Wisła Pł. – Korona 2:1 (kon.) | Arka – Miedź 2:0 (kon.) | Zagłębie S. – Wisla Krakov 2:1 (kon.)
Śląsk – Zabrze 1:2 (kon.)
konec
Arka Gdynia
2:0 (1:0)
Miedź Legnica
Čtvrtek 25.04.2019, 18:00 • Stadion Miejski, Gdynia • Polská Ekstraklasa • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu ze zápasu polské ligy mezi Arka Gdynia a Miedź Legnica. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Dnes budeme sledovat souboj týmů ve skupině o udržení. Mnohem hůř je na tom domácí Arka Gdynia, která má na svém kontě dvacet devět bodů a patří jí sedmá pozice. V posledním kole navíc prohrála 1:0 na půdě Gorniku Zabrze. Hosté jsou na tom o něco lépe. Na kontě mají třicet tři bodů a na záchranu disponují čtyřbodovým náskokem. V minulém kole uhrála Legnica remízu 2:2 se Sosnowiecem.
     
    Vzájemné zápasy v letošním ročníku

    Arka – Legnica 1:1
    Legnica – Arka 0:4
     
    Úvodní sestavy:

    Arka Gdynia: Šteinbors – Zbozień, Maghoma, Danch, Marciniak – Deja, Vejinović – Zarandia, Nalepa, Vinicius – Jankowski.
    Náhradníci: Krzepisz – Olczyk, Socha, Marić, Cvijanovič, Banaszewski, Młyński.

    Miedź Legnica: Dżanajew – Miljković, Musa, Monteiro, Bartczak – Augustyniak, Fernandez, Santana – Henrik Ojamaa, Forsell, Camára.
    Náhradníci: Sapela – Zieliński, Piasecki, Purzycki, Román, Makuch, Osyra..
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Arka bude hrát v červeném, zatímco hosté obléknou modrožluté dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu. Legnica se ihned vydala do útoku, jenže nikdo ve žlutém dresu na nákop nedosáhl.
     
    2
    Domácí Maghoma se pěknou kličkou zbavil svého strážce, prošel s míčem na polovinu Legnicy, jenže nedokázal přesně přihrát.
     
    4
    Legnica se usadila v blízkosti pokutového území svého soupeře. Před branku následně přiletěl prudký centr z levé strany, ale domácí obrana jej odehrála na roh.
     
    5
    Hosté kopali první rohový kop dnešního souboje. Centrovaný míč přiletěl na značku pokutového kopu, kde kralovali domácí zadáci v červených dresech.
     
    6
    Šteinbors dlouho otálel s odkopem od branky, za což si vysloužil pískot početného hloučku fanoušků hostujícího mužstva. Zadáci Legnice míč odehráli do bezpečí.
     
    7
    Ojamaa si naskočil na nadýchaný centr z levé strany hrací plochy. Hostující útočník hlavičkoval v záklonu, ale svůj pokus neuklidil mezi tři tyče.
     
    8
    Forsell si naběhl na přihrávku do pokutového území a dostal se do zakončení. Vzrušení na hostující straně bylo zbytečné, jelikož se jednalo o ofsajd.
     
    9
    Danch dostal přihrávku na levou stranu, vyměnil si krátkou přihrávku s Nalepou a vydal se do útoku. Obrana hostů byla znovu důrazná.
     
    10
    Zarandia dostal přihrávku na levou stranu, jenže musel rozehrávat pod tlakem a odkopem trefil jen jednoho z hráčů Legnice.
     
    11
    Muse prošel středem hrací plochy až do blízkosti pokutového území. Domácí obránce jeho průnik zastavil nedovoleným zákrokem. Legnica zahraje přímý kop.
     
    12
    Zbozien prošel po pravém křídle až k rohovému praporku, jenže důrazný obránce hostujícího celku k němu přistoupil a odkopl míč do zámezí.
     
    13
    Vejinovič vhazoval na pravé straně. Nalepa si naběhl na jeho pobídku, jenže nikdo v červeném dresu Arky se poté nestačil uvolnit.
     
    14
    Zarandia si naběhl na přihrávku z autového vhazování, dostal se tělem před svého strážce, jenže hlavou prodloužil míč jen k obráncům hostujícího celku.
     
    15
    Domácí nyní kombinují na polovině soupeře. Hráčům v červených dresech však schází větší pohybová aktivita. Zadáci Legnici stojí blízko u sebe.
     
    16
    Maghoma předvedl parádní sprint a pomohl si malou domů. Augustyniak se v opačném případě mohl řítit sám na brankáře.
     
    17
    Na stadionu panuje fantastická atmosféra. Domácí fanoušci si jsou vědomi důležitosti dnešního souboje a ženou Arku za vstřelením první branky.
     
    18
    Henrik Ojamaa si naběhl na přihrávku za obranu domácího celku a z levého křídla se pokusil zakončit. Jeho rána z ostrého úhlu Šteinborse neohrozila.
     
    19
    Nalepa si u pomezní čáry skvěle pokryl míč tělem a hostující hráč jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Rozehrávat bude domácí celek.
     
    20
    Arka zahrávala přímý kop na polovině Legnici. Do pokutového území přiletěl prudký centr z levé strany, ale Vinicius si pomohl útočným faulem.
     
    21
    Arka je v prvním poločase mnohem důraznější a nedává hráčů Legnice prostor ke kombinaci. Domácí se však nemohou dostat do střelecké pozice.
     
    22
    Hosté si vyměňují krátké přihrávky na vlastní polovině a snaží se otupit rostoucí tlak domácí Arky. Nikdo v červeném dresu soupeřovu rozehrávku neatakuje.
     
    23
    Zbozień dostal přihrávku na pravou stranu, přehodil si jej na levačku, jenže jeho centr srazil hned první obránce ve žlutém dresu Legnicy.
     
    24
    Musa si skvěle pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Hostující Legnica si na chvíli může užít držení míče.
     
    25
    Miljkovič dostal přihrávku na pravou stranu, jenže si netroufl na individuální průnik a raději si pomohl zpětnou přihrávkou na spoluhráče z obrany.
     
    26
    Deja se ujal rozehrávky přímého kopu hostujícího mužstva. Legnica se usadila na polovině Arky, jenže Camára si v hlavičkovém souboji pomohl nedovoleně.
     
    27
    Miljkovič dostal přihrávku na pravou stranu, prošel do blízkosti pokutového území, jenže nikdo z hostů na prudký centr nedosáhl.
     
    28
    Legnica zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území Arky. Centrovaný míč přiletěl na hranici pokutového území. Bude z toho jen roh.
     
    29
    Domácí stoper Danch si dal pozor na přihrávku z levé strany a bez problémů odkopl míč do zámezí. Vhazovat nyní bude Legnica.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje. Hráči Legnice jsou nyní o něco aktivnější a nepouštějí Arku k míči. Stále však čekáme na první šanci.
     
    31
    Zbozieň dostal přihrávku na pravou stranu, jenže nedokázal najít nikoho ze spoluhráčů ve žlutém. Legnica tak může rozjet postupnou kombinaci.
    31. Adam Deja (ARK)
     
    32
    Musa si dal pozor na důrazného Jankowskiho a odhlavičkoval před ním míč ven z pokutového území. Hosté budou rozehrávat.
     
    33
    Adam Deja ostrým skluzem dojel jednoho ze soupeřů a dostává žlutou kartu.
    32. Luka Zarandia (ARK)
     
    33
    Pokutový kop pro domácí celek! Hostující stoper Musa sundal ve vápně Zarandiu a sudí neváhal!
     
    34
    Arka právě vstřelila branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil MARCUS VINICIUS a střelou pod břevno poslal Arku do vedení!
    34. Marcus Vinicius (ARK) - 1:0
     
    36
    Žlutou kartu dostává Damian Zbozień (Arka Gdynia).
    36. Damian Zbozień (ARK)
     
    37
    Domácí hráč Zarandia si v souboji se soupeřem na levé straně pomohl nedovoleným zákrokem a poslal k zemi jednoho ze soupeřů.
    37. Henrik Ojamaa (MLE)
     
    38
    Ojamaa dostal přihrávku na pravou stranu, prosmýkl se předc obránce, jenže ten jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    39
    Právě Henrik Ojamaa se v dalším souboji provinil ostrým faulem a dostává žlutou kartu.
     
    40
    Zadáci Arky si nyní vyměňují krátké přihrávky na polovině hrací plochy a nepouštějí nikoho ze soupeřů k míči. Domácí chtějí vedení udržet do konce poločasu.
     
    41
    Adam Deja dostal přihrávku do blízkosti pokutového území, přehodil si míč na pravačku, jenže přízemní střelou trefil jen prvního obránce.
     
    42
    Pāvels Šteinbors odkopával od branky domácího celku. Jeho rozehrávka mířila na levou stranu, jenže tam nebyl nikdo v červeném dresu.
     
    43
    Michał Nalepa zůstává ležet na trávníku po souboji na polovině soupeře. Uvidíme zda bude schopen pokračovat nebo to vyřeší jen tradiční ošetření.
     
    44
    Zraněný záložník domácího celku už je za pomezní čárou v péči zdravotnického týmu. Podle všeho se však do dění na trávníku ještě zapojí.
     
    45
    Zadáci hostujícího celku nyní hecují své spoluhráče, aby se v závěru prvního poločasu ještě pokusili o ohrožení branky domácí Gdynie.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně zajímavou bitvu. Na hřišti se událo velké množství soubojů, ve kterých byli o něco úspěšnější domácí. Právě Gdynia se navíc dočkala pokutového kopu, který s přehledem proměnil Marcus Vinicius! Legnica si na svou šanci musí počkat do druhé půle. Do kabin se odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Miedź Legnica: ze hřiště odchází Henrik Ojamaa, přichází Joan Román.
     
    47
    Legnica se usadila na polovině soupeře a hledá si cestičku do pokutového území. Nikdo v červeném dresu se zatím nemůže dostat do střelecké pozice.
     
    48
    Marcus Vinicius se uvolnil na levé straně a odcentroval na značku pokutového kopu. Nikdo ve žlutém dresu Arky se do zakončení nedostal.
     
    49
    Miljkovič vyvezl míč po levé straně, prošel až na hranici pokutového území, jenže jeho centr levou nohou zastavil hned první obránce Arky.
    49. Joan Román (MLE)
     
    50
    Mohlo být vyrovnáno! Juan Camára poslal přihrávku na hranici pokutového území, kde si míč převzal Joan Román, ale domácí brankář jeho ránu vykopl špičkou kopačky!
     
    51
    Juan Camára si navedl míč na levačku a vystřelil z blízkosti pokutového území. Jeho rána byla sice hodně prudká, jenže postrádala přesnost.
     
    52
    Grzegorz Bartczak si pokryl míč na polovině hrací plochy a domácí záložník Michał Nalepa jej zatažením za dres nedovoleně atakoval. Rozehrávat bude Legnica.
     
    53
    Do rozehrávky domácího celku se zapojil také brankář Pāvels Šteinbors, který nakopl míč na levou stranu, jenže Marcus Vinicius si nepotykal se zpracováním.
     
    54
    Joan Román kouzlil s míčem u nohy v blízkosti pokutového území. Jeho přihrávka však byla nepřesná a skončila mimo dosah obránců.
     
    55
    Grzegorz Bartczak zůstává ležet po souboji na pravém křídle a drží se za pravou nohu. Hostující hráč bude podle všeho potřebovat menší ošetření.
     
    56
    Juan Camára diriguje rozehrávku Legnice na polovině soupeře. Hráči v červeném jsou po změně stran aktivnější, jenže stále nemohou najít cestu do šestnáctky.
     
    57
    Christian Maghoma si dal pozor na vysokou přihrávku za obranu Arky a pohotovou hlavičkou odehrál míč mimo nebezpečný prostor.
     
    58
    Střídání v týmu Miedź Legnica: ze hřiště odchází Grzegorz Bartczak, přichází Paweł Zieliński.
     
    59
    Juan Camára poslal přihrávku na levé křídlo, jenže střídající Zieliński svým přenesením hry na opačnou stranu neoslovil nikoho v červeném dresu.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Gdynia si stále drží své těsné vedení. Hosté jsou po změně stran aktivnější, ale domácí obrana hraje velmi dobře.
     
    61
    Rafał Augustyniak poslal nádhernou přihrávku do pokutového území, kam si naběhl Fernandez, jenže ten nedokázal přesně zakončit.
     
    62
    Střídání v týmu Arka Gdynia: ze hřiště odchází Luka Zarandia, přichází Maksymilian Banaszewski.
     
    63
    Christian Maghoma se pustil do hlavičkového souboje s Camárou, jenže si ve vzduchu pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat bude Gdynia.
     
    64
    Rafał Augustyniak prošel s míčem na polovinu soupeře, jenže nikdo v červeném se nedostal do zakončení. Hráči Gdynie pokračují v urputné defenzivě.
    64. Joan Román (MLE)
     
    65
    Juan Camára dostal krásnou přihrávku z levé strany a střelou placírkou zakončil překvapivě na přední tyč! Domácí brankář vytáhl dělovku na roh.
     
    66
    Hosté zahrávali rohový kop. Na povedený centr si naskočil Rafał Augustyniak, který hlavičkoval zády k brance, jenže vůbec netrefil zařízení.
     
    67
    Maciej Jankowski si řekl o přihrávku mezi obránce hostujícího celku, jenže stoper Musa se stačil rychle vrátit a odkopl míč do bezpečí.
    67. Adam Marciniak (ARK)
     
    68
    Adam Marciniak zastavil rodící se útok hostujícího celku a dostává žlutou kartu.
     
    69
    Pāvels Šteinbors si připsal další fantastický zákrok. Domácí gólman si poradil s dělovkou Pettera Forsela ze střední vzdálenosti.
     
    70
    Domácí si dvacet minut před koncem stále drží své vedení, jenže je stále čeká těžká práce. Legnica hraje aktivně a nepouští Gdyniu k míči.
     
    71
    Petteri Forsell prošel s míčem u nohy až na polovinu soupeře, jenže nikdo v červeném dresu se mu nenabídl do volného prostoru.
     
    72
    Marcus Vinicius dostal přihrávku na levou stranu, udržel míč na hrací ploše, jenže nedokázal obejít nikoho z hráčů v červeném a vybojoval jen aut.
     
    73
    Střídání v týmu Arka Gdynia: ze hřiště odchází Marcus Vinicius, přichází Tadeusz Socha.
     
    74
    Sołsan Dżanajew vyběhl ven z branky a dostal se ke krásné přihrávce za obranu Legnice. Hostující brankář okamžitě rozehrál na levou stranu.
     
    75
    Dzanajew se musel ještě jednou zapojit do rozehrávky hostujícího mužstva. Legnica se v posledních minutách nemůže dostat do zakončení.
     
    76
    Rafał Augustyniak dostal přihrávku za obranu domácího celku, jenže stoper Maksymilian Banaszewski jeho pobídku přečetl a odehrál míč do bezpečí.
     
    77
    Juan Camára prošel po levém křídle až na hranici velkého vápna, jenže jeho pobídka levačkou skončila na noze pozorného obránce ve žlutém.
     
    78
    Arka Gdynia zahrávala rohový kop. Marko Vejinović se ujal jeho rozehrávky, jenže jeho pobídka přiletěla na hranici malého vápna, kde číhal obránce.
     
    79
    Střídání v týmu Miedź Legnica: ze hřiště odchází Borja Fernandez, přichází Patryk Makuch.
     
    80
    Juan Camára dostal přihrávku na levou stranu, jenže obránce Damian Zbozień proti němu bleskově vystoupil a nenechal svého soka odcentrovat.
    80. Maciej Jankowski (ARK)
     
    81
    Maciej Jankowski zůstal zcela zapomenutý za obranou soupeře, naběhl si na centr z pravé strany, jenže v zakončení trestuhodně selhal a trefil brankáře!
     
    82
    Paweł Zieliński dostal moře prostoru na levé straně, jenže přenechal míč Santanovi, jehož centr skončil v rukavicích pozorného brankáře.
     
    83
    Rafał Augustyniak napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině a dostal pod tlak Adama Marciniaka. Hostující fotbalista si podle sudího pomohl faulem.
     
    84
    Tadeusz Socha svedl souboje se Zielinskym a pomohl si zatažením střídajího hráče za dres. Legnica tak bude rozehrávat přímý kop.
     
    85
    Christian Maghoma odkopl míč daleko od pokutového území domácího celku. Vedoucí Arka se v posledních minutách koncentruje jen na obranu.
     
    86
    Málem jsem to zakřikl! Marko Vejinović totiž napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území, kterou musel brankář Sołsan Dżanajew udržet v rukavicích.
     
    87
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů zůstává ležet po souboji na polovině hrací plochy a drží se za kotník. Arka teď nasbírá cenné vteřinky.
     
    88
    Joan Román prošel z levé strany až na hranici pokutového území, kde si balón přehodil na pravačku, jenže jeho zakončení zastavil první obránce.
     
    89
    Omar Santana prošel s míčem u nohy až na hranici pokutového území, kde se ještě zbytečně otáčel a dal domácím zadákům možnost odkopnout mu míč.
     
    90
    Petteri Forsell dostal prudkou přihrávku na paty, ale ještě srdnatě zabojoval a udržel míč na kopačkách hostujícího mužstva. Legnica může pokračovat ve snaze o vyrovnání.
     
    90+1
    Střídání v týmu Arka Gdynia: ze hřiště odchází Michał Nalepa, přichází Mateusz Młyński.
     
    90+2
    Arka právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Domácí celek v nastaveném čase přidal druhou branku a rozhoduje o své výhře. MARKO VEJINOVIĆ si udělal prostor na hranici velkého vápna a parádní střelou poslal míč pod břevno!
    90+2. Marko Vejinović (ARK) - 2:0
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Arka Gdynia zvládla dnešní duel s Legnicou a vítězí 2:0! Na hřišti se událo velké množství soubojů, ve kterých byli o něco úspěšnější domácí. Právě Gdynia se navíc dočkala pokutového kopu, který s přehledem proměnil Marcus Vinicius! Po změně stran byli hosté aktivnějším týmem, jenže nikdo v červeném nenašel recept na fantastického Šteinborse. V nastaveném čase navíc přidal druhou domácí branku Marko Vejinović.
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 26:9.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:54:15)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 34. Vinicius (pen.), 90+2. Vejinović

    Karty:   33. Deja (ARK), 36. Zbozień (ARK), 68. Marciniak (ARK) – 39. Henrik Ojamaa (MLE)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 26:9.
    Arka Gdynia: Šteinbors – Zbozień, Maghoma, Danch, Marciniak (C) – Deja, Vejinović – Zarandia (62. Banaszewski), Nalepa (90+1. Młyński), Vinicius (73. Socha) – Jankowski.
    Náhradníci: Krzepisz – Olczyk, Socha, Marić, Cvijanovič, Banaszewski, Młyński.

    Miedź Legnica: Dżanajew – Miljković, Musa, Monteiro, Bartczak (C) (58. Zieliński) – Augustyniak, Fernandez (79. Makuch), Santana – Henrik Ojamaa (46. Román), Forsell, Camára.
    Náhradníci: Sapela – Zieliński, Piasecki, Purzycki, Román, Makuch, Osyra.
    bahis siteleri