USA – Finsko 3:2 (po pr.) | Rusko – Česko 3:0 (kon.) | Slovensko – Kanada 5:6 (kon.)
Norsko – Švédsko 1:9 (kon.)
konec
Slovensko
5:6 (2:2, 2:3, 1:1)
Kanada
Pondělí 13.05.2019, 20:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Mark STONE - 5:6
     
    59:59
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tohle je pro Slováky obrovsky kruté! MARK STONE vystřelil necelé dvě sekundy před koncem základní hrací doby z pravého kruhu přesně pod břevno a rozhodl o výsledku dnešního zápasu... Asistence: Thomas Chabot.
    51:45 Matúš SUKEL' - 5:5
     
    51:45
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Steel Arena se otřásá v základech, Slováci dorovnávají skóre! Marinčinovu ránu Murray vyrazil, k puku se ale dostal MATÚŠ SUKEL' a možná i s přispěním clonícího Nagye ho dorazil do branky. Asistence: Martin Marinčin.
    36:40 Troy STECHER - 4:5
     
    36:40
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy poprvé v zápase vedou! TROY STECHER na konci pěkné souhry vzal puk na levém kruhu a z ostrého úhlu ho poslal na branku. Rybár neudržel střelu mezi betony a kotouč mu proklouzl za čáru. Hodně nešťastný gól... Asistence: Kyle Turris, Damon Severson.
    28:43 Anthony CIRELLI - 4:4
     
    28:43
    Kanada právě vstřelila branku!
    Znovu je vyrovnáno. Kanaďané zatlačili domácí tým k bráně a puk vyplaval po Rybárově zákroku u tyče. Tam se zjevil volný ANTHONY CIRELLI a o beton gólmana ho dokázal dorazit do sítě. Asistence: Sam Reinhart, Shea Theodore.
    27:01 Jonathan MARCHESSAULT - 4:3
     
    27:01
    Kanada právě vstřelila branku!
    V podstatě stejná pozice jako před chvíli, JONATHAN MARCHESSAULT převzal puk na levém kruhu a zápěstím ho poslal těsně nad ledem na bránu. Rybár neutěsnil skulinky dokonale, je z toho snížení stavu skóre. Asistence: Thomas Chabot.
    25:09 Adam LIŠKA - 4:2
     
    25:09
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Rychlý protiútok Slováků končí dalším gólem! Murray vyrazil Bucovu ránu od pravého mantinelu jen před sebe, kam dojel ADAM LIŠKA a podruhé v utkání doklepl puk do prázdné branky. Asistence: Dávid Buc, Mário Lunter.
    21:49 Ladislav NAGY - 3:2
     
    21:49
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Pět sekund před Marchessaultovým návratem do hry se Slováci dočkali a znovu vedou. LADISLAV NAGY tečoval před Murraym puk letící od mantinelu a usměrnil jej k tyčce. Asistence: Martin Marinčin, Róbert Lantoši.
    18:10 Shea THEODORE - 2:2
     
    18:10
    Kanada právě vstřelila branku!
    Teď už se SHEA THEODORE dočkal. Mantha mu posunul puk od pravého mantinelu na osu a obávaný střelec z dálky svižným pokusem prostřelil Rybára. Asistence: Anthony Mantha, Damon Severson.
    16:20 Anthony MANTHA - 2:1
     
    16:20
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy snižují! Na konci pohledné akce předložil Turris puk z levého kruhu k opačné tyči ANTHONYMU MANTHOVI, který pohodlně zakončil do prázdné branky. Asistence: Kyle Turris, Jared McCann.
    08:18 Adam LIŠKA - 2:0
     
    08:18
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A tak udeřilo na druhé straně! Murray opět neměl puk pod kontrolou a i druhý gól padá z dorážky do prázdně brány z bezprostřední blízkosti. Tentokrát nedůraz Kanaďanů potrestal ADAM LIŠKA. Asistence: Christián Jaroš, Mário Lunter.
    07:14 Matúš SUKEL' - 1:0
     
    07:14
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Košická aréna explodovala nadšením! Po Černákově nahození Murray nedokázal zalehnout puk v brankovišti a Studenič ho vyšťouchl do volného prostoru před branku. Dojíždějící MATÚŠ SUKEL' ho potom v pohodě doklepl do sítě. Asistence: Marián Studenič, Ladislav Nagy.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Michal Konvalina

    Branky a nahrávky: 8. Sukel' (Studenič, Nagy), 9. Liška (Jaroš, Lunter), 22. Nagy (Marinčin, Lantoši), 26. Liška (Buc, Lunter), 52. Sukel' (Marinčin) – 17. Mantha (Turris, McCann), 19. Theodore (Mantha, Severson), 28. Marchessault (Chabot), 29. Cirelli (S. Reinhart, Theodore), 37. Stecher (Turris, Severson), 60. Mark Stone (Chabot)


    Slovensko: Rybár (37. Čiliak) – Sekera (C), Černák, Marinčin, Jaroš, Koch, Fehérváry, Čajkovský – Tatar (A), Krištof, Pánik – Nagy (A), Sukel', Studenič – Daňo, L. Hudáček, Lantoši – Zigo, Lunter, Buc – Liška.
    Kanada: M. Murray (Hart) – Chabot, Stecher, Nurse, Severson, Theodore, Montour, Fabbro – Marchessault, D. Strome, Mark Stone (A) – Cirelli, Couturier (A), S. Reinhart – McCann, Turris (C), Mantha – Dubois, Jost, Henrique – Joseph.

    Rozhodčí: Tobias Bjork, Manuel Nikolic – Andreas Malmqvist, Brian Oliver

    Diváci: 7 420
    bahis siteleri