj s obráncem a poroučel se k zemi. Faul se však nepíská a Stoch za protesty vidí žlutou kartu.
     
    90+4
    Stoch se tentokrát zjevil v roli centrujícího hráče. Jeho pobídka mířila do míst, kam sprintoval Rusnák, jenže ten na dlouhý centr nemohl dosáhnout.
     
    90+5
    Šafranko vrátil míč Hamšíkovi, který ještě odcentroval do pokutového území, jenže před Ďurišem si pro míč došel pozorný Wayne Hennessey.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Juraj Kucka (Slovensko).
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Wales zvládl vstup do kvalifikace a poráží Slovesko těsně 1:0! Favorit se dostal do vedení už v 5. minutě, kdy se po Pekaríkově chybě prosadil Daniel James! Další obrovskou šanci měl po dvaceti minutách Brooks, ale rozvlnil jen boční síť. Chvíli před přestávkou pak stejný hráč zkoušel technický obstřel a jen těsně minul branku. Po změně stran už byli mnohem aktivnější Slováci. V obrovské šanci se zjevil Rusnák, ale nechal vyniknout domácího brankáře. Wayne Hennessey ještě čaroval deset minut před koncem, kdy fantasticky zneškodnil nebezpečnou Ďurišovu hlavičku.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:20.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (16:54:34)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 5. James

    Karty:   54. Allen (WAL), 60. Brooks (WAL) – 16. Mak (SVK), 32. Vavro (SVK), 42. Lobotka (SVK), 70. Ďuriš (SVK), 87. Hamšík (SVK), 90+3. Stoch (SVK), 90+5. Kucka (SVK)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:20.
    Wales: Hennessey – Roberts, Mepham, Lawrence, Davies – Allen, Smith – H. Wilson (87. Vaulks), Brooks (60. Roberts), James (73. A. Williams) – Bale.
    Náhradníci: D. Ward, Davies – A. Williams, Thomas, Woodburn, Gunter, P. Dummett, John, Roberts, Matondo, Hedges, Vaulks.

    Slovensko: Dúbravka – Pekarík (90. Šafranko), Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Hamšík – Rusnák, Duda (66. Ďuriš), Mak (70. Stoch).
    Náhradníci: Rodák, Kozáčik – Hrošovský, Šatka, Štetina, Chrien, Ďuriš, Stoch, Bero, Greguš, Mihalík, Šafranko.

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Achmuller
    bahis siteleri