Švýcarsko – Bělorusko 5:4 (po pr.) | Lotyšsko – Slovensko 2:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (0:1, 2:0, 2:0) Stav série: 2:1
Bílí Tygři Liberec
Pondělí 22.04.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Generali play off Tipsport extraligy • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké velikonoční pondělí z Třince! Svátek nebo ne, finále nemá přestávku a pokračuje třetím duelem! Oceláři Třinec se po dvou venkovních duelech přesouvají na svůj led, ve WERK ARENĚ od sedmnácti hodin přivítají Bílé Tygry z Liberce. Stav finále je srovnán, vítěz třetího klání tak půjde do vedení. Kdo se bude radovat?
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři začali finále v Liberci a domů si přivezli vyrovnaný stav. Hráči s drakem na prsou zvítězili hned v prvním měření sil, když dvěma přesilovkovými trefami rozhodli o své výhře. „Řekli jsme si, že musíme začít od začátku, že si nesmíme dovolit zaváhání jako doma s Plzní. Pak by se to těžko otáčelo. Chtěli jsme hodně napadat jejich beky, udržet je pod tlakem. Myslím, že se nám to dařilo. Druhou třetinu jsme ale začali mít trochu problémy. Začali jsme ztrácet puky, Liberec nás zatlačil, ale zvládli jsme to. Ve třetí třetině jsme se zase vrátili k tomu, co nám přineslo úspěch,“ hodnotil Milan Doudera první bitvu

    Ve druhém pokračování se už svěřencům hlavního trenéra Václava Varadi tolik nevedlo. Oceláři doplatili především na nevyužité přesilovky a prohráli 1:3. „Je to o detailech. My o nich víme všechno, oni zase o nás. Je to kolikrát spíš o tom, ke komu se v danou chvíli odrazí puk. My jsme hráli přesně to, co jsme chtěli, možná to chtělo jen víc střílet. Měli o pár šancí víc, čehož využili. Udělali jsme v podstatě jen dvě chyby a dostali z nich dva góly,“ ohlížel se gólman Šimon Hrubec za druhým duelem.

    Třinečtí si však z Liberce přivezli velmi nadějný stav, na ledě WERK ARENY tak budou chtít jít do finálového trháku. „Ukázali jsme ale charakter, nezabalili jsme to a nechali tam všechno. Odvážíme si bod, což je dobré. Teď se ukáže, jak zvládneme domácí prostředí,“ dodává maskovaný muž Ocelářů.

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Dravecký, Husák – Martin Růžička (A), P. Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko (A), Werek – Svačina, Polanský, Adamský (C) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala.
     
    Bílí Tygři Liberec

    Liberci se vstup do finále nepovedl dle představ, když v úvodním domácím zápase prohrál 1:2. „Oceláři v úvodním utkání vyhráli úplně zaslouženě. Byli lepší, lépe nachystaní, vycvičili nás v jednoduchosti. Takhle to má v play off vypadat. Přesilové hry v play off rozhodují. Osobně se mi nelíbí, jak je hrajeme. Jsme takoví laxní. Soupeř nám ukázal, jak se mají hrát. Jednoduše s tlakem do brány,“ řekl útočník Michal Birner po prvním klání.

    Ve druhém klání již Liberec přidal a zvítězil 3:1. Hlavním faktorem libereckého úspěchu byl brankář Roman Will, který pochytal několik vyložených šancí Ocelářů. „Tohle není moje zásluha, ale hlavně kluků. Bez nich bych byl nic. Klobouk dolů před nimi. To možná řada lidí ani nevidí, ale nasazují tam vlastní životy. Padají přede mnou po hlavě do střel, a to nemají výstroj jako já. Prostě neskutečné,“ řekl brankář Bílých Tygrů po druhém duelu.

    Severočeši tak budou v Třinci chtít navázat na výkon ze druhého utkání a otočit finále na svou stranu. „Samozřejmě jsem za to rád, ale i kdyby to bylo 0:2, tak se z toho člověk nemůže zhroutit. Máme teď dva dny volna a pak další zápas. To je jediné, co teď řeším,“ dodal liberecký gólman.

    Sestava Liberce v posledním zápase: Will – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd, Stříteský, Ševc, Doherty – Lenc, L. Hudáček (C), Birner – Valský, Filippi, M. Kvapil – M. Zachar (A), P. Jelínek, L. Krenželok – Ordoš, Redenbach, J. Vlach.
     
    Dosavadní zápasy finále

    Do finálového boje o Masarykův pohár lépe vstoupili Oceláři, kteří dokázali zvítězit v úvodní bitvě. Hráči s drakem na prsou v cestě za prvním úspěchem využili dvě početní výhody a vyhráli těsně 2:1. Branky Slezanů vsítili Erik Hrňa a Petr Vrána. Bílí Tygři ale dokázali ve druhém duelu odpovědět a srovnat stav série. Oceláři opět využili jednu početní výhodu, na tři liberecké branky to však bylo málo. Do Třince se tak finále přesouvá za stavu 1:1.

    18. dubna 2019: Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
    Branky a nahrávky:
    37. Redenbach – 8. Hrňa (M. Doudera, Martin Růžička), 38. P. Vrána (Marcinko, M. Doudera).

    19. dubna 2019: Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
    Branky a nahrávky:
    27. Filippi (M. Kvapil), 29. L. Hudáček (Lenc), 58. Vlach (L. Krenželok, Šmíd) – 38. Marcinko (Martin Růžička).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, Husák, M. Doudera – Chmielewski, P. Vrána (A), Martin Růžička – Werek (A), Marcinko, Hrňa (C) – Adamský, Polanský, Dravecký – Svačina, O. Kovařčík, M. Kovařčík – Cienciala.

    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Derner, Kolmann, Šmíd (A), T. Hanousek, Ševc, Stříteský, Doherty – Birner, L. Hudáček, Lenc – M. Kvapil, Filippi, Valský – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Redenbach, Ordoš.

    Rozhodčí: Hodek, Kika – Ondráček, Hynek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Před úvodním vhazováním ještě ve WERK ARENĚ zazní česká státní hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Úvodní buly pro Oceláře. Hráči s drakem na prsou se okamžitě dostali do útočného pásma, Růžička ale po Chmielewského přiťuknutí pálil nad. Kotouč je ve středním pásmu.
     
    00:43
    Uvidíme první početní výhodu zápasu, k dispozici ji budou mít Oceláři. Libor Hudáček ve středním pásmu podrazil rozehrávajícího Gernáta.
     
    01:00
    Růžička si na levé straně předával kotouč s Marcinkem, třinecký snajpr nakonec pálil z kruhu pro vhazování. Will vyráží, hosté se osvobozují.
     
    01:26
    Třinečtí se po trochu kostrbatém přechodu středního pásma opět usadili v útočné třetině, další Růžičkova střela ale k Willovi nedoletěla.
     
    01:54
    Vrána dostal nabito na pravou stranu pásma, třinecký útočník ale trefil jen Willů beton. Ocelářům se následně nepovedla rozehrávka na Růžičku, hosté se osvobodili.
     
    02:36
    Polanský chtěl v předbrankovém prostoru tečovat Gernátovo nahození od modré, Will si však věděl rady. Oceláře pak v další akci zastavil ofsajd.
     
    02:50
    Dravecký si v útočném pásmu nerozuměl s Adamským a Oceláři přišli o kotouč. Hudáček se mezitím vrátil na led a Liberec hraje v plném počtu.
     
    03:19
    Aron Chmielewski se od útočné modré středem kluziště prokličkoval až před Romana Willa, bekhendové zakončení polského útočníka ale jen těsně minulo libereckou klec!
     
    03:51
    Bílým Tygrům se povedlo ustát tlak domácích, Libora Hudáčka pak ale v protiakci zastavil ofsajd.
     
    04:21
    Doudera chybnou rozehrávkou našel jen napadajícího Jelínka, liberecký kapitán ale následně nedokázal předat kotouč Krenželokovi. Bílé Tygry pak v další akci zastavilo postavení mimo hru.
     
    04:49
    Marcinko dobře operoval v blízkosti hostující branky, slovenský útočník se ale přes bránícího Dernera ke střele nedostal. Werekovi pak sudí odpískali postavení v brankovišti.
     
    05:22
    Polanský si sjížděl do útočného pásma pro Draveckým nahozený puk, hostující obrana ale byla u kotouče rychleji a Kvapil může v klidu rozehrát.
     
    06:07
    Hudáček v útočném pásmu zachytil Hrubcovu rozehrávku, kotouč ale skončil na hraně mantinelu a sudí tak musel přerušit hru. Vhazovat se bude po komerční přestávce po levé ruce třineckého brankáře.
     
    06:39
    Chmielewski s Růžičkou předvedli rychlou kombinaci při přechodu středního pásma, první jmenovaný pak vypálil kolem nohou bránícího hráče. Will vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    07:01
    David Cienciala se z pozice třináctého útočníka dostal na led a hned se zapsal na listinu střelců. Cienciala po přihrávce Michala Kovařčíka trefil Willův pravý beton, svou druhou střelu pak poslal nad hostující branku.
     
    07:21
    Libereckým se nepovedla rozehrávka a puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    07:45
    Po Musilově chybné přihrávce na Wereka se hosté dostali do útočného pásma. Hrubec sice ještě v zápase nezasahoval, po ráně Martina Ševce ho však zachránila pravá tyč!
     
    08:22
    Hosté pokračují v útočném pásmu. Birner z levé strany trefil Hrubcův beton, Lenc pak z druhé strany těsně minul třineckou branku.
     
    09:07
    Liberec právě vstřelil branku!
    Oceláři se dostali do tlaku, po chybné rozehrávce a bleskovém protiútoku však inkasují a Liberec se dostává do vedení! MAREK KVAPIL na vlastní modré vystihl přihrávku Gernáta, liberecký forvard si nabruslil do blízkosti Hrubcovy branky a střelou mezi betony procedil kotouč do sítě! Bez asistence.
    09:07 Marek KVAPIL - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    09:37
    S nepříznivým stavem hned chtěl něco udělat Růžička, který se sám vydal do útočné třetiny. Třinecký útočník ale proti bránícímu Kolmannovi neuspěl.
     
    10:09
    Oceláři jsou i nadále aktivnějším týmem a drží se v útočném pásmu. Po akci Chmielewského ještě Will zasahovat nemusel, proti střele Michala Kovařčíka už musel hostující brankář vytáhnout těžký zákrok.
     
    10:42
    Bílí Tygři se rychle dostali do útočného pásma, Libor Hudáček ale z levé strany napálil jen připraveného Hrubce.
     
    11:07
    Dravecký svým výpadem do útočného pásma pořádně rozhodil libereckou obranu, ta ale nakonec nemusela panikařit, když sudí Polanskému odpískal postavení v brankovišti.
     
    11:55
    Marcinkovi se povedlo protečovat Douderovu rozehrávku do útočného pásma, Werek se ale k zakončení nedostal. Hrají hosté.
     
    12:25
    Liberečtí na chvíli drželi puk v útočném pásmu, Hrubce ale neohrozili. Na druhé straně se pak Hrňa nedostal do útočného pásma přes bránícího Kolmanna.
     
    13:30
    Vrána v útočném pásmu kombinoval s Růžičkou, ohrožení hostující branky se ale nekonalo. Po rychlé protiakci pak Birner poslal kotouč do Hrubcovy lapačky. Komerční přestávka.
     
    14:12
    Na jedné straně se neprosadil Ondřej Kovařčík, na druhé pak Jelínek. Po dalším rychlém přechodu Ocelářů do útočného pásma byl u liberecké branky krosčekován Galvinš, Hudáček ale obdržel jen slovní varování.
     
    14:44
    Polanského formace chvíli držela puk v hostující třetině, Adamský ani Dravecký ale vystřelit nedokázali. Hosté přesunuli hru do neutrální zóny.
     
    15:32
    Kvapil v útočném pásmu od modré trefil Marcinka, který okamžitě rozjel protiakci tří proti dvěma. Marcinko nakonec celou situaci střelecky zakončil, Will má puk v lapačce.
     
    15:32
    Po odpískání se u hostující branky do sebe pustili Tomáš Marcinko (TRI) a Taylor Doherty (LIB). Oba kohouti inkasovali dvouminutový trest, Marcinko za napadené, Doherty za hrubost. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    16:03
    Birner se po levé straně dostal do útočného pásma, jeho střela z ostrého úhlu ale Hrubce nepřekvapila. Na druhé straně pak útočil Cienciala, který ale nakonec nedokázal vystřelit.
     
    16:36
    Martin Růžička se jako blesk z čistého nebe dostal do útočného pásma, libereckému Matěji Stříteskému nezbylo nic jiného, než rozjetého Růžičku podrazit. Oceláři budou hrát ve čtyřech proti třem celkem 56 vteřin.
     
    17:16
    Růžička to zkusil ze své oblíbené pozice, trefil však jen bránícího Ševce. Kotouč se pak přesunul na druhou stranu pásma, odkud pálil Hrňa. Will byl připraven.
     
    17:51
    Marcinko a Doherty jsou na ledě, domácí hrají klasickou přesilovku. Hrňovu střelu zprava Will vytěsnil, stejně jako další pokus Doudery.
     
    18:16
    Cienciala u modré čáry neudržel puk před bránícím Jelínkem, hosté se osvobodili.
     
    18:35
    Husák po návratu do útočné třetiny nahodil kotouč na Willa, ten jej ukryl v lapačce. Vteřina do konce libereckého oslabení.
     
    19:01
    Stříteský po návratu na led zavezl hru do útočného pásma, tam ale pouze odevzdal kotouč domácím.
     
    19:31
    Krenželok zavezl hru do útočné třetiny, hosté zatím drží kotouč jen v rohu kluziště.;
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní třetina je u konce, do kabiny s jednobrankovým vedením jdou hráči Liberce. Lepší vstup do utkání měli však domácí Oceláři, kteří svého soka dlouho drželi pod tlakem. Slezané v první dvacetiminutovce nevyužili ani jednu ze svých dvou početních výhod, hosté naopak udeřili po akci Marka Kvapila, který vystihl Gernátovu rozehrávku a střelou mezi betony překonal Hrubce.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:54.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 12:5,
    střely mimo: 2:3,
    zblokované střely: 4:4,
    hity: 4:3,
    vhazování: 13:7,
    trestné minuty: 2:6,
    využití: 0:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Oceláři zahájili druhou třetinu se svým čtvrtým útokem, které se okamžitě dostal do útočného pásma. Třinečtí kombinovali v blízkosti Willovy branky, vystřelit se jim však nepovedlo. Na druhé straně se pak neúspěšným protiútokem prezentoval Zachar.
     
    21:09
    Růžička ani Chmielewski se do útočné třetiny nepodívali, na opačné straně totéž platilo o Birnerovi.
     
    21:21
    Chmielewski se po levé straně natlačil do prostoru před Willovou brankou, jeho následnou střelu ale hosté srazili do ochranné sítě.
     
    22:23
    Oceláři drží kotouč v útočném pásmu. Třineckým se daří postupně prostřídávat, Will ale zatím zasahovat nemusel.
     
    22:41
    Werek si u hrazení nerozuměl s Polanským a pouze přenechal puk Vlachovi. Hostující forvard pak zavezl hru do třinecké třetiny, jeho střelecký pokus ale branku minul.
     
    22:53
    Proti dalšímu výpadu již Hrubec musel zasahovat, třinecký brankář kryje střelu Kvapila.
     
    23:17
    Hosté ubránili tlak čtvrté třinecké formace, jejich rozvíjející se protiakci ale zastavili sudí pro přihrávku rukou. Buly před Willem.
     
    23:42
    Cienciala v útočném pásmu připravil střelu pro Douderu, ten ale netrefil branku. Oceláři se následně museli vrátit do středního pásma a jejich další rozehrávka skončila na zakázaném uvolnění.
     
    24:04
    Douderova rozehrávka do vlastní branky doputovala na modrou, odkud mohl střílet Šmíd. Před Hrubcem se ještě o teč pokoušel Hudáček, puk ale nakonec branku netrefil.
     
    24:50
    Ocelářům se povedlo přestát tlak hostí a přesunout hru do středního pásma. Tam se ale k puku opět dostali hosté a vracejí se do útočné třetiny.
     
    25:22
    Liberci se nepovedlo vystřelit na Hrubce. Martin Růžička pak přesunul kotouč do blízkosti Willovy branky, jeho chytrá zpětná přihrávka ale skončila jen u hostujících hráčů.
     
    25:31
    Oceláři ve středním pásmu zastavili akci hostí, poté ale poslali puk jen na icing.
     
    26:00
    Domácí se po vyhraném buly ve vlastním pásmu dostali do útočné třetiny. Willa z dobrých pozic ohrožovali Růžička a Chmielewski, ani jeden ale neuspěl.
     
    26:39
    Do své útočné třetiny se tak opět podívali hosté z Liberce. Bílí Tygři kombinovali v blízkosti Hrubcovy branky, Hanouskovo nahození od modré ale nakonec bylo sraženo do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    26:49
    Marcinko po vyhraném buly chtěl do útoku vyslat Hrňu, přihrávku ale zablokoval Hanousek. Hosté následně otočili hru zpět k Hrubcově brance, puk ale skončil v lapačce třineckého brankáře.
     
    27:27
    Liberečtí připravovali dobrou střeleckou pozici pro Jakuba Valského, toho ale v mezikruží zahákoval Ethan Werek. Přesilovka pro Bílé Tygry.
     
    27:52
    Oceláři se zatím v oslabení brání dobře, již dvakrát dokázali poslat kotouč za Willovu branku.
     
    28:16
    Cienciala nejprve na červené čáře zachytil hostující rozehrávku, následně se po akci Vrány dostal ke střele. Tu ale Cienciala poslal jen do bránícího Šmída.
     
    28:45
    Liberec se v početní výhodě ještě neusadil v útočném pásmu, Oceláři dobře brání svou modrou čáru.
     
    29:10
    Valský se po levé straně natlačil před Hrubcovu branku, kotouč ale letěl až nad horní tyč třinecké klece. Růžička následně poslal hru do středního pásma.
     
    29:40
    Werek je na ledě, Třinec hraje v plném počtu. Kanadský útočník se okamžitě zapojil do útočné akce domácích, po Růžičkově pasu ale trefil jen boční síť Willovy branky.
     
    30:15
    Hostům se v přesilovce nedařilo, teď ale mohli přidat druhou branku! Jaroslav Vlach se zcela nehlídán dostal ke kotouči u pravé tyče třinecké branky, puk ale poslal jen souběžně s brankovou čárou a nikoliv za ní!
     
    31:06
    Liberec ještě chvíli pokračoval v tlaku, k dalšímu zakončení se už však nedostal. Na druhé straně pak v protiakci neuspěl Svačina, kterého zablokoval Stříteský.
     
    31:41
    Chmielewski v útočném pásmu poslal hodně těžký pas na Gernáta, který nedokázal udržet kotouč na modré čáře. Ofsajd Ocelářů.
     
    32:25
    Roth z vlastního pásma vyhodil ideálně kotouč pro Růžičku, ten ale neuspěl proti bránícímu Zacharovi. Z pravé strany to pak výpadem zkoušel Chmielewski, ten ale trefil jen Willovu vyrážečku.
     
    32:37
    Oceláři ještě drželi puk v útočném pásmu, Husákova střela od modré ale byla sražena do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    32:47
    Třinečtí trochu propadli ve středním pásmu a Jan Ordoš se řítil sám na Hrubce! Liberecký útočník si najížděl z levé strany a vyslal prudkou střelu. Hrubec ale skvěle zasáhl a vyrazil puk do rohu kluziště! Hostům pak sudí odpískali postavení v brankovišti.
     
    33:14
    Hanousek dostal průnikový pas do útočného pásma, hostující obránce se ale proti bránícímu Hrňovi neprosadil.
     
    34:06
    Vrána středem kluziště zavezl kotouč do útočné třetiny, po Růžičkově přihrávce pak pálil Roth. Třinecký bek ale branku minul.
     
    34:44
    Oceláři drží hru v blízkosti liberecké branky, Will ale zatím zasahovat nemusel. O kotouč se dlouho bojuje v rohu kluziště.
     
    35:04
    Ze souboje o puk nakonec vítězně vyšli domácí, Polanský tak mohl namazat na modré stojícímu Draveckému. Ten ale trefil jen Willovu vyrážečku.
     
    35:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Parádní individuální akce, Oceláři srovnávají stav zápasu! DAVID CIENCIALA si ve vlastním pásmu vzal kotouč, namířil si to do pětice bránících hráčů, kolem kterých projel jak nůž máslem a následně bekhendem překonal brankáře Willa! Asistence: Guntis Galvinš, Šimon Hrubec.
    35:32 David CIENCIALA - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    35:56
    Hosté chtěli na vyrovnávající branku rychle reagovat, Dernerova střela od modré ale zaplachtila jen do Hrubcovy lapačky.
     
    36:09
    Liberečtí se po vyhraném vhazování dostali k dalšímu střeleckému pokusu. Hanouskovi ale na modré střela příliš nesedla a kotouč se obloučkem snesl jen do Hrubcovy náruče.
     
    37:00
    Roth prudkým pasem vyslal do akce Polanského, ten se ale neprotlačil skrz dvojici bránících hráčů. O podobný výpad se později pokoušel Gernát, ten ale špatně přihrával zpoza Willovy klece.
     
    37:12
    Nepovedená rozehrávka domácích končí na zakázaném uvolnění, buly před Hrubcem.
     
    37:45
    Cienciala se po levé straně do útočného pásma nedostal, Hrubce pak v přečíslení tří proti dvěma ohrožoval Birner. Hrubec má puk v lapačce.
     
    38:00
    Akce ve třech proti dvěma se povedla také Ocelářům, Chmielewski ale po Růžičkově pasu trefil jen Willovu vyrážečku. Domácí nicméně pokračovali v útočném pásmu a hostující brankář musel krýt ránu Vrány.
     
    38:07
    Tomáš Marcinko u hrazení tvrdě, ale čistě, dohrál Martina Ševce, který při pokusu o rozehrávku vyhodil puk až do hlediště. Liberecký bek však zůstává ležet na ledové ploše a musel k němu přispěchat týmový lékař.
     
    38:07
    Martin Ševc se provinil zdržováním hry, aktuálně však je zdravotně indisponován a jeho trest tak odsedí Marek Zachar. Přesilovka pro domácí.
     
    38:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přesilovka Ocelářů trvala jen osmnáct vteřin, hráči s drakem na prsou otáčejí vývoj třetího finálového duelu! Tomáš Marcinko v rohu kluziště udržel kotouč proti dvěma bránícím hráčům a posunul jej na Petra Vránu. Ten si vybruslil do středu kluziště, odkud namazal nehlídanému MARTINU RŮŽIČKOVI! Třinecký snajpr z první propálil přesunujícího se Willa! Asistence: Petr Vrána, Tomáš Marcinko.
    38:25 Martin RŮŽIČKA - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    38:51
    Martin Adamský se vřítil do útočné třetiny, po zpětné přihrávce zpoza Willovy branky ale nikdo z Třineckých nevystřelil. Na druhé straně pak Hrubec hasil pokus Zachara.
     
    39:18
    Filippi se v útočném pásmu vymotal až ke střele, puk ale trefil jen bránícího Hrňu. Marcinkovi se pak nepovedl přechod středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhé dějství je u konce, do kabiny s jednobrankovým vedením jdou domácí Oceláři. Hráči s drakem na prsou v prostřední dvacetiminutovce vsítili dvě branky a otočili zápas na svou stranu. Krásnou individuální akcí se nejprve prosadil David Cienciala, v devětatřicáté minutě pak Martin Růžička využil přesilovou hru.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:52.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 8:7 (21:12),
    střely mimo: 3:4 (5:7),
    zblokované střely: 7:3 (11:7),
    hity: 3:3 (7:6),
    vhazování: 16:6 (29:13),
    trestné minuty: 2:2 (6:8),
    využití: 1:0 (1:0).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Liberečtí vyhráli úvodní vhazování třetí třetiny a okamžitě se vydali do útočného pásma. Akce hostí vyústila v Zacharovu střelu od modré, kterou domácí srazili do ochranné sítě.
     
    40:52
    Oceláři přenesli hru na druhou stranu kluziště. Vrána dlouho držel kotouč v rohu kluziště, po jeho přihrávce pak od modré nahazoval Musil. Will toho mnoho neviděl, i tak ale dokázal vyrazit kotouč.
     
    41:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po další akci se již domácí radují a odskakují na rozdíl dvou branek! Vladimír Svačina vysunul MARTINA ADAMSKÉHO do úniku, třinecký rychlonohý útočník přebruslil všechny protihráče a střelou pod horní tyč nedal Willovi sebemenší šanci! Asistence: Vladimír Svačina.
    41:27 Martin ADAMSKÝ - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    41:52
    Bílí Tygři se dostali do útočného pásma, Ševcova nepovedená střela od modré ale Hrubce neohrozila. Na druhé straně se pak Ondřej Kovařčík nedostal k dorážce Musilovy střely.
     
    42:41
    Cienciala se snažil probít skrz bránícího Dernera, liberecký obránce ale třineckého útočníka do šance nepustil.
     
    42:48
    Vrána byl ve středním pásmu podražen jedním z protihráčů, sudí ale vylučovat nebudou. Místo toho je pískán icing domácích.
     
    42:54
    Chmielewski na modré srazil Krenželokův pokus do ochranné sítě, další buly před Hrubcem.
     
    43:05
    Adamský si ve středním pásmu udělal z bránícího Hanouska tréninkový kužel a opět se řítil na Willa! Adamský ale tentokráte nestřílel a hledal najíždějícího Gernáta! Ten jen tak tak netrefil prázdnou branku Liberce!
     
    43:20
    Lukáš Krenželok v útočném pásmu hrubě najel do Jiřího Polanského, přesilovka pro Oceláře.
     
    44:09
    Roth od modré namazal na pravé straně stojícímu Hrňovi, tomu ale střela vůbec nesedla.
     
    44:24
    Domácí pokračovali v útočném pásmu a do obrovské šance se dostal Petr Vrána! Třinecký útočník byl sám před Willem, po kličce na levou stranu ale nedokázal poslat kotouč nad ležícího brankáře Liberce!
     
    44:55
    Domácím se v přesilovce nedaří rozehrávka, Oceláři poslali z vlastního pásma kotouč na zakázané uvolnění.
     
    45:21
    Krenželok je na ledě, Liberec hraje v plném počtu. Domácí se v závěru přesilovky do útočného pásma nepodívali.
     
    46:02
    Bílí Tygři zatáhli hru do blízkosti Hrubcovy branky, kotouč po Lencově akci poskakoval před brankovištěm, třinecký brankář jej ale dokázal odrazit do rohu kluziště.
     
    46:16
    Ani další výpad Tygrů úspěch nepřinesl, Hrubec si poradil i se zakončením Hudáčka. Komerční přestávka.
     
    46:47
    Adamský znovu předvedl své rychlé nohy a zavezl kotouč do útočné třetiny. Za hostující brankou se snažil něco vymyslet Polanský, proti dvojici bránících hráčů ale neuspěl.
     
    47:13
    Ondřej Kovařčík zachytil hostující rozehrávku a dostal se k zakončení. Jeho střela z mezikruží ale těsně minula Willovu branku.
     
    47:23
    Liberec se pokusil o rychlý přechod do útočného pásma, Tygry ale zastavil ofsajd.
     
    48:00
    Draveckého nepřesnou rozehrávku na Musila zachytil Vlach, který ale následně nedokázal obstřelit bránícího Vránu.
     
    48:43
    Liberci se daří držet kotouč v útočném pásmu, do větších šancí se ale hosté přes třineckou obranu nemohou dostat. Hrubec si poradil se snadným nahozením Krenželoka.
     
    49:13
    Svačina vysunul do akce dvojici Adamský – Polanský, první jmenovaný pak v útočném pásmu namazal Polanskému, který ale z první branku netrefil.
     
    49:29
    Tomáš Filippi ve snaze získat kotouč podrazil v útočném pásmu Ciencialu a oslabil tak svůj tým.
     
    49:51
    Vrána z levé strany posílal chytrou přihrávku do předbrankového prostoru, před zakončujícím Růžičkou ale puk do rohu kluziště odehrál Šmíd.
     
    50:01
    Hosté se ve vlastním oslabení dostali před Hrubce, třinecký brankář musel chytat pokus Redenbacha.
     
    50:24
    Oceláři se dostali do útočného pásma, Svačina ale po chytré Ciencialově přihrávce nezakončil. Domácí pokračují s kotoučem.
     
    51:00
    Další kombinace se ale Ocelářům nepovedla a hosté znovu posouvají hru do třinecké třetiny. Sudí nakonec byl donucen přerušit hru, když se kotouč dlouho nedařilo vydolovat od hrazení. Buly před Hrubcem.
     
    51:29
    Přesilovka domácích je u konce. Hosté se po návratu potrestaného Filippiho hned vydali do útočné akce, právě Filippi ale napálil jen Hrubcovu lapačku.
     
    52:11
    Ciencialovi se povedlo zachytit hostující rozehrávku, Vrána s Růžičkou se ale k zakončení nepropracovali.
     
    52:52
    Hosté se nastěhovali do útočného pásma, dlouho drželi puk na svých holích, Hrubce ale neohrozili. Obě střely od modré totiž branku netrefily. Oceláři následně odehráli puk na icing, na což reaguje trenér Václav Varaďa oddechovým časem.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 400 diváků, WERK ARENA je vyprodaná!
     
    53:29
    Liberec opět kombinoval v útočném pásmu, Hrubec ale opět nemusel zasahovat. Birnerovi nejprve nevyšel pas na Hudáčka, ten pak chybně vracel puk na modrou kolem bránícího Hrni.
     
    54:22
    Oceláři velmi dobře brání a nepouštějí Liberecké ke střelám. Hosté sice kontrolují puk v útočném pásmu, Hrubec ale nemá žádnou práci.
     
    54:37
    Musilovou rozehrávku z vlastního pásma hosté srazili do ochranné sítě, po poslední komerční přestávce se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    55:08
    Na jedné straně se individuálně neprosadil Kvapil, na druhé pak Will měl plné ruce práce se střelou Galvinše a dorážením Michala Kovařčíka.
     
    56:02
    Gernát se na vlastní modré předvedl ukázkovým bodychekem, když k ledu poslal Dernera. Hosté následně poslali puk na icing.
     
    56:44
    Polanský nahodil kotouč do útočné třetiny pro Erika Hrňu, ten se pak s Ethanem Werekem natlačil do předbrankového prostoru a pořádně zatopil pod kotlem. Will udržel puk před brankovou čárou!
     
    57:05
    Werek se prezentoval dalším výpadem, tentokráte z rohu kluziště. Kanadský útočník zkusil procedit puk mezi Willovou rukou a tělem, liberecký brankář dokázal zasáhnout.
     
    57:14
    Chmielewski nejprve v rohu kluziště k ledu poslal Ševce, polský útočník se následně natlačil před Willa, toho ale nepřekonal.
     
    57:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté zkusili hru bez brankáře, ta ale trvala jen pár vteřin, než JIŘÍ POLANSKÝ ze středního pásma napálil kotouč do prázdné branky Liberce! Asistence: Vladimír Svačina.
    57:31 Jiří POLANSKÝ - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    57:43
    Zakázané uvolnění Liberce.
     
    58:01
    Dvě minuty do konce třetího finálového utkání, Oceláři si jdou za druhým bodem. Michal Kovařčík v útočném pásmu vyzval k zakončení svého bratra Ondřeje, ten ale napálil jen Willovu vyrážečku.
     
    58:36
    V akci opět Ondřej Kovařčík, ani tentokráte se třinecký útočník neprosadil.
     
    59:15
    Liberec kontroluje kotouč, ale ve vlastním pásmu. Domácí nepřipouštějí žádnou dramatizaci.
     
    59:39
    Taylor Doherty ve středním pásmu po odpískání sekal Marcinka a Husáka, což se nelíbí Ethanu Werekovi. Kanadského útočníka domácích k pěstnímu souboji vyzval Jaroslav Vlach.
     
    59:39
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Ethan Werek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Taylor Doherty – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2 min., hrubost).
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí finále je u konce, Oceláři Třinec vítězí 4:1 a získávají druhý bod. Zatím nejjednoznačnější výsledek se urodil ve druhé a třetí třetině, kdy Oceláři čtyřmi brankami otočili skóre zápasu na svou stranu.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Petr Vrána – Martin Ševc.
     
    Finále pokračuje již zítra, kdy se ve WERK ARENĚ odehraje duel číslo čtyři. Úvodní vhazování je naplánováno na sedmnáct hodin.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost. Na shledanou! (19:34:38)

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 36. Cienciala (Galvinš, Hrubec), 39. Martin Růžička (P. Vrána, Marcinko), 42. Adamský (Svačina), 58. Polanský (Svačina) – 10. M. Kvapil


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, Husák, M. Doudera – Chmielewski, P. Vrána (A), Martin Růžička – Werek (A), Marcinko, Hrňa (C) – Adamský, Polanský, Dravecký – Svačina, O. Kovařčík, M. Kovařčík – Cienciala.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Derner, Kolmann, Šmíd (A), T. Hanousek, Ševc, Stříteský, Doherty – Birner, L. Hudáček, Lenc – M. Kvapil, Filippi, Valský – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Redenbach, Ordoš.

    Rozhodčí: Hodek, Kika – Ondráček, Hynek

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 2 Liberec
    #1 Čtvrtek 18.04.2019 • 17:00
    Liberec - Třinec 1:2
    #2 Pátek 19.04.2019 • 17:00
    Liberec - Třinec 3:1
    #3 Pondělí 22.04.2019 • 17:00
    Třinec - Liberec 4:1
    #4 Úterý 23.04.2019 • 17:00
    Třinec - Liberec 1:2 po prodl.
    #5 Pátek 26.04.2019 • 17:00
    Liberec - Třinec 2:3 po prodl.
    #6 Neděle 28.04.2019 • 17:20
    Třinec - Liberec 4:2
    bahis siteleri