Porto – Chelsea 3:1 (kon.)
konec
FC Porto
3:1 (1:0)
Chelsea FC
Pondělí 29.04.2019, 18:00 • Centre sportif de Colovray (Nyon) • UEFA Youth League • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný pondělní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. V letošním ročníku UEFA Youth League zbývá odehrát poslední zápas – finále! Ve švýcarském Nyonu proti sobě nastoupí v bitvě o cennou trofej mladíci Porta, kteří vyzvou stejně staré fotbalisty Chelsea.
     
    FC Porto

    Mladíci z Porta již obhájili v juniorské Lize mistrů loňské semifinále. I letos se velmi lehce prosazovali v základní skupině, ve které postupně přehráli Schalke, Galatasaray i Lokomotiv Moskva. Z prvního místa a s pouhými pěti inkasovanými góly vstoupil portugalský tým do vyřazovací části až v osmifinále. V něm proti Tottenhamu rozhodli po změně stran, když na branku Torrese navázal ještě Baro. Proti senzačným čtvrtfinalistům Midtjyllandu kontroval favorit utkání od samého začátku. První branku vstřelil již v patnácté minutě Ndiaye, v závěru poté zvyšovali na konečných 3:0 Sousa a Albuquerque.

    Páteční semifinále proti německému Hoffenheimu rozehrálo mnohem lépe Porto, před přestávkou umístil parádní volný přímý kop do šibenice Romário Baró. Ve druhém poločase poté Porto přidalo ještě dva zásahy, na 2:0 zvyšoval Fábio Silva a poslední slovo měl Tiago Matos.
     
    Chelsea FC

    Chelsea obsadila v loňském ročníku juniorské Ligy mistrů druhou pozici, když nestačila ve finále na Barcelonu poměrem 0:3.

    Chelsea nehrála klasickou základní skupinu, ale do playoff proklouzla přes dva dvojzápasy. Nejprve sestřelila Molde 10:1 a 4:0, poté Elfsborg 3:0 a 6:0. Ve vyřazovací části poté nedala šanci ani Monaku. V osmifinále už měla Chelsea potíže s Montpellier, ale zápas dokázala dotáhnout do vítězného konce 2:1. Ve čtvrtfinálovém souboji s Dinamem Záhřeb už byla Chelsea jednou nohou vyřazena, na dva góly Marina však dokázal ve druhém poločase odpovědět McCormick. Zápas dospěl až do penaltového rozstřelu, ve kterém uspěli Angličané.

    V semifinále došlo na reprízu loňského boje o titul. Proti Barceloně musela Chelsea dlouho dotahovat, když se trefil útočník Katalánců Anssumane Fati. Až po hodině hry srovnal krok po chybě v rozehrávce Barcelony Luke McCormick. Španělský tým se opět ujal vedení, když se podruhé v zápase prosadil Fati. Až pět minut před koncem druhého poločasu opět dorovnal za londýnský celek střídající Charlie Brown. V penaltovém rozstřelu poté byli úspěšnější Angličané, rozhodující penaltu neproměnil v šesté sérii Miranda, zato Anjorin byl přesný.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Porto: Costa – Esteves, Queirós (C), Leite, Lopes – Mário, Ndiaye, Vieira, Torres – Silva, Baró
    Náhradníci: Meixedo – Matos, Justiniano, Ferreira, Borges, Sousa, Takang

    Chelsea FC: Ziger – Colley, Guehi, Maatsen – Lamptey, Gilmour, McEachran, Gallagher, Familio-Castillo – Redan, McCormick (C)
    Náhradníci: Tie – Brown, Anjorin, Mola, Lavinier, Lawrence, Nunn

    Rozhodčí: François Letexier – Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni (vš. FRA).
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Vyvrcholení letošního ročníku UEFA Youth League může za několik málo odstartovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postaral Daishawn Redan. Od útočníka Chelsea putoval balon na levou stranu, kde ale nedokázal projít až do vápna Gallagher.
     
    2
    McEachran ihned ve druhé minutě skončil na trávníku. Po souboji s Ndiayem vstával zpět na nohy jen v bolestivou grimasou.
     
    3
    Také Porto se dostává k balonu. Diogo Costa rozehrával od své branky, ale přihrávku na pravou stranu přetáhl až za postranní čáru. Portugalský celek se musel vracet do obrany.
     
    4
    Ani Chelsea ale nekombinovala přesně. Lampteymu utekl balon pod kopačkou do zámezí. Porto vhazovalo téměř z poloviny trávníku, ale následně přišel o míč Mário.
     
    5
    Další nepřesnost. Angel Torres sice obral o balon Gilmoura, poté mohl postupovat blíže k brance Chelsea, ale přihrávku na Baróa nedokázal procedit přes bránícího Colleyho.
     
    6
    Nervózní úvod finále pokračuje. Gallagher se snažil kolmicí vysunout svého kapitána, McCormick však neměl žádnou šanci prudkou přihrávku mezi obránci zastavit na hrací ploše.
     
    7
    Ani Lamptey nedokázal dosprintovat za nakopnutým balonem. Následně vhazoval zpoza postranní lajny Tiago Lopes, který našel ve středu pole pouze Gilmoura.
     
    8
    Diogo Costa znovu rozehrával od své branky. Po dlouhém výkopu podstoupil hlavičkový souboj Ndiaye, následně se ale Porto muselo a balonem stáhnout zpět na vlastní polovinu.
     
    9
    Costa dostal malou domů od Leiteho. Balon směřoval mezi tři tyče a tak brankář Porta raději odkopl do bezpečí za postranní lajnu. Vhazovat budou fotbalisté Chelsea.
     
    10
    První desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Porto je sice více na balonu, ale jen dostat se na útočnou polovinu dá portugalským hráčem pořádně zabrat.
     
    11
    První vážnější nebezpečí před brankou Porta. Thiago Lopes nestačil v rychlostním souboji na Lampteyho, ten následně naservíroval míč přesně proti noze Gallagherovi, který ale z ideální pozice přestřelil.
    11. Conor Gallagher v první šanci zápasu branku netrefil
     
    12
    A další akce Chelsea před Costou. Tentokrát Lamptey nechal za sebou Lopese, následně byl v jasné šanci kapitán londýnského celku Luke McCormick, ale dopadl stejně jako Gallagher před malou chvílí.
    12. Z podobná pozice jako Gallagher selhal také McCormick
     
    13
    Chelsea po dvou šancích snaží diktovat hru ve střední části trávníku. Guehi si několikrát vyměnil míč s Maatsenem. Dlouhou přihrávku poté zpacifikoval Queirós.
     
    14
    Romário Baró si pokryl míč ve středovém kruhu tělem, následně se ohnal po devatenáctiletém útočníkovi Gilmour, který vyrobil faul. Po rychlé rozehrávce se k balonu dostal jen Ziger.
     
    15
    Už už to vypadalo, že by se mohl McCormick hnát sám na Costu, ale kapitán Chelsea byl snad v pětimetrovém ofsajdu. Costa mohl s klidem sebrat balon pro sebe.
     
    16
    Obrovská šance také na druhé straně! Fábio Silva si dokázal po parádní přihrávce posunout míč kolem Zigera, z úhlu už ale neměl dostatek sil na trefení zcela odkryté branky.
    16. Fábio Silva neuspěl z blízkosti.
     
    17
    Diogo Leite rozehrával na krátko s Estevesem, následně byl u balonu také Mor Ndiaye, ale obrana Chelsea už se stačila po ztrátě zformovat před vlastním vápnem.
     
    18
    Vieira sice zkoušel roztáhnout hru na Lopese, který ale zpracoval míč jen k Maatsenovi. Po dalším ztrátě si pomohl faulem Silva.
     
    19
    Porto právě vstřelilo branku!
    Porto se dostává do vedení! Na pravém kraji zapracoval Romário. Právě útočník portugalského celku rozběhl parádní přihrávkou Torrese, který prudkou přihrávkou skrz vápno našel na zadní tyči zcela osamoceného FABIO VIEIRU a ten už neměl problém zakončit do prázdné branky.
    19. Fabio VIEIRA - 1:0
     
    20
    Také Chelsea mohla udeřit. Po přetaženém centru si ale zpracoval míč rukou Tariq Lamptey. Následná rána z úhlu už přišla po hvizdu hlavního rozhodčího.
     
    21
    Portugalský celek rozehrával rohový kop. Po parádním centru hlavičkoval Queirós, ale kapitán vedoucího celku nedokázal umístit míč mezi tři tyče.
     
    22
    Porto je při chuti. Z levé straně se řítil do vápna Joao Mário. Po prudké ráně se ale předvedl v brance Chelsea Karlo Ziger. Porto však ještě pokračuje v držení balonu.
     
    23
    Romário Baró byl k neudržení na pravém kraji. Tentokrát mu ale balon po souboji s Colleym utekl až za koncovou čáru. Přesto ještě Baró centroval, pomezní rozhodčí byl ale přesný a přisoudil balon Chelsea.
     
    24
    Za nakopnutým balonem se vydal na pravé straně Angel Torres. Míč sice ještě stačil zastavit na koncové čáře, ale poté byl pod tlakem hned dvou bránících hráčů soupeře.
     
    25
    Chelsea už od Zigera rozehrával po trávníku. Gallaghera ve středu pole zradilo zpracování a poté si musel devatenáctiletý záložník pomoci v souboji s Vieirou faulem.
     
    26
    Fábio Silva vyhrál důležitou hlavičku u středového kruhu, následně upaloval do útoku Joao Mário, ale prudký pas pokutovým územím Chelsea se tentokrát neujal.
     
    27
    Opět byl v akci Joao Mário. Baró pouštěl míč mezi nohama k Silvovi. Následně sice Chelsea získala míč, ale ihned poté tvrdě fauloval skluzem kapitán McCormick.
     
    28
    Sám faulovaný Fabio Vieira si postavil míč na místo přestupku. Střelec zatím jediného gólu odcentroval do vápna, ale našel jen hlavu Guehiho. Následný pokus už Máriovi vůbec nevyšel.
     
    29
    Porto se i nadále drží na útočné polovině trávníku. Tiago Lopes vletěl do souboje s Gallagherem bez respektu, získal míč pro portugalský celek.
     
    30
    Po půlhodině hry vede ve finále UEFA Youth League o jednu branku. Tentokrát zůstal na trávníku s bolestivou grimasou Vieira, kterého sestřelil skluzem Gilmour.
     
    31
    Tentokrát už musí Fabio Vieira opustit hrací plochu. Zdá se, že ale bude pokračovat v zápasu po krátkém ošetření.
     
    32
    McEachranovi se podařilo vypíchnout balon u středového kruhu, poté centroval do pokutového území Familio-Castillo, ale jeho pokus byl zblokován na rohový kop.
     
    33
    Od rohového praporku rozehrávali hráči Chelsea jen na krátko. Esteves byl ale velmi rychle u soupeřů a dokázal odkopnout alespoň na chvíli na útočnou polovinu.
     
    34
    I druhý rohový kop v krátkém čas rozehrával v dresu Chelsea Billy Gilmour. Centr si ale sebral ze vzduchu do rukavic Diogo Costa, ve stejném místě skončila i střele McCormicka.
     
    35
    Chelsea se i nadále drží v blízkosti vápna soupeře. Tentokrát pro londýnský tým získal rohový kop Familio-Castillo. Hlavní rozhodčí musel ještě před rozehrávkou uklidňovat situaci v šestnáctce. Balon si však pohlídala obrana Porta.
     
    36
    Po divokém startu do zápasu se tempo hry lehce snižuje. Na levém kraji si vyměnil míč s Máriem Tomás Esteves. Porto následně muselo rychle spěchat do obrany po ztrátě Ndiayeho.
     
    37
    Joao Mário nebyl daleko od druhého zápasu. Po nenápadné kličce do levé strany následně pálil krajní záložník Porto křížem jen těsně vedle vzdálenější tyče. Ziger se za balonem jen ohlédl.
    37. Silvova rána prosvištěla kolem vzdálenější tyče
     
    38
    Romário Baró udržel míč hned proti dvěma soupeřům, poté vysunul Silvu, který si ale pustil míč až příliš daleko od nohy a ten mu ujel za koncovou čáru.
     
    39
    Zatím neviditelný Daishawn Redan se nedokázal uvolnit přes Estevese. Chelsea ale následně rozehrávala rohový kop, který už Costu zaměstnal o něco více.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Porto i nadále drží jednobrankové vedení, Chelsea sice zahrává jeden rohový kop za druhým, ale pokus mezi tři tyče ještě neposlala.
     
    41
    Lampteyho rychlost opět dělala Portu problémy, Lopes si pomohl lehkým přidržením, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Píská se ale nedovolený zákrok Torrese.
     
    42
    Od Zigera rozehrávala Chelsea z vlastního pokutového území. Ve střední části trávníku nedokázal ustát silový souboj Lamptey, Chelsea však mohla ještě vhazovat.
     
    43
    Tariq Lamptey znovu v akci. Tentokrát přenesl hru přes celou šířku na Familia-Castilla. Po povedeném centru do pokutového území hlavičkoval s lehkou tečí obránce těsně vedle Redan.
     
    44
    Ani další roh Chelsea se však neujal. Po dalekém odkopu Diogo Leiteho mohlo Porto znovu dát odpočinout své obraně. Do konce prvního poločasu zbývá jediná minuta.
     
    45
    Luke McCormick v selhal v další šanci. Kapitán Chelsea se dokázal rychlostně prosadit proti Leitemu, následně ale z otočky už nedokázal prostřelit Costu.
    45. Luke McCormick těsně před poločasem nesrovnal
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v první poločase dvě minuty.
     
    45+2
    Chelsea rozehrávala již svůj osmý rohový kop v prvním poločase, ale ani nyní neuspěla. K hlavičce se sice protlačil přes Lopese Lamptey, ale míč poslal vysoko nad.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Po půli vede ve finálovém duelu Porto nad Chelsea 1:0.

    Po nervózním úvodu se oba týmy dostaly do obrovského tempa. Lamptey dvakrát utekl po pravém kraji, ale po jeho přihrávkách neuspěli v brankových příležitostech Gallagher ani o minutu později McCormick. Poté se dostalo ke slovu Porto, Fábio Silva už neměl po kličce gólmanovi sílu na střelu do prázdné branky. Další akce už byla gólová! Angel Torres se prosadil na pravém kraji, poté přesnou přihrávkou skrz vápno našel volného Fabia Vieiru, který otevřel skóre zápasu. Těsně před přestávkou mohl srovnat krok Luke McCormick, ale z otočky Costu nepropálil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas rozehráli fotbalisté Porta. Po dlouhé přihrávce k pokutového území skončil na trávníku po střetu se Silvou Gilmour.
     
    48
    Lamptey se nechal předskočit Lopesem a poté musel vytáhnout taktický faul. Porto zůstává stále na útočné polovině trávníku.
     
    49
    Joao Mário předvedl parádní centr do pokutového území. Na zadní tyči se zbavil obránce Fabio Vieira, ale na svůj druhý finálový gól si bude muset ještě počkat.
    49. Vieira netrefil míč ve vyložené pozici
     
    50
    Porto pokračuje po změně stran v tlaku. Silva dostihl balon na hrací ploše, poté už ale přes Lampteyho nedokázal odcetrovat před Zigera. Proto bude pokračovat rohovým kopem.
     
    51
    Tentokrát číhal na šanci na zadní tyči Fábio Silva. Útočník Porta nebyl daleko od zakončení, ale míč nyní přeletěl metr nad hlavou.
     
    52
    Ve druhém poločase pokračuje nápor portugalského týmu. U levé postranní lajny si narazil s Lopesem Torres. Následně už musel odehrát pod tlakem za postranní lajnu Colley.
     
    53
    Fábio Silva už mě proti sobě jen posledního obránce, ale míč si ukopl od kopačky a poté už měl výhodu bránící Marc Guehi. Chelsea se po dlouhé době osvobozuje.
     
    54
    Od Estevese skončil míč za koncovou čárou. Chelsea mohla rozehrávat od rohového praporku. Gilmourův centr v šestnáctce odhlavičkoval do bezpečí Leite.
     
    55
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Chelsea byla po přestávce pod tlakem, ale z prvního střeleckého pokusu srovnává krok! Londýnský celek ještě zůstal po rohovém kopu před šestnáctkou, o parádní centr se postaral Tariq Lamptey, který našel ve středu vápna DAISHAWNA REDANA a ten hlavičkoval překonal chybujícího Costu.
    55. Daishawn REDAN - 1:1
     
    56
    Porto se mohlo dostat znovu do vedení. V pokutovém území se protlačil k hlavičce kapitán porugalského celku Diogo Queirós, kterého ale vymazal Ziger.
    56. Queirósovu hlavičku dokázal Ziger vyrazit nad břevno
     
    57
    Porto právě vstřelilo branku!
    Portugalci bleskově odpovídají! Rohový kop ještě dokázala Chelsea na moment odvrátit. Následně z levé straně pálil směrem na Zigera Vieira. Balon se odrazil od brankáře Chelsea jen do nohy DIOGO QUEIRÓSE, následně ještě jednou a poté už skončil vedle pravé tyče.
    57. Diogo QUEIRÓS - 2:1
     
    59
    Chelsea po divokých minutách uklidňuje hru ve středovém kruhu. Gallagher si několikrát nahrál s McEachranem, následně byla zblokována rána Redana.
     
    60
    Gallagher vybojoval míč po hodině hry ve středu pole, následně mohl postupovat na branku Porta, ale těsně před vápnem nestačil na Estevese.
     
    61
    I po hodině hry vede Porto nad Chelsea o jeden zásah. Ve druhém poločase pokračuje atraktivní zápas v obrovském tempu na obou stranách.
     
    62
    Londýnský tým sice drží balon, ale až do blízkosti branky Diogo Costy se nemůže dostat. Nepřesný centr z levé strany si pohlídala obrana Porta v čele s kapitánem Queirósem.
     
    64
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Mário, přichází Sousa.
     
    65
    Na levém kraji získal míč pro Porto Tiago Lopes. Rychle přišel s přihrávkou na Torrese, ale ten už byl obsazený hned dvěma soupeři.
     
    66
    Joseph Colley si narazil s Lampteym, následně byl u balonu také Billy Gilmour, který už nedokázal oslovit prudkou přihrávkou Redana.
     
    67
    Angel Torres se řítil s balonem do pokutového území, místo očekávané střely ale zvolil mizernou přihrávku k nohám Guehiho. Velká šance Porto zůstala nevyužita.
     
    68
    Silvu dokázal udržet na zádech bránící Maatsen. Nizozemský obránce poté nechal nakopnutý balon dojet až za koncovou čáru. Vykopávat tak bude Ziger.
     
    69
    Tariq Lamptey si zpracoval míč na pravé straně do pohybu, těsně před vápnem ale zvolil nepřesnou přihrávku na McCormicka a Chelsea se musela rychle vracet do obrany.
     
    70
    Teď už Luke McCormick šel sám až do pokutového území, ještě si chtěl narazit s Gallagherem, ale ten mu balon nevrátil přesně k noze. Další pokus McCormicka byl zablokován.
     
    71
    Chelsea měla k dispozici další rozehrávku od rohového praporku. Gilmourův centr do šestnáctky Porta pokryl Esteves.
     
    72
    Esteves sice přetlačil Familia-Castilla, ale poté musel pod tlakem odkopávat balon jen na další rohový kop. Tlak Chelsea v posledních minutách roste.
     
    73
    Vieirovi trvala cesta ke střídání až příliš dlouho a tak viděl ještě od rozhodčího žlutou kartu.
     
    73
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Vieira, přichází Ferreira.
     
    74
    Propagační Silvovu střelu dokázal Karlo Ziger s přehledem udržet v náručí. Chelsea se však nemůže prosadit do nebezpečnější šance před brankou Porta.
     
    75
    Tariq Lamptey přízemním centrem nepřekvapil obranu Porta. U přední tyče si pohlídal míč směřující do branky Diogo Costa. Následně skvěle zasáhl v pokutovém území Leite.
     
    76
    Porto právě vstřelilo branku!
    Když už se zdálo, že se Chelsea nadechuje k tlaku, tak přichází rázná odpověď ze strany Porta! Po zisku míče spěchal do útoku Romário Baró, který lehce krkolomně patou předal míč do volného místa AFONSO SOUSOVI a ten po pár minutách na trávníku zvyšuje vedení svého celku.
    76. Afonso SOUSA - 3:1
     
    77
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Gallagher, přichází Anjorin.
     
    77
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Lamptey, přichází Brown.
     
    78
    Angel Torres nyní hned dvakrát po sobě předvedl tvrdý zákrok a za podražení Gilmoura je potrestán žlutou kartou.
     
    79
    Porto s přehledem drží dvoubrankové vedení. Po závěru před Zigerem navíc musel odvracet nebezpečí ve vlastním vápnu Colley.
     
    80
    Chelsea riskuje v obraně a toho mohl využít Torres. Krajní záložník Porta pálil po přihrávce Ndiayeho k přední tyči, ale Ziger ještě zachránil svůj tým.
     
    82
    Romário Baró opět bojoval v pokutovém území soupeře. Po souhře se Sousou se však k balonu dostal na poslední chvíli také obránce Chelsea Guehi.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Náběh Familia-Castilla zastavil čistým zákrokem Esteves.
     
    84
    Po několika soubojích ve střední části trávníku se dopustil faulu Joseph Colley. Skvěle si před obráncem Chelsea pokryl míč střídající Afonso Sousa.
     
    85
    Tomás Esteves sice nebyl přesný při odkopu v nouzové pozici, ale balon se odrazil od chráničů Maatsena za postranní lajnu. Porto bude pokračovat v držení míče.
     
    86
    I další obranný zákrok Queiróse byl perfektní. Následně už se obrana Porta provinila proti pravidlům, navíc Ndiaye dostává žlutou kartu.
     
    87
    Porto se i nadále drží daleko od vlastního vápna. Torres spolupracoval s Lopesem, následně se uvolnil na pravé straně Sousa, ale další přesnou přihrávku už nevyslal.
     
    88
    Mohlo být definitivně rozhodnuto. Ferreira pálil z otočky ze středu vápna jen těsně vedla pravé tyče. Ziger by byl znovu bez šance.
     
    89
    Familio-Castillo zkoušel přihrávat před vápno, ale u balonu se dlouho nezdržel. Následně po několika tvrdých soubojích se dostal k odkopu až Esteves.
     
    90
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Silva, přichází Takang.
     
    90
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Baró, přichází Borges.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Tiago Lopes lehce podržel rozehrávku zpoza postranní lajny. Následně se sice dostal k balonu McEachran, ale až do blízkosti branky Porta se individuálně neprosadil.
     
    90+3
    Ian Maatsen ztratil míč na útočné polovině, poté se snažil zastavit Sousu. To se mu sice povedlo, ale jen za cenu žluté karty.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Mladíci Porta slaví! Ve finálovém utkání UEFA Youth League přehráli vrstevníky z londýnské Chelsea 3:1!

    Po nervózním úvodu se oba týmy dostaly do obrovského tempa. Lamptey dvakrát utekl po pravém kraji, ale po jeho přihrávkách neuspěli v brankových příležitostech Gallagher ani o minutu později McCormick. Poté se dostalo ke slovu Porto, Fábio Silva už neměl po kličce gólmanovi sílu na střelu do prázdné branky. Další akce už byla gólová! Angel Torres se prosadil na pravém kraji, poté přesnou přihrávkou skrz vápno našel volného Fabia Vieiru, který otevřel skóre zápasu. Těsně před přestávkou mohl srovnat krok Luke McCormick, ale z otočky Costu nepropálil.

    Po změně stran se dostávala Chelsea pomalu do tlaku, po pětapadesáti minutách byla odměněna vyrovnání, když se prosadil hlavou Daishawn Redan. Srovnaný stav ale trval jen něco málo přes minutu, ihned poté totiž šťastně dopravil balon do sítě kapitán Porta Diogo Queirós. O třetí zásah Portugalců se postaral střídající Afonso Sousa a bylo rozhodnuto!
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:12. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 17:16. (19:56:54)

    Vít Schück

    Branky: 19. Vieira, 57. Queirós, 76. Sousa – 55. Redan

    Karty:   73. Vieira (PRT), 78. Torres (PRT), 86. Ndiaye (PRT) – 27. McCormick (CHE), 90+3. Maatsen (CHE)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:12. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 17:16.
    FC Porto: Costa – Esteves, Queirós (C), Leite, Lopes – Mário (64. Sousa), Ndiaye, Vieira (73. Ferreira), Torres – Silva (90. Takang), Baró (90. Borges)
    Náhradníci: Meixedo – Matos, Justiniano, Ferreira, Borges, Sousa, Takang

    Chelsea FC: Ziger – Colley, Guehi, Maatsen – Lamptey (77. Brown), Gilmour, McEachran, Gallagher (77. Anjorin), Familio-Castillo – Redan, McCormick (C)
    Náhradníci: Tie – Brown, Anjorin, Mola, Lavinier, Lawrence, Nunn

    Rozhodčí: François Letexier – Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni (vš. FRA)
    bahis siteleri