Wales – Slovensko 1:0 (kon.) | Kazachstán – Rusko 0:4 (kon.) | Maďarsko – Chorvatsko 2:1 (kon.)
Izrael – Rakousko 4:2 (kon.) | San Marino – Skotsko 0:2 (kon.) | Nizozemsko – Německo 2:3 (kon.)
Sev. Irsko – Bělorusko 2:1 (kon.) | Polsko – Lotyšsko 2:0 (kon.) | Slovinsko – S. Makedonie 1:1 (kon.)
Kypr – Belgie 0:2 (kon.)
konec
Polsko
2:0 (0:0)
Lotyšsko
Neděle 24.03.2019, 20:45 • Stadion PGE Narodowy, Varšava • Kvalifikace ME • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    87
    Poslední střídání na polské straně. Krzysztofa Piątka nahradil Arkadiusz Milik.
     
    85
    Lotyši znovu střídají. Arturse Karašauskse nahradil Kristers Tobers.
    85. Kamil Glik (POL) - 2:0
     
    85
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Asi je hotovo! Rohový kop Blaszczykowského dolétl v pokutovém území na hlavu KAMILA GLIKA a obránce narozený v česko-polském příhraničí nedal Šteinborsovi šanci! Asistence: Jakub Blaszczykowski – 2:0!
    84.
     
    84
    Neskutečné, co teď zahodil Frankowski. Reca přihrál na levou stranu do běhu Lewandowskému, ten ještě přihrál před bránu lépe připravenému Frankowskému, kterému střelu vytáhl vedle brány gólman Šteinbors!
     
    82
    Střídání na straně Polska. Vyběhaného Kamila Grosického nahradil další rychlonohý záložník Przemysław Frankowski, aktuálně hráč Chicaga Fire.
     
    80
    Střídání v lotyšském celku. Zraněný Savalnieks, který utrpěl úraz při gólové situaci, v utkání končí. Jeho místo zaujal bývalý hráč Korony Kielce Vladislavs Gabovs.
    76. Robert Lewandowski (POL) - 1:0
     
    76
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Poláci se dočkali! Přetažený centr z pravé strany získal na levé straně Reca, zaběhl si k brankové čáře a měkkým centrem před bránu vybídl k hlavičce ROBERTA LEWANDOWSKÉHO! Snajpr Bayernu neváhal a otevírá skóre! Asistence: Arkadiusz Reca – 1:0!
     
    74
    Polský zámek před lotyšskou brankou končí faulem Rakelse na polského hráče, konkrétně Zielińského. Za protesty viděl žlutou kartu Ikaunieks.
     
    70
    Pro zraněného Gutkovskise utkání končí. Ve zbytku zápasu ho nahradí Roberts Uldrikis.
     
    68
    Zieliński rozehrál rohový kop na přední tyč, kde si nabíhal Kędziora, ale ten trefil Gutkovskise do hlavy. Obránce Dynama Kyjev viděl za svůj faul žlutou kartu.
    64.
     
    64
    Pohledná akce Polska! Piątek si vyměnil míč s Lewandowskim, vzápětí útočník AC Milán prošel kolem brankáře Šteinborse, jenže místo odkryté brány trefil jen boční síť!
     
    62
    Trenér Brzęczek poprvé střídá. Mateusze Klicha nahradil Jakub Blaszczykowski, o kterém se v minulých měsících hodně psalo v médiích. Díky své postavě zachránil slavnou Wislu Krakov od bankrotu. V krakovském klubu aktuálně hraje za minimální mzdu. Nyní ukáže své umění na trávníku národního stadionu.
    61.
     
    61
    Zieliński na pravé straně připravil centr pro Krychowiaka, ten odcentroval k bližší tyči, kde se do míče položil Grosicki a Šteinbors s problémy dokázal míč zachytit před brankovou čarou!
    59. Deniss Rakels (LAT)
     
    59
    Po rohovém kopu se k hlavičce dostal jeden z lotyšských hráčů, brankář Szczęsny musel na zem, aby chytil nepříjemnou hlavičku Rakelse.
    58.
     
    58
    Velká šance Lotyšska! Gutkovskis přesnou přihrávkou vysunul na levé straně Karašauskse, ten běžel do pokutového území, ale střelou ke vzdálenější tyči minul branku! Střela byla asi tečovaná.
     
    53
    Zieliński se snažil projít kolem Maksimenka, ale lotyšský obránce chytil záložníka Neapole za ruku a vidí za svůj čin žlutou kartu.
    52.
     
    52
    Centr Zielińského z přímého kopu, v pokutovém území se k míči dostal Piątek a hlavou k pravé tyči donutil ke skoku gólmana Šteinborse. Brankář Arky Gdyně se natáhl a nepříjemnou střelu vyrazil vedle brány.
    48.
     
    48
    Zieliński vybojoval míč ve středu pole, míč se následně dostal k Lewandowskému, ten prodloužil přihrávku rozběhnutému Grosickému a levý záložník polské reprezentace prudkou střelou k bližší tyči nechal vyniknout Šteinborse!
    35.
     
    35
    Kędziora odcentroval do pokutového území, míč prolétl nad hlavami hráčů před brankou, přesto se k balónu dostal Lewandowski a prudkou střelou po zemi orazítkoval pravou tyč lotyšské brány!
     
    25
    Vzápětí se Piątek dostal k odraženému míči a po souboji s Ošsem upadl. Rozhodčí jeho pád posoudil jako filmování a udělil polskému útočníkovi žlutou kartu.
    25.
     
    25
    Dlouhý míč Krychowiaka na Lewandowského, polský útočník se zjevil sám před Šteinborsem, ale lotyšský brankář včasným výběhem zmařil vynikající šanci Lewandowského!
     
    19
    Faul na Klicha zhruba nějakých pětadvacet metrů od lotyšské brány. Grosicki se chystá na rozehrávku přímého kopu. První žlutou kartu zápasu uviděl Vjačeslavs Isajevs.
    18.
     
    18
    Ou! Nechybělo mnoho a Polsko vedlo. Krychowiak přerušil rozehrávku Lotyšska, míč se dostal k Lewandowskému, který si naběhl před pokutové území, ale prudkou střelou minul pravou tyč lotyšské brány!

    Igor Mainka

    Branky: 76. Lewandowski (Reca), 85. Glik (Błaszczykowski)

    Karty:   25. K. Piątek (POL), 68. Kędziora (POL) – 19. Isajevs (LAT), 53. Maksimenko (LAT), 74. J. Ikaunieks (LAT)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:19.
    Polsko: Szczęsny – Kędziora, Glik, Pazdan, Reca – Grosicki (82. Frankowski), Klich (62. Błaszczykowski), Krychowiak, P. Zieliński – Lewandowski (C), K. Piątek (87. Milik).
    Náhradníci: Skorupski, Fabiański – Jędrzejczyk, Cionek, Gumny, Góralski, Milik, Linetty, Błaszczykowski, Kądzior, Szymański, Frankowski.

    Lotyšsko: Šteinbors – Dubra (C), Ošs, Maksimenko, Laizāns – Rakels, Isajevs, Karašausks (85. Tobers), J. Ikaunieks – Gutkovskis (70. Uldriķis), Savaļnieks (80. Gabovs).
    Náhradníci: Vaņins, Ikstens – Kurakins, Gabovs, Rugins, Šabala, Tobers, Žuļevs, Tarasovs, Jagodinskis, Uldriķis, Černomordijs.

    Rozhodčí: Aghajev – Mammadov, Husejnov (AZE)

    Diváci: 51112
    bahis siteleri