Kanada – Rusko 7:0 (kon.) | USA – Finsko 2:1 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
USA
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Finsko
Neděle 14.04.2019, 19:00 • Metro Areena, Espoo, Finsko • Mistrovství světa žen • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    80:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým USA.
    Autorem vítězné branky je ANNIE PANKOWSKIOVÁ.
     
    78:06
    Sednout na trestnou lavici si půjde Megan Kellerová (USA), rozhodčí ji potrestal za sekání.
     
    76:07
    Coyneová dorážela vlastní střelu přímo před brankou, ale pálí nad! Uf, to bylo těsné.
     
    73:26
    Tuominenová si najela na střed a pálí těsně nad branku!
     
    71:33
    Tak Finky budou ale bůhvíproč hrát přesilovku. Dvě minuty za podrážení dostává gólmanka Rigsbyová, trest odsedí Lee Steckleinová.
     
    A pozor, rozhodčí se vrací do boxu časoměřičů a znovu diskutuje s videorozhodčí. Ale o čem? Možná o tom, že se má za celou situaci vylučovat. Těžko říci.
    71:33 Nakonec neuznaný gól Finska.
     
    71:33
    Tak pozor na to, gól není uznán a pokračujeme ve hře!
     
    71:33
    Situace je dále zkoumaná po videem a řeknu vám, že tohle může být velmi kontroverzní rozhodnutí.
     
    71:33
    Neuvěřitelné, Finky dávají vítězný gól a poprvé v historii se stávají mistryněmi světa! Situace se ale ještě zkoumá s videorozhodčí, Hiirikoskiová totiž možná faulovala brankářku Rigsbyovou!
     
    68:15
    Neuvěřitelné, neuvěřitelné! Rätyová skvěle vychytala střely Pfalzerové a pak i střelu Pankowskiové po nedorozumění Finek a nahrávce Coyneové. Při Finkách teď stojí všichni hokejoví bozi.
     
    67:19
    Neuvěřitelné, co se teď děje v útočném pásmu Američanek. Kellerové tvrdá střela se odrazila před brankou ke Knightová, která v pádu v bezprostřední blízkosti trefuje tyčku!
     
    66:23
    Tohle může být klíčový moment celého finále. Venla Hoviová (FIN) si jde sednout na trestnou lavici za podrážení a Američanky si zahrají přesilovku 4 na 3.
     
    65:55
    Välimäkiová zavezla puk do útočného pásma a pak váhala se střelou tak dlouho, že když ho na branku nahodila, tak šel přes chumel hráček a málem Rigsbyovou překvapil!
     
    52:20
    Dnešní utkání sleduje 6053 diváků.
     
    52:19
    Nelli Laitainenová vystihla rozehrávku Američanek a na levém křídle se řítila na branku Alex Rigsbyové. Ta proti solidní šanci Finek skvěle zasahuje.
     
    39:59
    Američanky začnou třetí třetinu na přesilovce, dvě minuty za hákování dostává Riikka Sallinenová (FIN).
     
    38:29
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Skvělá akce druhé finské formace a je vyrovnáno! Petra Niemeninová posunula puk ze středu kluziště doleva na SUSANNU TAPANIOVOU, která parádní střelou do horních pater branky srovnává stav utkání! Asistence: Petra Nueminenová a Minnamari Tuominenová.
    38:29 TAPANIOVÁ - 1:1
     
    36:54
    A další šance Finek. Do rychlého brejku na levé straně se procpala Petra Nieminenová a zkoušla na bližší tyčku překonat Rigsbyovou. Nakonec vyrazila po souboji s Američankou branku ze svého postavení, takže se hra přerušuje.
     
    36:37
    Finky mohly hned kontrovat z brejku, ale jako by se Tulusová trochu svého brejku zalekla. Přesto její relativně dalekonosná střela způsobila Rigsbyové problémy.
    35:46 PANKOWSKIOVÁ - 1:0
     
    35:46
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Trochu branka z ničeho nic, ale Američanky otevírají skóre dnešního utkání. ANNIE PANKOWSKIOVÁ se dostala na pravém mantinelu k volnému kotouči, najela si na střed a přesnou střelou mimo dosah Rätyové dává první gól letošního finále. Asistence: Kendall Coyneová Schofieldová a Emily Pfalzerová.
     
    33:10
    Knightová před sebou měla odkrytou branku, ale nedokázala prudkou střelu Pannekové zpracovat a posunout kotouč na branku.
     
    31:13
    Po delší době se do šance dostal i Američanky. Panneková posunula puk na pravou stranu útočného pásma na nehlídanou Camaranesiovou, jejíž dobrou střelu likviduje lapačkou připravená Rätyová.
    30:20
     
    30:20
    Nelli Laitinenová se zjevila na levém křídle a tváří v tvář Rigsbyové pálí jen těsně nad branku! Další velká šance Finek ve druhé třetině.
    29:09
     
    29:09
    Nieminenová pálila tvrdě z pravého kruhu a Välimäkiová byla jen kousek od dorážky do odkryté branky!
    27:43
     
    27:43
    Carpenterová se v oslabení vydala do přečíslení s Knightovou, která jen těsně nedosáhla na její prudkou nahrávku!
     
    27:19
    Fanoušci se nakonec dočkají přesilovky, i když faul Brianny Deckerové (USA) nebyl zdaleka tak zřejmý jako ten z předchvílí. Tady rozhodčí kompenzovaly.
     
    22:12
    Karvinenová ukázala skvělou rychlost a na levém křídle prosvištěla americkou obranou! Parádní akci zakončila rychlou střelou, kterou Rigsbyová bez problémů vyráží.
     
    20:23
    Finky dostávají k dispozici první přesilovku zápasu, dvě minuty za hákování dostává Dani Cameranesiová (FIN).
    19:43
     
    19:43
    Panneková si udělala prostor, zbavila se bránících Finek a z pravého křídla pálí do připravené Rätyové!
     
    18:18
    Pankowskiová pálila z levého křídla na Rätyovou, která puk vyrazila před sebe do prostoru, kde stála kapitánka Američanek Coyneová. Ta před sebou měla prázdnou branku, ale na poslední chvíli ji do střely vložila hůl jedna z bránících Finek!
    16:01
     
    16:01
    Neuvěřitelné zákroky Noory Rätyové drží Finky ve hře! Nejprve Scamurrová se svým vjetím a střelou z bezprostřední blízkosti a pak dorážející Brandtová, jejíž gólovku z mezikruží likviduje Rätyová výtečným zákrokem lapačkou!
     
    15:28
    Venla Hoviová se uvolnila na levém křídle a pálí těsně nad branku Rigsbyové!
     
    13:10
    Lee Steckleinová se vymotala ze souboje v rohu a tváří v tvář Rätyové střílela z gólové pozice! Finská gólmanka ji však fantasticky vychytala.
    10:00
     
    10:00
    A další skvělý zákrok v podání finské gólmanky. Panneková se hned po vhazování ocitla s pukem na své bekhendové straně a nekompromisně ho namířila zblízka na Rätyovou. Ta odolává!
     
    04:15
    Rätyová špatně rozehrála přímo na hůl Deckerové, která z rohu brankové čáry trefuje pouze oblouk branky!
    Marken.cz

    David Jahoda

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 36. Pankowskiová (Coyneová, Pfalzerová), rozh. náj. Pankowskiová – 39. Tapaniová (Nieminenová, Tuominenová)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Karvinenová (FIN)
    1:0   Kesselová (USA)
    2. série:
    1:0   Savolainenová (FIN)
    2:0   Pankowskiová (USA)
    3. série:
    2:1   Tuominenová (FIN)
    2:1   Carpenterová (USA)
    4. série:
    2:1   Nieminenová (FIN)
    2:1   Knightová (USA)
    5. série:
    2:1   Tapaniová (FIN)


    USA: Rigsbyová (Ronneyová) – Steckleinová, Pfalzerová, Bozeková, Bellamyová (A), Barnesová, Kellerová, Picardová – Panneková, Knightová (A), Cameranesiová – Deckerová, Coyneová Schofieldová (C), Pankowskiová – Brodtová, Carpenterová, Kesselová – Scamurraová, Compherová, Brandtová – Samoskevichová.
    Finsko: Rätyová (Suonpääová) – Hiirikoskiová (C), Laitinenová, Tuominenová, Savolainenová, Rahunenová, Lindstedtová, Viitasuová – Sallinenová (A), Karvinenová (A), Tapaniová – Välimäkiová, Nieminenová, Tulusová – Hoviová, Rajahuhtaová, Niskanenová – Nuutinenová, Hakalaová, Vainikkaová.

    Rozhodčí: Hertrichová (GER), Senuková (CAN) – Lovensnová (SWE), Toddová (CAN)

    Diváci: 6053
    bahis siteleri