Litva – Maďarsko 1:4 (kon.) | Bělorusko – Slovinsko 4:1 (kon.) | J. Korea – Kazachstán 1:4 (kon.)
konec
Bělorusko
4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
Slovinsko
Čtvrtek 02.05.2019, 12:00 • Barys Arena, Nur-Sultan • Mistrovství světa - I. A Divize • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezké čtvrteční poledne přeji všem příznivcům hokeje. Mistrovství světa divize IA je v plném proudu a dnes jsou na programu další zápasy. Vítěz a druhý tým tohoto šampionátu si zajistí účast na MS elitní skupiny v příštím roce. My se v tomto online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Běloruska a Slovinska.
     
    Bělorusko

    Bělorusové budou na tomto šampionátu patřit k favoritům na postup do elitní skupiny. V loňském roce ji totiž Bělorusové opustili, když spadli právě do IA divize. A letos by tak chtěli učinit rychlý návrat zpět. Zatím pro to dělají maximum. Po dvou odehraných duelech mají na svém kontě plný počet bodů, tedy šest. Nejdříve porazili Litvu těsně 4:3, poté si poradili i s Maďarskem po výsledku 3:1. Dnes by tak rádi připsali další body, proti Slovinsku je ale nečeká úplně snadná cesta. Většinu týmu tvoří hráči z KHL, takže Bělorusové nasbírali takřka to nejlepší, co mají. Uvidíme, zda se nakonec budou radovat z postupu mezi elitu v nejkratším možném termínu. Čeká nás další zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.
     
    Slovinsko

    Slovinci si naposledy v elitní skupině MS zahráli v roce 2017, celkově se umístili na patnáctém místě a spadli tak zpět do nižší divize. Letos usilují o to, aby postoupili znovu zpět a za rok si tak mohli zahrát znovu mezi nejlepšími týmy světa. K tomu by jim měl pomoci také velký srdcař Anže Kopitar, který po skončení sezóny v NHL v týmu Los Angeles Kings neváhal a posílil své krajany na letošním MS první divize. Loni se Slovinci horko těžko zachránili, o tři body si skupinu A první divize uchovali, naopak níže šlo Polsko. Slovinci jsou zatím na pátém místě a nezískali ani bod. Nejprve prohráli 2:3 s Kazachstánem a druhý den pak nestačili na Jižní Koreu, jenž vyhrála 6:3. Dnes se tak pokusí vybojovat první body proti silnému Bělorusku.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly loni v listopadu v rámci přátelského utkání. Tehdy Bělorusko zvítězilo 4:1. Slovinci tak mají svému soupeři rozhodně co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    Bělorusko: Miltchakov (Osipkov) – Bailen, Lisovec, Chenkel, Solovjov, Jevenko (A), Ustiněnko, Bokun – Demkov, Kovyršin, Lopačuk – Platt (A), Šarangovič, Suško – Volkov, Kitarov (C), Feoktisov – Kogalev, Kislyj, Maljavko S. – Maljavko A.

    Slovinsko: Gračnar (Pinatarič) – Podlipnik, Kovačevič (A), Magovac, Gregorc, Pretnar, Repe, Štebih – Kopitar (C), Rodman, Sabolič (A) – Kuralt, Verlič, Ograjenšek – Pance, Hebar, Goličič – Zajc, Kalan, Čimzar – Drozg

    Rozhodčí: Garon (Kanada), Wiegand (Švýcarsko) – Hagerstrom (Finsko), Park (Korea).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Bělorusové se hned na úvod zápasu dostali ke střele z levé strany, avšak Gračnar zasáhl betony a poslal kotouč do bezpečí.
     
    01:13
    Na druhé straně zasahoval brankář Miltchakov, jenž zneškodnil šanci Geoffe Platta. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    01:37
    Tentokráte se útok Slovinsku nepovedl, kotouč tak má ve své moci znovu běloruský brankář a hned ho posílá na hokejky svých spoluhráčů.
     
    02:21
    Oleg Jevenko v poklidu od vlastní branky založil akci Běloruska, ale nic z toho nebylo.
     
    03:02
    Vyloučení v týmu Slovinsko (Miha Zajc – 2 min., hákování).
     
    03:16
    Bělorusové se už uhnízdili v pásmu Slovinska a roztáčejí přesilovkový kolotoč.
     
    03:24
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Přesilovku běloruský tým bleskově využívá a jde do vedení. Lisovec poslal na pravý kruh puk pro JEGORA ŠARANGOVIČE, který poté udělal pár kroků navíc a svižnou střelou vymetl roh slovinské branky – 1:0. Asistence: Jevgenij Lisovec a Arťom Kislyj.
    03:24 Jegor ŠARANGOVIČ - 1:0
     
    03:48
    Bělorusy úvodní branka nakopla a nyní se znovu usadili před Gračnarem. Před ním se pak soupeř dostal k dvěma nebezpečným střelám, obě Gračnar pokryl.
     
    04:37
    Po nepřesné střele Andreje Hebara šli do protiútoku Bělorusové, kteří před Gračnarem nijak jeho branku neohrozili.
     
    05:15
    Jan Drozg dobře zapracoval před brankou Slovinska, když odražený kotouč poté poslal hned do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    06:03
    Sabolič kousek před brankou Běloruska vystřelil jednou rukou a kotouč jen o kousek minul branku soupeře.
     
    06:46
    Vyloučení v týmu Slovinsko (Ken Ograjenšek – 2 min., podrážení).
     
    07:04
    Další přesilovka pro Bělorusy, ti tak mají možnost své vedení navýšit. Už jsou v pásmu Slovinska a operují před Gračnarovou brankou.
     
    07:42
    Bělorusové jsou stále v pásmu Slovinska. Na Gračnara poté šla další střela, kterou sebrala obrana Slovinců a poslala puk až před běloruskou branku.
     
    08:19
    Nick Bailen z levé strany vystřelil, jeho pokus byl vytěsněn mimo tři tyče. Avšak Slovincům se nepovedlo kotouč vyhodit a stále jsou pod tlakem.
     
    08:40
    Po zákroku Gračnara je hra přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    08:46
    Ograjenšek je na ledové ploše a Slovinsko je tak už v plném počtu.
     
    09:18
    Sabolič postrčil puk a ten zamířil nad horní tyč Miltchakovovy branky. Poté se Bělorusové vymanili z menšího tlaku soupeře a jdou do další útočné akce.
     
    10:05
    Znovu se Slovinci nedostali do nebezpečného zakončení před běloruskou brankou a právě hráči Běloruska pak otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    10:27
    Anže Kopitar se podél levého mantinelu dostal až před branku Bělorusů, z pravé strany však útočník Los Angeles Kings Miltchakova nepřekonal.
     
    11:10
    Lopačukovu střelu zneškodnil Luka Gračnar a dalším zákrokem podržel naděje pro slovinský tým. Ten je nyní u kotouče a už s ním jede do útočné třetiny.
     
    11:41
    Ken Ograjenšek se nyní dostal k dobré střelecké pozici, avšak jeho pokus poté končí znovu na explzeňském Miltchakovovi.
     
    12:38
    Arťom Volkov si počínal před slovinskou brankou hodně nebezpečně, ale Gračnar to dalším zákrokem zvládl a hned kotouč rozehrál svým spoluhráčům.
     
    13:13
    Ti ve středním pásmu přišli o kotouč a do akce šli Slovinci. Jenže ti se taktéž nechali obrat o puk a musejí se vracet zpátky do obrany.
     
    13:41
    Běloruský výběr se zase rychle dostal do útočné třetiny, kde ale obrana Slovinska nikoho z běloruských hokejistů nepustila k žádné střele před Gračnarem.
     
    14:32
    Vhazovat se bude ve středním pásmu. Ale až za malý okamžik. Následuje totiž první komerční přestávka tohoto duelu.
     
    14:34
    Verlič vyhrál vhazování ve středním pásmu a slovinský tým šel před branku Miltchakova. Ale před ním nikdo nevystřelil.
     
    15:01
    Danil Bokun se zadarmo dostal ke kotouči, který si Slovinci nepohlídali a dostal se tak před branku Gračnara, jeho pokus však šel mimo tři tyče.
     
    16:23
    Drozg posílal Gregorcovi pas na modrou čáru a druhý jmenovaný už chtěl pálit, avšak puk mu utekl kousek za modrou čáru a dostal se do středního pásma. Je z toho postavení mimo hru.
     
    17:01
    Vyloučení v týmu Bělorusko (Jevgenij Kovyršin – 2 min., hákování).
     
    17:22
    Bělorusové se hned dostali na kotouč a poslali ho až před branku Slovinska. Jeho hráči tak musejí svou další akci založit znovu od svého brankáře.
     
    17:59
    Znovu byli Bělorusové pozorní v obraně a nedovolili, aby soupeř ohrozil branku Miltchakova. Ten nyní vytěsnil puk betonem do rohu kluziště.
     
    18:47
    Platt vybojoval puk v obranném pásmu a ten opět posílají Bělorusové až před Gračnara. Toto oslabení tak běloruský tým už asi zvládne.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:01
    Bělorusko je už v plném počtu.
     
    19:45
    Bailen se ještě dostal do útoku a pokoušel se ohrozit branku Slovinska. Gračnar ale nemusel vůbec zasahovat, kotouč šel mimo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. V ní jsme viděli jednu branku. Hned ve čtvrté minutě využil Jegor Šarangovič přesilovou hru a Bělorusové šli do vedení. Nadále byli aktivnějším týmem a Slovince takřka k ničemu nepustili. O největší šanci Slovinska se postaral Sabolič, který ale kotouč poslal jen těsně vedle branky Miltchakova. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne přibližně ve 12:45.
     
    Střely na branku: 11 – 3
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Úvod druhé třetiny patřil znovu Bělorusům, ti se natlačili před slovinskou klec, ale akci do zdárného konce nedotáhli.
     
    20:58
    Luka Gračnar musel nyní zasahovat proti střele Kitarova. Sklapnutím svých betonů jeho pokus zastavil a hra je přerušena.
     
    21:40
    Verlič kroužil kolem branky Běloruska, následná jeho střela končí jen vedle jeho branky. Do akce na druhé straně tak hned míří běloruský celek.
     
    22:05
    Z pravého kruhu střílel Nikita Ustiněnko, ale kotouč prolétl jen kousek od pravé tyče Gračnarovy branky. Další šance Bělorusů nekončí brankou.
     
    22:57
    Kotouč se odrazil od jednoho ze Slovinců a mířil na branku Běloruska, nakonec ho dostal Miltchakov do bezpečí a přerušil hru.
     
    23:23
    Arťom Kislyj se rozjel s v tandemu se dvěma spoluhráči, nakonec se rozhodl sám vystřelit, ale jeho pokus z levého kruhu branku Slovinců minul.
     
    24:01
    Anže Kopitar chtěl vystřelit, avšak puk zůstal za ním. Ten bleskurychle sebrali hráči Běloruska a jali se do další útočné akce, která později byla nepřesná.
     
    25:25
    Lisovec se vyhnul obránci před ním a hned zavezl puk do útočného pásma. Následná střela jeho spoluhráče však končí opět mimo soupeřovu klec.
     
    26:08
    Slovinci v úvodu druhé třetiny působí o něco aktivněji a snaží se vyrovnat. Nyní se to nepovedlo Tadeji Čimzarovi, jenž pálil jen do brankáře Miltchakova.
     
    26:42
    Kopitar vysunul přihrávkou spoluhráče, kteří směřoval do útočného pásma. Ale přihrávka na něho byla příliš dlouhá a nedosáhl na ni.
     
    27:04
    Vyloučení v týmu Bělorusko (Danil Bokun – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:30
    Od vlastní branky nyní zakládají akci Slovinci a pokusí se o vyrovnání. Hrají přesilovou hru, mají tak šanci srovnat. Ale hned první útok se jim nepovedl a Bělorusové se osvobodili.
     
    28:36
    Jan Drozg vystřelil od modré čáry, jeho pokus však běloruská obrana srazila mimo a poté se znovu Bělorusko osvobozuje.
     
    29:04
    Bělorusko je už v plném počtu.
     
    29:42
    Vyloučení v týmu Bělorusko (Alexandr Kitarov – 2 min., sekání).
     
    30:02
    Jan Drozg u levé tyče zakončoval po střele Kopitara, Slovinský tlak ale brankou nekončí a přichází první osvobození běloruského týmu.
     
    30:59
    Slovinci se už radovali ze vstřelené branky, ale sudí situaci viděl zblízka a okamžitě rozpažil. Puk nepřešel za brankovou čáru. Poté se Bělorusové znovu osvobozují.
     
    31:42
    Znovu se Bělorusové ubránili a nyní jsou už zase kompletní.
     
    32:13
    Stále se nepřerušilo, je také možné, že si sudí ještě vyžádají video, až dojde k pozastavení hry. Uvidíme.
     
    32:52
    Bělorusové měli tlak před slovinskou branku, ale jejich další pokus šel jen do Gračnarova betonu.
     
    33:11
    Až nyní je hra přerušena a jelikož byl faulován slovinský hráč, bude se opět vylučovat.
     
    33:11
    Vyloučení v týmu Bělorusko (Maxim Suško – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    33:11
    Ve stejném čase si pak hlavní sudí vzal opravdu video po předchozí šanci Slovinců a bylo to velmi rychlé. Videorozhodčí jen verdikt hlavního rozhodčího potvrdil. Branka skutečně neplatí.
     
    33:50
    Slovinci se usadili v pásmu soupeře a začínají svou přesilovou hru tlakem.
     
    34:11
    Po ráně od modré čáry, kterou vyslal Matic Podlipnik, zasahoval Miltchakov a poté nechal přerušit hru. Vhazovat se tak bude po jeho levé ruce.
     
    34:20
    Bělorusové se pak dostali k puku a ten okamžitě vyhodili až před branku Gračnara. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    34:49
    Další střela Slovinců se neujala, neměla gólové parametry a znovu puk letí až před jejich branku. A dokonce ve vlastním oslabení zahrozili bratři Maljavkové. Střílející Sergej trefil jen Gračnara.
     
    35:18
    Další Miltchakův jistý zákrok a do šance na druhé straně šel jeden z běloruských hráčů. Ve vlastním oslabení však nezakončil, byl přistrčen soupeřem a upadl. Sudí však nevylučuje.
     
    35:54
    Slovinci museli zakládat od vlastní branky další akci, na druhé straně však před Miltchakovem nezahrozili.
     
    36:23
    Slovinský výběr opět zavezl puk do útočného pásma, Bělorusové se však zapřičinili o to, aby se ke střele nedostal. Hned totiž znovu vyhodili puk až před Gračnarovu klec.
     
    37:11
    Bělorusové zvládli čtyřminutové oslabení a nyní jsou už v plném počtu.
     
    38:46
    Gračnar vyrazil další střelu Běloruska. Zblízka na něho vystřelil Kislyj a jeho pokus tak končí na jeho zákroku. A slovinský brankář pak za chvíli zastavil i ránu Lisovece.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:50
    Ještě to Bělorusové zkusili před slovinskou brankou, už to ale nestihli. I druhá třetina je tak u samého konce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá třetina, ve které nepadla ani jedna branka. Bělorusové tak stále drží těsný náskok, kterého docílili na začátku první třetin. Slovinci měli velkou šanci srovnat, když hráli čtyři minuty dlouhou přesilovou hru. Tu ale nevyužili a promarnili tak další možnost, jak se dostat ke srovnání stavu. Uvidíme, co nám přinese třetí část hry, která začne přibližně ve 13:35.
     
    Střely na branku: 18 – 11
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Bělorusové jsou u puku a míří s ním před slovinskou klec.
     
    40:56
    Akce ale byla nepřesná a na druhou stranu tak míří Slovinci, kteří mají za úkol srovnat nepříznivý stav a poprat se o první body na turnaji.
     
    41:29
    Oleg Jevenko vyhrál vhazování v útočném pásmu a jeho tým poté zahrozil před Gračnarem, avšak ten si své místo u brankoviště pohlídal.
     
    42:14
    Sergej Maljavko střílel na levém kruhu z otočky, jeho pokus zablokoval jeden ze Slovinců a nedovolil, aby soupeř svůj náskok navýšil.
     
    43:17
    Další tlak před slovinskou klecí ustál Gračnar, který tak podržel svůj tým a jeho těsný náskok.
     
    43:30
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Po dvou šancích Běloruska přichází na druhé straně trest v podobě vyrovnání. Nedáš-dostaneš. ROBERT SABOLIČ si nabruslil do těsné blízkosti Miltchakova a poté ho překonal mezi jeho betony – 1:1. Začíná se znovu od začátku. Asistence: David Rodman.
    43:30 Robert SABOLIČ - 1:1
     
    44:07
    Hned na to byli hodně důrazní před slovinskou brankou Bělorusové, ale z dalšího tlaku se jim nepovedlo zakončit.
     
    44:44
    Lopačuk to zkusil skrze obránce Slovinců, jeho pokus však neskončil mezi třemi tyčemi. Následně pak střílel i Bailen, tentokráte už zasáhl Gračnar.
     
    45:07
    Arťom Kyslyj tváří v tvář neuspěl proti Gračnarovi, ten jeho pokus ukryl na své hrudi a následně pak raději nechal hru pozastavit. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    45:42
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Teď už se to povedlo. Bělorusové si berou své vedení zase zpátky. Nejprve zakončoval Geoff Platt, jeho střela se odrazila od betonu Gračnara k volnému OLEGU JEVENKOVI, který poté našel skulinku mezi jeho betonem a tyčí – 2:1. Asistence: Geoff Platt a Jevgenij Kovyršin.
    45:42 Oleg JEVENKO - 2:1
     
    46:16
    Nyní zase musejí Slovinci dohánět své manko a už se tlačí před běloruskou branku. Miltchakov tak musí být zase připraven.
     
    46:58
    Další závar před slovinskou klecí, tam se nejlépe zorientoval Luka Gračnar a dostal kotouč pod sebe. A nechal hned zase hru přerušit.
     
    47:05
    Blaž Gregorc tečoval před Miltchakovem střelu od modré čáry, ale bývalý plzeňský brankář si poradil a jeho pokus zneškodnil. Poté nechal pokračovat hru a poslal puk svým spoluhráčům.
     
    48:07
    Klemen Pretnar si vyměnil puk s Jurijem Repem, jenž kdysi působil v kladenském dresu, ale nepovedlo se mu dostat puk za Miltchakovova záda.
     
    48:38
    Kovyršin vytáhl puk až před branku Slovinců, následně pak ale Geoff Platt nezakončil přesně a puk skončil na obraně Slovinska.
     
    49:12
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    To však nemuselo GEOFFU PLATTOVI vadit. O chvilku později se už útočník Běloruska prosadil, když se trefil z prostoru mezi kruhy a propálil Gračnara. Výborně to udělal Demkov, jenž mu puk poslal v pádu – 3:1. Asistence: Arťom Demkov a Jevgenij Kovyršin.
    49:12 Geoff PLATT - 3:1
     
    50:36
    Následuje komerční přestávka.
     
    51:06
    Nyní Slovinci byli v další šanci, před Kovačevičem zívala odkrytá branka, ale ke kotouči se dostal až pozdě. Nestačil tak zakončit.
     
    52:12
    Po nepřesné akci Běloruska šli na druhé straně do šance znovu hráči Slovinska, ale Miltchakov jejich další pokus vytěsnil mimo tři tyče.
     
    53:07
    Sabolič znovu vyslal další střelu, ale obrana Běloruska si poradila a hned na to dostala puk do bezpečí.
     
    53:39
    Další komerční přestávka
     
    54:32
    Gračnar se nyní znovu zaskvěl, zastavil další pokusy Bělorusů a dostal puk pod sebe. Hra je poté přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    56:20
    Slovinci jsou v držení kotouče a snaží se o kontaktní branku. Bělorusové jsou však proti a drží svůj bezpečný náskok.
     
    56:57
    Slovinci to zkoušejí se šesti bruslaři v poli a bez brankáře. Není na co čekat, nemají co ztratit.
     
    57:07
    Slovinsko si teď bere oddechový čas.
     
    57:45
    Slovinci na Miltchakova vyslali další nebezpečnou střelu, ale brankář Běloruska znovu chytá. A hned Bělorusové posílají puk do středního pásma.
     
    57:45
    Vyloučení v týmu Slovinsko (Robert Sabolič – 2 min., vysoká hůl).
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:24
    Vyloučení v týmu Bělorusko (Nikita Feoktisov – 2 min., podrážení).
     
    58:24
    Je vyloučen i Bělorus a Gračnar opět opouští brankoviště. Další powerplay Slovinců.
     
    58:49
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo. ARŤOM DEMKOV získal kotouč a takřka přes celé kluziště ho podél pravého mantinelu zavezl až do prázdné slovinské branky – 4:1. Bez asistence.
    58:49 Arťom DEMKOV - 4:1
     
    59:45
    Bělorusové se už nikam neženou a v pohodě dohrávají tento zápas.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Bělorusové, ač Slovinci zápas ještě zdramatizovali, nakonec vítězí 4:1 a mají tak na kontě další tři body. Posouvají se tak zatím na první místo v tabulce. Naopak se Slovinci to nevypadá už vůbec dobře, ti naopak nemají ještě ani bod a boj o postup mezi elitu se jim tak hodně vzdálil.
     
    Střely na branku: 31 – 21
     
    Dnešní utkání sledovalo 555 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (14:17:56)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 4. Šarangovič (Lisovec, Kislyj), 46. Jevenko (Platt, Kovyršin), 50. Platt (Demkov, Kovyršin), 59. Demkov – 44. Sabolič (Rodman)


    Bělorusko: Miltchakov (Osipkov) – Bailen, Lisovec, Chenkel, Solovjov, Jevenko (A), Ustiněnko, Bokun – Demkov, Kovyršin, Lopačuk – Platt (A), Šarangovič, Suško – Volkov, Kitarov (C), Feoktisov – Kogalev, Kislyj, Maljavko S. – Maljavko A.
    Slovinsko: Gračnar (Pinatarič) – Podlipnik, Kovačevič (A), Magovac, Gregorc, Pretnar, Repe, Štebih – Kopitar (C), Rodman, Sabolič (A) – Kuralt, Verlič, Ograjenšek – Pance, Hebar, Goličič – Zajc, Kalan, Čimzar – Drozg

    Rozhodčí: Garon (Kanada), Wiegand (Švýcarsko) – Hagerstrom (Finsko), Park (Korea)

    Diváci: 555
    bahis siteleri