Teplice – Děčín 5:4 (2:0 po s.s.) | Litoměřice – Kadaň 5:2 (kon.)
konec
SHC Killers Litoměřice
5:2 (3:0, 2:0, 0:2)
Panthers Kadaň
Pátek 19.04.2019, 14:00 • SHC Killers Arena, Litoměřice • 2. Liga - Čechy Sever
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Zdravím vás u předposledního kola 2. národní hokejbalové ligy. Domácí SHC Killers Litoměřice přivítají při svém letošním posledním zápase na domácí půdě Panthers Kadaň. Přeji příjemné počtení.
     
    Zatímco Litoměřicím už téměř o nic nejde, ztráta na osmé místo již činí osm bodů a Killers už mají před sebou jen jediné soutěžní utkání, tak Kadaň musí v tomto, i příštím zápase velmi zabojovat a urvat všech šest bodů. Panteři totiž momentálně na postupové osmé místo do play-off ztrácejí jen čtyři body. Na dálku tak Kadaň bojuje s B týmem HBC Mostu, který má ovšem docela velkou výhodu.
     
    Předchozí vzájemné utkání, odehrané na kadaňské půdě, rozhodla především první třetina. Panteři se během ní dostali do dvoubrankového vedení, načež následovaly dvě gólově vyrovnané třetiny. Kadaň tak dokázala zvítězit 5:3.
     
    Úvodní sestavy:

    SHC Killers Litoměřice: Zimanzl – Smolík (C), Patrák, Ježek, Rechtorik, Novák, Bouzek, Dvořák, Grus, Vandas, Krejza, Gazsi, Haken, Sýkora.

    Panthers Kadaň: Vítek – Hasman, Stefan, Tumpach – Flieger, Hájek, Linet (C), Mazánek, Rác.

    Rozhodčí: Langer, Kučera.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Po prvním vhazování se domácí vydali s míčkem před Zimanzla. Od něho pak zahájili rychlý přesun na opačný konec hřiště.
     
    00:30
    Killers Litoměřice právě vstřelili branku!
    A také z první kombinace dávají úvodní gól utkání! Překvapenou kadaňskou obranu prověřil JAROSLAV VANDAS, který důraznou střelou umístil míček přesně za záda Daniela Vítka. Asistence: Jakub Patrák a Michal Smolík.
     
    01:31
    Kadaňští si ukořistili míček pro sebe a pokoušejí se o průnik od vlastní branky. Již v rohu hřiště ale narážejí na dotírající litoměřické hráče, kteří je tělem blokují.
     
    02:27
    Ukořistěný míček ze středního pásma nasměroval Jaroslav Vandas od modré směrem na Vítkovu branku. Dalekou střelu ale postrčil pouze vedle levé tyče.
     
    03:24
    Josef Rác se probil do útočného pásma po dlouhé přihrávce od vlastní branky. V útočném pásmu byl ovšem téměř osamocen, což mělo za následek brzký konec jeho akce.
     
    04:20
    Ondřej Sýkora se prosmýkl středem hřiště až za modrou, odkud prověřil Vítka. Kadaňský gólman ale dokázal míček rukou vyrazit nad sebe.
     
    05:06
    Od Jaroslava Ježka zahájili Killers postupnou rozehrávku.
     
    05:28
    Killers Litoměřice právě vstřelili branku!
    A ta má za následek druhou trefu Killers v tomto utkání! Rychlý přesun před branku využil ONDŘEJ GAZSI, který pohotově uklidil míček za Vítkova záda. Asistence: Ondřej Sýkora a Lukáš Novák.
     
    06:12
    Další vhazování vyhráli Killers, kteří využili své početní převahy a pokračují v útočném duchu v útočném pásmu. Mezi nimi se ale prosmýká Jaroslav Mazánek, který se snaží míček vypíchnout pro svůj tým.
     
    06:47
    Z poloviny hřiště rozehrávají Killes další útočnou příležitosti. Přestože drží míček na svých holích, nemohou se pro tentokrát odhodlat k přímému zakončení na kadaňskou svatyni.
     
    07:48
    Od modré čáry tvrdě vypálil Jaroslav Ježek. Jeho střelu se ještě pokusil dotečovat do branky Jiří Grus, ovšem Vítek se ve své brance rychle pootočil a míček zastavil.
     
    08:14
    Vlastimil Tumpach zachránil v obranném pásmu míček před dobíhajícím Lukášem Novákem. Načež nasměroval svůj tým po delší době do útočného prostoru.
     
    09:08
    Tam se ale Panteři příliš dlouho neudrželi.
     
    09:17
    Killers Litoměřice právě vstřelili branku!
    Navíc Killers z dalšího protiútoku navyšují své vedení! Odražený míček našel přímo hůl JAROSLAVA VANDASE, který ji z první uklidil zpět do kadaňské klece. Bez asistence.
     
    09:53
    Domácí hokejbalisté se nadále drží v útočném pásmu. Jejich dosavadní akci ale zmařil Petr Hasman, který zcela sám proběhl kolem mantinelu a vysunul hru na opačný konec hrací plochy.
     
    10:49
    Litoměřičtí ale krátkému tlaku na svou branku odolali a Jakub Bouzek vyvezl míček před Vítkovu branku.
     
    11:19
    Z těžkého souboje v rohu hřiště vítězně vyběhl Eduard Haken, který také od modré vystřelil. Nevložil však do střely potřebnou razanci, ta se tak velmi rychle zadrhla.
     
    12:10
    Killers ale pokračují v útočném tlaku na branku Panterů. S přibývajícím časem ovšem kadaňská obrana přidává na důrazu a blokuje řadu akcí domácího týmu.
     
    13:05
    Vlastimil Tumpach si v rohu hřiště ukořistil míček pro sebe a pokusil se jej vystřelit mimo ohrožení vlastní branky. Nejenže se mu to nepovedlo, navíc si míč opět vzali domácí.
     
    14:37
    Killers se v posledních vteřinách drží u své branky.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina utkání je u konce. Domácí Killers zcela jasně prokazovali převahu, což stvrdili třemi góly. Panteři se dostali do hry až v samém závěru třetiny.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:07
    Úvodní buly druhé třetiny získali Kadaňští, kteří se s míčkem vydali k brance Zimanzla. Domácí ovšem bleskově hru obrátili a sami se vydali na opačný konec hřiště a zahájili vlastní útočné snažení.
     
    16:17
    Od Ondřeje Sýkory si míček vypíchl ve středním pásmu Petr Stefan. Kadaňský bek ale také o míček brzy po přechodu do útočného pásma přišel a Killers se dostali k obratu.
     
    17:11
    Killers Litoměřice právě vstřelili branku!
    Ten proměňují ve čtvrtou trefu utkání! ONDŘEJ GAZSI na pravé straně brankoviště převzal krátkou přihrávku od Jakuba Patráka, kterou z první poslal mezi tři tyče Vítkovy svatyně. Asistence: Jakub Patrák, Jaroslav Vandas.
     
    17:49
    Přestože se kadaňská obrana usilovně snaží, nedokáže vystrnadit domácí zabijáky z útočného pásma.
     
    18:18
    Vyloučení v týmu SHC Killers Litoměřice (Ondřej Rechtorik – 2 min., držení hole).
     
    18:26
    Sprinterským výběhem se vydal Lukáš Novák narušit kadaňskou rozehrávku. Tato činnost mu ale nevyšla úplně ideálně, čímž se Panteři stále drží u míčku a také u vlastní branky.
     
    19:23
    Killers se ale přeci jen k míčku dostali. Jeho rozehrávku zahájil Michal Smolík, který posunul míček dopředu. Jeho spoluhráči se ovšem do vážnější příležitosti nedostali.
     
    20:08
    Vyloučení v týmu SHC Killers Litoměřice (Eduard Haken – 2 min., faul loktem).
     
    20:18
    Litoměřice pokračují ve čtyřech.
     
    20:32
    Domácím se povedlo vytěsnit kadaňské protihráče z útočného pásma. Přesto si nedokázali převzít míček na své hole. Panteři tak sehrávají další pozvolnou rozehrávku od vlastní branky.
     
    21:37
    Narážečkou po křídle se Panteři dostali do útočného pásma, z jehož hranice se pokoušejí Zimanzla ostřelovat.
     
    22:08
    Domácí v plném počtu.
     
    22:33
    Po dlouhé střele se do zakončení dostal Ondřej Rechtorik, který posunul míček na branku. Daniel Vítek si ovšem tentokrát celou situaci pohlídal a míček udržel ve své lapačce.
     
    23:09
    Vyloučení v týmu Panthers Kadaň (Vlastimil Tumpach – 2 min., zdržování hry).
     
    23:23
    Zabijáci začínají svou úvodní přesilovku aktivně v útočném pásmu. Tvrdé zakončení od modré mohl zakončit Jakub Bouzek, ovšem míček trefil odkrytou část jeho těla a litoměřický hráč nedokázal včas pokračovat.
     
    24:22
    Killers kombinují na vnější hraně celé soupeřovy poloviny. Mezičlánkem všech nahrávek je Eduard Haken, jemuž ovšem míček utekl a vyslal Pantery do protiútoku.
     
    25:09
    Hosté v plném počtu.
     
    25:28
    Litoměřičtí pokračují v útočném tlaku na soupeřovu branku. Daniel Vítek ale v současnosti drží svou gólmanskou pozici velmi precizně a blokuje každou střelu vyslanou z holí litoměřických hráčů.
     
    26:17
    Panteři si převzali míček pro sebe po tuhém souboji v rohu hrací plochy. Dokázali navíc vyběhnout do útočného pásma, ovšem ani nyní se nedostali do akce, která by Zimanzla výrazně ohrozila.
     
    27:05
    Domácí se museli vrátit s míčkem až k vlastní brance, kde zahájili další kombinaci. V té se k zakončení dostal Michal Smolík, jehož dělovku ale Vítek betony vyrazil.
     
    27:41
    Killers pokračují v útočném tlaku. Sami si ho ovšem nechali zmírnit, když vyhozený míček od Kadaňských nechali projít až na zakázané uvolnění.
     
    28:10
    I další dlouhou kombinaci Killers střelecky zakončili. Daniel Vítek ale zůstal připraven.
     
    28:18
    Killers Litoměřice právě vstřelili branku!
    Čepice na hrací plochu, JAROSLAV VANDAS má hattrick! Po úspěšné kombinaci s osvědčenou dvojicí Sýkora, Patrák se Vandas dostal na hranici brankoviště k míčku, který z první nasměroval k pravé tyči kadaňské branky. Asistence: Ondřej Sýkora, Jakub Patrák.
     
    29:30
    Ještě v posledních vteřinách vysunul hru do útočného pásma Andrej Linet, který zajistil Zimanzlovi zásah po dlouhé době. Killers si ale míček převzali velmi rychle.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina už byla o poznání vyrovnanější a i panteři se dostávali do řady útočných příležitostí. Střelecky úspěšní však byli jen domácí zabijáci, kteří vsítili další dvě trefy a vstupují do závěrečné periody s dosti výraznou výhodou.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:04
    Úvodní buly závěrečné třetiny rovněž připadlo kadaňským hokejbalistům. Ti se s míčkem drželi u vlastní branky.
     
    30:19
    Vyloučení v týmu SHC Killers Litoměřice (Jakub Patrák – 2 min., sekání).
     
    30:30
    Panteři se museli vrátit pro míček až ke své brance. Odsud se ale rychle přesunuli do útočného pásma, byť tedy bez vystřelení na branku.
     
    31:04
    To přišlo až po chvíli později, kdy se odhodlal ke střele z těsné blízkosti brankoviště Jaroslav Mazánek. Jan Zimanzl ale proti jeho střele pohotově zareagoval a míček zastavil.
     
    31:55
    Zabijáci se dostali do vlastní útočné příležitosti, ve které započali ostřelování Vítkovy svatyně.
     
    32:19
    Domácí v plném počtu.
     
    32:46
    Po vyrovnání početních sil se drží na koni paradoxně kadaňští hráči, kteří se drží v útočné třetině.
     
    33:09
    Litoměřičtí ale dokázali míček vyhodit daleko od své branky. Před icingem je zachránil rychlý doběh Nováka. Ten však v útočném pásmu nebyl nikým podporován a sám nedokázal vystřelit.
     
    34:04
    Panters Kadaň právě vstřelili branku!
    Panterům se povedlo využít jejich tlaku k prvnímu gólu utkání! Střelu Andreje Lineta od modré před brankovištěm srazil za Zimanzlova záda JAROSLAV MAZÁNEK. Asistence: Andrej Linet.
     
    34:20
    Panters Kadaň právě vstřelili branku!
    Zdá se, že se Kadaň dostává zpátky do hry. Po vhazování se dostal k míčku ANDREJ LINET, který prudkou dělovkou od modré vymetl všechny ty pavučiny v Zimanzlově brance, které se tam od počátku utkání vytvořily. Asistence: Petr Hasman, Vlastimil Tumpach
     
    36:32
    Druhý obdržený gól ale domácí hráče nabudil. Killers tak pokračují v útočných příležitostech směrem na Vítkovu branku. Ovšem i obrana Kadaně nabyla sebevědomí a důrazněji blokuje šance Killers před vlastní brankou.
     
    37:50
    Domácí se museli vrátit na modrou čáru, dělící jejich obranné pásmo. Tam se míčku chopil Ondřej Sýkora, který se jal rozehrát další akci svého týmu.
     
    38:44
    Kadaňští si ale míček ukořistili zpět a Petr Stefan měl na své holi pomalu třetí gól svého týmu. Těsně před Zimanzlem ale volil střelu na něj, namísto nahrávky k dorážce do odkrytého prostoru branky, čímž zvládl litoměřický gólman míček vyrazit před sebe.
     
    39:54
    Vyloučení v týmu Panthers Kadaň (Vlastimil Tumpach – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:59
    Svou další přesilovku zvládají Killers velmi aktivně. Už od jejího počátku rozehráli útočnou situaci, která vedla ke střele na Vítka. Kadaňský gólman si ale na poprvé s míčkem dokázal poradit.
     
    40:32
    Petr Hasman svým vytěsněním míčku z obranného pásma uvolnil na malou chvíli napětí před svou brankou.
     
    41:54
    Domácí v plném počtu.
     
    41:57
    Killers se stále drží v útočném pásmu. Pomalými kroky čekají na vhodnou příležitost ke střele. Místo ní však přišlo daleké vyhození míčku v podání kadaňských hráčů.
     
    42:53
    Jiří Grus se postaral o průnik do útočného pásma. K jeho smůle byl však sudími zachycen v ofsajdovém postavení.
     
    43:32
    Jakub Bouzek vyběhl ze souboje ve středním pásmu. Následně také dokázal vypálit. Ovšem Vítek tentokrát svůj tým podržel a míček lapil do své rukavice.
     
    44:00
    Do poslední minuty utkání vstoupili aktivněji Panteři díky jejich útočné situaci. Nic enormního ale z ní nevytěžili, naopak Killers míček převzali pro sebe a těžiště hry otočili.
     
    44:40
    Ještě do jedné z posledních příležitostí se dostal Jakub Patrák.
     
    Konec zápasu.
     
    V litoměřické Killers Areně je dobojováno! Sice třetí třetina patřila spíše kadaňským hokejbalistům, domácí si sice také šance vytvořili, leč bez většího úspěchu. Přesto jim připadlo vítězství a poslední domácí tři body letošního ročníku.
     
    Ode mne je to odsud pro dnešek vše. Přeji vám hezký zbytek svátečního dne. (15:18:16)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 1. Vandas (Patrák, Smolík), 6. Gazsi (Sýkora, Novák), 10. Vandas, 18. Gazsi (Patrák, Vandas), 29. Vandas (Sýkora, Patrák) – 35. Mazánek (Linet), 35. Linet (Hasman, Tumpach)


    SHC Killers Litoměřice: Zimanzl – Smolík (C), Patrák, Ježek, Rechtorik, Novák, Bouzek, Dvořák, Grus, Vandas, Krejza, Gazsi, Haken, Sýkora.
    Panthers Kadaň: Vítek – Hasman, Stefan, Tumpach – Flieger, Hájek, Linet (C), Mazánek, Rác.

    Rozhodčí: Langer, Kučera
    bahis siteleri