Kanada – Finsko 2:4 (kon.) | USA – Rusko 8:0 (kon.)
konec
Kanada
2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Finsko
Sobota 13.04.2019, 15:00 • Metro Areena, Espoo, Finsko • Mistrovství světa žen • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:23 SAVOLAINENOVÁ - 2:4
     
    59:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je fantastické! Nahození Kanaďanek do prostoru před brankou nevyšlo a RONJA SAVOLAINENOVÁ po velkém boji a souboji o puk s kanadskými obránkyněmi zaváží puk do prázdné branky! Bez asistence.
     
    58:44
    A na ledě je šest Kanaďanek! Zámořanky hrají bez brankářky.
     
    56:38
    Johnstonová si vyměnilapuk s Ambroseovou, která těsně míjí branku Rätyové!
     
    55:31
    Neuvěřitelné! Nurseová se skvěle z pravého křídla natlačila do branky a poslala puk za brankářku Rätyovou, nikoli však za brankovou čaru. Gólmanka domácích se s kotoučem otočila a div že si ho nesrazila do branky!
     
    53:59
    Trenér Finska si bere oddechový čas. Záměr je tu poměrně jasný – uklidnit své svěřenkyně a zabrzdit zvyšující se tlak Kanaďanek.
     
    52:53
    Daoustová naservírovala Fastové puk téměř před prázdnou branku! Kanadská obránkyně ale zakončit nedokázala.
    Neuznaný gól Kanady
     
    K radosti domácího publika nakonec rozhodčí rozpažuje. Klíčový moment utkání.
     
    50:55
    Hlavní rozhodčí konzultuje situaci v boxu časoměřičů s videorozhodčí. Jak to dopadne?
     
    50:55
    Kanaďanky už se srocovaly u brankoviště a radovaly se z gólu, rozhodčí ale dávají najevo, že tuhle branku neuznají. Saulnierová totiž měla podle jejich mínění narazit do brankářky Rätyové a natlačit ji do branky. V takovém případě by se jednalo o nedovolené bránění brankářky a tudíž neplatnou branku.
     
    50:40
    Dnešní utkání sleduje 4311 diváků.
     
    47:39
    Zámořské hokejistky na sebe nenechají dlouho čekat. První formace zavřela Finky v jejich obranném pásmu a zejména Melodie Daoustová zahrozila několika dobrými střelami.
     
    45:49
    Dvě nebezpečné střely Finek, které mohly klidně skončit gólem. Tuominenová nejprve zkoušela sama nahazovat puk od modré čáry, ovšem větší pozdvižení strhla její druhá nahrávka před branku na tečující Sallinenovu. Puk však skončil mimo.
     
    44:38
    Dvě ze tří přesilovek už Finky využily, teď dostávají další šanci po vyloučení Emily Clarkové (Kanada) za hru vysokou holí.
     
    43:00
    Puk se po zavezení Jennerové do útočného pásma dostal ke Spoonerové, jež se vymotala před branku a nebezpečně pálila na Rätyovou!
     
    38:33
    Diváci sice bučí, nic ale už na verdiktu rozhodčích nezměn. Dvě minuty za držení dostává útočnice Annina Rajahuhtaová (Finsko).
     
    38:06
    Další dobrá akce Finek, která zaváněla gólem. Nieminenová posunula puk na levé křídlo na Tulusovou, jejíž bekhendový blafák vyráží Szabadosová!
    36:18 LAITINENOVÁ - 2:3
     
    36:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Rychlý forčeking domácích a Finky znovu vedou! Karvinenová rukavicí vystihla rozehrávku Kanaďanek a shodila puk na modrou na Laitainenovou jejíž dalekonosná střela končí po teči SUSANNY TAPANIOVÉ za Szabadosovou. Asistence: Nelli Laitinenová a Michelle Karvinenová.
     
    32:15
    Střela Fortinové se odrazila do mezikruží, kde stála připravená dorážet Saulnierová. Rätyová se ale stihla včas přesunout a puk chytit.
     
    30:22
    Finky vystihly nahrávku mezi obránkyněmi Kanady a vyrazily do rychlého brejku. Karvinenová posunovala puk na pravé křídlo na nikým nehlídanou Tapaniovou, jejíž bekhendový blafák Szabadosová fantasticky vyráží!
    27:53 GABELOVÁ - 2:2
     
    27:53
    Kanada právě vstřelila branku!
    Uf, tak tohle je bláznivý hokej! Kanaďanky se dvěma rychlými nahrávkami přenesly z obranného do útočného pásma, kde Jennerová po nahrávce Bettezové střílí pouze do bloku. Puk se však odráží k LOREN GABELOVÉ, která do odkryté branky srovnává skóre zápasu. Asistence: Brianne Jennerová a Ann-Sophie Bettezová.
     
    27:07
    Pozor na Kanaďanky, které ihned kontrují. Spoonerovou ale nadvakrát ve velké šanci vychytává Rätyová!
    26:50 HIIRIKOSKIOVÁ - 1:2
     
    26:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Kdo jiný než kapitánka a Finky z velmi podobné pozice využívají i svoji druhou přesilovou hru! Tulusová opět nabila na modrou JENNI HIIRIKOSKIOVÉ, která přesně trefuje mezírku v postavení gólmanky Szabodosové. Asistence: Noora Tulusová a Ronja Savolainenová.
     
    26:14
    Tohle může být zlomový moment. Kanadskou přesilovku Finky ubránily a teď si samy početní výhodu zahrají. Dvě minuty za nedovolené bránění brankářky dostává Laura Staceyová (Kanada).
     
    24:40
    Rätyová teď drží Finky nad vodou. Necelou minutu před koncem dvojnásobného oslabení zastavuje v další výčetné střelecké pozici Johnstonovou!
     
    23:44
    Finky půjdou na minutu a 48 sekund do třech, dvě minuty za držení dostává Riikka Sallinenová (Finsko).
     
    23:32
    Minnamari Tuominenová (Finsko) navíc dostává dvouminutový trest za naražení zezadu.
     
    21:20
    Kapitánka Brianne Jennerová (Kanada) navíc za brankou podrazila Nieminenovou a dostává dvě minuty za podrážení.
     
    21:11
    Tulusová dostala nabito mezi kruhy a jen výtečný zákrok Szabadosové udržel vyrovnanýs stav!
    16:23 SAVOLAINENOVÁ - 1:1
     
    16:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno. Tulusová si na modré vyjela směrem ke středu a nabila na dělovku kapitánce Hiirikioskiové, jejíž ránu ještě před brankou tečuje projíždějící RONJA SAVOLAINENOVÁ. Asistence: Jenni Hiirikoskiová a Noora Tulusová.
     
    15:42
    A tlak Finek rezultuje v jejich první přesilovky, dvě minuty za sekání dostává obránkyně Laura Fortinová (Kanada).
     
    15:15
    Laitinenové nahození od modré se před brankou snažila dorazit Nieminenová a v mlnici hráček se jí to málem podařilo! Szabadosová nakonec vše ve spolupráci se svými spoluhráčkami zvládla.
     
    11:20
    Další trest pro Finky, dvě minuty za sekání si půjde odsedět Riikka Sallinenová (Finsko).
     
    11:00
    Staceyová se uvolnila na pravém křídle a tváří v tvář Rätyové trefuje levou tyč!
     
    05:48
    Tanja Niskanenová (Finsko) zahákovala soupeřku a Kanaďanky si tak zahrají svoji první přesilovku v dnešním zápase.
     
    02:48
    Podobně jako před chvíli Finka se do branky tlačila Kanaďanka Saulnierová, Rätyová však jejímu útoku i kotouči v cestě zabránila.
    02:32 RATTRAYOVÁ - 1:0
     
    02:32
    Kanada právě vstřelila branku!
    Finky nedokázaly dostat puk z obranného pásma a Kanada velmi rychle trestá! Laura Staceyová nahazovala od pravého mantinelu a před brankou skvěle tečovala mimo dosah Rätyové JAMIE RATTRAYOVÁ! Asistence: Laura Stacyeová.
     
    01:05
    Nieminenová se prosadila na pravém křídle a tlačila se do šance. Kanaďanky ji však na poslední chvíli stihly zakončení znemožnit!
    Marken.cz

    David Jahoda

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 3. Rattrayová (Staceyová), 28. Gabelová (Jennerová, Bettezová) – 17. Savolainenová (Hiirikoskiová, Tulusová), 27. Hiirikoskiová (Tulusová, Savolainenová), 37. Tapaniová (Laitinenová, Karvinenová), 60. Savolainenová


    Kanada: Szabadosová (Maschmeyerová) – Fortinová, Fastová, Larocqueová (A), Ambroseová, Lacquetteová, Zandeeová-Hartová, Bourbonnaisová – Johnstonová, Saulnierová, Daoustová (A) – Jennerová (C), Gabelová, Bettezová – Nurseová, Spoonerová, Turnbullová – Staceyová, Clarková, Rattrayová.
    Finsko: Rätyová (Suonpääová) – Hiirikoskiová (C), Laitinenová, Tuominenová, Savolainenová, Rahunenová, Lindstedtová, Viitasuová – Sallinenová (A), Karvinenová (A), Tapaniová – Välimäkiová, Nieminenová, Tulusová – Hoviová, Holopainenová, Niskanenová – Rajahuhtaová, Nuutinenová, Vainikkaová.

    Rozhodčí: Hertrichová (GER), Huntleyová Parková (USA) – Lovensnová (SWE), Mochovová (RUS)

    Diváci: 4311
    bahis siteleri