Admira – Rapid 3:4 (kon.) | Wacker – Hartberg 1:0 (kon.) | Mattersburg – Rheindorf Altach 0:0 (kon.)
konec
FC Wacker Innsbruck
1:0 (1:0)
TSV Hartberg
Sobota 04.05.2019, 17:00 • Tivoli Neu, Innsbruck • Rakouská Bundesliga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    TSV Hartberg

    Hosté vstupují do souboje dvou nejhůře postavených v lehce výhodnější pozici, na poslední místo totiž drží náskok dvou bodů. Žádnou famózní formou se ale mužstvo z malého městečka z jihovýchodního Rakouska pyšnit nemůže i přes výhru v posledním utkání na hřišti lídra skupiny o udržení Rapidu Vídeň. Výhra může pro svěřence trenéra Schoppa ale znamenat výrazný krok směrem k záchraně vzhledem ke zbývajícím čtyřem duelům do konce sezóny.

    Forma v posledních 5 utkáních: 1-0-4
    Rapid Vídeň – Hartberg 3:4
    Hartberg – Rapid Vídeň 2:4
    Admira – Hartberg 2:1
    Hartberg – Altach 0:1
    Mattersburg – Hartberg 3:0
     
    FC Wacker Innsbruck

    Mančaft reprezentující hlavní město Tyrolska má zaděláno na problémy. Innsbruck obsazuje poslední možné místo tabulky skupiny o udržení, které znamená okamžitý sestup do nižších pater rakouského ligového fotbalu. Šanci na zvrácení nepřízně osudu mají borci z podhůří Alp proti svému nejbližšími tabulkovému sousedovi, v případě neúspěchu už může být jejich budoucnost téměř zpečetěna.

    Forma v posledních 5 utkáních: 1-0-4
    Altach – Innsbruck 1:4
    Innsbruck – Altach 0:4
    Mattersburg – Innsbruck 3:1
    Innsbruck – Admira 1:3
    Innsbruck – Rapid Vídeň 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    FC Wacker Innsbruck: Knett – Hupfauf, Maak, Maranda, Klem – Kerschbaum (C), Taferner, Henning – Grundler, Horvath – Dedić.
    Náhradníci: Hankič – Meusburger, Freitag, Gabriele, Durmus, Satin, Dieng.

    TSV Hartberg: Swete – Blauensteiner, Huber, Rotter (C), Flecker – Sittsam, Cancola, Heil – Camara, Rep – Kovačević.
    Náhradníci: Sallinger – Kainz, Kröpfl, Rasswalder, Sanogo, Skenderović, Tadić.

    Rozhodčí: Lechner – Heidenreich, Schreiner.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    První rohový kop Hartbergu hned vyústil v drobnou skrumáž v malém vápně, pokus kapitána Rottera o zakončení nůžkami ale skončil vysoko nad brankou.
     
    3
    Innsbruck se z kopačky Kerschbaum snažil o rychlou odpověď ranou z hranice pokutového území. I středopolař domácích však zamířil směr vesmír.
     
    4
    Hosté hrající dnes v oranžových dresech dostávají příležitost standardní situace, ze které poletí zřejmě centrovaný míč do pokutového území.
     
    5
    A tak se také stalo, obrana Wackeru si však nepřidělávala zbytečné starosti a v dobré koordinaci končí míč v rukavicích brankáře Knetta.
     
    6
    Domácí vyzkoušeli své štěstí po levé straně, rychlou kombinaci ale zachytili pozorní hráči soupeře a balón končí na autovém vhazování.
     
    7
    Z ničeho nic se ale Innsbruck dopracoval ke krátkému centru z kopačky Taferner, i jeho míč končí blokem, tentokrát však na rohový kop.
     
    8
    Z něj mužstvo domácích příliš nevytěžilo, kupředu může vyrazit Hartberg.
     
    9
    Obě mužstva prozatím velice dobře kombinují v zakládání útočných akcí. Tu domácí nyní TSV zastavili pouze za cenu faulu.
     
    10
    Centrovaný míč však doplachtil až za bílou čáru nikým netknutý. Brankář Swete může odkopávat od své svatyně.
     
    11
    Zmatky v obraně Innsbrucku se snažil Hartberg využít rychlým dvojitým zakončení, ani jedna z ran se ale neujala a skončila zblokována stoperem soupeře, respektive mimo prostor tří tyčí.
     
    12
    Cancola hodil na rozhodčího Lechnera nepěkný pohled za odpískaný faul jeho osoby, skluz bez zahrání míče na útočné polovině byl ale evidentní.
     
    13
    Nepříjemný střet přesně ve středu pole přinesl další nedovolený zákrok hostí, Wacker bleskově rozehrává.
     
    14
    A z rychlé akce se dostal i do pokutového území, Hartberg odvrací na autové vhazování soupeře.
     
    15
    Tentokráte aut z druhé strany hřiště, ani ten ale nepřinesl výrazné ohrožení Sweteho svatyně.
     
    16
    Domácí fanouškům se faul Huphaufa pochopitelně nezdál hodný odpískání. Ani oni však s verdiktem sudího nic nezmůžou.
     
    17
    Hartberg z celé situace těží k uklidnění tempa hry, které v posledních momentech zápasu hraje proti nim.
     
    18
    To se hostům nedaří příliš dlouho. Wacker se bleskově zmocnil míče a ihned se dere do útoku.
     
    19
    Očekávané se stává realitou. Nápor Wackeru ústí v první žlutý kartónek soupeře, který schytává za zbytečný skluz Cancola.
     
    20
    Horvath v dosavadním průběhu zápasu nedává obraně TSV spát a prokázal to i nyní skvělým průnikem a narážečkou až před pokutové území soupeře, následná střela skončila těsně mimo pravé tyče.
     
    21
    Innsbruck je naprosto dominantní v držení míče a nepouští svého dnešního soka k jakémukoliv náznaku změny této statistiky. Hartberg brání další nálet soupeře.
     
    22
    Ojedinělý útok hostí z levé strany skončil nepřesným zakončením z první po centrovaném balónu vysoko nad. Knett vykopává od své branky.
     
    23
    Již několikátá rychlá akce domácích končí opětovně mimo tři tyče. Innsbruck se dostává do dobrých příležitostí, prozatím však schází jakákoliv efektivita.
     
    24
    Hartberg se ujal opět po delší odmlce míče a snaží se uspořit cenné vteřinky na pravé straně hřiště. Tlak domácích se tak alespoň trochu tupí.
     
    25
    Hostům jejich snahy dlouho nevydržely, na druhé straně obral čistě o míč Tafernera jeden z obránců TSV.
     
    26
    Hartberg se pomalu sunul směrem kupředu, veškeré jeho snahy ale ztroskotaly na přechodu poloviny hřiště.
     
    27
    Domácí obléhají pokutové území soupeře, na další šanci si zřejmě budeme muset počkat.
     
    29
    Wacker právě vstřelil branku!
    Z rohového kopu se domácí dočkávají první branky po drtivém náporu! Na centrovaný míč si vyskočil nejvýše MATTHIAS MAAK a přesnou hlavičkou na zadní tyč posílá svůj tým zaslouženě do vedení.
    29. Matthias Maak - 1:0.
     
    31
    Innsbruck je hladový po dalším zásahu a ihned se sune do pokutového území. Zmatky přímo v něm hasí píšťalka sudího, který spatřil hru rukou hráče Wackeru.
     
    32
    Hartberg se snaží rychle vrátit stejnou mincí. Příležitost přináší odpískaný faul uprostřed útočné poloviny.
     
    33
    Ze standardní situace se hosté dostali k rohovému kopu, který si vzal na starosti Rep. Jeho centr ale doplachtil pouze do rukavic brankáře Knetta.
     
    34
    Na opačném pólu hřiště zahrozil domácí skvělou rychlou kombinací, i s ní si ale obrana soupeře poradila a odklidila míč do bezpečí.
     
    35
    Hosté ale přece jenom po obdržené brance začínají čím dál více nadechovat ke hře směrem kupředu. Prozatím z toho ale neplynou žádné nebezpečné akce.
     
    37
    Hartberg začíná ve své hře přitvrzovat, což se nelíbí při nejmenším domácím fandům. Ti svůj nesouhlas s jejich zákroky dávají najevo hlasitým pískotem.
     
    38
    Nejlepší střelec Wackeru Dedić dnes nemá svůj den. Za první poločas se dostal již k několikáté šanci na rychlý protiútok nebo svižnou kombinaci, vždy však míč v řadě případů úplně zbytečně ztratil.
     
    39
    Vysoká hra nohou je pískana Repovi krátce za polovinou hřiště. Ten je s výrokem sudího značně nespokojen, s jeho odpískáním už ale nic nezmůže.
     
    40
    Wacker se nadechuje k dalšímu obléhání pokutového území soupeře, najednou však schází jakákoliv myšlenka navíc, která by zaskočila pozornou obranu hostí.
     
    41
    Poprvé v zápase se žlutí i na domácí straně. Střelec první branky Maak dostává úplně zbytečnou žlutou za nesmyslné zdržování hry, kdy nechtěl předat míč soupeři k rozehrávce.
     
    42
    Stejný karetní trest přichází o minutu později na druhé straně, tentokrát za drtivý skluz Repa na polovině hřiště. S Maakem si Rep může podat ruku v úplné zbytečnosti obdržení karetního trestu.
     
    43
    Hra se v posledních momentech zápasu poněkud kouskuje. První půle už se zřejmě dohraje bez většího dramatu.
     
    44
    Wacker kombinuje na své polovině a snaží se hlavně nevyrobit zbytečnou chybu, která by jej do konce prvních 45 minut mohla stát vedení.
     
    45
    Spousta dohadů je na konci první části zápasu je podtržena další hádkou o to, kdy by měl vhodit míč do hry na polovině hřiště.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas se obešel po dobrém tempu zvláště v v úvodních dvaceti minutách bez nastavení a o něco spokojenější mohou do šaten odcházet do šaten domácí. Těm se po velmi dobré dominanci hlavně v oblasti držení míče podařilo docílit své první a jediné branky zápasu z hlavy stopera Matthiase Maaka po rohovém kopu.

    Další fáze poločasu přinášela spíše řadu přerušení a ve zbylých minutách se již spíše dohrával. Přesto se můžeme zajisté těšit, co zajímavého přinese půle druhá.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Vstup do druhé půle je z obou stran poněkud opatrnější, na míč se drží hosté.
     
    48
    Huphauf při snaze získat co nejrychleji míč špatně došlápl a a sejmul u toho i protihráče. Vše se nakonec obchází bez zranění.
     
    49
    Dva útoční hráči Wackeru si při kombinaci nedohodli před pokutovým územím, kdo se zmocní míče a jeden z nich toho druhého povalil na zem ve snaze získat kulatý předmět do své moci. Poněkud úsměvná situace.
     
    50
    Na druhé straně se Harberg hrnul do rychlé protiakce Centr mladíčka Camary ale skončil snad ještě výše, než legendární penalta Sergia Ramose.
     
    51
    Innsbruck uklidňuje tempo hry na své polovině a pomalu hledá cestu do útoku.
     
    52
    Velmi poklidná kombinace domácích na útočné polovině vyústila v bleskový centr, na který si naskakoval v pokutovém území Dedić. Před ním zvládl odklidit balón na rohový kop Maak.
     
    53
    Ani druhý poločas se neobejde bez žlutého trestu. Huphauf zastavoval rychlý útok skluzem před polovinou hřiště a Lechnerovi nedal ve volbě trestu na výběr.
     
    54
    Innsbruck i ve druhé půli pokračuje v dominantním držení míče, na rozdíl od toho prvního však kombinuje s o poznání větší rozvahou.
     
    55
    Střídání v týmu TSV Hartberg: ze hřiště odchází Mohamed Camara, přichází Zakaria Sanogo.
     
    56
    Rep se v pokutovém území uvolnil až ke střele, proti zdi tří hráčů ale neměl příliš nadějí na úspěch a jeho pokus byl hned prvním mužem v opačném dresu zblokován.
     
    57
    Wacker vyzkoušel odlít ze svého džbánu štěstí na levé straně hřiště. Pozorná obrana soupeře ale jejich snahy zastavila krátce před polovinou hřiště.
     
    58
    Střídající Sanogo si zahrál kličkovanou hned se dvěma hráči soupeře a vytěžil z celé situace alespoň autové vhazování.
     
    59
    Innsbruck přenesl rychle hru v protiútoku na pravou stranu, tam ale Dedić potvrdil svůj nepovedený zápas centrem úplně mimo území, kde by měl hledat své spoluhráče.
    60. Lechnerovi se duel začíná vymykat z rukou. Na hřišti ztrácí respekt hlavně domácích hráčů.
     
    61
    Hartberg za první čtvrt hodinku druhé půle jednoznačně ukazuje, že zápas nehodlá pouze dohrát a začíná být nebezpečný směrem dopředu.
     
    62
    Innsbruck však v klíčových momentech je v důležitých situacích všude o krok dříve. Hosté budou muset do své hry přenést myšlenku navíc, která by přinesla případný úspěch v podobě vstřelené branky.
     
    63
    Dobrou šanci přinesl rohový kop TSV, který byli nuceni hráči domácího výběru odvrátit daleko do bezpečí.
     
    64
    Jednoznačný a odpískaný nedovolený zákrok Horvatha nese domácím publikum velmi nelibě. Domácí křídelník zatáhla za ruční brzdu v dalším hrozícím protiútoku soupeře.
     
    65
    Wacker obléhá pokutové území soupeře, stejně jako Hartberg se ale nemůže dostat do vyložené gólovky.
     
    66
    Rohový kop Innsbrucku odvrátila obrana soupeře bez větších potíží do bezpečí, domácí zůstávají v držení balónu.
    67. Simulování Huphaufa nechává Lechner bez povšimnutí.
     
    68
    Následná roztržka a hádky už ale karetní trest přináší. Žlutou schytává Sittsam a domácí Tafener, který se nemístně dožadoval udělení žluté karty soupeři.
     
    69
    Hra pokračuje ve velmi rozkouskovaném tempu. Minimálně za druhý poločas se více nehraje než hraje.
     
    70
    Wacker drží míč na své polovině a jen velmi opatrně hledá cestu kupředu. Hartberg s přibývajícím časem vysouvá své napadání poměrně vysoko.
     
    71
    Swete po drobných zmatcích ve svém území odkopl míč raději daleko do bezpečí.
     
    72
    Střídání v týmu TSV Hartberg: ze hřiště odchází Kresimir Kovačević, přichází Dario Tadić.
    73. Neuvěřitelná šance Wackeru na navýšení skóre končí poněkud neslavně.
     
    74
    Dva po sobě jdoucí rohy domácích výrazné nebezpečí nepřinesly. K držení míče se dostává soupeř.
     
    75
    Hartberg ztratil jiskru z úvodu druhé půle a i přes nepříznivé skóre pouze odevzdává míč soupeři. Z mnoha stran nepochopitelné chování.
     
    76
    Innsbruck kontroluje hru na útočné polovině a nepouští hosty k jakémukoliv náznaku šance na vyrovnání.
     
    77
    Ne, pokud ve zbývajícím čase hosté výrazně nezmění přístup k utkání, na bodový zisk mohou pomýšlet jen velmi těžce.
     
    78
    Střídání v týmu TSV Hartberg: ze hřiště odchází David Cancola, přichází Christoph Kröpfl.
     
    79
    Střídání v týmu FC Wacker Innsbruck: ze hřiště odchází Alexander Grundler, přichází Cheikhou Dieng.
     
    80
    Innsbrucku zbývá k ubránění nejtěsnějšího možného náskoku něco přes deset minut s nastavením.
     
    81
    Heil si došlápl na Tafernera, který se snažil uspořit čas držením míče v náručí a jeho sejmutí ve stylu MMA dostává hráč hostí žlutou kartu.
     
    82
    Centr TSV příliš vrásek brankáři Knettovi nenadělal. Obrana domácích odvrací bez větších potíží do bezpečí.
     
    83
    Následná rána z velké vzdálenosti končí daleko mimo prostor tří tyčí.
     
    84
    Střídání v týmu FC Wacker Innsbruck: ze hřiště odchází Matthaus Taferner, přichází Daniele Gabriele.
     
    85
    Wacker už pochopitelně nemá kam spěchat a odpovídá tomu jeho rychlost při rozehrávání míče. Autové vhazování zabere i půl minuty, standardní situace klidně minutu.
    86. Na centr Kröpfl dosáhl Sanogo, z ostrého úhlu ale pálil mimo.
     
    87
    Hartberg se rozhodně nevzdává, pozorná obrana Wackeru ale nehodlá o vítězství v dnešním utkání přijít a nepouští soupeře do větších šancí.
     
    88
    Innsbruck už pouze odpaluje míč daleko do bezpečí a netrpělivě vyhlíží konec zápasu.
     
    89
    Střídání v týmu FC Wacker Innsbruck: ze hřiště odchází Sascha Horvath, přichází Stefan Meusburger.
     
    90
    Faul střídajícího Meusburgera přináší hostům skvělou příležitost na srovnání, míč na na centr do pokutového území si srovnává Rep.
     
    90+1
    V Innsbrucku se při rohovém kopu TSV nastavují čtyři minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+2
    Brankář Swete zastavil bleskový protiútok na polovině hřiště a rychle míč rozehrává na své spoluhráče směrem kupředu.
     
    90+3
    Wacker drží míč u rohového praporku na útočné polovině. Naprosto vyhovující stav pro domácí do zbytku zápasu.
     
    90+4
    Možná jednu z posledních šancí Hartbergu na srovnání zastavuje praporek čárového sudího, který nachytal Repa v ofsajdovém postavení.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Druhá půle byla o poznání vyrovnanější než ta první, branky jsme se v ní však nedočkali a to znamená jediné, Innsbruck si z dnešního utkání odnáší tři body a výrazné vykročení za záchranou v nejvyšší rakouské fotbalové soutěži, Tipico Bundeslize.

    Hartberg zejména ze začátku druhého poločasu srovnal s domácími krok, do vyložené gólové šance se ale dostat nedokázal a pravděpodobně zaslouženě tak odchází z dnešního duelu poražen. Hosté tak po dnešním zápase střídají na posledním sestupovém místě právě Innsbruck.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:17.
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli vše, přeji vám příjemný zbytek sobotního večera třeba u další nabídky onlajnů. (18:55:37)

    Daniel Gargulák

    Branky: 29. Maak

    Karty:   41. Maak (WCK), 53. Hupfauf (WCK), 68. Taferner (WCK) – 19. Cancola (HBG), 42. Rep (HBG), 68. Sittsam (HBG), 81. Heil (HBG)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:17.
    FC Wacker Innsbruck: Knett – Hupfauf, Maak, Maranda, Klem – Kerschbaum (C), Taferner (84. Gabriele), Henning – Grundler (79. Dieng), Horvath (89. Meusburger) – Dedić.
    Náhradníci: Hankič – Meusburger, Freitag, Gabriele, Durmus, Satin, Dieng.

    TSV Hartberg: Swete – Blauensteiner, Huber, Rotter (C), Flecker – Sittsam, Cancola (78. Kröpfl), Heil – Camara (55. Sanogo), Rep – Kovačević (72. Tadić).
    Náhradníci: Sallinger – Kainz, Kröpfl, Rasswalder, Sanogo, Skenderović, Tadić.

    Rozhodčí: Lechner – Heidenreich, Schreiner.
    bahis siteleri