Jablonec – Teplice 2:4 (kon.) | Karviná – Příbram 5:3 (kon.) | Slavia – Zlín 0:0 (kon.)
Třinec – Č. Budějovice 0:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
0:0 (0:0)
FC Zlín
Pondělí 08.04.2019, 13:00 • SC Horní Počernice • Juniorská liga – O umístění • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SK Slavia Praha a FC Fastav Zlín.
     
    SK Slavia Praha

    Fotbalisté Slavie se po základní části umístili až na osmé pozici, což logicky znamená skupinu poražených. Pražané dohromady nasbírali devětadvacet bodů, přičemž na šestý Hradec Králové ztráceli pouze dva body. Sešívaným moc nepomohlo ani vyhrané derby proti Spartě z posledního ligového zápasu, tehdy Slavia uspěla na hřišti soupeře poměrem 2:1. Pražané mají v rámci skupiny poražených za sebou první utkání, ve kterém si skutečně zastříleli. Na půdě Teplic totiž nasázeli hned sedm branek, což přineslo vysoké vítězství 7:0, na které bude chtít Slavia dnes navázat.
     
    FC Fastav Zlín

    Na opačné straně stojí Zlín, který se pro změnu dostal na šestou pozici základní fáze, avšak jednalo se o moravskou část. Fastav dohromady nasbíral čtyřiadvacet bodů, přičemž na čtvrtou Ostravu ztrácel propastných deset bodů. Zlín se navíc v posledních zápasech nepotýkal s dobrou formou, poslední čtyři zápasy přinesly zisk jediného bodu, a sice díky remízovému výsledku proti Brnu. Také Zlín má za sebou první utkání skupiny poražených, v roli domácího celku přivítal Karvinou, která si odvezla vysokou porážku 1:6. Také Zlín bude chtít pomýšlet nad druhým vítězstvím.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Radotić – Drozda (C), Petrák, Podrazký, Nabijev, Havránek, Macháček, Fukala, Hönig, Trapanovski, Vaněk
    Náhradníci: Sirotník – Alvir, Janoušek, Šilhan

    FC Fastav Zlín: Křepela – Červenka, Novák, Košák, A. Tkadlec, M. Mlýnek, V. Mlýnek, Zahradník, R. Tkadlec, Venený (C), Nečas
    Náhradníci: Gettler, Bychovskij, Číž

    Rozhodčí: Klíma – Vlček, Koval.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal také pražský celek, který to zkoušel prudkou přihrávkou na Podrazkého, avšak včas z obrany dokázal vystoupit Tkadlec.
     
    4
    Autového vhazování se ujal hostující Mlýnek, který si pro spolupráci vybral Nečase, jehož odkop směřoval hodně daleko za postranní lajnu.
     
    5
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop pro domácí. K rozehrávce se postavil Nabijev, který se sám dostal do šestnáctky, kde si na brankáře Křepelu nepřišel.
     
    6
    Na opačné straně se rodil rychlý protiútok, který po pravém křídle táhl hostující Mlýnek. Nakonec Zlín přenášel hru na levou stranu, kde číhal Červenka.
     
    7
    Hönigovi se na hranici ofsajdu podařilo vysunout Trapanovskiho, který si to namířil až před brankáře, jenomže do dráhy letu míče strčil nohu protihráč.
     
    8
    Hrací předmět se svezl ven z hrací plochy, na řadu přišlo autové vhazování, o které se postaral Hönig. Po krátké kombinaci budou domácí opět vhazovat.
     
    9
    Do kombinace se zapojil také obránce Vaněk, který pouze přeposlal na vedle stojícího Drozdu, jenž po krátkém váhání zvolil zpětnou přihrávku.
     
    10
    Za padajícím míčem se řítil hostující Mlýnek, který ho už nezastihl na hrací ploše. Slavia tak mohla vhazovat, následně Havránek přenášel hru vpravo.
     
    11
    Před malým momentem se do šestnáctky dostal domácí Trapanovski, který ještě celou akci chtěl šperkovat přihrávkou pod sebe, což přečetl protihráč.
     
    12
    Fastav si hracího předmětu moc dlouho neužil, v tuto chvíli s ním pracuje domácí celek, jenž celkem v poklidu přelezl na útočnou polovinu hřiště.
     
    13
    Do kombinace se zapojil také brankář Radotić, který posléze rozehrával na jistotu do strany, kde číhal Fukala. Dalekonosný nákop nepřinesl zisk autu.
     
    14
    Nejvýše do vzduchu se dostal domácí Petrák, načež jeho celek podnikl rychlou protiakci. Střílenou nabídku ale nedokázal usměrnit Trapanovski.
     
    15
    Obrannou povinnost si nyní splnil hostující Zahradník, který za sebe nepustil protihráče. Hosté si navíc vybojovali autové vhazování zleva.
     
    16
    Po delší době jsme sledovali střelecký pokus, o který se přihlásil domácí Hönig. Ten si zasekl míč na levou nohu a poté vypálil vysoko nad.
     
    17
    Křepela musela jednat hodně rychle, přičemž posílal míč k levé autové čáře, kde na něj nedosáhl Filip Novák. Havránek se postaral o provedení autu.
     
    18
    Vzápětí to Drozda zkoušel přenesením hry na levou stranu, avšak do míče dal až příliš razance. K autovému vhazování se tedy postaví Vít Mlýnek.
     
    19
    Za prudkou přihrávkou ještě spěchal domácí Hönig, který jí nezachytil na hrací ploše. Křepela bude vykopávat, zřejmě se bude jednat o dalekonosnou nabídku.
     
    20
    První vážnější šance pro Fastav! Radim Tkadlec našel hezkou kolmicí kolegu Nečase, jenž pronikl až do vápna, kde si na Radotiće nepřišel.
     
    21
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Zlín. Ten nabídl celkem pohotovou nabídku, na kterou si naskakoval jeden z obránců, jenž zamířil vysoko nad.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nepřinesla žádnou přesnou trefu. Více ze hry má pražský celek, avšak hra se nyní hodně vyrovnala.
     
    23
    Červenka si gestem ruky řekl o přihrávku, avšak jeho spoluhráč se k míči nakonec vůbec nedostal. Pochvalu si zaslouží domácí obránce Fukala.
     
    24
    Hezkým projektilem to zkoušel jeden z domácích, který zkoušel štěstí ránou ke vzdálenější tyči, avšak Křepela dokázal prudkou střelu vytěsnit vedle.
     
    25
    Za obranu se dostal Nabijev, který to z velkého úhlu zkoušel přízemním zakončením, které skončilo pouze na vzdálenější konstrukci.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Adam Tkadlec (FC Fastav Zlín).
     
    26
    Slavia mohla jít do vedení! Domácí totiž měli k dispozici přímý kop z dobré pozice, míč se snesl pouze do horní konstrukce branky.
    26. Domácí trefili břevno.
     
    31
    Na zemi se ocitl hostující Radim Tkadlec, avšak dle sudího se nejednalo o nedovolený zákrok. Krátce poté se domácí dostali zpět k šestnáctce.
     
    32
    Fukala měl u postranní čáry celkem dostatek času na centr, což mu naopak uškodilo. Jeho centr totiž zamířil přímo hlavu prvního protihráče.
     
    33
    Souboj u autové čáry dopadl lépe pro pražský celek, nedovoleným zákrokem si totiž pomohl napadající Nečas, který dlouho okopával Havránka.
     
    34
    V posledních minutách sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Nejprve Křepela odkopával od své branky, poté fauloval hostující Filip Novák.
     
    35
    Do dalšího protiútoku se hnal rychlonohý Nečas, který byl na poslední chvíli poslán na zem Macháčkem. Dle sudího se jednalo o čistý zákrok.
     
    36
    Tady se zřejmě mohlo žlutit. Nabijev se při snaze o přihrávku ocitl na zemi, naopak ho zezadu fauloval vracející se Adam Tkadlec. Jednoznačný faul.
     
    37
    Rozehrávky volného kopu se ujal kapitán Drozda, který pouze přeposlal na vedle stojícího Vaňka. Sešívaní okamžitě roztáhli hru na levou stranu hřiště.
     
    38
    Venený zkoušel prodlužovat míč za sebe, přičemž se Zlín dostal k přízemnímu centru, kde se zapletl na malém vápně, vše ale vyřešil Radotić.
     
    39
    Filip Novák si sice zpracoval těžkou přihrávku, poté v pádu zkoušel za obranou najít kolegu, který se ke kulatému nesmyslu vůbec nedostal.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    43
    Na zadní tyči se ještě dokázal protlačit k hlavičkovému pokusu Nabijev, který o kousek minul pravou šibenici. Křepela ihned odkopl od branky.
     
    44
    Zlín nyní pracoval s míčem v oblasti středového kruhu, kde jsme sledovali celkem dlouhou kombinaci. Nakonec hlavní sudí ponechal Fastavu výhodu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. V samotném úvodu utkání měli výraznou převahu domácí hráči, jenž se několikrát dostali k vážnému ohrožení branky, avšak ke kýžené brance to nevedlo. Fastav se dlouho dobu směrem dopředu hledal, většinu čau se snažil vycházet ze zajištěné obrany, přičemž hledal vhodné momenty k protiútokům. Doufejme, že druhý poločas branku nabídne.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Miroslav Podrazký, přichází Marko Alvir.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Zpětná přihrávka směřovala až na brankáře Křepelu, který tentokráte rozehrál na jistotu do strany, kde se povedlo zasáhnout hostujícímu Havránkovi.
     
    49
    Nyní se o rozvinutí akce staral domácí kapitán Drozda, který ze své kopačky vypustil hodně prudkou přihrávku, se kterou si Fukala poradil.
     
    50
    Za pokutovým územím číhal Trapanovski, který ještě roztáhl hru na levou stranu na Petráka, jenž se s míčem vrátil do bezpečnějšího prostoru.
     
    51
    Alvir se drzým způsobem dostat až do šestnáctky, kde ještě zkoušel přihrát pod sebe. Tam číhal jeden z protihráčů, jenž odehrál míč na jistotu.
     
    52
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi Macháček, který si nedovolený zákrok nevymodlil. Míč skončil za čárou, Křepela tak bude vykopávat.
     
    53
    Tentokráte to po pravém křídle zkoušel Hönig, který rovněž nepropálil blok protihráčů. Zlín se osvobodil dalekonosným odkopem, který skončil u Radotiće.
     
    54
    K zakončení si naváděl míč domácí Vaněk, který poté dokázal prohodit přihrávku na svého kolegu, jenž v tísni pořádně protáhl brankáře Křepelu.
     
    55
    Drozda roztahoval hru na levou stranu, kde číhal Fukala. Po krátké kombinaci se do míče opřel Trapanovski, jenž trefil protihráče před sebou.
     
    56
    Sešívaní jsou v úvodu druhého poločasu aktivnější, tentokráte to Petrákovi nevyšlo prostřednictvím dalekonosného pasu, který nedostihl Fukala.
     
    57
    Šance Slavie! Drozda dokázal přenést hru na pravou stranu, načež se do míče opřel Macháček, s jehož projektilem si Křepela poradil na jedničku.
     
    58
    Na pořadu dne byl rohový kop pro domácí, o který se postaral střídající Alvir. Ten zkoušel stočit míč směrem od branky, což nebylo dobré řešení.
     
    59
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Patrik Červenka, přichází Vjačeslav Bychovskij.
     
    60
    O pár vteřinek později jsme sledovali další rohový kop. Ten tentokráte proskotačil až do malého vápna, kde zasahoval pozorný protihráč domácích.
     
    61
    Dobrým pohybem se prezentoval Nabijev, který si potáhl míč za pokutové území, načež chtěl oslovit Höniga, na kterého byla přihrávka až moc prudká.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku stále čekáme. Sešívaní jsou ve druhém dějství výrazně aktivnější, k brance to zatím nevede.
     
    63
    Po delší době si s míčem pohrál domácí brankář Radotić, který rozehrál na jistotu po zemi na Drozdu, jenž po krátkém váhání přenášel hru vpravo.
     
    64
    Fukala už nezastihl míč na hrací ploše, vhazovat tak mohl soupeř. Následně se Filip Novák pokoušel zabojovat o míč, na který ale nedosáhl.
     
    69
    Až nyní jsme sledovali jeden z mála protiútoku Fastavu, který skončil před samotnou hranicí pokutového území. Na druhou stranu tak peláší Podrazký.
     
    70
    U postranní čáry si důrazně počínal Bychovskij, kterému se nakonec podařilo vybojovat autové vhazování, o které se postaral kolega Zahradník.
     
    71
    I o pár vteřinek později přišlo na řadu autové vhazování, po kterém u rohového praporku operoval s míčem Nečas, který nevybojoval ani rohový kop.
     
    72
    Kapitán Venený našel nádherným pasem naprosto volného kolegu, který se do míče opřel hlavičkou. Radotić nemusel zasahovat, střela putovala vedle branky.
     
    73
    Zahradník ještě udržel míč na hrací ploše, avšak poté přihrál přímo na kopačku Fukaly, jenž pro změnu přenášel hru do mnohem volnějšího prostoru.
     
    75
    Drozda nyní podklouzl, jeho pas na pravou stranu nakonec doskákal ven z hrací plochy. Soupeř bude moci vhazovat, hra je hodně rozkouskována.
     
    76
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jan Fukala, přichází Vojtěch Šilhan.
     
    77
    Poslední minuty zápasu nabízí mnohem vyrovnanější podívanou, tlak domácího celku otupil. V současní době se k míči dostal hostující Bychovskij.
     
    78
    Nejvýše do vzduchu se dostal domácí Trapanovski, avšak poté si domácí celek pomohl nedovoleným zákrokem. Zlín bude zahrávat další standardku.
     
    78
    U vlastního pokutového území dokázal zasáhnout jeden z domácích, který poté nekompromisně odkopával na druhou stranu, kde číhal zadák Košák.
     
    81
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Filip Novák, přichází Vilém Gettler.
     
    83
    Křepela si po kratší době vyzkoušel odkop od své branky, přičemž u středového kruhu dokázal v hlavičkovém souboji uspět domácí Šilhan.
     
    84
    Dalekonosné přenesení hry mělo na pravém křídle najít Alvira, který se k míči přeci jenom dostal. Posléze musel rychle odkopávat brankář Radotić.
     
    85
    Sešívaní měli možnost zahrozit prostřednictvím rohového kopu. K rozehrávce se postavil Alvir, jehož centr vyboxoval pozorný brankář Křepela.
     
    86
    Žlutou kartu dostává David Venený (FC Fastav Zlín).
     
    87
    Na vlastním malém vápně dokázal zasáhnout Košák, který odvracel do bezpečí. Slavia je se dostává do sympatického tlaku, Křepela měl další práci.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na první branku stále čekáme. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    89
    I nyní se mohlo žlutit, což se ale neděje. Zlín bude mít i přesto k dispozici standardku z velice dobré vzdálenosti od branky.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Martin Nečas (FC Fastav Zlín).
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou, což se před zápasem určitě nečekalo. I ve druhém dějství měla více ze hry Slavia, která neustále narážela na pozornou obranu soupeře, která dnes podala velice přesvědčivý výkon. Zlín se zpočátku druhého poločasu pouze bránil, postupem času se rovněž pokoušel útočit, avšak k překonání Radotiće rovněž nedošlo. Dnešní utkání tedy branku nenabídlo, oba celky si připíšou po bodu. (14:44:19)

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   25. Adam Tkadlec (ZLN), 86. Venený (ZLN), 90. Nečas (ZLN)


    SK Slavia Praha: Radotić – Havránek, Drozda (C), Petrák, Fukala (76. Šilhan) – Macháček, Podrazký (46. Alvir) – Hönig, Vaněk, Trapanovski – Nabiyev
    Náhradníci: Sirotník – Alvir, Janoušek, Šilhan

    FC Zlín: Křepela – Červenka (59. Bychovskij), Novák (81. Gettler), Košák, A. Tkadlec, M. Mlýnek, V. Mlýnek, Zahradník, R. Tkadlec, Venený (C), Nečas
    Náhradníci: Gettler, Bychovskij, Číž

    Rozhodčí: Klíma – Vlček, Koval

    Diváci: 110
    bahis siteleri