Ajax – Juventus 1:1 (kon.) | Manchester Utd. – Barcelona 0:1 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
1:1 (0:1)
Juventus FC
Středa 10.04.2019, 21:00 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Liga mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Paulo Dybala šel po levé straně do útoku a chtěl nejspíše hledat nabíhajícího Ronalda. Ten byl ale takticky stržen k zemi Ekkelenkampem, který přerušil akci a dostává žlutou kartu, která jej ale mrzet nebude.
     
    90+3
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Federico Bernardeschi, přichází Sami Khedira.
    85. Úžasná akce Costy
     
    85
    Neuvěřitelná akce Douglase Costy, která brankou ovšem nekončí! Hostující rychlík, jemuž se na dresu honosí číslo jedenáct, se dostal přes domácí obránce a ve vápně zakončoval na vzdálenější tyčku, ale rozhodující branka utkání nepadá. Tyčka!
     
    83
    Miralem Pjanić si poté ve středu hřiště pomohl přidržením a Neresovi vlastně nic nedovolil. Hostující středopolař zblízka vidí žlutou kartu a pokračovat se bude hrou Ajaxu.
     
    83
    Další střelecký pokus a již pátý zákrok polského brankáře v utkání! Střídající mladík Jurgen Ekkelenkamp dostal přihrávku do vápna a po kličce mířil do středu branky. Skóre se ovšem nemění!
     
    75
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Lasse Schöne, přichází Jurgen Ekkelenkamp.
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Blaise Matuidi, přichází Paulo Dybala.
     
    71
    Lasse Schöne nejdříve pokazil přihrávku a poté musel hasit protiakci Bernardeschiho. Ve středovém kruhu mu skočil pod nohy a inkasuje žlutou kartu.
     
    66
    Domácí hrají neskutečně! Nejdříve musela hostující jednička řešit střelu z pravé strany. Hned po rozehře naběhl do vápna Neres, ale jeho přihrávka zakončena střelecky nebyla.
     
    60
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Mario Mandžukić, přichází Douglas Costa.

    Chorvatský útočník byl dnes neviditelný a do hry se vůbec nedostal. Rychlík Douglas Costa by mohl být lepším řešením pro hru Juventusu.
     
    55
    Frenkie de Jong aktuálně nestíhal míč a přidržel si Cancela v souboji bez míče. Budoucí hvězda Barcelony tak inkasuje žlutou kartu a s míčem budou hrát fotbalisté italského mužstva.
     
    49
    Nicolás Tagliafico mohl být domácí hrdinou! Křídelní bek dostal míč na levou stranu, kde byl naprosto volný. Levačkou poté zakončoval, ale jeho dělovka nakonec skončila na boční síti!
    46. David NERES - 1:1
     
    46
    Ajax právě vstřelil branku!
    Kolik to trvalo? Snad dvacet sekund a máme vyrovnáno! DAVID NERES se na levé straně dostal po chybě k míči a naběhl s ním až do šestnáctky. Celou akci zakončil přesnou střelou k pravé tyčce a Amsterdam je na spadnutí! Bez asistence.
    45. Cristiano RONALDO - 0:1
    45. Cristiano RONALDO - 0:1
     
    45
    Juventus právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté udělali snad první chybu v utkání a hned jsou potrestáni! João Cancelo z pravé strany parádně nacentroval na penaltu, kde byl naprosto tristně osamocený CRISTIANO RONALDO. Portugalský borec si s tím poradil famózně a hlavičkou posílá Juventusu důležitý gól do šatny! Asistence: João Cancelo
     
    41
    První velké vášně a také žlutá karta. Nejdříve sudí neodpískali zákrok na jednoho z domácích, ale ten se nepískal. Juventus tak mohl do protiakce a Nicolás Tagliafico kosou zezadu dostává kartu.
     
    37
    Po delší době bylo horko před brankou Ajaxu. Blaise Matuidi nacházel ve vápně Ronaldo, který zpracovával míč pro spoluhráče. Nakonec střílel Federico Bernardeschi, ale z otočky pálil jen těsně vedle branky!
     
    29
    Aktivní kombinace se nyní mohla domácím pořádně vymstít! Italské mužstvo zachytilo míč a šlo do protiakce. Akce byla zakončena přihrávkou na pravé křídlo. Federico Bernardeschi šel do vápna, ale Frenkie de Jong mu na poslední chvíli skočil pod nohy a odehrál na roh!
     
    25
    Další parádní akce, která zvedla již zvednuté fanoušky Ajaxu ze sedadel! Donny van de Beek dostal míč na penaltu, kde levačkou zakončoval k levé tyčce. Branku ovšem minul o milimetry!
    18. První velká šance utkání, Zijach neuspěl!
     
    18
    Krásná kombinace domácích zakončená parádní střelou Hakíma Zijacha! Domácí útočník před šestnáctkou technicky střílel do levé šibenice, ale polská jednička Juventusu míč parádně vyrazila nad branku!
     
    12
    První střelecký pokus utkání! Hakím Zijach si narazil s Dušanem Tadićem a dva metry před vápnem zakončoval. Sice se mu povedlo obstřelit bránícího hráče, ale míč šel jen do středu branky a Szczęsny zkušeně chytá.
     
    6
    Arénou Johana Cruijffa to nyní neskutečně zahučelo! Hakím Zijach se před šestnáctkou opřel levačkou do míče a dal naději domácím tribunám. Míč ale nakonec skončil na boční síti!
     
    2
    Federico Bernardeschi to vyzkoušel až o pár sekund později. Italský útočník si naběhl před vápno a levačkou zakončoval do první šibenice. Branku Onany ale těsně přestřelil!

    David Panuška

    Branky: 46. Neres – 45. Ronaldo (Cancelo)

    Karty:   41. Tagliafico (AJA), 55. F. de Jong (AJA), 71. Schöne (AJA), 90+4. Ekkelenkamp (AJA) – 83. Pjanić (JUV)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 15:10.
    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, de Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne (75. Ekkelenkamp), F. de Jong – Zijach, van de Beek, Neres – Tadić.
    Náhradníci: B. Varela – Kristensen, Sinkgraven, Huntelaar, Magallán, Dolberg, Ekkelenkamp.

    Juventus FC: Szczęsny – Cancelo, Bonucci, Rugani, Sandro – Bentancur, Pjanić, Matuidi (75. Dybala) – Bernardeschi (90+3. S. Khedira), Mandžukić (60. Costa), Ronaldo.
    Náhradníci: Perin – De Sciglio, S. Khedira, Dybala, Costa, Kean, Spinazzola.

    Rozhodčí: Grande – Yuste, Alonson
    Úterý 16.04.2019
    Juventus - Ajax 1:2

    Branky: 28. Ronaldo (Pjanić) – 34. van de Beek (Zijach), 67. de Ligt (Schöne)

    Karty:   69. Can (JUV), 90+3. Ronaldo (JUV)

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:12.
    bahis siteleri