Petržalka – Trebišov 0:0 (kon.) | Poprad – Žilina B 1:0 (kon.) | Skalica – KFC Komárno 2:1 (kon.)
konec
FK Poprad
1:0 (0:0)
MŠK Žilina B
sk Pátek 05.04.2019, 18:00 • NTC Poprad • MONACObet liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    V druhom kole sme videli najmä opatrnú a pozornú hru zo strany oboch tímov. O troch bodoch pre Poprad rozhodol spasiteľ Stanislav Šesták, Poprad teda po dlhšom čase znovu boduje.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:49:24)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Počas jedinej nadstavenej minúty sme videli štandardku z kopačky Adama Kopasa, vrhal sa tam aj brankár Petráš. Domáci priestor pokutového územia ubránili.
     
    90+1
    Rozhodcovia v druhom polčase nadstavujú len jednu minútu. Nezdržovalo sa dnes veľa, a tak to bude v nadstavenom čase rýchly proces.
     
    90
    Popradčania sa snažia čo najviac naťahovať čas a nechávať stretnutiu voľný priebeh. MŠK zrejme už dnes nevyrovná.
     
    89
    Na hranici šestnástky prihrával Nemčík svojmu spoluhráčovi Iľkovi. V kľúčovom momente si však v kombinácii nerozumeli.
     
    87
    Popradčania venovali veľký priestor Martinovi Gambošovi, ktorý prebehoval do vnútra pokutového územia, ale k zakončeniu sa už neprepracoval.
     
    86
    Popradčania už začínajú viacmenej brániť aktuálny stav stretnutia, ktorý je pre nich rozhodne priaznivý a snažia sa zaťať zuby a bojovať v defenzíve. Žilina už vrhá všetko do ofenzívy.
     
    85
    Acostovi sa v priestore pokutového územia ukázal voľný Zošák. Bolo to však z ofsajdovej pozície, ako ukázal čiarový rozhodca.
     
    84
    Žilinčania však rozhodne neotáľajú a pokračujú v aktívnej hre v krídelných priestoroch. O niečo sa pokúšal Patrik Iľko, ale jeho počínanie ostalo nepochopené.
     
    82
    Gól prišiel pre Popradčanov v hodine dvanástej. Boli takmer blízko k ďalšiemu zlyhaniu v jarnej časti druhej ligy. Zaváhali dvakrát na ihriskách súperov a dnes určite chcú brať tri body.
     
    81
    Poprad dal gól!
    Podtatranci sa dostávajú do vedenia v zápase v poslednej desaťminútovke. Center zo štandardky z kopačky Streňa zapadol ideálne pred malým vápnom na hlavičku STANISLAVA ŠESTÁKA, ktorý vo vzduchu dominoval a umiestnil loptu správne.
     
    80
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Denis Jančo, prichádza Štefan Holiš.
     
    79
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Ján Bernát, prichádza Miroslav Gono.
     
    78
    Prienik Štefana Zošáka na útočnej polovici bol zbrzdený. Napokon sa futbalistovi FK Poprad nepodarilo prebojovať do sľubnej šance.
     
    77
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Viktor Maťaš, prichádza Adam Pajer.
     
    76
    Do útoku po dlhšej dobe vyrazili aj hosťujúci Žilinčania. Spred pokutového územia hľadal Gamboš Nemčíka, nebola to presná prihrávka.
     
    75
    Domáci sa v posledných minútach snažia hýriť aktivitou na útočnej polovici. Zatiaľ skalopevná obrana MŠK statočne odoláva všetkým atakom.
     
    74
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Bernard Petrák, prichádza Tomáš Nemčík.
     
    73
    Dôležitú šancu mal v tejto chvíli aj Viktor Maťaš, ktorý pálil z pravej strany v pokutovom území. Pálil to však iba do bočnej žrde. Šanca to však bola sľubná.
     
    72
    Šestákovi šikovne na útočnej polovici vybehol Acosta a domáci sa prebojovali do sľubnej príležitosti z protiútoku. Nebyť zlej nasledujúcej prihrávky Acostu na Šestáka, aj by z toho bola veľká šanca.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 525 divákov.
     
    71
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Vladimír Kukoľ, prichádza Erik Streňo.
     
    70
    Jančovi sa ukázal po pravej ruke rýchly Šesták. Došlo k výmene lopty, ale zakončovať sa nepodarilo ani jednému z nich.
     
    69
    Nakopávanú loptu z obrannej polovice si brankár Knurovský pripravil, ale veľmi dlho čakal s rozohrávkou. Podporili ho niekoľkí domáci fanúšikovia, ktorí pokrikovali z tribúny.
     
    68
    Spoza pokutového územia nepríjemne pálil práve pred chvíľou v incidente zapojený Petrák. Napálil to však nechtiac do svojho spoluhráča Gerebenitsa a rozhodne to nebolo príjemné.
     
    67
    Nepríjemným zákrokom bol odstavený žilinský hráč Bernard Petrák. Žltú kartu hlavný rozhodca napokon neudeľoval.
     
    66
    S rozohrávkou niekoľko sekúnd otáľal brankár Knurovský. Napokon nasmeroval ďaleký center na útočnú polovicu smerom pre svojich spoluhráčov.
     
    65
    Nakopávanú loptu z pravej strany sa nepodarilo spracovať Jánovi Bernátovi. Dopredu vyštartovali preto Popradčania. Jančo to skúšal individuálne a pomohol si prihrávkou na Zošáka.
     
    64
    Maťaš vbehol do súboja s Jánom Bernátom a nedovolil mu pokračovať v útočnej akcii. Žilinčania sa snažia prebrať iniciatívu v zápase.
     
    63
    Zošák si nedokázal spracovať ťažký center na ľavej strane. Rozohrávať z autového vhadzovania môžu Žilinčania.
     
    62
    Z ľavej strany to priamym centrom na bránku skúšal Vladimír Kukoľ, no nepodarilo sa mu nájsť Šestáka.
     
    61
    Popradčania hrali v defenzíve a podarilo sa im po nepresnej kombinácii šošonov vybojovať autové vhadzovanie.
     
    60
    Stále sledujeme viacmenej opatrnú hru zo strany oboch tímov. Pomaly sa dostáva zápas do fázy, kedy sa bude lámať chlieb. Zápas môže zmeniť jediná vyložená šanca.
     
    59
    Priamy kop po predchádzajúcej žltej karte zahrával Adam Kopas. Do protiútoku sa však vysunuli domáci hráči a nedobre to urobil kapitán Peter Chrábik. Tvrdo odstavil Janča taktiež dostal kartový trest.
     
    58
    Hlavný rozhodca vôbec po druhýkrát v stretnutí vyťahuje žltú kartu. Za svoje osobné zlyhanie ju dostáva Štefan Zošák.
     
    57
    Žilinčania opäť podnikli zaujímavý útočný krídelný výpad. Postaral sa o to najmä Dávid Ďuriš, ktorý aj zakončil z hranice vápna, no mieril vysoko nad.
     
    56
    Maťaš nasmeroval prihrávku pred hranicu pokutového územia, odkiaľ pálil Jančo, no jeho zakončeniu chýbala presnosť. Domáci potom zahrali roh, ale poradil si s ním obranca Adam Kopas.
     
    55
    Pokus o zakončenie sme odsledovali aj na strane Žiliny. Center z kopačky Ďuriša doletel k Gerebenitsovi, ktorý ohrozil Knurovského, ale iba čiastočne.
     
    54
    Obranca Bernad Petrák mohol počkať s rozohrávkou. Loptu prihral svojmu brankárovi Petrášovi, ktorý odkopne.
     
    53
    Centrovaná lopta za kopačky Patrika Iľka z pravej strany smerovala priamo do pokutového územia, kde si dokázal loptu pozorne postrážiť brankár Knurovský.
     
    52
    Popri postrannej čiare už môžeme sledovať niekoľkých rozcvičujúcich sa hráčov MŠK Žilina. Medzitým sme zase na trávniku spozorovali delovku od Kukoľa, ktorá bola veľmi nepresná a smerovala vysoko ponad brvno.
     
    51
    Brankár Knurovský po centrovanej lopte zo strany šošonov vytriasol loptu z rukavíc a môže rozohrávať novú akciu.
     
    50
    Šestákova nakopávaná lopta z pravej strany smerovala pred malé vápno. Žilinčania odvrátili na rohový kop. Jančov center smeroval poza Acostu a domáci znovu nezakončili.
     
    49
    Maťašov center z pravej strany smeroval iba priamo do rúk brankára Petráša. Zakončovať chcel Kukoľ, no bol neskoro pri smerovanej lopte.
     
    48
    Zekucia vhodil dlhý aut do pokutového územia z pravej strany. Následne si nerozumeli Acosta so Šestákom a Poprad premrhal dôležitú možnosť.
     
    47
    Do druhého polčasu vstúpili oba tímy viacmenej v pokojnom tempe. Určite zrejme nebudeme čakať mohutnú ofenzívu ani od jedného z celkov, keďže ide o dôležité body.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov neodhodlal k zmenám v zostavách. Oba tímy teda pokračujú v pôvodných zloženiach jedenástiek.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodný polčas priniesol niekoľko šancí na oboch stranách. Skôr to však boli viacmenej iba také silné náznaky a do vyloženej príležitosti sa ani jeden tím nedostal.
    Druhý polčas sa začne približne o 19:01.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Nechtiac si teraz zahral aj hlavný rozhodca. Mierne dopomohol Martinovi Gambošovi, ktorý pálil spoza vápna, ale mieril to veľmi nepresne.
     
    44
    Gallovičovo zakončenie spoza pokutového územia chcel ešte vo vápne podvihnúť Acosta, no to sa mu veľmi nepodarilo.
     
    43
    Jančovu nastrelenú lopta spoza pokutového územia ešte kopačkou tečoval Šesták. Petráš si dal pozor na letiacu guľu a zachytil ju v náručí.
     
    42
    Po rohovom kope z kopačky Kukoľa došla lopta do pokutového územia na Enza Acostu, ktorý aj hlavičkoval, ale mieril to vysoko ponad brvno.
     
    41
    Šikovne to v protiútoku urobili hostia. Dávid Ďuriš sa prudko rozbehol po ľavej strane a prešprintoval stopéra Popradu. Následne si loptu zasekol a Hric mu ju dobrým defenzívnym zákrokom odobral.
     
    40
    Hlavný arbiter rozhodol, že Stanislav Šesták v priestore šestnástky fauloval protihráča a nemohol ďalej pokračovať v akcii.
     
    39
    Nákop z kopačky Majdana mal byť adresovaný uvoľňujúcemu sa Matúšovi Rusnákovi, ktorý vybiehal po pravom krídle. Lopta napokon preťala bránkovú čiaru a rozohrávať môže brankár Knurovský.
     
    38
    Na trávniku zatiaľ panuje pokojná atmosféra, ale s náznakmi šancí sa to na oboch stranách postupne množí. Brankár Petráš teraz pomerne dlhšie čakal s rozohrávkou, čo sa už nepáčilo popradským futbalistom. Nič však nevyreklamovali.
     
    37
    Acostov prienik po nakopávanej Kukoľovej lopte zastavil svojrázne obranca Vladimír Majdan a španielskemu útočníkovi nedovolil ďaleko preniknúť.
     
    36
    Kukoľov center z ľavej strany našiel iba rameno Stana Šestáka v pokutovom území. Bývalý viacnásobný slovenský reprezentant sa už k zakončeniu nedostal.
     
    35
    Jančo nasmeroval center z rohovej zástavky pred malé vápno, kde úspešne zakročil Kopas. Zakončovať potom chcel aj Acosta, k lopte sa prebojoval ale neskoro. Domáci vybojovali ešte jeden roh, Kukoľ to nasmeroval priamo do rúk brankára Petráša.
     
    34
    Nedovolený zákrok predviedol v priebehu tridsiatej štvrtej minúty Matúš Rusnák, ktorý odstavil od lopty zlým spôsobom Denisa Janča a dostal žltú kartu.
     
    33
    Ofenzívny protiútok naštartoval Bernát prihrávkou do krídelného priestoru. Šošoni však o loptu skoro prišli, ale môžu zahrávať aspoň aut.
     
    32
    Žilinčania si takisto dokázali vypracovať rohový kop vďaka aktívnej hre v napádaní. Zakončovať napokon nedokázal nik, ale Knurovský musel rýchlo vyrážať.
     
    31
    Do príležitosti po rohovom kope sa znovu dostali Podtatranci. Domáci hráč Acosta zakončoval hlavičkou, ale namieril to mimo bránky. Odkopávať bude Petráš.
     
    30
    Šikovne to vymysleli domáci po rohovom kope. Stanislav Šesták sa ukazoval na pravej strane a aj sa dostal k zakončeniu. Okamžite reflexívne musel zasiahnuť Petráš.
     
    29
    Žilinčania sa dostali pod menší tlak počas svojej rozohrávky a vyvrcholilo to až tvrdým odkopnútim zo strany brankára Petráša. Potom sa šikovne po pravej strane presadil Ďuriš, ktorý našiel centrom pred malé vápno Gerebenitsa a ten vôbec nezakončoval zle.
     
    28
    Tvrdá delovka pár metrov spoza šestnástky z kopačky Dávida Ďuriša opečiatkovala rukavice brankára Knurovského. Do dorážky sa dostával ešte Gerebenits, ale vysvitlo, že zakončoval už z ofsajdu.
     
    27
    Šikovný Patrik Iľko sa snažil uniknúť domácej defenzíve po strate lopty zo strany Popračanov, ale proti intenzívnemu brániacemu trojlístku hráčov nestačil sám.
     
    26
    Dlhý nakopávaný center do pokutového územia smerom na Jána Bernáta zachytili domáci hráči a môžu rozhrávať. Ujme sa toho brankár Knurovský.
     
    25
    Žilinčanom sa zatiaľ nedarí presadiť sa po krídelných priestoroch a ani cez stred poľa to rozhodne nie je med lízať. Popradčania sú veľmi obozretní v defenzíve.
     
    24
    Kukoľov center, ktorý bol zahratý zo štandardky, smeroval pred malé vápno. Vo vzduchu dominoval brankár Petráš. Vytláčať rukami ho však nemusel, aj tak bol nepresný.
     
    23
    Podtatranskí futbalisti si nerozumeli v kombinácii na ľavom krídle, kadiaľ vyvážal loptu Zekucia. Vrátil ju radšej späť Gallovičovi.
     
    22
    Priamy nákop pred malé vápno skončil na hlavičke Lukáša Horvátha, ktorý zakončoval okamžite z prvej hlavou, no namieril to len niekam do nebies.
     
    21
    Maťašov priamy nákop hľadal niekoho z dvojice Acosta alebo Jančo. Popradčania sa dostali do rýchlej kontry, ktorú riadil Kukoľ. Krížna prihrávka napokon bola odkopnutá žilinským hráčom a domáci získali roh.
     
    20
    Priamy center na hranicu šestnástky si spracoval Zošák a prenechával loptu Denisovi Jančovi, ktorý prudko pálil, ale mieril iba do pred ním stojaceho protihráča.
     
    19
    Zekuciov dlhý vhodený aut smeroval priamo do pokutového územia, v ktorom boli hráči v tmavomodrom. Získali aspoň rohový kop. Kukoľov center smeroval na vzdialenejšiu žrď, kde zasahoval rukami brankár Petráš.
     
    18
    Zatiaľ na trávniku sledujeme niekoľko náznakov šancí. Výrazne mladý žilinský káder zložený z hráčov, ktorí majú rok narodenia prevažne 1999 stačí sekundovať ostrieľaným popradským futbalistom.
     
    17
    Kukoľovi sa na center vo vápne ukazoval Stanislav Šesták, ktorý si nenápadne zabiehal za hosťujúcich obrancov. Aj sa vyhol ofsajdu, ale pri lopte bol prvý poctivý stopér Vladimír Majdan.
     
    16
    Center Adama Kopasa od rohovej zástavky smeroval nepríjemne pred malé vápno, kde boli vo vyššom počte domáci hráči a pred prípadnou šancou sa ubránili. Žilinská akcia ešte pokračovala, mäkkým centrom hľadal spoza vápna Gerebenits Patrika Iľka, ktorý hlavičkovať nedokázal.
     
    15
    Zošák hľadal prienikovou prihrávkou do vnútra pokutového územia voľného Kukoľa. S ním však držal krok krajný obranca Rusnák a nedovolil mu dostať sa k lopte.
     
    14
    Kukoľ si dovolil výpad smerom k osi ihriska. Nasmeroval potom priamu prihrávku na Štefana Zošáka. Domáci kapitán sa mýlil, pálil vysoko ponad bránku.
     
    13
    Popradčanom sa teraz nepodarila kombinácia na útočnej polovici. O loptu prišli zverenci trénera Mareka Petruša a prenechali ju Žilinčanom.
     
    12
    Zekucia bol faulovaný v osobnom súboji Matúšom Rusnákom, okamžite sa hodil na trávnik a vypýtal si prerušenie hry.
     
    11
    Veľmi veľká šanca Popradu v úvodných minútach. Z vnútra pokutového územia sa rozhodol vypáliť Vladimír Kukoľ a svojou delovkou opečiatkoval ľavú žrď!
     
    10
    Zošák naštartoval šikovnou kolmicou Zekuciu po ľavom krídle. K nemu prichádzal do súboja už aj pozorný Majdan.
     
    9
    Zekuciov center smerom na hrot ihriska dorazil k španielskemu útočníkovi Enzovi Acostovi. Futbalista FK Poprad ho však zle spracoval a loptu teda budú mať hostia.
     
    8
    Gamboš na vlastnej polovici nepodnikal riskantné kroky, iba posunul loptu na svojich spoľahlivých stopérov Kopasa a Majdana.
     
    7
    Maťaš si na pravej strane v krídelných priestoroch vymieňal loptu so Zošákom. Ich kombináciu narušil čin protihráča. Potom z veľkej diaľky pálil Zekucia a bol veľmi nepresný.
     
    6
    Prvý rohový kop v dnešnom stretnutí zahrávali aj futbalisti Žiliny. Mladíci z MŠK to zahrávali na voľného Rolanda Gerebenitsa, ktorého hlavičkové zakončenie nebolo ani trochu presné.
     
    5
    Na ďalší rohový kop domácich si v pokutovom území počkal Šesták, nakoniec však loptu nestihol zasiahnuť. Strelecky sa chcel presadiť aj Zekucia, taktiež mu to nevyšlo.
     
    4
    Majdan prienikovou prihrávkou na pravú stranu naštartoval rozbehnutého Matúša Rusnáka. Krídelníkovi MŠK sa už ďalej odcentrovať nepodarilo.
     
    3
    Rusnák sa snažil presadiť po pravej strane ihriska, kadiaľ utekal s loptou. Proti nemu sa v súboji postavil domáci Zekucia a zastavil jeho pohyb smerom k vápnu.
     
    2
    Poprad hneď v úvodných minútach stretnutia vybojoval rohový kop. Zahrával ho Kukoľ, ale šikovne odhlavičkoval loptu preč Kopas.
     
    1
    Hlavný rozhodca fúkol do píšťalky a odštartoval ďalšie druholigové stretnutie tímov. Poprad začal zápas s úvodným výkopom a v prvom polčase hrá sprava doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na trávnik už prichádzajú hráči oboch tímov. Popradčania sa v dnešnom domácom stretnutí predstavia v tmavomodrých dresoch a žilinskí šošoni v typických žltých.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Knurovský – Maťaš, Hric, Horváth, Zekucia, Gallovič, Zošák (C), Šesták, Jančo, Kukoľ, Acosta
    Náhradníci: Malec, Pajer, Maslo, Luberda, Holiš, Streňo, Palša

    MŠK Žilina B: Petráš – Majdan, Kopas, Bernát, Ďuriš, Chríbik (C), Rusnák, Iľko, Gamboš, Gerebenits, Petrák
    Náhradníci: Vajs, Nagy, Nemčík, Gono, Suľa

    Rozhodca: Prešinský – Borsányi, Štofik.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 22. kola 2. ligy, v ktorom FK Poprad v Národnom tréningovom centre privíta MŠK Žilina B. Stretnutie sa začne o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad
    Popradčania si výrazne skomplikovali a sťažili pozíciu pred nadchádzajúcou fázou jarnej časti. Naposledy sa predstavili na trávniku Lokomotívy Košice, kde prehrali 2:0 a následne si neporadili ani s výrazne slabšími Lipanmi, kde podľahli súperovi tesne 2:1. Poprad teda klesol z tretej na štvrtú pozíciu, kde má momentálne 36 bodov a skóre 42:32. Na vedúce Pohronie strácajú Podtatranci už desať bodov, ale na dostih sú od druhého Mikuláša a tretej Skalice.

    MŠK Žilina B

    Rezerva žilinského Áčka má za sebou takisto turbulentnejšie obdobie, ich výkonnosť v posledných zápasoch bola dosť odlišná. Naposledy sa béčko Žiliny predstavilo na domácom trávniku proti Skalici, kde sa v divokom zápase bohatom na góly zrodilo víťazstvo Žilinčanov 4:3. Predtým šošoni remízovali v Prešove 0:0 a doma s Banskou Bystricou 3:3. Stále však ostávajú jediným béčkovým tímom, ktoré má zastúpenie druhej lige spomedzi fortunaligových celkov. Aj v tomto je žilinská futbalová akadémia veľmi silná a dôsledná.

    Posledný vzájomný zápas medzi Popradom a Žilinou B sa odohral 2. septembra 2018. Vtedy sa zrodila remíza 1:1. Mrazivé spomienky majú futbalisti Popradu na ligový duel z minulej sezóny. 20. mája 2018 podľahli Žiline vysoko 5:0 a túto prehru rozhodne budú chcieť odplatiť.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 81. Šesták

    Karty:   58. Zošák (PPD) – 34. Rusnák (ZIN), 59. Chríbik (ZIN)


    FK Poprad: Knurovský – Maťaš (77. Pajer), Hric, Horváth, Zekucia, Gallovič, Zošák (C), Šesták, Jančo (80. Holiš), Kukoľ (71. Streňo), Acosta
    Náhradníci: Malec, Pajer, Maslo, Luberda, Holiš, Streňo, Palša

    MŠK Žilina B: Petráš – Majdan, Kopas, Bernát (79. Gono), Ďuriš, Chríbik (C), Rusnák, Iľko, Gamboš, Gerebenits, Petrák (74. Nemčík)
    Náhradníci: Vajs, Nagy, Nemčík, Gono, Suľa

    Rozhodčí: Prešinský – Borsányi, Štofik

    Diváci: 525
    bahis siteleri