Čína – Austrálie 2:3 (kon.) | Španělsko – Chorvatsko 3:4 (1:2 po s.n.) | Belgie – Srbsko 3:6 (kon.)
konec
Čína
2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
Austrálie
Sobota 13.04.2019, 13:00 • Ledena dvorana Pionir, Bělehrad • Mistrovství světa - II. A Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne z tohoto utkání vše, budu se na vás těšit u večerního střetnutí domácích Srbů s Belgií. Do té doby – na počtenou! (15:19:25)
     
    Dohráno, Austrálie vítězí nad Čínou 3:2 a dalšími třemi body se razantně přibližuje postupu do Divize IB! Hokejisté z Asie podruhé ve dvou dnech naprosto nepochopitelně nezvládli závěr utkání a klokanům čtyřmi vyloučeními vítězství prakticky naservírovali na stříbrném podnose. Neskutečné.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Utkání se dohrává před Kimlinovou svatyní, klokani mají ale vše plně pod kontrolou a svého soupeře nepouští do střeleckých šancí. Je rozhodnuto.
     
    58:52
    Australané jsou pevně usazení před čínskou klecí, šňůra vyloučení jejich soupeři vzala veškerou sílu. Hráči v červeném už se jen snaží přežít do sirény.
    57:42 Josef REZEK - 2:3
     
    57:42
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Austrálie v přesilovce pět na tři otáčí stav utkání a opět u toho byl český rodák JOSEF REZEK, který bezmocného Suna propálil střelou z voleje! Tohle už pro Čínu nevypadá vůbec dobře... Asistence: Cameron Todd, Jason Baclig.
     
    57:15
    A další trest pro Čínu, to už snad ani není možné! Za zdržování hry je vyloučen Wenbin Liang (CHN), oslabení asijského celku se tak pořádně protáhne.
     
    56:13
    Čína závěr utkání nezvládá, Austrálii čeká další dvojnásobná přesilovka! Mingsi Jang (CHN) dostává menší trest za sekání.
     
    55:34
    Čchienji Chuang (CHN) jede Lingovi dělat společnost, Čína jde opět do tří! Útočník první formace byl vyloučen za zdržování hry.
     
    54:35
    Armstrong udržel kotouč v útočném pásmu a rozehrál jej dopředu, klokani se snaží neodbytnou čínskou defenzívu nějak překvapit.
     
    53:45
    Číňany čekají hodně nepříjemné dvě minuty, rozjetí Australané budou mít další přesilovku. Za krosček je z kluziště vykázán Čchen Ling (CHN).
     
    52:47
    Australanům vstřelený gól vlil do žil čerstvou krev, Sunova klec je pod palbou a čínský gólman se teď musí hodně otáčet, aby všechny šance vykryl.
    51:16 Josef REZEK - 2:2
     
    51:16
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Osm a půl minuty před koncem začínáme zase od začátku! Odchovanec Motoru JOSEF REZEK nachytal čínského gólmana úplně mimo brankoviště a přesnou ranou potrestal jeho zaváhání – 2:2! Asistence: Robert Haselhurst.
     
    50:58
    Bývalý bek litoměřické juniorky Tyerell Clare vypálil ze zadní hranice kruhu, jenže Sun se nenechal nachytat ani tentokrát, a Čína je tak stále ve vedení.
     
    49:51
    Rychlý výpad australského celku skončil prudkou ranou z mezikruží, se kterou si Sun hravě poradil. Čína si následně puk vzala na své hole a zamířila dopředu.
     
    48:59
    Hokejisté s klokanem na prsou oslabení nakonec přežili bez újmy na skóre, po dalším skvělém zákroku Kimlina se nyní bude vhazovat před jejich klecí.
     
    47:51
    Cesen Čang zkoušel štěstí z modré čáry, Kimlin projektil pohlídal a vytěsnil jej mimo nebezpečí betonem. Austrálie je pod čím dál tím větším náporem.
     
    46:50
    Dvířka australské trestné lavice se po dlouhé době otevírají, Michael McMahon (AUS) dostává menší trest za vysokou hůl. Přesilovka pro Čínu.
     
    46:38
    Hra se přesouvá z jednoho konce ledové plochy na druhý, sledujeme rychlou a vyrovnanou bitvu. Oba celky skvěle brání a nepouští soupeře do střel.
     
    45:52
    Rudi Jing byl zneškodněn už na útočné modré čáře, papíroví hosté se snaží znovu protlačit před soupeřovu klec a pořádně potrápit čínského gólmana.
     
    44:49
    Jason Baclig pálil z bezprostřední blízkosti klece, do dráhy kotouče se obětavě postavil jeden z protihráčů. Cechao Sun tak mohl zůstat v klidu.
     
    43:58
    Australané zamkli svého soupeře do jeho pásma a kombinují, ke střeleckému pokusu se zatím ještě neodhodlali. Číňané se je snaží odzbrojit.
     
    42:58
    Hra se postupně začíná vyrovnávat, Australané se po slabém vstupu do periody konečně probírají. Sun zatím ještě zasahovat nemusel.
     
    42:15
    Slabší rána z kruhu se od ramena maskovaného klokana v brankovišti odrazila až za klec, kde si kotouč na své hole vzali hokejisté Austrálie.
     
    41:29
    Čína do periody vstoupila mnohem aktivněji než soupeř, Australané se na ledě stále rozkoukávají. Kimlin má hned v úvodu celkem dost práce.
     
    40:25
    Čchienji Chuang zahrozil z mezikruží, zasáhl ovšem jen vyrážečku připraveného strážce australské svatyně. Ten se tak může těšit z úspěšného zákroku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:43.
     
    Po většinu druhé periody měli na ledě bělehradské haly převahu hokejisté Austrálie, kteří ovšem do kabin odchází s jednobrankovou ztrátou. Číňané totiž dnes trestají sebemenší chyby svého soupeře a za Kimlina se jim podařilo dostat už dva kotouče, zatímco klokani se prosadili jen jednou.

    Střely na branku (2. třetina): 8 – 19.
    Střely na branku (celkem): 18 – 29.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Třetina se dohrává hlavně ve středním pásmu, oba celky už sundaly nohu z plynu a nehrají na sto procent. Přestávka se blíží, siréna zazní za pár sekund.
     
    38:52
    Wehebe Darge si chtěl na svou pažbu udělat další zářez, z kruhu ale čínskou svatyni přestřelil. Do konce třetiny chybí jen něco málo přes minutu.
     
    37:58
    Rychlý protiútok skončil jednoduchým zákrokem Anthonyho Kimlina, který svůj tým udržel ve hře. Další ol už by pro Australany mohl být hodně nepříjemný.
     
    36:41
    Lindsay nahrál za branku Clareovi, který se jí pokusil obkroužit. Čínský celek má teď plné ruce práce, zatím však zvládá sílícímu náporu soupeře čelit.
     
    35:44
    Hraje se hlavně v čínském pásmu, hráči v červených dresech dnes ovšem vynikají v obranné činnosti a nepouští svého soupeře do lepších střeleckých pozic.
     
    34:35
    Mathew Lindsay přihrávkou vysunul dopředu Virjassova, kterého protihráči v čínském pásmu nepustili od mantinelu a časem jej také připravili o pryž.
     
    33:25
    Čeng se vrací na led, výběr z Oceánie se ve stejné chvíli dostává do ofsajdu. Oba celky jsou v plném počtu, vhazovat se bude u čínské modré.
     
    32:55
    Klokani si se Sunem neví rady, čínský brankář je dnes ve formě a likviduje jeden pokus za druhým. Zdá se, že Austrálie v branku nepřetaví ani tuto přesilovku.
     
    31:24
    Australané mají šanci rychle srovnat, po faulu Čenga Čanga (CHN) se opět ujmou dvouminutové početní výhody. Čínský hráč byl vykázán za sekání.
    30:43 Mingsi JANG - 2:1
     
    30:43
    Čína právě vstřelila branku!
    Poslední Čína bojuje, v polovině utkání znovu odskakuje do vedení! Australská obrana úplně zapomněla na MINGSIHO JANGA, který Kimlina překonal prudkou ranou z voleje – 2:1! Asistence: Cesen Čang.
     
    30:28
    Vadim Virjassov je dnes hodně vidět, teď se protlačil až před Suna a zakončil. Jeho rána se od brankáře odrazila až do ochranné sítě nad klecí.
     
    29:06
    Čínské postavení mimo hru pošle hru do středního pásma, papíroví domácí se zvládli australskému tlaku ubránit a nyní už jsou na ledě v plném počtu.
     
    27:57
    Australané ostřelují Sunovu klec, gólman Číny zatím náporu zvládá čelit. Trojice jeho spoluhráčů se snaží soupeře co nejdříve odzbrojit, ovšem marně.
     
    26:44
    A pozor, Číňané špatně střídali a půjdou do tří! Dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů odsedí Tchian-siang Sia (CHN).
     
    26:09
    Další komplikace pro Čínu, která se opět bude muset nějakou dobu bránit v oslabení. Menší trest za hákování dostává obránce Mingsi Jang (CHN).
    25:51 DARGE - 1:1
     
    25:51
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, po pár sekundách máme v Bělehradu opět vyrovnáno! Nebezpečný závar před Sunem v branku přetavil WEHEBE DARGE – 1:1! Asistence: Matthew Armstrong, Thomas Powell.
    25:27 Čchen LING - 1:0
     
    25:27
    Čína právě vstřelila branku!
    Čekání na první gól utkání je po šestadvaceti minutách u konce, čínský výběr se po rychlé akci dostává do vedení! Kimlin nestačil na prudkou ránu LINGA ČCHENA z prostoru mezi kruhy – 1:0! Asistence: Tchian-siang Sia.
     
    24:42
    Čína se po konci oslabení vypravila dopředu, i přes veškerou snahu se jí ovšem nedařilo propracovat ke střeleckému pokusu. Kimlin tak mohl zůstat v klidu.
     
    23:39
    Australané sekundu před koncem přesilovky vyhazují na icing, po krátké pauze se tak bude vhazovat po pravé straně jejich branky.
     
    23:16
    V Bělehradu se nehraje, čínská branka se opět vychýlila ze své pozice a tentokrát se už na led musí vypravit údržbáři. Oba celky postávají u střídaček.
     
    22:57
    Sun zlikvidoval ránu z levého kruhu, a jeho štít je tak stále čistý. Klokani se snaží najít recept na výborného čínského gólmana, zatím bezúspěšně.
     
    22:19
    Powell chtěl zavézt kotouč za branku, omylem přitom ale vychýlil Sunovu klec z její pozice. Už je to podruhé v této třetině, co sudí musí opravovat čínskou bránu.
     
    21:40
    Chang Li (CHN) se vrací na lavici hanby, tentokrát si tam jede odsedět menší trest za podrážení. Klokani si tak podruhé vyzkouší přesilovku.
     
    21:08
    Australané operují před Sunem, dotěrná a neodbytná čínská obrana jim ale na ledě nenechává moc prostoru pro manévrování. Bojuje se o každý centimetr.
     
    20:36
    Do prostřední dvacetiminutovky vstoupila lépe Čína, Kimlin si už na své konto připsal první zákrok. Následně se rozhodl puk podržet, hra je tak přerušena.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 13:45.
     
    Úvodní dějství je v minulostí, v Bělehradu platí stav 0:0. Ani jeden celek v první třetině nepůsobil úplně sebejistě a hru doprovázela řada nepřesností, které se oba týmy budou jistě snažit v dalším průběhu hry vyžehlit.

    Střely na branku: 10 – 10.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:07
    Ohlášena poslední minuta třetiny, Austrálie v přesilovce podává dosti nemastný, neslaný výkon. Na první gól si budeme muset počkat minimálně do další periody.
     
    18:20
    Čína vyhodila, klokani se museli pro kotouč vrátit až za vlastní svatyni. Nyní se už ale snaží znovu rozjet kombinaci před Sunovou klecí.
     
    17:20
    Přesilovku si nyní vyzkouší zase Australané, na trestnou lavici se odebírá útočník Li Chang (CHN). Toho sudí z kluziště vykázal za vysokou hůl.
     
    16:58
    Armstrong se vrací na led, papíroví domácí toho v početní výhodě moc nepředvedli. Za celé dvě minuty Kimlinovu svatyni pořádně neohrozili.
     
    15:58
    Číňané jsou pevně usazení před Kimlinem a kují pikle, jenže většina jejich střel jde mimo tři tyče soupeřovy klece. Gólman tak má minimum práce.
     
    14:55
    Ruka sudího vyletěla vzhůru, uvidíme první přesilovku. Po hákování Matthewa Armstronga (AUS) si jí vyzkouší výběr z Číny. Přetaví jí v úvodní trefu zápasu?
     
    14:36
    Carpenter zachytil soupeřovu přihrávku a ze středního pásma zavezl kotouč dopředu, nicméně následný pobyt Austrálie v útoku neměl dlouhého trvání.
     
    13:48
    Čína vyhodila kotouč za Kimlinovu klec a odjela střídat, na pryž se tak dostávají papíroví hosté. Uvidíme, jestli se jim podaří znovu přesunout před Suna.
     
    12:59
    Cechao Sun dnes zatím odvádí dobrou práci, další střelu z kruhu schoval do lapačky. Australané jsou o trochu nebezpečnější než soupeř, ne však o moc.
     
    11:30
    Hraje se nahoru dolu, sledujeme relativně rychlou a vyrovnanou bitvu, které ovšem chybí větší šance. Oba celky teď v útoku působí trochu bezzubě.
     
    10:44
    Zaváhání australské obrany málem využil útočník Kunlunu Rudi Jing, jehož zakončení z prostoru pro vhazování trefilo Kimlinovu vyrážečku.
     
    09:41
    Virjassov to zkoušel znovu, tentokrát byla jeho střela zblokována. Misky vah se opět začínají překlápět na stranu Austrálie, která se zuby nehty drží před Sunem.
     
    08:55
    Taylor chtěl Suna překvapit prudkou ranou z voleje, nezamířil ale úplně přesně a letící pryž tak jen orazítkovala plexisklo za čínskou svatyní.
     
    08:13
    Svěřenci Brada Vigona se po nějaké době dostali dopředu, Vadim Virjassov poslal ze zadní hranice kruhu kotouč přímo do náručí hbitého Suna.
     
    07:14
    Strážce klokaní svatyně si na své konto připsal další zákrok, tentokrát zlikvidoval prudkou ránu z mezikruží. Kimlin teď opravdu neprožívá bezstarostné chvíle.
     
    06:30
    Sia zkusil štěstí z kruhu, Kimlin byl připraven a kotouč bez obtíží vyrazil. Australská obrana je až trestuhodně laxní, gólman musí být konstantě ve střehu.
     
    05:32
    Čína vyhazuje na zakázané uvolnění, po krátké pauze se tak bude vhazovat po pravé ruce jejich gólmana. Uvidíme, co Australané vymyslí.
     
    04:30
    Darge sice zavezl kotouč dopředu, obrana Číny si jej ale pohlídala a velmi rychle ho odzbrojila. Cechao Sun má v úvodu utkání naprosté minimum práce.
     
    03:23
    Oba celky trápí přechod do útoku, s přejezdem modré čáry mají nyní problémy hlavně papíroví hosté. Asijský výběr začíná mít na ledě mírnou převahu.
     
    02:33
    Hra se v úvodu přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, častěji jsou na kotouči hokejisté z Austrálie. Číňané jim ale pořádně znepříjemňují život.
     
    01:55
    Šance zase na druhém konci ledové plochy, z prostoru pro vhazování proklepl připraveného Kimlina propagační střelou Lej Čchen. Hra je přerušena.
     
    01:13
    Jamie Woodman se po pravém křídle protáhl do útočného pásma a vypálil, jeho střelu zblokoval jeden z protihráčů. Sun tak zatím ještě zasahovat nemusel.
     
    00:15
    Úvodní buly pro klokany, kteří neztráceli čas a okamžitě se vrhli na čínskou klec. Připravená obrana soupeře je ale rychle poslala zpět za modrou čáru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Čínský výběr už je dávno na ledě, Australané se k němu připojili teprve teď. První duel předposledního hracího dne začne za několik málo okamžiků.
     
    Úvodní sestavy:

    Čína: Sun (Chan) – Liang, Chu, Jang, Čchen C., S', Wang – Čang W., Chuang, Čang C. – Li, Čchen Lej, Čang Č. – Čang Ch., Jing, Siang – Čchen Ling, Liou J., Sia – Liou P.. Hlavní trenér: Juha Nurminen.

    Austrálie: Kimlin (Smart) – Woodman, McMahon, Funes, Haselhurst, Carpenter, Lindsay, Boyle, Clare – Darge, Armstrong, Powell – Rezek, Todd, Baclig – Taylor, Virjassov, Webster – Kubara, Wong, Malloy. Hlavní trenér: Brad Vigon.

    Rozhodčí: Sterkens (NED) – Fazekas (SRB), Kanazawa (JPN).
     
    Josef Rezek není jediným australským hráčem, který má zkušenosti s hokejem v Čechách. Obránce Tyerell Clare totiž strávil téměř celý ročník 2016/17 v juniorce prvoligových Litoměřic, než se v závěru sezóny vrátil do rodného Sydney.
     
    AUSTRÁLIE
    1. místo v tabulce
    3 Z, 2-0-1-0, 10:6, 7 bodů

    Po dvou stříbrech v řadě to letos vypadá, že by se Australané mohli konečně dočkat vytouženého postupu o skupinu výš. Turnaj sice otevřeli těsnou porážkou s Belgií, jenže proti domácím Srbům a nováčkům ze Španělska už nezaváhali, a po třech zápasech tak mají na svém kontě sedm bodů. Nic ovšem zatím nemají jisté a budou muset dnes proti Číně zvítězit, pokud chtějí mít vše stále ve svých rukou.

    9. 4.: Austrálie – Belgie 3:4pp.
    10. 4.: Austrálie – Srbsko 3:2
    12. 4.: Austrálie – Španělsko 4:0

    Sestava z posledního utkání
    Kimlin – Woodman, McMahon, Funes, Haselhurst, Carpenter, Lindsay, Boyle, Clare – Darge, Malloy, Powell – Rezek, Todd, Baclig – Taylor, Virjassov, Webster – Kubara, Wong.
     
    ČÍNA
    6. místo v tabulce
    3 Z, 0-0-0-3, 8:18, 0 bodů

    Číňanům po prvních třech zápasech rozhodně není do zpěvu – svěřenci Juhy Nurminena dosud nenasbírali ani jeden bod, a mají tak ze všech výběrů k sestupu nejblíže. Včera přitom měli vítězství na dosah ruky, jenže v posledních deseti minutách střetnutí s domácím Srbskem přišli o třígólový náskok a prohráli 5:6. Na první úspěch tak stále čekají.

    9. 4.: Čína – Španělsko 3:5
    10. 4.: Čína – Chorvatsko 0:7
    11. 4.: Čína – Srbsko 5:6

    Sestava z posledního utkání
    Chan – Čchen C., Jang, Liang, Chu, Čang P., S´, Wang – Li, Čchen L., Čang Č. – Čang Ch., Jing, Čang C. – Sia, Siang, Chuang – Liou P., Čchen Li., Čang W. – Liou J..
     
    Krásné odpoledne! Letošní Mistrovství světa Divize IIA pomalu ale jistě míří do finiše, program předposledního hracího dne odstartuje duel mezi aktuálními lídry turnaje z Austrálie a posledními Číňany.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 26. Čchen Ling (Sia), 31. Jang (Čang C.) – 26. Darge (Armstrong, Powell), 52. Rezek (Haselhurst), 58. Rezek (Todd, Baclig)


    Čína: Sun (Chan) – Liang, Chu, Jang, Čchen C., S', Wang – Čang W., Chuang, Čang C. – Li, Čchen Lej, Čang Č. – Čang Ch., Jing, Siang – Čchen Ling, Liou J., Sia – Liou P.. Hlavní trenér: Juha Nurminen.
    Austrálie: Kimlin (Smart) – Woodman, McMahon, Funes, Haselhurst, Carpenter, Lindsay, Boyle, Clare – Darge, Armstrong, Powell – Rezek, Todd, Baclig – Taylor, Virjassov, Webster – Kubara, Wong, Malloy. Hlavní trenér: Brad Vigon.

    Rozhodčí: Sterkens (NED) – Fazekas (SRB), Kanazawa (JPN).

    Diváci: 62
    bahis siteleri