Porto – Chelsea 3:1 (kon.)
konec
FC Porto
3:1 (1:0)
Chelsea FC
Pondělí 29.04.2019, 18:00 • Centre sportif de Colovray (Nyon) • UEFA Youth League • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:12. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 17:16. (19:56:54)
     
    Mladíci Porta slaví! Ve finálovém utkání UEFA Youth League přehráli vrstevníky z londýnské Chelsea 3:1!

    Po nervózním úvodu se oba týmy dostaly do obrovského tempa. Lamptey dvakrát utekl po pravém kraji, ale po jeho přihrávkách neuspěli v brankových příležitostech Gallagher ani o minutu později McCormick. Poté se dostalo ke slovu Porto, Fábio Silva už neměl po kličce gólmanovi sílu na střelu do prázdné branky. Další akce už byla gólová! Angel Torres se prosadil na pravém kraji, poté přesnou přihrávkou skrz vápno našel volného Fabia Vieiru, který otevřel skóre zápasu. Těsně před přestávkou mohl srovnat krok Luke McCormick, ale z otočky Costu nepropálil.

    Po změně stran se dostávala Chelsea pomalu do tlaku, po pětapadesáti minutách byla odměněna vyrovnání, když se prosadil hlavou Daishawn Redan. Srovnaný stav ale trval jen něco málo přes minutu, ihned poté totiž šťastně dopravil balon do sítě kapitán Porta Diogo Queirós. O třetí zásah Portugalců se postaral střídající Afonso Sousa a bylo rozhodnuto!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ian Maatsen ztratil míč na útočné polovině, poté se snažil zastavit Sousu. To se mu sice povedlo, ale jen za cenu žluté karty.
     
    90+2
    Tiago Lopes lehce podržel rozehrávku zpoza postranní lajny. Následně se sice dostal k balonu McEachran, ale až do blízkosti branky Porta se individuálně neprosadil.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Baró, přichází Borges.
     
    90
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Silva, přichází Takang.
     
    89
    Familio-Castillo zkoušel přihrávat před vápno, ale u balonu se dlouho nezdržel. Následně po několika tvrdých soubojích se dostal k odkopu až Esteves.
     
    88
    Mohlo být definitivně rozhodnuto. Ferreira pálil z otočky ze středu vápna jen těsně vedla pravé tyče. Ziger by byl znovu bez šance.
     
    87
    Porto se i nadále drží daleko od vlastního vápna. Torres spolupracoval s Lopesem, následně se uvolnil na pravé straně Sousa, ale další přesnou přihrávku už nevyslal.
     
    86
    I další obranný zákrok Queiróse byl perfektní. Následně už se obrana Porta provinila proti pravidlům, navíc Ndiaye dostává žlutou kartu.
     
    85
    Tomás Esteves sice nebyl přesný při odkopu v nouzové pozici, ale balon se odrazil od chráničů Maatsena za postranní lajnu. Porto bude pokračovat v držení míče.
     
    84
    Po několika soubojích ve střední části trávníku se dopustil faulu Joseph Colley. Skvěle si před obráncem Chelsea pokryl míč střídající Afonso Sousa.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Náběh Familia-Castilla zastavil čistým zákrokem Esteves.
     
    82
    Romário Baró opět bojoval v pokutovém území soupeře. Po souhře se Sousou se však k balonu dostal na poslední chvíli také obránce Chelsea Guehi.
     
    80
    Chelsea riskuje v obraně a toho mohl využít Torres. Krajní záložník Porta pálil po přihrávce Ndiayeho k přední tyči, ale Ziger ještě zachránil svůj tým.
     
    79
    Porto s přehledem drží dvoubrankové vedení. Po závěru před Zigerem navíc musel odvracet nebezpečí ve vlastním vápnu Colley.
     
    78
    Angel Torres nyní hned dvakrát po sobě předvedl tvrdý zákrok a za podražení Gilmoura je potrestán žlutou kartou.

    Vít Schück

    Branky: 19. Vieira, 57. Queirós, 76. Sousa – 55. Redan

    Karty:   73. Vieira (PRT), 78. Torres (PRT), 86. Ndiaye (PRT) – 27. McCormick (CHE), 90+3. Maatsen (CHE)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:12. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 17:16.
    FC Porto: Costa – Esteves, Queirós (C), Leite, Lopes – Mário (64. Sousa), Ndiaye, Vieira (73. Ferreira), Torres – Silva (90. Takang), Baró (90. Borges)
    Náhradníci: Meixedo – Matos, Justiniano, Ferreira, Borges, Sousa, Takang

    Chelsea FC: Ziger – Colley, Guehi, Maatsen – Lamptey (77. Brown), Gilmour, McEachran, Gallagher (77. Anjorin), Familio-Castillo – Redan, McCormick (C)
    Náhradníci: Tie – Brown, Anjorin, Mola, Lavinier, Lawrence, Nunn

    Rozhodčí: François Letexier – Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni (vš. FRA)
    thejrc.org