Česko – Austrálie 5:1 (kon.)
konec
Česko
5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Austrálie
Čtvrtek 28.03.2019, 15:30 • Home Credit Arena, Liberec • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky ženského hokeje! Český výběr do 18 let má na programu dvojici zápasů s A-týmem Austrálie. První utkání ovládla naše děvčata vysoko 11:2, předvedou něco podobného také v odvetě? Tuto otázku si ve čtvrtek odpoledne společně zodpovíme. Sledujte tedy náš přenos a užijte si aktuální informace.
     
    ČESKO U18

    České juniorky, jež skončily na lednovém světovém šampionátu až sedmé, se v Liberci sešly v úterý. V nominaci jsou mimo jiné debutantky Barbora Hromádková, Alexandra Hřívová, Lucie Kučerová či Beáta Svatošová. V prvním vzájemném utkání se po bodové stránce nejvíce dařilo Sáře Čajanové, která zaznamenala šest kanadských bodů. Obránkyně Adéla Hanzlíková zazářila hattrickem.
     
    AUSTRÁLIE

    Australské ženy zavítaly do města pod Ještědem z jednoduchého důvodu, připravují se zde totiž na mistrovství světa čtvrté skupiny, které je na programu ve Skotsku. Naše protinožky využívají luxusního libereckého zázemí, které snese ta nejpřísnější měřítka. V rámci zpestření přípravy se odhodlaly ke dvojzápasu s českými děvčaty, a rozhodně by se nezlobily, kdyby si po neslavném úvodním představení malinko zpravily dojem.
     
    Včerejší střetnutí se odehrálo ve vedlejší Svijanské aréně, hlavní arénou totiž otřásala čtvrtfinálová bitva mezi Bilými Tygry a Boleslaví. Druhý duel už se nicméně odehraje právě na ledě Home Credit Areny, což bude pro hokejistky obou celků zcela jistě zážitek!
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Hřívová (Hromádková) – Habartová, Machková, Kučerová, Hanzlíková, Suchánková, Horáková, Plosová, Chladová – Pavlasová, Mazancová, Bartáková, Škorpíková, Kalová, Horáková, Hrubanová, Svatošová, Hlavatá, Gruntová, Čajanová.

    Austrálie: Coonanová (Atkinsová) – Harveyová, Irvinová, McFaddenová, Apariciová, Lecrenová, Walkerová, Mathesonová – Robertsová, Kilwniková, Sammonsová, Tarasenková, Moorová, Vanderwolfová, Calabriová, Cochranová, Godfreyová, Pullinová, Clarková-Crumptonová, Cromptonová.

    Rozhodčí: Malá – Hájková, Svobodová..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je ŠKORPÍKOVÁ. Asistence: Mazancová a Čajanová.
     
    05:30
    Utkání začalo o půl hodiny dříve, než v původně avizovaných 15:30. K zápasu se tedy dostáváme až v průběhu šesté minuty, Češky už vedou 1:0 a jsou jasně aktivnější.
     
    05:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    A přišli jsme tak akorát včas na další domácí gól! Lucie Gruntová přihrála za branku na DENISU HABARTOVOU, jenž se z pozice obránkyně vydala vpřed. Z těžkého úhlu se jí podařilo procedit touš kolem tyčky až za čáru, Michelle Coonanová se musí pod maskou malinko červenat. Asistence: Lucie Gruntová.
     
    06:27
    Nyní už Coonanová zvládla svoji práci lépe. Po buly si mezi kruhy najela Tereza Mazancová, ještě přihrávala doleva, nicméně pas od její spoluhráčky do prostoru před bránou nebyl přesný.
     
    08:18
    To byla velká šance! Georgia Moorová zblokovala střelu od modré a hnala se sama na bránu. Střela ji ovšem zle sjela a Hřívová zasáhla bez potíží.
     
    09:13
    Shiarna Tarasenková skvěle napadala domácí rozehrávku, Češky se ale z jejího tlaku vymanily a rozvíjejí další útočnou akci.
     
    09:53
    Tereza Mazancová si najížděla mezi kruhy na přihrávku. Kotouč promáchla a po dorážce se na brankovišti marně natahovala Patricie Škorpíková.
     
    10:41
    A znovu v akci Škorpíková. Nyní se vydala do prostoru kruhů, odkud akci zakončila střelou, jež byla sražena vysoko nad.
     
    11:27
    Anna Jiřina Pavlasová nenápadně plácla do puku bekhendem, z ostrého úhlu jej namířila nad bránu nic netušící Atkinsové.
     
    11:50
    Godfreyová pronikla až za domácí branku. Nedlouho poté skončila po kontaktu se soupeřkou na ledě, pískat se ale nebude.
     
    12:42
    Adéla Hanzlíková nahodila z poměrně velké vzdálenosti. Michelle Coonanová její pokus podcenila, a mohla být ráda, že jí v nesnázích pomohla horní tyčka!
     
    13:24
    Alexandra Hřívová pomohla domácím s rozehrávkou. Australanky bruslí výhradně bez kotouče, zápas je zatím jasně v režii našich hokejistek.
     
    14:05
    Barbora Bartáková se podél hrazení protáhla až za australskou klec. Poté posílala touš do kladného úhlu, kde už si obránkyně poradily.
     
    14:48
    Jedna z Češek trošku zpomalila nadějně rozjetý protiútok, načež přihrávala ve zmatku z otočky pouze na hokejku Pullinové.
     
    15:43
    Gabriela Hrubanová se dostala za útočnou modrou čáru. Její pokus byl lehce tečován a Coonanová mu pomohla mimo tři tyče.
     
    16:27
    Australská brankářka nepůsobí vůbec jistým dojmem... Nyní vyrazila přízemní střelu Lucie Kučerové pouze nad sebe a kotouč přistál na horní síti její pokladnice!
     
    17:18
    Po nahození se po puku natahovala Pavlasová, hostující brankářka si ale tentokrát věděla rady a nenechala soupeřky navýšit stav.
     
    17:47
    Průnik Gabriely Hrubanové skončil u pravého hrazení, kde si na ni počíhala hráčka Austrálie. Hosté obracejí hru na druhou stranu.
     
    18:39
    Shiarna Tarasenková objela klec. Poté nahrávala do brankoviště, kam se snažila dostat Ava Calabriová. Hřívová skočila po touši a schovala ho.
     
    19:33
    Sára Čajanová se prohnala po levé straně vpřed. Posléze dobře hledala před branku dobruslující Patriciji Škorpíkovou, avšak ta puk místo zpracování pouze odrazila.
     
    19:59
    V samotném závěru ještě mohla mít šanci znovu Škorpíková, nicméně když si srovnávala kotouč mezi kruhy, ukončila vše vzrušení závěrečná siréna.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Na první část jsme díky organizátorským zmatkům přišli o něco později, přesto nám naše mladé hokejistky nabídly spoustu akce. Austrálii jasně přehrávají a mohly už vést klidně více, než "pouze" 2:0. V jediné šanci hostů vyhořela při samostatném úniku Moorová.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:40.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Puk byl vhozen zpátky do hry. Godfreyová se hned na úvod vydala vpřed, ale byla zastavena již na modré čáře.
     
    20:37
    Shiarna Godfreyová nyní zblokovala pokus od modré čáry. Poté si obhazovala Terezu Plosovou, přičemž jí touš utekl až na zakázané uvolnění.
     
    21:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ochozy Home Credit Areny potřetí nadšeně tleskají. LUCIE GRUNTOVÁ si vzala kotouč, nikdo jí s ním nedokázal zastavit a česká hráčka zamířila velmi povedeně pod horní tyč! Bez asistence.
     
    22:23
    Patricie Škorpíková mezi kruhy zastavila mizernou rozehrávku Austrálie, nicméně bekhendovou střelou trefila zřejmě vlastní spoluhráčku, což je škoda.
     
    23:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Pohledná akce českého týmu, 4:0! Tereza Mazancová vyřešila přečíslení přihrávkou na rozjetou SÁRU ČAJANOVOU. Ta se zleva natlačila až před bránu a bekhendovým blafákem si vychutnala Coonanovou. Asistence: Tereza Mazancová.
     
    24:28
    Úspěšný zákrok Michelle Coonanové doprovázel hlasitý ohlas z australské střídačky. Soudržnost našich protinožek je parádní, hokejově ovšem nestačí.
     
    24:59
    Ale mohlo být sníženo! Michell Clarková-Crumptonová zpoza klece našla mezi kruhy číhající Kristelle Vanderwolfovou, jejíž okamžitý pokus nenechala Hřívová projít.
     
    25:53
    Lucie Kučerová se s tím nepárala a po otočce střílela z pravého kruhu. Coonanová nevěděla, kde puk je, avšak šťastně mu pomohla do ochranné sítě.
     
    26:56
    Gabriela Hrubanová se pěkně prohnala okolo obránkyně. Trošku na náhodu ještě nasměrovala touš do brankoviště, kde Coonanová nenechala dorážet Plosovou.
     
    27:34
    Nejlepší hráčka Austrálie, Sharna Godfreyová, se z levé strany prohnala až do úniku. Hřívovou ovšem nepropálila!
     
    27:39
    Vyloučení v týmu Česko (Horáková – 2 min., krosček).
     
    28:04
    Marnie Pullinová napřáhla na modré čáře, přízemní pokus až k české brance neprošel.
     
    28:29
    Lindsey Kilwinková to chytře zkoušela z pravého kruhu. Puk byl ještě zřejmě lehce tečován, nicméně Alexandra Hřívová zasáhla betonem včas.
     
    28:42
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Tóny se v Home Credit Areně dostaly pěkně vysoko, australské hráčky totiž mohutně slaví vstřelený gól! Sara Sammonsová ještě na okraji brankoviště nedokázala zakončit, leč touš se dostal k MICHELL CLARKOVÉ-CRUMPTONOVÉ, která ho snadno posadila do sítě. Využitá přesilovka, 1:4 z pohledu hostů! Asistence: Sara Sammonsová, Kristelle Vanderwolfová.
     
    29:27
    Vyloučení v týmu Austrálie (Walkerová – 2 min., podrážení).
     
    30:26
    První polovina přesilovky se domácím příliš nevydařila, potom se ale mezi kruhy prohnala Tereza Mazancová a pěknou střelou rozezvučela břevno!
     
    30:57
    Další akci Češek zastavuje odpískané postavení mimo hru, vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    31:34
    Austrálie si poměrně solidně poradila a hraje v plném počtu. To nicméně Česko nikterak neodrazuje od ofenzivní hry.
     
    32:33
    Anna Kalová se z levé strany prohnala až před Coonanovou, sama zakončit nedokázala, ovšem touš se ještě dostal k Horákové, jež minula odkrytou svatyni!
     
    33:30
    Chytré nahození Viktorie Chládkové bylo několikrát tečováno, Michelle Coonanová si ale zvládla poradit a zasáhla svými betony.
     
    34:24
    Lucie Gruntová se hnala do pásma. Měla proti sobě pouze jednu obránkyni. Možná trošku škoda, že si netroufla na kličku a vystřelila pouze do soupeřky.
     
    35:16
    Michelle Coonanová ustála nepříjemnou situaci po kotouči nastřeleném od modré čáry. Hra je přerušena, buly proběhne po pravé ruce australské gólmanky.
     
    36:32
    Ale pozor! Sharna Godfreyová se stala obětí tvrdého hitu a zůstává ležet na ledě. Australskému kouči se to vůbec nelíbí a svůj emotivní projev zakončil zvoláním slova "Jesus" ke stropu haly.
     
    36:32
    Godfreyová se zpátky na nohy postavila až s pomocí zdravotníků, těžko říct, jestli dnes tuto australskou oporu ještě uvidíme na ledě. Doufejme, že to nebude nic vážného!
     
    37:10
    Po ošetřování hostující hráčky oba týmy působí trošku opatrnějším dojmem a do jejich kombinací se vkrádají spousty nepřesností.
     
    37:56
    Barbora Bartáková dobrým odebráním kotouče rozjela brejk Česka, puk nakonec skončil u Kučerové, která od modré nepropálila obranný val.
     
    38:43
    Gabriela Hrubanová skončila po střetu vsedě na ledě, i tak ovšem dokázala prodloužit kotouč do útočného pásma, čímž zamezila případnému brejku.
     
    39:20
    Stephenie Cochranová nabrala rychlost. Využila toho k výletu až na pravý kruh, odkud následně otiskla pryž na tyčku branky Alexandry Hřívové!
     
    39:52
    Domácí hráčky se hned přesunuly do ofenzivní zóny, i přes dobrou individuální akci Terezy Mazancové už se ale zdá, že zakončit nedokáží.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední třetina nám nabídla o něco vyrovnanější představení. Ve chvíli, kdy Češky vedly již 4:0, se osmělily také hráčky z australského kontinentu. Odměnou jim budiž emotivně oslavený gól na kontě.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:26.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Jdeme znovu na to! Kristelle Vanderwolfová rychle ukončila českou akci a hostující hráčky se tedy mohou vydat kupředu.
     
    40:59
    První minuta třetiny byla spíše oťukávají, ani jednomu celku se nepodařilo kloudně přejít přes střed pole.
     
    41:31
    Slušná šance Australanek! Lindsey Kilwinková se po menší chybě Česka hnala po levém křídle vpřed, Alexandra Hřívová vykopla její bekhend přes sebe a Saře Sammonsové chyběl k dorážce malý kousek.
     
    42:35
    Gabriela Hrubanová (CZE) faulovala v útočném pásmu a míří na trestnou lavici z důvodu nedovoleného zásahu tělem, což je záležitost, která je právě s ženským hokejem spojena.
     
    42:51
    Vyloučení v týmu Austrálie (Sammonsová – 2 min., hákování).
     
    43:20
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách, na ledě je tedy více prostoru. Hostující hráčky hrají spíše na držení puku.
     
    43:53
    Patricie Škorpíková se toho nebála, nabrala rychlost a z levé strany si to namířila až k Coonanové. V krkolomné pozici už nicméně nedokázala naplno zakončit.
     
    44:31
    Marnie Pullinová se vydala do otevřeného prostoru a její akce přinesla Austrálii ponechanou výhodu, puk je v rohu kluziště.
     
    44:40
    Vyloučení v týmu Česko (Hanzlíková – 2 min., podrážení).
     
    45:09
    Viktorie Chladová poměrně dobře nahodila od modré lajny. Coonanová reagovala lapačkou včas, ačkoliv viděla střelu na poslední chvíli.
     
    45:37
    Češky jsou v oslabení aktivní. Tereza Plosová se mohla, jakožto místní Bilá Tygřice, zapsat mezi střelkyně. Coonanová ji však z mezikruží vyčapala.
     
    46:15
    Domácí hrají stále v oslabení. Hlavu si z toho tentokráte nedělala Sára Čajanová, jež si najela na levý kruh a překonala Coonanovou! Té už podruhé pomohlo břevno.
     
    46:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další gól českých děvčat vyloženě visel ve vzduchu! BARBORA BARTÁKOVÁ vystřelila po ledě z pravé strany a Coonanová z tohoto prostoru propustila již druhý laciný kotouč. Asistence: Lucie Gruntová.
     
    48:32
    Česko pokračuje v aktivitě. Naše útočnice krouží ofenzivní třetinou, na Australankách se místy začíná projevovat určitá podrážděnost. Coonanová si připisuje další zákrok.
     
    49:20
    Jako důkaz oné podrážděnosti může posloužit krosček Ashlie Apariciové (AUS), která narazila na mantinel Plosovou.
     
    49:50
    Hostující hráčky se zatím dobře brání, už dvakrát v krátkém časovém úseku se jim navíc podařilo vyhodit kotouč do bezpečí.
     
    50:36
    Kysou přesilovku Česka mohla trošku ozvláštnit Tereza Horáková, jejíž pokus z pravého kruhu prolétl kolem vzdálenější tyče.
     
    50:56
    Horáková to ze stejného místa zkoušela znovu, tentokrát minula pro změnu bližší tyčku. Bylo to každopádně těsné!
     
    51:53
    Australanky již hrají v plném počtu, proto je jejich vyhození správně posouzeno jakožto zakázané uvolnění. Hra se tak vrací před Coonanovou.
     
    52:56
    Michelle Coonanová si dobře našla pohotovou střelu Lucie Kučerové zpoza kruhů a schovala ji v rukavici. Hra je znovu přerušena.
     
    53:24
    Český tým má ponechanou výhodu a operuje s pukem za brankou. Soupeřky už jsou pod docela silným tlakem.
     
    53:43
    Vyloučení v týmu Austrálie (Clarková-Crumtonová – 2 min., hákování).
     
    54:15
    Adéla Hanzlíková i se zablokovanou holí hrnula touš do brankoviště. Z bojové situace vyšla nejlépe pozorná Michelle Coonanová.
     
    54:50
    Po dalším zásahu hostující gólmanky se puku zmocnila Sasha-Marie Irvinová a napálila jej daleko mimo nebezpečná místa.
     
    55:34
    Tereza Mazancová krásnou přihrávkou od pravého mantinelu vybízela Čajanovou, ta k české smůle tečovala pouze nad úroveň břevna.
     
    56:27
    Austrálii se takřka po celou dobu nedá upřít snaha. Také to vypadá, že si dnes žádný velký debakl z ledové plochy neodnese.
     
    56:52
    Adéla Hanzlíková vystřelila z vrcholku pravého kruhu a před Coonanovou to žilo. Byla to právě brankářka hostí, která si našla puk a schovala jej.
     
    57:36
    Anna Jiřina Pavlasová se po pravém křídle protáhla až na úroveň brankové čáry, načež puk nahrnula do připravených betonů Coonanové.
     
    58:17
    Sara Sammonsová poslala kotouč mezi kruhy, tam ho na branku nasměrovala Stephenie Cochranová, proti níž stihla Alexandra Hřívová reflexivně ubránit svou tvrz!
     
    59:00
    Rozbíhá se poslední minuta dnešního utkání. České hráčky si užívají puk na svých hokejkách a v klidu si vychutnávají závěr duelu.
     
    59:47
    Kristelle Vanderwolfová se dostala přes střední pásmo. Poté nahodila touš vpřed, nicméně české obránkyně už žádné nebezpečí nepřipustí.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku – 47:16.
     
    České hokejisty do 18 let zvládly i druhý zápas proti australskému A-týmu, tentokrát jej přehrály poměrem 5:1. Naše protinožky ukázaly, že jim hokej není cizí a blýskly se několika dobrými akcemi. Z domácích hráček se v dnešním mači nejvíce bodově dařilo Lucii Gruntové, která zaznamenala bilanci 1+2.
     
    To už je ode mne z Home Credit Areny vše, mějte se fajn! (17:05:40)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 3. Škorpíková (Mazancová, Čajanová), 6. Habartová (Gruntová), 22. Gruntová, 24. Čajanová (Mazancová), 47. Bartáková (Gruntová) – 29. Clarková-Crumtonová (Sammonsová, Vanderwolfová)


    Česko: Hřívová (Hromádková) – Habartová, Machková, Kučerová, Hanzlíková, Suchánková, Horáková, Plosová, Chladová – Pavlasová, Mazancová, Bartáková, Škorpíková, Kalová, Horáková, Hrubanová, Svatošová, Hlavatá, Gruntová, Čajanová.
    Austrálie: Coonanová (Atkinsová) – Harveyová, Irvinová, McFaddenová, Apariciová, Lecrenová, Walkerová, Mathesonová – Robertsová, Kilwniková, Sammonsová, Tarasenková, Moorová, Vanderwolfová, Calabriová, Cochranová, Godfreyová, Pullinová, Clarková-Crumptonová, Cromptonová.

    Rozhodčí: Malá – Hájková, Svobodová.
    bahis siteleri