Ufa – Arsenal Tula 1:2 (kon.) | Orenburg – Rostov 3:0 (kon.) | Dynamo – Samara 1:0 (kon.)
Lok. Moskva – CSKA Moskva 1:1 (kon.) | FK Krasnodar – Zenit 2:3 (kon.)
konec
FC Ufa
1:2 (1:2)
PFK Arsenal Tula
Sobota 20.04.2019, 10:30 • Dynamo Stadium, Ufa • Ruská Premier Liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Pěkné dopoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Nejvyšší ruská soutěž má na programu čtyřiadvacáté kolo. V něm na sebe narazí týmy FC Ufa a Arsenal Tula.
     
    Domácí celek má záchranářské problémy, s jednadvaceti body se nachází na čtrnácté pozici. Vstup Ufy do jarní části nebyl vůbec dobrý, po třech prohrách však domácí fotbalisté odehráli čtyři zápasy, ze kterých nasbírali šest bodů za jedno vítězství a tři remízy.
     
    Když hraje hostující tým, moc branek nepadá. To jasně potvrzuje skóre z jejich posledních čtyř duelů. A to je 1:1! Tula si vede lépe, s dvaatřiceti body ji patří devátá pozice. Poslední dva duely Tuly skončily bezbrankovou remízou 0:0.
     
    První vzájemný zápas sezóny skončil nerozhodně (1:1). Sázkové kanceláře naznačují, že i dnešní zapas by měl být vyrovnaný!
     
    Úvodní sestavy:

    FC Ufa: Bělenov – Nedelcearu, A. Nikitin, Alikin – Živogljadov, Bezdenežnych, Paurević, Jokić – Sysujev, Igboun – O. Vaněk.
    Náhradníci: Akmurzin, Šafinskij – Bizjak, Suchov, Krotov, Krugovoj, Alijev, Wombergar, Pucko, Zasejev.

    FC Arsenal Tula: Nigmatullin – Chaguš, Grigalava, Beljajev, V. Álvarez – Gorbatěnko, Kostadinov, Berchamov – Bakajev, Djordjević, Mirzov.
    Náhradníci: Šamov – Ožegović, Lesovoj, A. Denisov, M. Volodko, Kadiri Mohammed, K. Kombarov, Tkačjov, Adžojev, Kangwa.

    Rozhodčí: Moskaljov – Kobzev, Murašov.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    Lepší vstup do utkání si hosté nemohli přát! Ufa chybovala v rozehrávce, čehož využil Djordjević. Jeho dva pokusy byly zblokované, ovšem balón se odrazil zhruba na penaltový puntík, ZELIMCHAN BAKAJEV měl hodně času na to, aby dokázal trefit branku!
    3. Zelimchan BAKAJEV - 0:1
     
    4
    Domácí fotbalisté se pokusili o rychlou odpověď a dožadovali se pokutového kopu po údajné ruce hostujícího hráče, nakonec z toho bude jen rohový kop!
     
    5
    Před Nigmatullinem vznikl obrovský závar, nikdo dlouho nevěděl, kde je balón. Hosté se osvobodili za cenu dlouhého odkopu.
     
    6
    Další útočná snaha domácích fotbalistů, z pravé strany centroval Živogljadov, ovšem pro balón si vyběhl Nigmatullin.
     
    7
    Žlutou kartu dostává Bojan Jokić (FC Ufa).
     
    8
    Úvod zápasu nám přinesl už několik zajímavých situací na obou stranách. Balón skončil v zámezí, rozehrávky se ujme Bělenov.
     
    9
    Do zajímavé šance se z levé strany řítil Mirzov. Na poslední chvíli zasáhla domácí defenziva, následovat bude rohový kop.
     
    10
    Hosté si celou situaci ještě jednou zopakovali, ovšem Ufa vše zvládla na jedničku a v těchto chvílích už kombinuje na polovině soupeře.
     
    11
    Přenesení hry na pravou stranu, Nedelcearu na balón nedosáhl, vhazovat bude soupeř, úvodní desetiminutovka hry je za námi.
     
    13
    Hra se přelévá ze strany na stranu, také domácí hráči vybojovali rohový kop, ten bude rozehrávat český fotbalista Vaněk.
     
    14
    Vaněk míč posadil přesně na hlavu Igbouna. Ten hlavičkoval z obtížné pozice a nemůžeme se divit, že minul branku!
     
    15
    Z delší vzdálenosti to zkusil se čtrnáctkou hrající Chaguš. Jeho pokusu však chyběla potřebná přesnost, rozehrávat bude Bělenov.
     
    16
    Nedovoleným zákrokem si ve středu hřiště pomohl Igboun. To neuniklo hlavnímu rozhodčímu, který odpískal faul.
     
    17
    Závar před hostující brankou, Paurević šel do souboje s brankářem Nigmatullinem a pomohl si faulem, aspoň to je názor hlavního rozhodčího.
     
    19
    Tempo hry se po hodně divokém úvodu zklidnilo. Aktivnější jsou v posledních minutách domácí, kteří musí dotahovat.
     
    20
    Sysujev si narazil s Paurevičem, který mu dal příliš dlouhou přihrávku. První jmenovaný se na svého spoluhráče hodně zlobí!
     
    21
    Individuálně to zkoušel Igboun. Ten už se chystal ke střele, na poslední chvíli však přišel čistý skluz hostujícího beka!
     
    22
    Brankář Bělenov rozehrál svým spoluhráčům. Ti to mají nesmírně složité, soupeř napadá hodně vysoko a Ufa tak většinou volí dlouhé nákopy směrem dopředu.
     
    24
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    Domácí celek rozehrával rohový kop, za patnáct vteřin už prohrával o dva góly! IGOR GORBATĚNKO přeběhl celé hřiště s míčem u nohy, nevystoupil proti němu žádný hráč soupeře. Z nějakých čtrnácti metrů pak volil tvrdou ránu k tyči, Bělenov neměl nárok!
    24. Igor GORBATĚNKO - 0:2
     
    26
    Žlutou kartu dostává Igor Bezdenežnych (FC Ufa).
     
    27
    Na tahu jsou domácí. Ti se dnes do žádné vážnější příležitosti zatím nedostali, budou to mít nesmírně složité!
     
    28
    Dlouhý pas za obranu dostal Sysujev, který se podle čárového rozhodčího nacházel v ofsajdu. Opakované záběry ukázaly, že šlo o špatné rozhodnutí.
     
    29
    Stoprocentní příležitost pro hosty! Mirzov si míč narazil s Bakajevem, následně se ocitl úplně volný na hranici malého vápna. V souboji tváří v tvář však nedokázal překonat Bělenova!
     
    30
    Zpoza velkého vápna to technickou střelou na vzdálenější tyčku zkoušel Mirzov. Jeho pokus mířil spíše doprostřed branky, Bělenov byl pozorný!
     
    31
    Obránce Nedelcearu si ve středovém kruhu počínal nedovoleně a může být rád, že se celá situace obešla bez žlutého napomínání.
     
    33
    Z nějakých dvaadvaceti metrů pálil Vaněk. S tvrdou ranou českého fotbalisty si poradil Nigmatullin, rohový kop pro domácí tým.
     
    34
    Útočná akce Ufy pokračovala, následoval však nepřesný centr, soupeř bude vhazovat z vlastní poloviny poblíž rohového praporku.
     
    35
    Série nepřesností na obou stranách, domácí se snaží něco vymyslet, proti zformované obraně soupeře to mají hodně složité.
     
    36
    Hodně si dovolil brankář Bělenov, který na hranici šestnáctky dělal kličku hostujícímu útočníkovi, pro Ufu to nakonec dobře dopadlo.
     
    38
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí celek ještě před pauzou snižuje! Parádní centr poslal z levé strany Sysujev, který našel na malém vápně osamoceného SYLVESTERA IGBOUNA. Nigérijec pak hlavou překonal Nigmatullina! Hostující obránce se zlobí na rozhodčího, domácí fotbalista si podle něj počínal nedovoleně! Asistence: Dmitrij Sysujev.
    38. Sylvester IGBOUN - 1:2
     
    40
    Ožili především domácí fanoušci, kteří jsou v posledních minutách hodně slyšet. Bělenov běží rychle pro balón, aby mohl rozehrát.
     
    41
    Právě Bělenov se díky vysokému napadání soupeře dostal pod tlak, domácí gólman musel v problémech odkopnout do zámezí.
     
    42
    Ostrým skluzem šel do souboje kapitán Alikin. Místo balónu však zasáhl pouze nohy Gorbatěnka, který se těže zvedá ze hřiště.
     
    43
    Jedna z posledních šancí na skórování v prvním poločase, hostující fotbalisté vybojovali rohový kop na levé straně.
     
    44
    Byla to Ufa, která se dostávala do brejku. Útočným faulem si pomohl Sysujev, ten se tomuto rozhodnutí hodně diví.
     
    45
    Balón se dostal do zámezí, čehož si všiml čárový rozhodčí, hlavní Moskaljov vzápětí přerušil hru, víc už se v prvním poločase nejspíše nestane.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je to tak, první poločas je za námi. Hosté šli do dvoubrankového vedení, poté měli stoprocentní příležitost! Tu ale nevyužili a na druhé straně skóroval soupeř, který zdramatizoval průběh dnešního utkání. Druhá půle slibuje pořádné drama!
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hlavní rozhodčí pískal faul Igbouna jen kousek za velkým vápnem, to je velmi dobrá pozice na skórování pro domácí hráče! Navíc přichází žlutá karta pro Grigalavu.
     
    48
    Střelecký pokus zastavila pouze zeď, Tula na druhé straně utekla do brejku, Ufa se ubránila jen za cenu rohového kopu.
     
    50
    Dnes velmi aktivní Igboun se uvolnil na pravé straně, odkud centroval do vápna. Hosté se ubránili, Ufa však zůstává u balónu a kombinuje.
     
    51
    Další rohový kop Ufy rozehrál opět Vaněk, který našel hlavu Paureviče. Jeho pokus mířil na zadní tyč, nakonec skončil nad brankou!
     
    52
    Domácí jsou v těchto chvílích jasně lepším a nebezpečnějším týmem, střelecký pokus Jokiče byl zblokovaný!
     
    54
    Chaguš poslal centr na zadní tyč, na který si naskakovali hned dva jeho spoluhráči. Úspěšnější byl nakonec domácí obránce.
     
    55
    Zajímavá standardní situace pro Ufu! Sysujev si vynutil faul u postranní lajny, rozehrávky se i v tomto případě ujme český fotbalista.
     
    56
    Vaněk centroval někam na malé vápno, hlavní rozhodčí Moskaljov přerušil hru, pískal útočný faul domácího týmu.
     
    57
    Jasným stažením Mirozva za dres si pomohl u postranní lajny Živogljadov, hosté s následnou rozehrávkou nepospíchají.
     
    58
    Tula rozehrávala svůj už sedmý rohový kop. K žádnému ohrožení domácí branky nakonec nedošlo, hosté však stále drží míč na kopačkách.
     
    60
    Hostující fotbalista Mirzov to vzal na sebe, obešel dva protihráče, jeho následný centr byl sražený na další rohový kop.
     
    61
    Rozběhla se závěrečná třicetiminutovka dnešního zápasu. Nic vážnějšího se na hrací ploše neděje, hosté už spoléhají především na defenzivu.
     
    62
    Tula snad už dvě minuty nepůjčila domácím fotbalistům balón, hosté kombinují ve středu hřiště, Ufa pouze vyčkává.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Ionut Nedelcearu (FC Ufa).
     
    64
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Ondřej Vaněk, přichází Azer Alijev.
     
    65
    Parádní individuální práce Chaguše na pravé straně, Paurević si pomohl faulem u postranní lajny, chorvatský hráč by si měl dávat pozor, jednu žlutou kartu už má.
     
    66
    Právě Chaguš teď musel před nabíhajícím Alijevem zahrát do zámezí, Ufa bude rozehrávat svůj šestý rohový kop v zápase.
     
    68
    Domácí fotbalisté svého protivníka zamkli před jeho vápnem, na pravé straně vybojovali další rohový kop ve svůj prospěch.
     
    69
    Před Nigmatullinem vznikl závar a hned dva domácí fotbalisté se pokoušeli zakončovat ve skluzu. Igboun míč postrčil na hranici malého vápna, Sysujevovi chyběly centimetry na to, aby dokázal skórovat!
     
    70
    Žlutou kartu dostává Kantemir Berchamov (FC Arsenal Tula).
     
    72
    Hosté měli vhazovat, jenže balón si vzal domácí fotbalista, který ihned rozehrál. Čárový rozhodčí hru nepochopitelně nechal pokračovat, Ufa však z celé situace nedokázala vytěžit nic vážnějšího. Fotbalisté v červených dresech se po přerušení hry vydali směrem k sudímu na pomezí a pořádně mu vynadali!
     
    74
    Tula vybojovala standardní situaci na levé straně hřiště. S centrovaným balónem si bez problémů poradila domácí defenziva!
     
    75
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Pavel Alikin, přichází Andrés Vombergar.
     
    76
    Rozběhla se závěrečná patnáctiminutovka hry, pro balón si vyběhl brankář Nigmatullin, který rozhodně nikam nepospíchá.
     
    77
    Výměna slovních názorů u postranní lajny, do které se zapojili Igboun s Chagušem. To vyhovuje hostům, ti budou vhazovat.
     
    78
    Tula vybojovala nejprve standardku, o malou chvíli později rohový kop. Celou situaci teď včasným výběhem vyřešil Bělenov.
     
    79
    Hosté se museli rychle vracet, soupeř totiž spěchal do brejku. Nesmírně důležitý obranný zákrok zaznamenal Grigalava.
     
    81
    Domácí se zatím nemohou dostat k nějakému tlaku. Je to naopak soupeř, který v posledních minutách hrozí z rychlých kontrů.
     
    82
    Tula šla do situace tři na tři. Přihrávku na levou stranu dostal Mirzov, ten si balón navedl na střed, poté zakončoval doprostřed branky, Grigalava si připsal důležitý zákrok!
     
    83
    Žlutou kartu dostává Dmitrij Sysujev (FC Ufa).
     
    84
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Igor Bezdenežnych, přichází Vjačeslav Krotov.
     
    85
    Dá se očekávat, že hosté budou závěr utkání hodně kouskovat, k dispozici totiž mají ještě všechna tři střídání.
     
    86
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Kantemir Berchamov, přichází Sergej Tkačjov.
     
    87
    Dlouhý pas směřoval za hostující obranu. Hodně teatrální pád předvedl Igboun, rozhodčí penaltu nepíská, rozehrávat bude Nigmatullin.
     
    89
    Na malém vápně dostal hodně prostoru střídající Krotov. Jeho pokus však trefil jednoho ze dvou padajících obránců soupeře, kteří se vrhli do střely!
     
    90
    Centr z pravé strany teď proletěl pokutovým územím, rozhodčí bude přidávat tři minuty, hosté navíc chystají druhé střídání.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Zelimchan Bakajev, přichází Evans Kangwa.
     
    90+2
    Druhá nastavená minuta už spěje ke svému konci, Tula bude vhazovat z vlastní poloviny hřiště, na srovnání skóre to zatím nevypadá.
     
    90+4
    Neskutečné, hlavní rozhodčí hru ještě natáhl a Ufa se na konci čtvrté nastavené minuty dostala do obrovské příležitosti, z deseti metrů pálil úplně volný Paurević. Hostující gólman Nigmatullin ale podržel svůj tým!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! První poločas rozhodl o tom, že hostující tým získá všechny tři body. Ufa se v úplném závěru přeci jen dostala do šance, ovšem Paureviče vychytal Nigmatullin! Zajímavá je především statistika faulů, zatímco Ufa si pomohla dvaadvaceti nedovolenými zákroky, hostům byly odpískané pouhé čtyři fauly, ze kterých dva byly za žlutou kartu.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 22:4.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (13:01:29)

    Štěpán Slovák

    Branky: 38. Igboun (Sysujev) – 3. Bakajev, 24. Gorbatěnko

    Karty:   7. Jokić (UFA), 26. Bezdenežnych (UFA), 63. Nedelcearu (UFA), 83. Sysujev (UFA) – 47. Grigalava (ATU), 70. Berchamov (ATU)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 22:4.
    FC Ufa: Bělenov – Nedelcearu, A. Nikitin, Alikin (C) (75. Vombergar) – Živogljadov, Bezdenežnych (84. Krotov), Paurević, Jokić – Sysujev, Igboun – O. Vaněk (64. Alijev).
    Náhradníci: Akmurzin, Šafinskij – Bizjak, Suchov, Krotov, Krugovoj, Alijev, Vombergar, Pucko, Zasejev.

    PFK Arsenal Tula: Nigmatullin – Chaguš, Grigalava, Beljajev, V. Álvarez – Gorbatěnko, Kostadinov, Berchamov (C) (86. Tkačjov) – Bakajev (90+1. Kangwa), Djordjević, Mirzov.
    Náhradníci: Šamov – Ožegović, Lesovoj, A. Denisov, M. Volodko, Kadiri Mohammed, K. Kombarov, Tkačjov, Adžojev, Kangwa.

    Rozhodčí: Moskaljov – Kobzev, Murašov
    bahis siteleri